بررسی وان پلاس 6T

پنج‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۰
مطالعه 33 دقیقه
وان پلاس 6T با بریدگی قطره‌ای و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر درکنار سیستم‌عامل اندروید 9 نسخه‌‌ای تکامل‌یافته از وان‌پلاس 6 به‌حساب می‌آید.
تبلیغات

امروزه یافتن گوشی‌ هوشمند پرچم‌داری که با کمی اغماض بتواند در تمامی زمینه‌ها عملکرد مطلوبی را به‌نمایش گذارد و درعین‌حال، برچسب قیمتی دیوانه‌کننده‌ای نداشته باشد، کمی دشوار به‌نظر می‌رسد؛ در حقیقت بسیاری از محصولات شاخصی که در ابتدا به ذهنمان می‌رسد، از آیفون‌های گران‌قیمت اپل تا دستگاه‌های بالارده‌ی سامسونگ و هواوی، همگی در بازه‌ی قیمتی بیش از ۷۰۰ دلار قرار می‌گیرند و در پاره‌ای از موارد به سطح قیمتی ۱۵۰۰ دلار نیز نزدیک می‌شوند؛ اما در این بین، وان‌پلاس، شرکت نوپایی که به‌زودی وارد پنجمین سال فعالیت خود خواهد شد، سعی دارد تا بزرگان عرصه‌ی موبایل را به چالش بکشد.

وان‌پلاس طی سال‌های گذشته با اتکا بر جامعه‌ی کاربری علاقه‌مند خود و سر دادن شعار «Never Settle» یا «هرگز قانع نشو» همواره محصولاتی را تولید کرده است که قابلیت‌های پرچم‌داری توانمند را با برچسب قیمتی به‌مراتب پایین‌تر از رقبا ارائه می‌دهند. اگرچه چینی‌ها نیز همگام با سایر بازیگران دنیای موبایل، با رونمایی از هر نسل، قیمت آن را افزایش می‌دهند؛ اما در نهایت قیمت تمام‌شده‌ در حد معقولی قرار می‌گیرد و گوشی جدید شایسته‌ی لقب «غول‌کُش» باقی می‌ماند. OnePlus معمولا سالانه دو گوشی هوشمند را در نیمه‌ی اول و دوم سال عرضه می‌کند که از بین آن‌ها، دستگاه دوم، محصولی میان‌نسلی با تغییرات جزئی به‌حساب می‌آید. اکنون که روزهای پایانی ۲۰۱۸ را سپری می‌کنیم، وان‌پلاس 6T از راه رسیده است تا نقش پل ارتباطی بین 4G و 5G را در خانواده‌ی محصولات چینی‌ها ایفا کند.

مهم‌ترین تغییرات وان‌پلاس 6T نسبت به گذشته، اضافه‌شدن حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، خداحافظی با جک محبوب ۳.۵ میلی‌متری هدفون و بریدگی قطره‌مانند صفحه‌نمایش این محصول به‌حساب می‌آید و صرف‌نظر این موارد، نمی‌توان تفاوت فاحشی را نسبت به وان‌پلاس 6 یافت، حال باید از خود بپرسیم که آیا تغییرات یادشده می‌توانند خرید نماینده‌ی جدید وان‌پلاس در دنیای پرچم‌داران را توجیه می‌کند یا خیر. برای یافت پاسخ این سؤال و سؤال‌های مشابه در ادامه با زومیت همراه باشید تا به بررسی وان پلاس 6T بپردازیم.

وان‌‌پلاس 6T توسط فروشگاه اینترنتی آی سی موبایل برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است. برای مشاهده قیمت گوشی در فروشگاه‌های اینترنتی معتبر، مقایسه انواع قیمت گوشی هواوی، قیمت گوشی شیائومی، قیمت گوشی سامسونگ و‌ قیمت آیفون و همچنین طرح سوالات خود در گجت‌های مختلف از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.

