درخواست نمایندگان مجلس آمریکا از فیسبوک برای توقف پروژه‌ ارز دیجیتال لیبرا

چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰
مطالعه 3 دقیقه
قانونگذاران ایالات متحده، سوالات زیادی درباره‌ی برنامه‌ی ارز دیجیتال فیسبوک دارند که تاکنون همه‌ی آن‌ها از طرف فیسبوک بی‌پاسخ مانده است.
تبلیغات

برنامه‌های فیسبوک مبنی بر راه‌اندازی یک ارز دیجیتال (Cryptocurrency) جدید در سال ۲۰۲۰ تعجب قانون‌گذاران ایالات متحده را برانگیخته است. ماکسین واترز، عضو مجلس نمایندگان این کشور که ریاست کمیته‌ی خدمات مالی این مجلس را نیز بر عهده دارد، روز سه شنبه با اشاره به رسوایی‌های ظاهرا بی‌پایان این شرکت از فیسبوک خواست تا کار روی لیبرا (ارز دیجیتال فیسبوک) را متوقف کند.

این شرکت با همکاری ۲۷ شریک دیگر مشغول کار روی لیبرا (Libra) است که انتظار می‌رود همراه‌با کیف پول جدید دیجیتالی عرضه شود که با اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مسنجر فیسبوک (Messenger) و واتساپ کار می‌کند. کاربران فیسبوک می‌توانند با استفاده از این ارز دیجیتال کالاهای مختلف بخرند، تراکنش‌های مالی بین‌المللی انجام بدهند یا به سازمان‌ها و خیریه‌های مختلف کمک‌های مالی اهدا کنند.

واترز در بیانیه‌ای گفت:

فیسبوک با این کار به‌دنبال توسعه‌ی مهارنشدنی و دست‌درازی بیشتر به زندگی کاربران خود است.بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر فاقد یک چارچوب قانونی مشخص برای حمایت از سرمایه‌گذاران، مصرف‌کنندگان و اقتصاد است. قانون‌گذاران باید این خبر را به مثابه زنگ خطری تلقی کنند که باید برای کاهش نگرانی‌های مربوط‌به امنیت ملی و حریم خصوصی، تهدیدهای سایبری و ریسک‌های تجاری که پیش روی ارزهای دیجیتال قرار دارند، جدی گرفته شود.

سخنان این عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده به برخی از موانع نظارتی که این غول رسانه‌های اجتماعی در مسیر پیشبرد برنامه‌های خود برای توسعه‌ی لیبرا با آن رو‌به‌رو خواهد شد، اشاره می‌کند.

cryptocurrency / ارز دیجیتال

فیسبوک بارها نشان داده که علاقه‌ای به محافظت و استفاده‌ی صحیح از داده‌ها ندارد

واترز می‌گوید «فیسبوک بارها و بارها نشان داده است که علاقه‌ای به محافظت و استفاده‌ی صحیح از داده‌های خود ندارد». این احتمال وجود دارد که فیسبوک به خاطر رعایت نکردن حریم خصوصی کاربران خود از طرف کمیسیون تجارت فدرال با جریمه‌ی بی‌سابقه‌ی ۵ میلیارد دلاری مواجه بشود. سال گذشته، فاش شد که شرکت بریتانیایی تحلیل داده‌های سیاسی کمبریج آنالیتیکا (Cambridge Analytica) بدون اجازه‌ی کاربران فیسبوک به اطلاعات تقریبا ۸۷ میلیون نفر از آن‌ها دست یافته و اطلاعات ارزشمندی در اختیار کمپین‌های انتخاباتی قرار داده است.

او از فیسبوک خواسته است تا زمانی‌که کنگره و قانون‌گذاران مشغول بررسی موضوعات مطرح‌شده در بیانیه‌ی وی هستند، دست نگه دارد. نماینده پاتریک مک‌هنری، نماینده‌ و عضو ارشد جمهوری‌خواهان در کمیته‌ی خدمات مالی مجلس، نیز خواهان برگزاری یک جلسه برای ادای توضیحات توسط فیسبوک درباره‌ی پروژه‌ی ارز دیجیتال خود شده است. او در بیانیه‌ی خود گفته است که مدیران فیسبوک پیش از هر توضیحی در کمیته باید سوگند یاد کنند.

این نخستین بار نیست که نمایندگان مجلس ایالات متحده در خصور برنامه‌های توسعه‌ی ارز دیجیتال فیسبوک ابراز نگرانی می‌کنند. این ارز دیجیتال می‌تواند باعث شود کاربران زمان بیشتری را در این رسانه‌ی اجتماعی سر کنند و تبدیل به منبع درآمد دیگری غیر از تبلیغات برای فیسبوک بشود. ماه می، اعضای کمیته‌ی بانکداری، مسکن و امور شهری در مجلس سنای آمریکا از فیسبوک خواستند تا به سوالات درباره‌ی برنامه‌ی در دست اجرای خود پاسخ بدهد. این سوالات شامل مواردی مانند اقدامات مربوط‌به حریم خصوصی و امنیت مصرف‌کنندگان بود. ظاهرا این کمیته تا عصر روز دوشنبه هیچ پاسخی از این شبکه‌ی اجتماعی دریافت نکرده است.

فیسبوک تاکنون هیچ واکنشی نسبت به درخواست‌ها نشان نداده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات