مقایسه عمیق آیفون SE نسل دوم اپل با مهمترین رقبای همقیمت اندرویدی
چندین سال است که شاهد انتشار شایعههای ضد و نقیض درمورد احتمال معرفی گوشی میانردهی جدیدی تحت برند آیفون هستیم. شایعهها در ابتدا میگفتند آیفون جدید قرار است از لحاظ ظاهری به نسل اولیهی آیفون SE که در سال ۲۰۱۶ عرضه شد، شبیه باشد. هرچه زمان گذشت شایعهها نیز تغییراتی بهخود دیدند و بسیاری از افشاگران ادعا کردند که آیفون میانردهی جدید اپل قرار است در کالبد آیفون ۸ قرار بگیرد.
شایعهها سرانجام چند شب پیش رنگ حقیقت بهخود گرفتند؛ جایی که اهالی کوپرتینو با انتشار بیانیهای مطبوعاتی بهصورت رسمی از iPhone SE 2020 پردهبرداری کردند تا نفسی تازه به بازار گوشیهای میانرده بدمد و رقابت را در این حوزه وارد مرحلهای جدید کند.
آیفون SE 2020 اپل طراحی قدیمی دارد و بهجز چند بهبود بهنسبت جزئی، از لحاظ ظاهری تغییر دیگری نسبتبه آیفون ۸ (متعلق به سال ۲۰۱۷) بهخود ندیده است. گرچه در نگاه اول حاشیههای بزرگ اطراف نمایشگر ممکن است به مذاق بسیاری از کاربران امروزی خوش نیاید، اما نباید فراموش کنیم که میانردهی ۴۰۰ دلاری اپل سختافزاری بسیار توانمند دارد.
ویدئوی تبلیغاتی آیفون SE نسل دوم اپل
گوشی آیفون SE نسل دوم به همان پردازندهای مجهز شده که اپل از آن در جدیدترین پرچمدارانش یعنی گوشیهای خانوادهی آیفون ۱۱ استفاده کرده است. بهعلاوه دوربین بهکاررفته در پنل پشتی دستگاه حرفهای زیادی برای گفتن دارد و بهلطف بهرهمندی از قابلیتهای نرمافزاری نشئتگرفته از پردازندهی قدرتمند A13 بایونیک میتواند تصاویر و ویدئوهایی باکیفیت ثبت کند. نگاهی کلی به میانردهی جدید اپل بهما نشان میدهد که آیفون SE نسل دوم قابلیتهای ردهبالایی را با قیمتی بهنسبت پایین ارائه میدهد.
آیفون SE رقیبی جدی برای میانردههای اندرویدی است؛ گوشیهای هوشمندی که طی چند سال اخیر بهدلیل نبود آیفون میانردهی تازهنفس در بازار، بخش مهمی از سهم میانردهها را بهتصاحب خود درآورده بودند. اپل چند سال است که میانردهی جدید معرفی نمیکند. درست است که آیفون XR و آیفون ۱۱ هر یک بهعنوان نسخهی ارزانقیمت مدلهای بالاردهی خود با نمایشگر LCD معرفی شدند، اما واقعا نمیتوان از آنها بهعنوان گوشیهایی میانرده یاد کرد؛ زیرا قیمت بهنسبت بالایی دارند.
آیفون SE نسل دوم اپل
طی چند سال اخیر اپل همچنان به عرضهی آیفون ۸ به بازار ادامه داد تا دستگاهی برای بازار میانرده داشته باشد؛ اما گوشیهای هوشمند چرخهی عمر بسیار کوتاهی دارند و آیفون ۸ متعلق به سه سال پیش، امروزه موبایلی قدیمی بهشمار میآید. این موضوع باعث شد نیاز به آیفون میانردهی جدید در بازار بسیار حس شود. اپل بهخوبی از این موضوع آگاه بود و با برنامهریزی حسابشده، در نهایت آیفون SE نسل دوم را رونمایی کرد.
گلکسی A51، گلکسی A71 و بهخصوص پیکسل 3a مهمترین رقبای اندرویدی آیفون SE 2020 در بازارهای اصلی بهشمار میآیند. گوشی گوگل پیکسل 4a هنوز بهصورت رسمی تأیید نشده است؛ اما در صورت معرفی رسمی، قطعا به اصلیترین رقیب آیفون جدید تبدیل خواهد شد. شرکتهای دیگری نیز محصولاتی با قیمت مشابه و سختافزار مناسب معرفی و حتی به بازار عرضه کردهاند؛ اما میزان توجه به گوشیهای یادشده بهحدی نیست که بخواهیم بهعنوان رقیب جدی آیفون SE نسل دوم بهخصوص در بازار بزرگ آمریکا از آنها یاد کنیم. در مقالهی پیشرو به مقایسهی عمیق آیفون SE نسل دوم با گوشیهای گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ بههمراه پیکسل 3a گوگل میپردازیم. گوشیهای هوشمندی که با قیمتی بهنسبت مشابه با آیفون SE به بازار عرضه شدهاند و هر یک مزیتهای متنوعی بههمراه میآورند.
فراموش نکنید که بهطور معمول، مقایسهی سختافزاری مستقیم آیفونها با گوشیهای اندرویدی کار سختی است. نحوهی مدیریت حافظهی رم در آیفونها تفاوتهایی عمده با گوشیهای اندرویدی دارد؛ همچنین سرعت پردازشی پردازندههای گوشیهای اندرویدی عمدتا با سرعت پردازشی پردازندههای اپل، قابلقیاس نیست. درضمن فراموش نکنید که اپل نهتنها سختافزار بلکه نرمافزار گوشیهایش را نیز خودش تولید میکند؛ بنابراین حداکثر بهینهسازیها را انجام میدهد تا آیفونها بدون داشتن حافظهی رم زیاد (مثل گوشیهای اندرویدی) تجربهای روان و لذتبخش به کاربر ارائه دهند.
