پرش به محتوای اصلی

آقامیری: بانک‌ها یک ماه برای رفع نواقص امنیتی فرصت دارند

مطالعه ۴ دقیقه
اعضای شورای عالی فضای مجازی در جلسه بررسی امنیت بانک‌ها

رئیس مرکز ملی فضای مجازی از مهلت یک‌ماهه به بانک‌ها برای رفع نواقص امنیتی پیش از انتشار رتبه‌بندی عمومی خبر داد.

مرکز ملی فضای مجازی فرایند ارزیابی و شفاف‌سازی وضعیت امنیت سایبری شبکه بانکی کشور را کلید زد. طبق سازوکار مصوب، کارنامه‌ی ارزیابی شاخص‌های نفوذناپذیری و تاب‌آوری دیجیتال بانک‌ها پس از بازبینی نهایی به‌صورت عمومی منتشر خواهد شد تا کاربران مستقیما در جریان کیفیت حفاظت از دارایی‌ها و اطلاعات خود قرار گیرند.

به‌گزارش مرکز ملی فضای مجازی، در فاز نخست اجرای طرح، دستگاه‌های هماهنگ‌کننده نتایج سنجش‌های تخصصی را به‌شکل محرمانه به نهادهای مالی منتقل کرده‌اند. مجموعه‌های مشمول، فرصتی ۳۰ روزه دارند تا آسیب‌پذیری‌های احتمالی سامانه‌های خود را براساس چک‌لیست‌های ابلاغی رفع کنند. پس از انقضای بازه‌ی تعیین‌شده، بازرسی تکمیلی صورت می‌گیرد و رده‌بندی قطعی در دسترس همگان قرار خواهد گرفت. آقامیری گفت:

امنیت سایبری موضوعی است که در بخش‌های مختلفی از جمله حوزه بانکی، دانشگاهی و کسب‌وکارها اهمیت دارد و ارزیابی وضعیت امنیتی مجموعه‌های خدمات‌دهنده باید به ارتقای کیفیت خدمات و حفاظت از داده‌های مردم منجر شود. پیش از این، ارزیابی‌ها و گزارش‌های مربوط به امنیت سایبری به مجموعه‌های مورد بررسی منتقل می‌شد تا نواقص احتمالی را برطرف کنند، اما پیگیری‌ها عمدتا درون همان مجموعه‌ها و میان دستگاه‌های مسئول انجام می‌شد. بر همین اساس، یکی از سازوکارهایی که سال گذشته در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید، اطلاع‌رسانی به مردم درباره نتایج ارزیابی نهادهای تخصصی است؛ چراکه مردم حق دارند از وضعیت خدماتی که استفاده می‌کنند، آگاه باشند.
- محمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تشریح رویه‌ی فنی نظارت افزود: «دستگاه‌های هماهنگ‌کننده، خدمات و مجموعه‌های مرتبط را بر اساس شاخص‌های مشخص ارزیابی و نتایج را به مرکز ملی فضای مجازی اعلام می‌کنند. در مرحله نخست، گزارش ارزیابی با مجموعه‌های مورد بررسی به اشتراک گذاشته می‌شود تا ضمن آگاهی از وضعیت خود، فرصت اصلاح نواقص احتمالی را داشته باشند. در این مرحله، یک ماه به بانک‌ها فرصت داده می‌شود تا نواقص و ایرادهای احتمالی خود را بر اساس شاخص‌های ارزیابی برطرف کنند. گزارش اولیه محرمانه است و پس از پایان این مهلت، دستگاه هماهنگ‌کننده ارزیابی مجدد را انجام می‌دهد و گزارش نهایی را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه می‌کند تا نتایج آن در اختیار افکار عمومی قرار گیرد.»

این اقدام علاوه بر تأکید بر اهمیت حفاظت از داده‌های مردم، به افزایش آگاهی عمومی کمک می‌کند. مردم می‌توانند با اطلاع از نتایج ارزیابی‌ها و متناسب با میزان ریسکی که می‌پذیرند، درباره انتخاب بانک و استفاده از خدمات آن تصمیم بگیرند. هدف اصلی این است که همه بانک‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به وضعیت مطلوب برسند. کارنامه مرکز ملی فضای مجازی و بانک‌ها در این زمینه یکی است و ارتقای امنیت سایبری هم موجب خوشحالی ما و هم موجب رضایت مردم خواهد بود. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای هم‌افزایی و بهبود وضعیت امنیتی همه بانک‌ها به کار بگیریم.
- محمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی

او در بخش پایانی سخنان خود درباره بازدارندگی زیرساخت‌های بانکی تصریح کرد: «حوزه بانکی یکی از مهم‌ترین بخش‌های مؤثر بر اعتماد مردم به خدمات مختلف است. اگر مردم از امنیت خدمات بانکی اطمینان داشته باشند، اعتماد آن‌ها به سایر خدمات نیز می‌تواند افزایش پیدا کند، اما نگرانی درباره امنیت این حوزه بر اعتماد مردم به دیگر خدمات نیز سایه می‌اندازد.»

از این رو، آقامیری می‌گوید «باید با همکاری و هم‌افزایی، شرایطی فراهم کنیم که مردم بتوانند با خیال راحت از خدمات بانکی استفاده کنند و از بهره‌مندی از این خدمات احساس اطمینان داشته باشند. تجربه حوزه‌های دیگر نشان داده است هرجا آمادگی‌ها و مقدمات لازم به‌طور کامل فراهم شده و دشمن به این جمع‌بندی رسیده که با واردکردن ضربه به اهداف خود نمی‌رسد، از اقدام خود منصرف شده است.»

رئیس مرکز کلی فضای مجازی در پایان اعلام کرد: «اگر بتوانیم حوزه بانکی را به نقطه‌ای برسانیم که نظام بانکی برای سناریوهای مختلف آمادگی لازم را داشته باشد، دشمن از برهم‌زدن آرامش مردم از طریق این مسیر ناامید می‌شود و دولت می‌تواند خدمات مورد نیاز مردم را به‌طور کامل ارائه دهد.»

به محتوای این مطلب چه امتیازی میدی؟

نظر شما برامون مهمه و به بهتر شدن کیفیت مطالب کمک می‌کنه.

۱ - بسیار بد۱۰ - بسیار خوب

نظرات

از دیگر اعضاء خانواده قلم