طراحی

هنگامی که صحبت از محصولی بین‌نسلی به‌میان می‌آید، معمولا نباید انتظار تغییرات شگرف در طراحی و فُرم کلی داشت، این اصل نانوشته در مورد وان‌پلاس 6T نیز صدق می‌کند. اگرچه گوشی هوشمند جدید چینی‌ها اندکی باریک‌تر، ضخیم‌تر و سنگین‌تر از برادر خود شده است و اکنون حدود ۱.۸ میلی‌متر ارتفاع بیش‌تری دارد، اما صرف‌نظر از تغییر ناچیز ابعاد، فُرم کلی محصول، انحناها و خطوط آن تفاوت فاحشی با گذشته ندارد و گوشی حس و حالی مشابه با برادر خود را در ذهن کاربر تداعی می‌کند.

با نگاهی نمای جلوی گوشی وان‌پلاس 6T، نخستین تغییر فاحش در طراحی آن به‌چشم می‌آید، این گوشی هوشمند با بریدگی عریض برادر خود خداحافظی کرده است و اکنون زائده‌ای به‌فرم قطره‌ی آب را بر پیشانی خود می‌بیند که تنها دوربین سلفی را در بطن خود دارد، چرا که اسپیکر مکالمه داخلی شکافی باریک بین نمایشگر و فریم گوشی نگه‌داری می‌شود. ضمن اینکه به‌نظر می‌رسد از عرض حاشیه‌ی پایین صفحه‌نمایش نیز اندکی کاسته شده باشد، بدین ترتیب چینی‌ها با کاهش موانع موجود بر سر عرضه‌ی محصولی بدون حاشیه، بیش از گذشته در غوطه‌ور ساختن کاربر داخل محتوای بصری موفق خواهند بود.

به‌لطف افزایش ارتفاع گوشی و کاهش حاشیه‌ها، نمایشگر وان‌پلاس 6T اکنون ۰.۱۳ اینچ بزرگ‌تر شده است و اکنون ۸۵.۶ درصد از سطح جلوی گوشی را دراختیار دارد، اما این موضوع سبب آزاردهنده‌بودن ابعاد گوشی نمی‌شود؛ چرا که انحنای پشت وان‌پلاس 6T درکنار باریک‌تر شدن عرض گوشی نسبت به گذشته، باعث می‌شود تا دستگاه به‌خوبی در دست جای بگیرد و کار با آن برای افرادی با دست‌های نه‌چندان کوچک، راحت و دلچسب باشد. 

استفاده از ترکیب شیشه و فلز که با وان‌پلاس ۶ در سری محصولات پرچم‌دار چینی‌ها آغاز شد، در گوشی هوشمند جدید این شرکت نیز ادامه دارد. قطعات وان‌پلاس 6T درون فریمی آلومینیومی سوار شده‌اند؛ فریمی با سطوح خمیده که رنگ آن با بدنه هم‌خوانی دارد و از دو سمت توسط پنل‌هایی شیشه‌ای محصور شده است. پوشش شیشه‌ای نمایشگر گوشی ارتقا پیدا کرده و اکنون گوریلا گلس ۶ از صفحه‌نمایش محافظت می‌کند؛ اما اطلاعاتی در خصوص نوع شیشه‌ی به‌کاررفته در نمای پشتی دستگاه در دست نیست.

بسته به رنگ بدنه، وان‌پلاس 6T می‌تواند براق یا مات باشد، صرف‌نظر از OnePlus 6T McLaren Edition، نسخه‌ی عادی این گوشی هوشمند در سه رنگ بنفش (با گرادیانی از بنفش به مشکی)، مشکی مات و براق عرضه می‌شود که دو مدل ابتدایی، پوشش ماتی روی خود دارند و از این رو در برابر جذب اثر انگشت، مقاومت بیش‌تری از خود نشان می‌دهند. ما در زومیت نسخه‌ی مشکی مات وان‌پلاس 6T را برای بررسی دراختیار داشتیم که به‌سبب پرداخت خاص روی سطح خود، نسبت به سایر گوشی‌های مات، چسبندگی بیش‌تری به دست دارد و حس جالبی را به کاربر القاء می‌کند.   

نمای پشت وان‌پلاس 6T‌ به‌سبب حسگر اثر انگشت فیزیکی، ظاهر مینیمال‌تری به‌خود گرفته است. همانند گذشته، دوربین دوگانه‌ با چینشی عمودی در بخش میانی از نیمه‌ی بالایی دستگاه قرار دارد و زیر آن فلش LED و لوگوی OnePlus جای گرفته‌اند تا بدین ترتیب ساختار متقارن محصول حفظ شود. در نهایت باید به عبارت «Designed By OnePlus» اشاره کرد که در نیمه‌ی پایینی گوشی به‌چشم می‌خورد. درست‌مانند وان‌پلاس ۶، اسلایدر اعلان و کلید پاور محصول جدید نیز در لبه‌ی سمت راست آن قرار دارد؛ درحالی‌که لبه‌ی سمت چپ از درگاه سیم‌کارت‌ها و کلید کنترل صدا میزبانی می‌کند. با نگاهی به لبه‌ی پایین وان‌پلاس 6T، می‌توان متوجه تغییر بزرگ دیگر شد؛ چینی‌ها جک ۳.۵ میلی‌متری محبوب هدفون را کنار گذاشته‌اند و اکنون در دو سمت پورت USB-C می‌توان دو دریچه‌ی همگون اسپیکر و میکروفون را مشاهده کرد.

وان‌پلاس 6T کماکان گواهی IP از مؤسسه‌ی IEC ندارد و از این رو نمی‌توان آن را به‌صورت رسمی یک محصول مقاوم در برابر آب و گردوغبار نامید، شرکت سازنده نیز با علم به این نکته، در صفحه‌ی معرفی OnePlus 6T چنین آورده است که محصول جدید نسبت به گذشته مقاومت بهتری در برابر آب و گردوغبار دارد؛ اما نمی‌توان حین شنا کردن از آن استفاده کرد.  

نمایشگر

نمایشگرهای استفاده شده در گوشی‌های وان‌پلاس شاید بهترین نمونه‌های بازار نباشند اما همواره در بازه‌ی قیمتی خود کم رقیب بوده‌اند. وان‌پلاس از نخستین شرکت‌هایی محسوب می‌شود که خود را با نمایشگرهای اولد سازگار کرد و از همان ابتدا بهینه‌سازی‌های خود را در آن‌ها به کار گرفت. نمایشگر موسوم به Optic AMOLED استفاده شده در گوشی‌‌های وان‌پلاس در حقیقت از نوع Super AMOLED‌ هستند که این شرکت چینی شخصی‌سازی‌های اندکی در آن انجام داد است. وان‌پلاس 6T با نمایشگری ۶.۴۱ اینچی از همین نوع دراختیار کاربر قرار می‌گیرد و بزرگ‌ترین نمایشگری محسوب می‌شود که چینی‌ها در محصولات خود به‌کار برده‌اند؛ وان‌پلاس ۶ به نمایشگر ۶.۲۸ اینچی مجهز بود. نمایشگر وان‌پلاس ۶ تی ۸۵.۶ درصد از جلوی گوشی را پوشانده و کشیده‌تر از نسخه‌ی قبلی پیشین است.

وان‌پلاس اعتقادی به نمایشگرهای QHD ندارد یا  حداقل تا به امروز نداشته است؛ تراکم ۴۰۲ پیکسل در هر اینچ نمایشگر وان‌‌پلاس ۶ تی برای کاربری‌های عادی مناسب است و انتخاب رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ برای این نمایشگر ۱۹.۵ به ۹ را انتخاب نادرستی نمی‌دانیم؛ شاید این روزولوشن تنها در مشاهده‌ی محتوای واقعیت مجازی آزاردهنده باشد در غیر این صورت تفاوت فاحشی با نمونه‌های QHD مشاهده نخواهید کرد و وضوح متون و تصاویر رضایت شما را جلب خواهد کرد. کاهش بار محاسباتی پردازنده و مصرف انرژی بهتر را نسبت اولویت وان‌پلاس در این انتخاب محسوب می‌شود.

وان‌پلاس ۶ در بحث روشنایی با ثبت ۱۰۴۰ نیت در حالت خودکار ما تحسین ما دریافت کرد اما در وان‌پلاس ۶ تی همانند ۵ تی خبری از افزایش روشنایی در حالت خودکار نیست؛ خوشبختانه روشنایی ۶۴۰ نیتی نسخه‌ی جدید به اندازه‌ی کافی بالا است که بتوان آن را در این بخش موفق دانست. مشکی همچنان عمیق است و روشنایی آن توسط دستگاه‌های ما صفر اندازه‌گیری شد؛ با وجود کنتراست بی‌نهایت این نمایشگر، هنوز خبری از پشتیبانی از محتوای HDR در وان‌پلاس‌‌ها نیست. با درنظر گرفتن اولد بودن نمایشگر شاهد کاهش ۷۰ نیتی روشنایی نمایشگر در الگوی ۱۰۰ درصد سفید هستیم که معقول به‌نظر می‌رسد. خاطر نشان می‌کنیم که خوانایی نمایشگر زیر نور مستقیم خورشید همچنان در زمره‌ی بهترین گوشی‌‌های بازار قرار می‌گیرد.

حداقل روشنایی نمایشگر به ۲.۲ نیت می‌رسد که با فعال بودن «Night Mode» تا ۱.۸ نیت نیز کاهش پیدا می‌کند؛ شدت فیلتر و زمان‌بندی این قابلیت قابل تنظیم است. وان‌پلاس همچون گذشته برای خواندن ساده‌تر متون «Reading Mode» را درنظر گرفته است که در آن تنها دو رنگ مشکی و سفید (سفید کالیبره شده با دمای رنگ محیط) به نمایش در می‌آیند. امکان پنهان‌کردن بریدگی بالای نمایشگر در تنظیمات گنجانده شده است بااین‌حال بریدگی قطره‌ای آنقدر آزاردهنده نیست که مجبور به پنهان کردن آن شوید. زاویه‌ی دید نمایشگر وان‌پلاس ۶ تی همچون نسخه‌‌های پیشین عالی است و تغییر محسوس رنگ در زوایا مشاهده نکردیم.  

طبق انتظار وان‌پلاس ۶ تی از هر فضای رنگی sRGB و DCI P3 پشتیبانی می‌کند. در بخش «Screen Calibration» پنج حالت کلی زیر به چشم می‌خورد:

  • Default: حالت پیش‌فرض که در تست‌های ما سازگار خوبی با فضای DCI-P3 دارد
  • sRGB: رنگ‌های طبیعی‌تر و بدون بزرگ‌نمایی و سازگار به فضای رنگی sRGB
  • DCI-P3: سازگار با فضای رنگی گسترده‌ی DCI-P3 با رنگ‌های باطراوت و زنده
  • Adaptive Mode: تنظیم خودکار دمای رنگ‌‌ها به توجه به حسگر‌ها
  • Custom Color: تنظیم دستی دمای رنگ‌های نمایشگر

در تست‌های مربوط به پوشش فضای رنگی، حالت پیش‌فرض ۱۴۵.۶ و ۹۷.۵ درصد از دو فضای رنگی sRGB و DCI-P3 را پوشش می‌دهد. طبق انتظار انتخاب حالت sRGB پوشش فضای رنگی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد به‌طوری‌که نمایشگر در این حالت تنها ۷۴ درصد از فضای گسترده DCI-P3 را پوشش می‌دهد، اما پوشش تقریبا کامل ۹۹.۲ درصدی از sRGB را شاهد هستیم. در حالت DCI-P3 پوشش کاملی از فضای رنگی متناظرش را شاهد هستیم. در مجموع از نظر گستردگی فضای رنگی،‌ وان‌پلاس ۶ تی موفق است، اشباع رنگ‌ها در این نمایشگر کمی بیشتر از متوسط بازار پرچمداران است. عملکرد نمایشگر 6T از منظر دقت رنگ تقریبا مشابه نسخه‌ی قبل است.