گلکسی A51 سامسونگ
طراحی و صفحهنمایش
آیفون SE و پیکسل 3a از نظر زبان طراحی کلی، شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند. در پنل جلویی هر دو گوشی شاهد حاشیههای زیادی در اطرف صفحهنمایش هستیم و هردوی آنها از حسگر اثر انگشت غیریکپارچه با صفحهنمایش استفاده میکنند. در آیفون SE حسگر اثر انگشت با دکمهی هوم یکپارچه شده است و از آن با نام تاچ ID یاد میشود، با این حال در پیکسل 3a شاهد حسگر اثر انگشت در پنل پشتی هستیم.
تمامی دستگاههای اندرویدی حاضر در این مقایسه بهشکل درخورتوجهی بزرگتر گوشی ۴/۷ اینچ اپل هستند و نسبت نمایشگر به بدنهی بالاتری ارائه میدهند؛ این موضوع بهخصوص برای میانردههای مدرن سامسونگ صدق میکند. آیفون SE نسبتبه سایر گوشیها اندازهی کوچکتری در دست دارد و استفاده از آن با یک دست سادهتر است؛ امروزه کاربران بسیار زیادی به گوشیهای کوچک علاقه دارند و این موضوع نکتهای مثبت برای آیفون SE نسل دوم بهشمار میآید.
بگذارید صادق باشیم؛ گوشیهای اپل و گوگل طراحی بسیار قدیمی دارند. در دنیای امروز، بسیاری از گوشیها - صرفنظر از پرچمدار یا میانرده بودن - حاشیههای اندکی در اطراف صفحهنمایش دارند و نگاه کردن به آنها، حس خوبی به کاربر منتقل میکند. منظور نگارنده، این نیست که آیفون SE نسل دوم طراحی بدی دارد؛ بلکه منظور این است که این نوع طراحی با استانداردهای گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۲۰ مطابقت ندارد.
آیفون SE نسل دوم اپل
درحالی که گلکسی A51 و گلکسی A71 دارای صفحهنمایشی بزرگ با طراحی لبه تا لبه هستند و در بخش بالایی نمایشگر از حفرهای کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی استفاده میکنند، این موضوع در آیفون SE مشاهده نمیشود. بااینحال فراموش نکنید آیفون SE نسل دوم تنها دستگاه در بین چهار گوشی موردبحث است که بهجای بدنهی پلاستیکی از بدنهای فلزی بهره میگیرد. این موضوع باعث میشود میانردهی جدید اپل بتواند حس موبایلی پریمیوم را به کاربر منتقل کند.
آیفون SE نسل دوم اپل تنها گوشی از بین چهار گوشی این مقاله است که از بدنهی فلزی بهره میگیرد
وقتی بحث به عملکرد صفحهنمایش با قضاوت از روی مشخصات فنی میرسد، بدون شک انتقادها به سمت اپل روانه میشود. روی کاغذ، آیفون SE نسل دوم ضعیفترین صفحهنمایش را در بین گوشیهای موردبحث دارد و تراکم پیکسلی و وضوح صفحهنمایش آن از همه کمتر است.
میانردهی جدید اهالی کوپرتینو برای بهتصویرکشیدن محتوای بصری از صفحهنمایشی با پنل LCD استفاده میکند. این نکته را فراموش نکنید که تجربه نشان داده نمایشگرهای LCD ساختهشده توسط اپل کیفیت بسیار بالایی دارند. مورد مهم دیگر این است که پایین بودن وضوح صفحهنمایش میتواند بهمعنای ارائهی عمر باتری بهتر از سوی گوشی باشد. بهعلاوه از یک نقطه به بعد، چشم غیرمسلح انسان نمیتواند در حالت عادی و بدون دقت زیاد، تفاوت بین تراکمهای پیکسلی را تشخیص دهد.
با همهی اینها نمیتوانیم از کیفیت بالای نمایشگرهای سه گوشی اندرویدی دیگر و بهخصوص محصولات سامسونگ سخنی به میان نیاوریم. سامسونگ در گلکسی A51 و گلکسی A71 بهترتیب از نمایشگرهای لبه تا لبهی ۶/۵ اینچ و ۶/۷ اینچ با پنل OLED استفاده کرده است. هر دو گوشی میتوانند محتوای بصری را با وضوح عالی ۲٬۴۰۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و با نسبت تصویر ۲۰:۹ بهنمایش بگذارند. از طرفی پیکسل 3a را داریم که از صفحهنمایش OLED با اندازهی ۶/۵ اینچ و وضوح ۲٬۲۲۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۸/۵:۹ بهره میگیرد.
