پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce MX450 برای لپ تاپ ها معرفی شد

چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵
مطالعه 4 دقیقه
GeForce MX450 پردازنده‌ی گرافیکی جدید انویدیا است که برای بازار لپ‌تاپ‌ها معرفی شده و طبق ادعای شرکت از استاندارد PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کند.
تبلیغات

تمامی طرفداران دنیای سخت‌افزار قطعا به سخنانی که جن‌سون هوانگ، مدیرعامل انویدیا، قصد دارد در مراسم هفته‌ی آینده به‌زبان بیاورد، توجهی ویژه خواهند کرد. گفته می‌شود انویدیا قصد دارد سه‌شنبه‌ی آینده با برگزاری مراسمی آنلاین پس از مدت‌ها نسل جدید کارت‌ گرافیک سری جی‌فورس را که ظاهرا بر پایه‌ی معماری امپر تولید شده‌اند رونمایی کند. در فاصله‌ی باقی‌مانده تا فرا رسیدن مراسم انویدیا، این شرکت پردازنده‌ گرافیکی جدیدی را بدون هیاهوی رسانه‌ای معرفی کرده است. 

جدیدترین تراشه‌ی سری GeForce MX در سکوت خبری رونمایی شده. پردازنده‌های سری جی‌فورس MX همواره جزو پردازنده‌های گرافیکی بسیار خوب لپ‌تاپ‌ها بوده‌اند و کمتر از لیاقت‌شان به آن‌ها توجه شده است. درحالی‌که انتظار رونمایی محصول جدید نداشتیم، تیم سبز، وب‌سایت رسمی خود را با صفحه‌ای جدید به‌روزرسانی کرد، بدون اینکه قبلا جزئیاتی از محصول جدید دردسترس رسانه‌ها قرار داده باشد.

جی فورس ام ایکس ۴۵۰ (Nvidia GeForce MX450) پردازنده‌ی گرافیکی جدیدی است که برای دنیای لپ‌تاپ‌ها رونمایی شده و طبق ادعاهای مطرح‌شده، نخستین پردازنده‌ی گرافیکی موبایلی (مخصوص دستگاه‌های قابل‌حمل) انویدیا است که توانایی پشتیبانی از استاندارد PCIe 4.0 را دارد. 

جی فورس ام ایکس 450 انویدیا در زمینه‌ی ویرایش عکس و ویدئو و اجرای بازی، نسبت‌به نسل فعلی پیشرفت کرده است

انویدیا در وب‌سایت رسمی خود می‌گوید MX450 نسبت‌به پردازنده‌ی گرافیکی نسل فعلی سری MX عملکرد بهبودیافته‌ای در وظایف مختلف نظیر ویرایش عکس و ویدئو و البته سناریوهای گیمینگ دارد. انویدیا به‌طور دقیق نگفته که MX450 تا چه حد نسبت‌به MX350 پیشرفت کرده است؛ به‌علاوه مشخصات فنی دقیق تراشه را هم نمی‌دانیم.

همان‌طور که گفتیم انویدیا در بین مشخصات فنی MX450 از پشتیبانی از PCIe 4.0 سخن به‌میان می‌آورد، اما احتمالا این شرکت به پردازنده‌های مرکزی سری تایگر لیک اینتل اشاره کرده است. تولیدکنندگان لپ ‌تاپ به‌طور معمول پردازنده‌های مرکزی اینتل را با پردازنده‌های گرافیکی انویدیا همراه می‌کنند؛ بنابراین در آینده‌ای نزدیک شاهد تنوع بالایی از لپ‌تاپ‌ها با پردازنده‌های سری تایگر لیک اینتل و پردازنده‌ی گرافیکی MX450 انویدیا خواهیم بود.

جمله‌ای که انویدیا برای اشاره به پشتیبانی از PCIe 4.0 گفته، کمی مبهم است. احتمالا انویدیا خواسته است بگوید GeForce MX450 با پردازنده‌هایی که از PCIe 4.0 پشتیبانی می‌کنند به‌خوبی کار می‌کند. فراموش نکنید MX450 مخصوص دستگاه‌های اقتصادی است و به‌همین دلیل بهره‌مندی آن از استاندارد PCIe 4.0 منطقی به‌نظر نمی‌رسد. حضور PCIe 4.0 در دستگاهی اقتصادی برخی مزیت‌ها به‌همراه می‌آورد، اما این مزیت‌ها چندان بزرگ و مهم نیستند. 