وان‌پلاس رنگ‌های معیار را در فضای رنگی sRGB در تمام حالت‌ها دقیق‌تر از فضای DCI-P3 به نمایش می‌گذارد. طبق انتظار حالت sRGB با ثبت خطای میانگین ۲.۲ و حداکثر ۵.۱ دقیق‌ترین حالت تصویر است. خطای ۶.۶ برای حالت DCI-P3 در فضای رنگی متناظرش دور ذهن نبود و عددی قابل‌قبول محسوب می‌شود؛ خطای ۳.۸ این حالت در فضای رنگی محدود‌تر sRGB به خوبی کاهش دقت در رنگ‌های اشباع‌تر را نشان می‌دهد. حالت Adaptive در هر دو فضای رنگی مورد بحث عمکرد خوبی از خود نشان نمی‌دهد و خطای حالت پیش‌فرض (Default) نیز به ترتیب در این دو فضای رنگی ۷.۵ و ۹.۹ است که اعداد مناسبی نیستند. در مجموع باید گفت وان‌پلاس ۶ تی از منظر دقت رنگ همانند پیشینیان خود عمل می‌کند.

اسپیکر

بی‌مهری‌های وان‌پلاس به تجربه‌ی شنیداری دستگاه‌های خود در OnePlus 6T‌ نیز ادامه دارد. درحالی‌که اغلب پرچم‌داران کنونی از اسپیکرهای استریو استفاده می‌کنند، محصول بالارده‌ی چینی‌ها برای تولید صدا به یک اسپیکر متکی است که در لبه‌ی پایین گوشی، کنار پورت USB-C قرار دارد. اگرچه کیفیت صدای خروجی از اسپیکر تکی وان‌پلاس ۶تی در حد مناسبی ارزیابی می‌شود؛ اما بی‌شک بلندی صدای آن با بهترین‌های بازار فاصله دارد.

یکی دیگر از اخبار بحث‌برانگیز درباره‌ی پرچم‌دار جدید وان‌پلاس که موجب نارضایتی بسیاری از کاربران و طرفداران این شرکت شد، خداحافظی جدیدترین محصول آن با جک دوست‌داشتنی ۳.۵ میلی‌متری هدفون است. خوشبختانه شرکت سازنده همراه‌با گوشی یک دانگل نیز برای اتصال هدفون‌های عادی به دستگاه می‌دهد. در نهایت باید به منوی تنظیمات صدا اشاره کرد که در آن کاربر می‌تواند از یک اکولایزر نیز برای تنظیم صدای خروجی استفاده کند که تنها هنگام اتصال هدفون فعال می‌شود.

نرم‌افزار و رابط کاربری

سخت‌افزار قدرتمند، بدون همراهی نرم‌افزار بهینه، به‌خودی خود نمی‌تواند تجربه‌ی لذت‌بخشی را برای کاربر به‌ارمغان آورد. خوشبختانه وان‌پلاس جزو شرکت‌هایی است که به هر دو جنبه‌ی داستان می‌پردازد و توجه ویژه‌ای به نرم‌افزار گوشی‌های هوشمند خود دارد. پرچم‌داران وان‌پلاس عموما با آخرین نسخه از سیستم‌عامل اندروید روانه‌ی بازار می‌شوند و با انتشار هر به‌روزرسانی، جزو نخستین محصولاتی هستند که آن را دریافت می‌کنند؛ دستاورد ارزشمندی که به‌دلیل نزدیک‌بودن OxygenOS به نسخه‌ی خالص اندروید و محدود بودن خانواده‌ی محصولات شرکت سازنده به‌دست آمده است.