گلکسی A71 سامسونگ
عملکرد
عملکرد پردازشی معیاری است که بهاحتمال بسیار زیاد آیفون SE میتواند در آن، بهترین عملکرد ممکن را در بین دستگاههای همقیمت از خود نشان دهد. گرچه حافظهی رم آیفون SE روی کاغذ کمتر از دستگاههای دیگر است، اما همانطور که اشاره کردیم نحوهی مدیریت رم در iOS تفاوتهایی عمده با اندروید دارد و اپل همواره بهینهسازیهای ویژهای روی محصولاتش اعمال میکند. گرچه اهالی کوپرتینو هرگز بهصورت رسمی ظرفیت حافظهی رم گوشیها را اعلام نمیکنند، اما اخبار فاششده نشان میدهند آیفون SE جدید مجهز به ۳ گیگابایت حافظهی رم است. در مقایسهای کوتاه متوجه میشویم که پیکسل 3a از ۴ گیگابایت رم و گلکسی A51 و A71 از ۶ یا ۸ گیگابایت حافظهی رم استفاده میکنند؛ ناگفته نماند که گلکسی A51 مدلی با ۴ گیگابایت حافظهی رم نیز دارد.
آیفون SE 2020 بهلطف تراشه A13 Bionic اپل، سریعترین گوشی ۴۰۰ دلاری دنیا است و حتی قدرت پردازشی بیشتری نسبتبه بسیاری از گوشیهای بالاردهی اندرویدی دارد
بهعلاوه تراشهی توانمند A13 بایونیک در نقش قلب تپندهی آیفون SE نسل دوم ظاهر میشود. این موارد دستبهدست هم میدهند تا شکی نداشته باشیم که آیفون SE نسل دوم، سریعترین گوشی میانردهی ۴۰۰ دلاری حال حاضر است. تاکنون به بنچمارکهای آیفون جدید دسترسی پیدا نکردهایم، با این حال بنچمارکهای تراشهی A13 نشان میدهند که با یکی از قدرتمندترین پردازندههای موبایلی دنیا طرف هستیم. A13 از لحاظ قدرت پردازشی، حرفی برای گفتن باقی نمیگذارد.
نگاهی گذرا به بنچمارکها، قدرت بالای تراشهی اپل را بهخوبی بهرخ میکشد. A13 بایونیک در بنچمارک گیکبنچ ۴ (Geekbench 4) توانسته است در بخش عملکرد تک هستهای امتیاز ۵٬۴۳۲ و در بخش چند هستهای امتیاز ۱۳٬۵۵۴ را کسب کند. امتیازات یادشده تا لحظهی نگارش این مقاله، بالاترین امتیازاتی هستند که تاکنون پردازندههای موبایلی موفقبه ثبت آنها در گیکبنچ ۴ شدهاند. اپل در آیفون SE سال ۲۰۱۶ تصمیم گرفت فرکانس پردازشی پردازندهی مرکزی را نسبتبه آیفون 6s اندکی کاهش دهد. حتی اگر این اتفاق برای آیفون SE نسل دوم رخ دهد، باز هم این گوشی پردازندهای بسیار قدرتمند دارد.
آیفون SE نسل دوم اپل
پردازندهی اکسینوس ۹۶۱۱ سامسونگ که در گلکسی A51 بهکاررفته در بنچمارک گیکبنچ ۴ امتیازات بسیار پایینتری کسب کرده است. آمار رسمی نشان میدهد این تراشه در بخش عملکرد تکهستهای توانسته است امتیاز ۱٬۶۹۰ و در بخش عملکرد چندهستهای امتیاز ۵٬۵۴۴ را کسب کند. از طرفی تراشهی اسنپدراگون ۶۷۰ کوالکام که در گوشی پیکسل 3a بهکار رفته است، در بخش عملکرد تکهستهای و چندهستهای بهترتیب توانسته است امتیازهای ۱٬۸۶۳ و ۵٬۲۵۶ را کسب کند. گلکسی A71 از تراشهی اسنپدراگون ۷۳۰ کوالکام استفاده میکند. بررسیها نشان میدهد این تراشه در بخش عملکرد تکهستهای و چندهستهای بنچمارک گیکبنچ ۴ بهترتیب امتیازهای ۲٬۵۴۷ و ۶٬۹۰۰ را کسب کرده است.
آیفون SE اپل با وجود برچسب قیمت ۴۰۰ دلاری، عملکردی در حد و اندازهی گوشیهای بالارده ارائه میدهد. شکی نداریم نهتنها دستگاههای اندرویدی حاضر در این مقایسه بلکه بسیاری دیگر از آنها که قیمت بالاتری هم دارند، نمیتوانند به قدرت پردازشی آیفون SE 2020 دست پیدا کنند و عملکردی شبیهبه این گوشی از خود برجای بگذارند. تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی برای رقابت با تراشههای قدرتمند سری A اپل و بهبود عملکرد گوشیهایشان بهطور معمول، حافظهی رم زیادی را در آنها قرار میدهند. این گوشیها همچنین از جدیدترین پردازندههای ساختهشده برای دنیای اندروید نظیر تراشههای کوالکام استفاده میکنند. برای گوشیهای اندرویدی که قیمتشان در حد ۴۰۰ دلار است، امکان انجام چنین کارهایی وجود ندارد. درواقع نمیتوان در این محصولات از بالاردهترین تراشهها و حافظهی رم بسیار زیاد استفاده کرد، زیرا قیمت نهایی بالا میرود.
پیکسل 3a گوگل
دوربین
تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی بهخصوص سامسونگ طی سالهای اخیر نشان دادهاند که تمایلی ویژه به استفاده از دوربینهای پرتعداد در گوشیهای هوشمندشان دارند. گلکسی A51 و گلکسی A71 هر دو در پنل پشتی میزبان مجموعهدوربین چهارگانه با حسگرهای دارای وضوح مختلف و البته لنزهای متنوع هستند تا بتوانند تجربهی عکاسی لذتبخشی به کاربران ارائه دهند. اگر بخواهیم صرفا از روی مشخصات فنی به مقایسهی دوربینها بپردازیم، باید بگوییم گلکسی A51 و A71 بهترین عملکرد را دارند؛ اما این موضوع در واقعیت صدق نمیکند.
تجربه نشان داده است گوگل میتواند با یک دوربین در پنل پشتی، بسیاری از گوشیهای رقیب مجهز به چند دوربین را بهراحتی شکست دهد و تصاویری باکیفیتتر از آنها ثبت کند. بهنظر میرسد اپل تلاش کرده است در آیفون SE نسل دوم رویکردی مشابه گوگل برای پیکسلهای میانرده در پیش بگیرد.
بر این اساس گوشی آیفون SE 2020 در پنل پشتی از دوربین یگانهی ۱۲ مگاپیکسلی استفاده میکند. بهلطف وجود تراشهی A13، آیفون میانردهی جدید از قابلیتهای نرمافزاری متنوع آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس برای بهبود کیفیت تصاویر بهره میگیرد. اپل بهطور کلی به استفاده از حسگرهای دارای وضوح بسیار زیاد در گوشیهایش علاقه ندارد. این شرکت تلاش میکند بهجای اتکا به وضوح حسگر، کیفیت تصاویر را از طریق روشهای نرمافزاری و گاها سختافزاری، تاحدممکن افزایش دهد.
اپل و گوگل نشان دادهاند که میتوانند با دوربین یگانه، بسیاری از گوشیهای اندرویدی مجهز به چند دوربین را بهراحتی شکست دهند
اپل در اطلاعیهی رسمی خود میگوید که نسل دوم آیفون SE از حالت پرتره (Portrait Mode) هم پشتیبانی میکند. در حالت عادی بهرهگیری از این قابلیت نیازمند وجود دو دوربین است؛ درواقع برای ثبت پرتره باید دوربین عمقسنج حضور داشته باشد تا بتواند عمق صحنه را تشخیص دهد و روی تصویر جلوهی بوکه ایجاد کند. بااینحال اپل نهتنها در آیفون SE نسل دوم بلکه پیشتر در آیفون XR نیز بهصورت نرمافزاری حالت پرتره را به گوشی اضافه کرده است. نکتهی مهم دیگر به قابلیت Smart HDR مربوط میشود؛ قابلیتی که تا پیش از معرفی آیفون SE 2020، در انحصار گوشیهای خانوادهی آیفون ۱۱ بود.
فراموش نکنید که دوربین اصلی بهکاررفته در آیفون SE شبیه دوربین بهکاررفته آیفون XR است. آیفون ۱۰ آر پیشتر توانسته بود در بررسی عمیق DxOMark عملکرد خوبی از خود نشان دهد و از این مؤسسه امتیاز بیشتری نسبتبه گلکسی A71 دریافت کند (۱۰۱ دربرابر ۸۴). گرچه وبسایت DxOMark هنوز بررسی دوربین گوشیهای آیفون SE و گلکسی A51 را روی خروجی خود قرار نداده است، اما پیشبینی میکنیم گوشی موردبحث سامسونگ بتواند امتیازی مشابه گلکسی A71 بهدست بیاورد. نکتهی جالبتوجه این است که امتیاز کسبشده توسط گلکسی A71 (متعلق به سال ۲۰۲۰) کمتر از امتیازی بود که گوشی گلکسی A9 (متعلق به سال ۲۰۱۹) کسب کرد. احتمالا آیفون SE خواهد توانست تجربهی عکاسی فراتر از انتظارات کاربران را به آنها ارائه دهد. در این بین در نظر داشته باشید که پیکسل 3a نیز توانسته بود همچون آیفون XR امتیاز ۱۰۱ را از DxOMark کسب کند.
آیفون SE نسل دوم اپل
ملاحظات دیگر
در برخی مواقع، گوشیهای اندرویدی رقیب آیفون SE مزیتهای بیشتری نسبتبه این گوشی ارائه میدهند. بااینحال فراموش نکنید میانردهی جدید اپل با وجود قیمت مقرونبهصرفهاش (البته برای بازار هرجایی بهغیر از ایران)، قابلیتهای ردهبالای زیادی دارد؛ قابلیتهایی که بسیاری از آنها را نمیتوانید روی گوشیهای ۴۰۰ دلاری سری گلکسی و پیکسل پیدا کنید.
برای مثال، آیفون SE نسل دوم اپل تنها گوشی در این مقایسه بهشمار میآید که از استاندارد رسمی IP برای مقاومت دربرابر نفوذ آب و گردوغبار بهرهمند است. براساس اعلام رسمی، اپل توانسته گواهی IP67 را برای آیفون جدیدش بگیرد. بهرهمندی از این گواهی نشان میدهد آیفون SE 2020 میتواند در عمق یک متری آب بهمدت ۳۰ دقیقه دوام بیاورد و هیچ مشکلی در آن ایجاد نشود. بهعلاوه آیفون SE نسل دوم مزیت دیگری نسبتبه پیکسل 3a و گلکسی A71 و A51 دارد و آن هم پشتیبانی از استاندارد شی (Qi) برای شارژ بیسیم است.
