بر اساس داده‌های مایکروسافت، هزینه هوش مصنوعی از استخدام انسان بیشتر است

سه‌شنبه 12 خرداد 1405 - 06:35
مطالعه 2 دقیقه
ساتیا نادلا / Satya Nadella مدیرعامل مایکروسافت با کت شلوار روی صحنه
مایکروسافت دریافته است که هزینه‌ی استفاده‌ی بدون محدودیت از هوش مصنوعی می‌تواند از استخدام نیروی انسانی بیشتر شود.
تبلیغات

با گسترش استفاده از هوش مصنوعی در شرکت‌ها، نگرانی درباره‌ی آینده‌ی مشاغل افزایش یافته است. چهره‌های مطرح صنعت تکنولوژی از جمله بیل گیتس و مصطفی سلیمان بارها هشدار داده‌اند که هوش مصنوعی می‌تواند بخش بزرگی از مشاغل اداری و تخصصی را در سال‌های آینده دگرگون کند.

در همین حال، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، پیش‌تر گفته بود حدود ۳۰ درصد از کدهای این شرکت با کمک هوش مصنوعی تولید می‌شود. مایکروسافت اواخر سال گذشته دسترسی کارکنان خود از جمله برنامه‌نویسان، مدیران پروژه و طراحان را به ابزار Claude Code فراهم کرد تا بتوانند آن را در جریان کار روزمره آزمایش کنند.

استقبال گسترده‌ی کارکنان از Claude Code طی ۶ ماه گذشته ظاهراً باعث تغییر رویکرد مایکروسافت شده است. به گزارش فورچون، این شرکت اکنون قصد دارد استفاده‌ی داخلی از GitHub Copilot CLI را جایگزین کلاود کد کند و انتظار دارد کارکنان تا پایان خرداد به ابزار اختصاصی مایکروسافت مهاجرت کنند.

تصمیم مایکروسافت تأثیری بر همکاری چند میلیارد دلاری‌اش با انتروپیک و دسترسی مشتریان به مدل‌های کلاود ندارد؛ اما می‌تواند نشان‌دهنده‌ی دشواری توجیه هزینه‌ی استفاده‌ی گسترده‌ی کارکنان از این ابزار باشد.

هم‌زمان گزارش دیگری ادعا می‌کند مایکروسافت در کنفرانس توسعه‌دهندگان بیلد ۲۰۲۶ از مدل جدیدی برای برنامه‌نویسی رونمایی خواهد کرد؛ اقدامی که می‌تواند رقابت این شرکت در بازار دستیارهای کدنویسی مبتنی‌بر هوش مصنوعی را جدی‌تر کند.

بحث هزینه‌های هوش مصنوعی همچنان داغ است. اخیراً اکسیوس گزارش داد یکی از شرکت‌ها به‌دلیل تعیین‌نکردن سقف مصرف برای کلاود، تنها در یک ماه متحمل حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه شد.

این اتفاقات در شرایطی رخ می‌دهد که برخی سرمایه‌گذاران نسبت‌به هزینه‌های سنگین هوش مصنوعی و درآمدزایی محدودش ابراز نگرانی کرده‌اند و گزارش‌های متعددی درباره‌ی احتمال شکل‌گیری حباب در بازار هوش مصنوعی منتشر می‌شود.

نظرات