وان‌‌پلاس 6T به‌صورت پیش‌فرض با جدیدترین نسخه‌ی OxygenOS روانه‌ی بازار می‌شود که برپایه‌ی اندروید ۹.۰ پای توسعه داده شده است و با وجود بهره‌بردن از ظاهری بسیار نزدیک به اندروید خالص، قابلیت‌‌های گوناگون و سودمندی را دراختیار کاربر قرار می‌دهد. چینی‌ها با وان‌پلاس ۶، ژست‌های حرکتی را به‌صورت گزینه‌‌ای اختیاری به کاربران خود ارائه دادند؛ اما اکنون به‌لطف اندروید پای، این ژست‌ها به‌صورت پیش‌فرض فعال هستند و تغییراتی را به‌خود می‌بینند. ژست‌های حرکتی در وان‌پلاس 6T بسیار نرم‌تر از میت ۲۰ پرو اجرا می‌شوند و برای استفاده از آن‌ها باید بدین ترتیب عمل کرد:

  • بازگشت به صفحه‌ی Home: سوایپ به‌سمت بالا از بخش میانی لبه‌ی پایین نمایشگر
  • بازگشت به صفحه‌ی قبل: سوایپ به‌سمت بالا از کناره‌ها‌ در لبه‌ی پایین نمایشگر
  • نمایش‌های اپلیکیشن‌های اجراشده‌ی اخیر: سوایپ به‌سمت بالا از بخش میانی لبه‌ی پایین نمایشگر و مکث
  • جابه‌جایی بین دو اپلیکیشن اخیر: با سوایپ از به طرفین از لبه‌ی پایین نمایشگر

اگرچه از نظر ما ژست‌های حرکتی OxygenOS اندکی غیرطبیعی‌تر از ژست‌هایی است که اپل با آیفون‌های جدید ارائه می‌دهد؛ اما تصور می‌کنیم که در بین تمام نمونه‌های اندرویدی، بهترین گزینه‌ی دردسترس باشد. توجه داشته باشید که چنانچه با ژست‌‌های حرکتی ارتباط برقرار نمی‌کنید، وان‌پلاس کماکان امکان استفاده‌ از کلیدهای ناوبری قدیمی اندروید را با امکانات شخصی‌سازی گوناگون، مانند جابه‌جایی چینش کلیدها دراختیار کاربران خود می‌گذارد.

نگفته نماند که درکنار ژست‌های حرکتی اختصاصی وان‌پلاس، راهکار ناوبری جدید اندروید پای نیز دراختیار کاربر قرار دارد، بدین ترتیب که کلیدهای سه‌گانه‌ی ناوبری جای خود را به یک کلید Home‌ قرص‌مانند و کلید بازگشتی داده‌اند که تنها در صورت امکان یک گام بازگشت به عقب، ظاهر می‌شود. با نگه‌داشتن انگشت روی کلید هوم و لغزاندن آن، می‌توان اپلکیشین‌های اخیر را مرور کوتاهی کرد، با کشیدن کلید هوم به‌سمت بالا، می‌توان فهرست افقی و جدید اندروید پای برای اپلیکیشن‌های اخیر را مشاهده کرد و بین آن‌ها جابه‌جا شد، با یک بار لمس کلید، به صفحه‌ی Home بازگشت و با لمس طولانی نیز، گوگل اسیستنت را فراخواند.