افزون بر این موارد همانطور که بالاتر اشاره کردیم، در بدنهی آیفون SE 2020 از موادی باکیفیت نظیر آلومینیوم و شیشه استفاده شده است؛ درحالی که گوشیهای اندرویدی این مقایسه و بهطور کلی بسیاری از گوشیهای اندرویدی میانرده دارای بدنهای از جنس پلاستیک پلیکربنات هستند و حتی فریم فلزی نیز در آنها دیده نمیشود. نکتهی مهم دیگر این است که آیفون SE از سیستمعامل iOS استفاده میکند. سیستمعاملی که اپل کنترل کاملی روی آن دارد. این یعنی اپل میتواند بهینهسازیهای مخصوصی روی دستگاههای خود بهمنظور سازگاری هرچهبیشتر سختافزار و نرمافزار اعمال کند. همچنین به دلیل همین موضوع، آیفونهای اپل برای مدت بسیار بیشتری نسبتبه اندرویدیها تحت پشتیبانی نرمافزاری قرار دارند و نسخههای جدید iOS را دریافت میکنند.
پیکسل 4a گوگل (تصویر غیررسمی)
نگاهی به پیکسل 4a گوگل
مقایسهی آیفون SE نسل دوم با گوشی پیکسل 4a قطعا مقایسهی منصفانهتری خواهد بود؛ زیرا سختافزار بهکاررفته در پیکسل 3a اندکی قدیمی شده است. اما نباید فراموش کنید که گوگل هنوز بهصورت رسمی از پیکسل 4a پردهبرداری نکرده و مشخصات فنی دقیق آن را نمیدانیم. البته با نگاهی گذرا به شایعههای این گوشی متوجه میشویم که آیفون SE 2020 حتی در مقایسهبا پیکسل 4a نیز میتواند عملکردی بهتر از خود نشان دهد.
براساس ادعاهای رسانهی Android Authority، پیکسل میانردهی جدید قرار است برای پردازش کارهای مختلف به پردازندهی اسنپدراگون ۷۳۰ کوالکام مجهز باشد. حتی با وجود بهرهمندی پیکسل 4a از این پردازنده، باز هم آیفون SE با پردازندهی A13 عملکردی بسیار بهتر از خود برجای خواهد گذاشت. در کنار این موارد نباید بهرهمندی آیفون SE جدید را از استاندارد IP67 و البته وایفای ۶ فراموش کنید. دو استانداردی که احتمالا در پیکسل 4a شاهد آنها نخواهیم بود تا قیمت نهایی گوشی پایین بیاید.
گوشی میانردهی جدید اپل همچنین بهلطف بهبودهایی که از لحاظ دوربین بهخود دیده است احتمالا خواهد توانست رقابتی تنگاتنگ با میانردهی موردانتظار گوگل داشته باشد. برای قضاوت نهایی درمورد دوربین این گوشیها باید منتظر انتشار بررسی DxOMark بمانیم. آیفون SE با این هدف ساخته شده است که بتواند در سال جاری میلادی، بازار گوشیهای هوشمند میانرده را بهتصاحب خود دربیاورد. گذر زمان مشخص خواهد کرد که آیا پیکسل 4a میتواند در مسیر رسیدن آیفون SE به این هدف اختلال ایجاد کند یا خیر.
آیفون SE نسل دوم فناوری تاچ ID را پس از چند سال به گوشیهای آیفون برمیگرداند
نتیجهگیری
نسخهی اولیهی آیفون SE هنگام معرفی در سال ۲۰۱۶ به سورپرایز بزرگی برای بازار گوشیهای هوشمند تبدیل شد. تقریبا هیچکس انتظار نداشت اپل بخواهد پس از مهاجرت از طراحی محبوب آیفون 5s به طراحی جدید، مجددا از طراحی این گوشی در یکی از دستگاههای سال ۲۰۱۶ استفاده کند. آیفون SE نسل اول مخصوص کسانی بود که هنوز نتوانسته بودند با اندازهی بزرگتر و طراحی تغییریافتهی گوشیهای خانوادهی آیفون ۶ کنار بیایند. آیفون SE ضمن داشتن طراحی جذاب آیفون 5s، سختافزار بهروزی داشت، قابلیتهای متنوعی ارائه میداد و با قیمتی پایین روانهی بازار شده بود.
آیفون SE نسل دوم نیز رویکردی مشابه دارد. این گوشی بهطور ویژه برای کسانی ساخته شده است که هنوز با طراحی جدید و اندازهی بزرگتر و البته مهمتر از همه، قیمت بیشتر آیفونهای مدرن کنار نیامدهاند و بهدنبال محصولی هستند که در عین قدرتمندبودن، قیمت پایینی داشته باشد. همهگیری ویروس کرونا باعث بروز رکود اقتصادی بزرگی در سراسر دنیا شده است و مردم این روزها سعی میکنند کمتر پول خرج کنند. همین موضوع باعث میشود دستگاهی ۴۰۰ دلاری پتانسیل بالایی برای موفقیت در بازار داشته باشد.
آیفون SE نسل دوم مخصوص کسانی است که هنوز با قیمت بالای آیفونهای مدرن کنار نیامدهاند
آیفون SE نسل دوم مجموعهی متنوعی از قابلیتهای ردهبالا را با قیمتی بهنسبت پایین به کاربر ارائه میدهد. قیمت ۴۰۰ دلاری این گوشی باعث میشود قدرت پردازشی بالای سختافزار جدید اپل در اختیار کاربران بسیار بیشتری قرار گیرد؛ کاربرانی که تاکنون بنابه هر دلیلی به تهیهی گوشیهای خانوادهی آیفون ۱۱ اقدام نکردهاند.
فراموش نکنید آیفون SE نسل دوم از بهروزترین سختافزار اپل استفاده میکند و تراشهی بهکاررفته در آن حتی متعلق به نسل قبل هم نیست. این گوشی در زیر بدنهاش شماری از بهترین سختافزاری را دارد که اپل تاکنون با بهرهگیری از دانش متخصصان خود موفق به تولید آنها شده است.
گرچه انتظار میرود ۲۰۲۰ سال بسیار مهمی برای آیفونهای پرچمدار بعدی اپل یعنی خانوادهی آیفون ۱۲ باشد، اما بهنظر میرسد آیفون SE قرار است یکی از مهمترین دستگاههایی باشد که اپل در سال جاری میلادی روانهی بازار میکند. گوشی هوشمندی که رقیبی خطرناک برای بسیاری از میانردههای اندرویدی بهشمار میآید و میتواند میزان فروش آنها را شدیدا تحتتأثیر قرار دهد.
مقایسه 4 محصول
آیفون SE اپل نسخه 2020 | پیکسل 3a گوگل | گلکسی A51 سامسونگ | گلکسی A71 سامسونگ | |
---|---|---|---|---|
نام دیگر | Apple iPhone SE2 Apple iPhone SE (2nd generation) | - | - | - |
مدل نامبرها | A2296 (گلوبال) A2275 (آمریکا، کانادا، پورتوریکو، جزایر ویرجین) A2298 (چین) | - | SM-A515F/DSN (گلوبال) SM-A515F/DS (آمریکای لاتین) SM-A515F/DST (برزیل) SM-A515F/DSM (روسیه) SM-A515F/N (استرالیا) | SM-A715F/DSN | SM-A715F/DS (گلوبال) SM-A715F/DSM (روسیه) |
حدود قیمت در زمان عرضه | حدود 400 دلار | حدود 360 یورو | حدود 332 یورو | - |
تاریخ معرفی | 15 آوریل 2020 | می 2019 | دسامبر 2019 | دسامبر 2019 |
وضعیت عرضه | عرضه شده | عرضه شده | عرضه شده | عرضه شده |
تاریخ عرضه | 24 آوریل 2020 | می 2019 | دسامبر 2019 | 17 ژانویه 2020 |
نرخ مخصوص جذب (SAR) | 1.17 وات بر کیلوگرم (سر)، 1.16 وات بر کیلوگرم (بدن) | - | 0.80 وات بر کیلوگرم (سر)، 0.67 وات بر کیلوگرم (بدن) | 0.98 وات بر کیلوگرم (سر)، 0.90 وات بر کیلوگرم (بدن) |
نرخ مخصوص جذب اروپا (SAR EU) | 0.98 وات بر کیلوگرم (سر)، 0.99 وات بر کیلوگرم (بدن) | - | 0.37 وات بر کیلوگرم (سر)، 1.59 وات بر کیلوگرم (بدن) | 0.51 وات بر کیلوگرم (سر)، 1.56 وات بر کیلوگرم (بدن) |
نوع سیستمعامل | iOS | اندروید | اندروید | اندروید |
سیستمعامل در زمان عرضه | iOS 13 | اندروید 9.0 (پای) | اندروید 10 | اندروید 10 |
توضیحات سیستمعامل | قابل ارتقاء به iOS 18 | قابل ارتقاء به اندروید 12 | عرضه با رابط کاربری One UI 2.5 قابل ارتقاء به اندروید 12 | عرضه با رابط کاربری One UI 2.5 قابل ارتقاء به اندروید 11 |
ابعاد | 138.4 در 67.3 در 7.3 میلیمتر | 151.3 در 70.1 در 8.2 میلیمتر | 158.5 در 73.6 در 7.9 میلیمتر | 163.6 در 76 در 7.7 میلیمتر |
وزن | 148 گرم | 147 گرم | 172 گرم | 179 گرم |
جنس پشت | شیشه | پلاستیک | پلاستیک | پلاستیک |
جنس جلو | شیشه | شیشه - دراگونتریل آساهی | شیشه - گوریلا گلس 3 | شیشه - گوریلا گلس 3 |
جنس فریم | فلز - آلومینیوم | - | پلاستیک | پلاستیک |
رنگ | مشکی سفید قرمز | مشکی سفید بنفش روشن | مشکی سفید آبی صورتی نقرهای | مشکی نقرهای آبی صورتی |
ابعاد نمایشگر | 4.7 اینچ | 5.6 اینچ | 6.5 اینچ | 6.7 اینچ |
نوع نمایشگر | Retina IPS LCD | OLED | Super AMOLED | Super AMOLED Plus |
حداکثر نرخ نوسازی (Refresh Rate) | 60 هرتز | - | 60 هرتز | 60 هرتز |
رزولوشن | 750 در 1334 پیکسل | 1080 در 2220 پیکسل | 1080 در 2400 پیکسل | 1080 در 2400 پیکسل |
تراکم پیکسلی | ~326 پیکسل در اینچ | ~441 پیکسل در اینچ | ~405 پیکسل در اینچ | ~393 پیکسل در اینچ |
نسبت تصویر | 16:9 | 18.5:9 | 20:9 | 20:9 |
نسبت نمایشگر به بدنه | ~65.4 درصد | ~75.0 درصد | ~87.4 درصد | ~87.2 درصد |
حداکثر روشنایی | 650 نیت (Peak) | - | - | - |
سایر مشخصات نمایشگر | پشتیبانی از فضای رنگی گسترده قابلیت True-tone | نمایشگر همیشه روشن (Always-on Display) | - | نمایشگر همیشه روشن (Always-on Display) |
مدل تراشه | Apple A13 Bionic | Qualcomm SDM670 Snapdragon 670 | Samsung Exynos 9611 | Qualcomm SDM730 Snapdragon 730 Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G |
فرآیند ساخت تراشه | 7 نانومتر پلاس | 10 نانومتر | 10 نانومتر | 8 نانومتر |
تعداد هسته پردازنده | 6 هسته | 8 هسته | 8 هسته | 8 هسته |
مشخصات هستهها | 2 هسته 2.65 گیگاهرتز Lightning و 4 هسته 1.8 گیگاهرتز Thunder | 2 هسته 2.0 گیگاهرتز Kryo 360 Gold و 6 هسته 1.7 گیگاهرتز Kryo 360 Silver | 4 هسته 2.3 گیگاهرتز Cortex-A73 و 4 هسته 1.7 گیگاهرتز Cortex-A53 | 2 هسته 2.2 گیگاهرتز Kryo 470 Gold و 6 هسته 1.8 گیگاهرتز Kryo 470 Silver 2 هسته 2.2 گیگاهرتز Kryo 470 Gold و 6 هسته 1.8 گیگاهرتز Kryo 470 Silver |
پردازنده گرافیکی | Apple GPU | Adreno 615 | Mali-G72 MP3 | Adreno 618 |
سایر مشخصات تراشه | پردازنده گرافیک 4 هستهای | - | - | مدل اسنپدراگون 730 برای بازار جهانی مدل اسنپدراگون 730G برای بازار فیلیپین |
ترکیب حافظه داخلی و رم | 64 گیگابایت / 3 گیگابایت رم 128 گیگابایت / 3 گیگابایت رم 256 گیگابایت / 3 گیگابایت رم | 64 گیگابایت / 4 گیگابایت رم | 64 گیگابایت / 4 گیگابایت رم 128 گیگابایت / 4 گیگابایت رم 128 گیگابایت / 6 گیگابایت رم 128 گیگابایت / 8 گیگابایت رم 256 گیگابایت / 8 گیگابایت رم | 128 گیگابایت / 6 گیگابایت رم 128 گیگابایت / 8 گیگابایت رم |
رم | 3 گیگابایت رم | 4 گیگابایت رم | 4 گیگابایت رم 6 گیگابایت رم 8 گیگابایت رم | 6 گیگابایت رم 8 گیگابایت رم |
حافظه داخلی | 64 گیگابایت 128 گیگابایت 256 گیگابایت | 64 گیگابایت | 64 گیگابایت 128 گیگابایت 256 گیگابایت | 128 گیگابایت |
نوع حافظه داخلی | NVMe | - | UFS 2.0 | UFS 2.1 |
درگاه کارت حافظه | ندارد | ندارد | دارد | دارد |
نوع درگاه کارت حافظه | - | - | microSDXC (جایگاه اختصاصی) | microSDXC (جایگاه اختصاصی) |
حداکثر کارت حافظه پشتیبانی شده | - | - | 512 گیگابایت | 1 ترابایت |
پیکربندی دوربین پشت | واید/استاندارد | واید/استاندارد | واید/استاندارد اولتراواید تشخیص عمق ماکرو | واید/استاندارد اولتراواید تشخیص عمق ماکرو |
دوربین اصلی - واید/استاندارد | 12 مگاپیکسل | 12.2 مگاپیکسل | 48 مگاپیکسل | 64 مگاپیکسل |
مشخصات دوربین اصلی - واید/استاندارد | فوکوس خودکار با تشخیص فاز لرزشگیر اپتیکال تصویر لنز واید f/1.8 | 1.4 میکرومتر سایز پیکسل 1/2.55 اینچ سایز سنسور لنز واید 28 میلیمتری f/1.8 لرزشگیر اپتیکال تصویر فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز | 0.8 میکرومتر سایز پیکسل 1/2.0 اینچ سایز سنسور لنز واید 26 میلیمتری f/2.0 فوکوس خودکار با تشخیص فاز | 0.8 میکرومتر سایز پیکسل 1/1.7 اینچ سایز سنسور لنز واید 26 میلیمتری f/1.8 فوکوس خودکار با تشخیص فاز |
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری دوربین پشت | 4K | 4K | 4K | 4K |
رزولوشن و نرخ فریم ویدئو | 4K@24/30/60fps 1080p@30/60/120/240fps | 4K@30fps 1080p@30/60/120fps | 4K@30fps 1080p@30/60/120fps | 4K@30fps 1080p@30/240fps 1080p@960fps |
توضیحات فیلمبرداری | فیلمبرداری HDR لرزشگیر اپتیکال | - | لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی | لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی |
دوربین اولتراواید | - | - | 12 مگاپیکسل | 12 مگاپیکسل |
مشخصات دوربین اولتراواید | - | - | لنز اولتراواید f/2.2 پوشش 123 درجه | لنز اولتراواید 13 میلیمتری f/2.2 |
دوربین ماکرو | - | - | 5 مگاپیکسل | 5 مگاپیکسل |
مشخصات دوربین ماکرو | - | - | f/2.4 | f/2.4 |
دوربین تشخیص عمق | - | - | 5 مگاپیکسل | 5 مگاپیکسل |
مشخصات دوربین تشخیص عمق | - | - | f/2.2 | f/2.2 |
دوربین سلفی اصلی | 7 مگاپیکسل | 8 مگاپیکسل | 32 مگاپیکسل | 32 مگاپیکسل |
مشخصات دوربین سلفی اصلی | f/2.2 | 1.12 میکرومتر سایز پیکسل لنز واید 24 میلیمتری f/2.0 | 0.8 میکرومتر سایز پیکسل 1/2.8 اینچ سایز سنسور لنز واید 26 میلیمتری f/2.2 | 0.8 میکرومتر سایز پیکسل 1/2.8 اینچ سایز سنسور لنز واید 26 میلیمتری f/2.0 |