جی‌فورس MX450 جدیدترین عضو از خانواده‌ی پردازنده‌های گرافیکی کم‌مصرف و کم‌قدرت انویدیا به‌حساب می‌آید که به‌طور ویژه برای لپ‌تاپ‌های باریک و سبک‌وزن ساخته شده است. پردازنده‌های گرافیکی سری جی‌فورس MX در ابتدا برای رقابت مستقیم با پردازنده‌های گرافیکی ضعیف اینتل ساخته شدند تا به کاربران لپ‌تاپ‌های باریک و سبک امکان ویرایش ساده‌ی تصاویر در فتوشاپ را بدهند. بااین‌حال طی سال‌های اخیر بسیاری از تحلیلگران به این نتیجه رسیده‌اند که انویدیا با پردازنده‌های سری MX تا حد زیادی در پی ایجاد دردسر برای اینتل است. این خانواده از پردازنده‌ها برای ارائه‌ی عملکرد بهتر نسبت‌به پردازنده‌های گرافیکی مجتمع اینتل، از قدرت کافی برخودار هستند و توجه کسانی را که به‌دنبال پردازنده‌ی گرافیکی مجزا در لپ‌تاپ هستند، جلب می‌کنند.

پردازنده‌های گرافیکی سری MX با وجود یدک‌کشیدن نام برند جی‌فورس، برای اهداف گیمینگ ساخته نشده‌اند. برای مثال پردازنده‌ی گرافیکی GeForce MX350 به‌حدی سریع بود که عملکرد بهتر از پردازنده‌های گرافیکی مجتمع نسل دهمی سری Iris Plus اینتل از خود نشان می‌داد، اما به‌حدی قدرتمند نبود که بتوانیم از آن به‌عنوان پردازنده‌ای لایق برای خانواده‌ی GTX یا حتی GT یاد کنیم.

فعلا مشخصات فنی دقیق Nvidia GeForce MX450 را نمی‌دانیم

انویدیا نیز همواره روی این حقیقت که پردازنده‌های گرافیکی سری MX مخصوص گیمینگ نیستند، تأکید کرده است. تیم سبز تاکنون جزئیات دقیق مربوط به قابلیت‌های گیمینگ GeForce MX450 را اعلام نکرده است، اما رسانه‌ی نوت‌بوک چک می‌گوید پردازنده‌ی گرافیکی موردبحث بر پایه‌ی تراشه‌ی Turing TU117 ساخته شده است. این رسانه در گزارش اختصاصی خود اعلام می‌کند که انتظار دارد پردازنده‌ی گرافیکی GeForce MX450 قدرتی در بین MX350 و کارت گرافیک انویدیا GeForce GTX 1650 از خود نشان دهد.

اگر انویدیا سرانجام بخواهد در پردازنده‌های خانواده‌ی MX هسته‌های قدیمی سری پاسکال را کنار بگذارد و مشغول استفاده از هسته‌های خانواده‌ی تورینگ شود، شاهد بهبودی محسوس در توانایی‌های پردازنده‌ی MX450 خواهیم بود. به‌لطف بهره‌مندی از هسته‌ی تورینگ، پردازنده‌ی گرافیکی جدید انویدیا می‌تواند از کدک‌های سخت‌افزاری اختصاصی شرکت برای کدگذاری (اِنکُد) و بازگشایی کد (دی‌کُد) پشتیبانی کند. پردازنده‌های گرافیکی MX150 و MX250 و MX350  که مجهز به هسته‌های پاسکال هستند توانایی پشتیبانی از فناوری NVENC/NVDEC انویدیا را ندارند که نکته‌ای منفی برای آن‌ها به‌حساب می‌آید. 

پردازنده‌ی گرافیکی MX450 انویدیا درکنار پشتیبانی از استاندارد PCIe 4 توانایی پشتیبانی از حافظه‌ی GDDR5 و GDDR6 را دارد. رسانه‌ی معتبر تامز هاردور احتمال می‌دهد که تراشه‌ی جدید انویدیا برخلاف ادعاهای مطرح‌شده در سایت رسمی شرکت، توانایی پشتیبانی از استاندارد PCIe 4.0 را نداشته باشد. به‌طور دقیق نمی‌دانیم که پردازنده‌ی گرافیکی رده‌پایینی همچون MX450 چه مزیت‌هایی از PCIe 4.0 می‌برد. احتمالا انویدیا بخواهد به‌لطف PCIe 4.0، از لاین‌های کمتری استفاده کند تا درنهایت مصرف انرژی کاهش یابد. 

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات