آیا واقعاً باید گوشیهایمان را بهطور منظم ریستارت کنیم؟
شاید شما توصیههایی مبنیبر ریستارتکردن منظم گوشی هوشمندتان شنیده باشید. این توصیه از تولیدکنندهها و اپراتورها و حتی برخی از کارشناسهای فناوری به گوش میرسد و حتی بعضی از گوشیها نیز قابلیت ریستارتکردن خودکار را ارائه میدهند. آیا این کار واقعاً ضروری است؟
بسیاری از منابع معتبر ازجمله آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، توصیه میکنند که گوشی هوشمند بهصورت هفتگی ریستارت شود. دلایل ذکرشده برای این کار شامل افزایش امنیت و بهبود عملکرد و افزایش طول عمر باتری عنوان شدهاند. این منابع معتقدند که ریستارتکردن گوشی فایلهای موقت و دادههای کش و فرایندهای پسزمینه را پاک و از این طریق، دستگاه را بهینه میکند.
بنابر گزارش Android Authority، بررسیهای دقیق نشان میدهند که اثبات قطعی مزایای ریستارتکردن منظم گوشی بسیار دشوار است. بهعنوان مثال، برای مقایسه عملکرد دو گوشی یکسانی که بهصورت روزانه استفاده میشوند و یکی بهصورت مرتب ریستارت میشود و دیگری خیر، اثبات برتری در عملکرد هریک از آنها پیچیده است؛ چراکه در شرایط مختلف، عملکرد هریک گاهی بهتر از دیگری بود.
علاوهبر مباحث ذکرشده، پیشرفتهای چشمگیر در سیستمعاملهای موبایلی باعث شده است تا دستگاهها بهصورت خودکار فرایندهای بهینهسازی را انجام دهند. برای نمونه، سیستمعاملهای اندروید و iOS مکانیزمهای قدرتمندی برای مدیریت حافظه و بستن برنامههای غیرفعال و بهینهسازی مصرف باتری دارند. مکانیزمهای یادشده بهطور مداوم در پسزمینه فعالیت میکنند و به مداخله کاربر نیازی ندارند.
در نتیجه، میتوان گفت که ریستارتکردن مرتب گوشی هوشمند لزوماً ضروری نیست. اگر گوشی شما بهخوبی کار میکند و با مشکلی مواجه نیست، به انجام این کار نیازی نیست. بااینحال، در مواقع خاص مانند هنگکردن گوشی یا بروز مشکل در عملکرد برنامهای خاص و حتی قبل از اجرای بازی سنگین آنلاین، ریستارتکردن گوشی میتواند مفید باشد.
در نهایت، تصمیمگیری درباره ریستارتکردن گوشی برعهده خود شما است. اگر احساس میکنید که گوشی شما کند شده یا عملکرد آن بسیار کاهش یافته است، میتوانید یک بار گوشی را ریستارت کنید. باوجوداین، فراموش نکنید که این کار بهعنوان راهحل دائمی برای مشکلات عملکردی گوشی مناسب نیست و درصورت وجود مشکل جدی، باید بهدنبال راهحلهایی برای برطرفکردن مشکل بروید تا از ضرر احتمالی جلوگیری کنید.