حداکثر رزولوشن فیلمبرداری دوربین سلفی | 1080p | - | 4K | 4K |
رزولوشن و نرخ فریم ویدئو سلفی | 1080p@30fps | - | 4K@30fps 1080p@30fps | 4K@30fps 1080p@30fps |
ظرفیت باتری | 1821 میلیآمپر ساعت | 3000 میلیآمپر ساعت | 4000 میلیآمپر ساعت | 4500 میلیآمپر ساعت |
نوع باتری | لیتیوم پلیمری | لیتیوم پلیمری | لیتیوم پلیمری | لیتیوم یونی |
تعویضپذیری باتری | غیر قابل تعویض توسط کاربر | غیر قابل تعویض توسط کاربر | غیر قابل تعویض توسط کاربر | غیر قابل تعویض توسط کاربر |
حداکثر توان شارژ پشتیبانی شده | 18 وات | 18 وات | 15 وات | 25 وات |
پشتیبانی از شارژ سریع | دارد | دارد | دارد | دارد |
پشتیبانی از شارژ بیسیم | دارد | ندارد | ندارد | ندارد |
حداکثر توان شارژ بیسیم | 7.5 وات | - | - | - |
زمان موردنیاز برای شارژ | 50 درصد در 30 دقیقه | - | - | - |
سایر ویژگیهای شارژ و باتری | پشتیبانی از فناوری شارژ بیسیم Qi | پشتیبانی از فناوری Power Delivery 2 | - | - |
درگاه اتصال | Lightning USB 2.0 | USB Type-C 2.0 | USB Type-C 2.0 | USB Type-C 2.0 |
پشتیبانی از OTG | ندارد | ندارد | دارد | دارد |
نوع اسپیکر | استریو (دوگانه) | استریو (دوگانه) | مونو | مونو |
جک 3.5 میلیمتری | ندارد | دارد | دارد | دارد |
ویژگیهای صوتی | - | میکروفن اختصاصی برای کاهش نویز | - | میکروفن اختصاصی برای کاهش نویز |
حسگرها | حسگر اثرانگشت شتابسنج حسگر مجاورت ژیروسکوپ قطبنما فشارسنج هوا | حسگر اثرانگشت شتابسنج ژیروسکوپ حسگر مجاورت قطبنما فشارسنج هوا | حسگر اثرانگشت شتابسنج ژیروسکوپ حسگر مجاورت قطبنما | حسگر اثرانگشت شتابسنج ژیروسکوپ حسگر مجاورت قطبنما |
نوع حسگر اثر انگشت | جلوی گوشی | پشت گوشی | زیر نمایشگر (اپتیکال) | زیر نمایشگر (اپتیکال) |
Wi-Fi | Wi-Fi 6 (802.11ax) a/b/g/n/ac/ax | Wi-Fi 5 (802.11ac) a/b/g/n/ac | Wi-Fi 5 (802.11ac) a/b/g/n/ac | Wi-Fi 5 (802.11ac) a/b/g/n/ac |
توضیحات Wi-Fi | دو بانده (Dual Band) هات اسپات (Wi-Fi Hotspot) | دو بانده (Dual Band) وایفای دایرکت (Wi-Fi Direct) هات اسپات (Wi-Fi Hotspot) | دو بانده (Dual Band) وایفای دایرکت (Wi-Fi Direct) هات اسپات (Wi-Fi Hotspot) | دو بانده (Dual Band) وایفای دایرکت (Wi-Fi Direct) هات اسپات (Wi-Fi Hotspot) |
بلوتوث | 5.0 | 5.0 | 5.0 | 5.0 |
توضیحات بلوتوث | پشتیبانی از A2DP از نوع کم مصرف یا LE | پشتیبانی از A2DP از نوع کم مصرف یا LE پشتیبانی از aptX HD | پشتیبانی از A2DP از نوع کم مصرف یا LE | پشتیبانی از A2DP از نوع کم مصرف یا LE |
فناوری ارتباطی | GSM / HSPA / LTE | GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE | GSM / HSPA / LTE | GSM / HSPA / LTE |
پشتیبانی از 5G | ندارد | ندارد | ندارد | ندارد |
سیمکارت | تک سیمکارت (نانو سیم یا eSIM) | تک سیمکارت (نانو سیم یا eSIM) | تک سیمکارت (نانو سیم) دو سیمکارت dual stand-by (نانو سیم) | تک سیمکارت (نانو سیم) دو سیمکارت dual stand-by (نانو سیم) |
مسیریابی و GPS | GPS/A-GPS/GLONASS | GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS | GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS | GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS |
دیدگاه شما کاربران زومیت درمورد آیفون SE نسل دوم اپل چیست؟
قیمت بهروز و مشخصات فنی و هر اطلاعات موردنیاز دیگر برای خرید ارزان و آگاهانهی گوشی موبایل را در بخش محصولات زومیت بیابید. در این بخش، علاوهبر مشخصات فنی دقیق و پاسخ به پرسشهای شما، امکان مقایسهی دو یا چند محصول درکنار گالری تصاویر رسمی محصولات دردسترس خواهد بود. همچنین، میتوانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی، هواوی و اپل از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.