سامسونگ فناوری جدید پردازش عصبی خود را معرفی کرد
در سالهای اخیر، سامسونگ بهشدت مشغول توسعهی فناوریهای اختصاصی خود در حوزهی هوش مصنوعی بود. سامسونگ بهخوبی از نقش پررنگ هوش مصنوعی در دنیای آینده باخبر است و قصد دارد یکی از پیشگامان این حوزه باشد.
حال این شرکت کرهای با توسعه فناوری جدیدی در زمینهی پردازش عصبی، گام مؤثر دیگری بهمنظور جابهجایی مرزهای کنونی برداشته است. چشمبادامیها با توسعهی الگوریتم جدیدی در زمینهی یادگیری عمیق، راهکاری خلق کردهاند که در مقایسه با راهکارهای کنونی، چهار برابر انرژی کمتر و هشت برابر کارایی بهتر را به ارمغان میآورد.
بهتازگی سامسونگ این اتفاق را رسانهای کرده و از آیندهای خبر داده که در آن، هوش مصنوعی قدرتبخش تمام دستگاهها و فناوریهای وابسته به حسگر خواهد بود. این موفقیت بهواسطهی گروهبندی دادهها در دستههای چهار بیتی میسر شده؛ شیوهای که کرهایها از آن با نام یادگیری با فواصل کوانتومی (Quantization Interval Learning) به اختصار QIL نیز یاد میکنند. رایانشهایی که ازطریق شیوهی QIL انجام میشود، نتایجی مشابه راهکاریهای کنونی دارند؛ با این تفاوت که از یکچهلم تا یکصدوبیستم تعداد ترانزیستور کمتری برای واحد پردازش عصبی استفاده میشود.
دستهبندی دادهها در گروههای چهار بیتی یا کوچکتر اجازه میدهد هزاران پردازش مرتبط با یادگیری عمیق بهصورت همزمان انجام شوند. همچنین، این موضوع باعث میشود رایانشهای مربوط به عملگرهای منطقی And و Or در کنار عملگرهای جبری نظیر ضرب و تقسیم انجام شود.
استقلال بیشتر و اتکای کمتر گوشیها به رایانش ابری
سامسونگ بهصورت مشخص زمان عرضهی دستگاههای جدید با این فناوری را عنوان نکرده؛ اما انتظار میرود فاصلهی چندانی با عرضهی نسل نخست چنین دستگاههای نداشته باشیم. الگوریتمهای جدید کرهایها در زمینهی یادگیری عمیق، نهتنها انرژی کمتری مصرف میکند؛ بلکه نیازمند سختافزار قوی نیز نخواهد بود. این پردازشها همگی روی دستگاه انجام میشود؛ بنابراین، میتوان استقلال بیشتر و اتکای کمتر گوشیهای هوشمند به رایانش ابری را متصور شد.
تراشهی اگزینوس ۹۸۲۰ نخستین تراشهی شرکت سامسونگ بود که از واحد پردازش عصبی یکپارچه بهره میبرد؛ قابلیتی که در سری گوشیهای گلکسی اس ۱۰ گسترش پیدا کرد و راه خود را به حوزههای عکاسی و واقعیت افزوده باز کرد.
با توجه به آنچه گفته شد، انتظار میرود بخشهای اشارهشده در دستگاههای آینده این شرکت بیش از پیش بهبود پیدا کنند. با این حال، کرهایها فقط به تراشههای موبایلی بسنده نخواهد کرد و از اعمال این الگوریتمهای جدید در بخشهای حافظه و حسگرها در آیندهای نزدیک خبر دادهاند.
معاون بخش آزمایشگاه بینایی ماشین در این باره میگوید:
بهزودی، در آیندهای زندگی خواهیم کرد که تمامی دستگاهها و فناوریهای مبتنیبر حسگر، همگی از هوش مصنوعی قدرت میگیرند.
دیدگاه شما کاربران محترم زومیت در این باره چیست؟ فکر میکنید گسترش ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی لزوما بهمعنی افزایش کیفیت تجربهی کاربری خواهد بود؟
نظرات