مرکز اعلانات OxygenOS در نسخه‌ی جدید به‌تبعیت از اندروید ۹ پای، تغییراتی را به‌خود می‌بیند و اکنون از آیکون‌هایی گرد برای تنظیمات سریع استفاده می‌کند؛ اما برخلاف اندروید خالص، چینی‌ها بسته به پوسته‌ی انتخابی برای رابط کاربری، امکان استفاده از پس‌زمینه‌ی مشکی یا سفید را برای مرکز اعلانات می‌دهند، ضمن اینکه رنگ آیکون‌ها را نیز می‌توان با قابلیت Accent color به طیف رنگی دلخواه تغییر داد، این رنگ علاوه‌بر آیکون‌های بخش اعلانات، در جای‌جای رابط کاربری به چشم خواهد خورد.

تغییرات ظاهری تنها به بخش اعلانات خلاصه نمی‌شود و منوی تنظیمات نیز دچار تحولاتی شده است. بسته به انتخاب یکی از پوسته‌های Dark ،Colorful یا Light، می‌توان به‌ترتیب آیکون‌های موجود در منوی تنظیمات را رنگی، یک‌دست سفید یا یک‌دست مشکی کرد که دو مورد آخر، ظاهر یکنواختی را به‌وجود می‌آورد. نشان‌دهنده‌ی عمودی حجم صدا در اندروید خالص به OxygenOS نیز راه پیدا کرده، با این تفاوت که برای قرارگیری درکنار کلیدهای کنترل حجم صدا، چینی‌ها آن را به سمت چپ انتقال داده‌اند.

قابلیت Adaptive Battery نسخه‌ی خالص اندروید پای در سیستم‌عامل OxygenOS‌ نیز به کارگرفته شده و به‌صورت پیش‌فرض فعال است. گوگل با قابلیت Adpative Battery به کاربر وعده می‌دهد تا ازطریق محدودسازی مصرف انرژی اپلیکیشن‌هایی که به‌ندرت استفاده می‌شوند، عمر باتری را افزایش دهد، این قابلیت در طول زمان، الگوی استفاده‌ی شما از اپلیکیشن‌ها را می‌آموزد. 

هویت‌سنجی

چینی‌ها با کنار گذاشتن حسگرهای مرسوم اثر انگشت، وان‌پلاس 6T‌ را با حسگر نوری زیر نمایشگر روانه‌ی بازار کرده‌اند. فرایند رجیستر کردن اثر انگشت در پرچم‌دار جدید وان‌پلاس کمی طولانی‌تر از حسگرهای رایج است؛ بدین ترتیب که ابتدا از کاربر خواسته می‌شود تا چند بار با انگشت خود، کل آیکون حسگر را بپوشاند، در مرحله‌ی بعد کاربر باید لبه‌های انگشت خود را نیز به حسگر بشناساند.

اگرچه حسگر اثر انگشت وان‌پلاس 6T‌ عملکرد و سرعت قابل قبولی دارد؛ اما به‌اندازه‌ی نمونه‌ی فیزیکی در نسل‌های گذشته، قابل اتکا نیست و مواردی مانند کثیف یا خیس بودن انگشت، کارکرد آن را مختل می‌کند. در منوی تنظیمات می‌توان انیمیشن‌های مختلفی را برای تاباندن نور روی سطح انگشت برگزید، ضمن اینکه می‌توان تعیین کرد که با لمس نمایشگر یا بلند‌کردن گوشی، آیکون نشانه‌گر حسگر روی نیمه‌ی پایینی صفحه‌نمایش ظاهر شود.

اگر با حسگر زیر نمایشگر ارتباط برقرار نمی‌کنید، می‌توانید از الگوریتم تشخیص چهره‌ی نرم‌افزاری وان‌پلاس برای هویت‌سنجی استفاده کنید؛ اگرچه این روش به‌اندازه‌ی فیس‌آیدی اپل یا حسگر اثر انگشت، امن نیست، اما بسیار سریع و قابل اتکا است و تنها در محیط‌های کاملا تاریک، به مشکل برمی‌خورد. 

دوربین

با نگاهی به فهرست مشخصات OnePlus 6T، می‌توان متوجه شد که دوربین این گوشی هوشمند نسبت به برادر خود تفاوتی را تجربه نکرده است. وان‌پلاس با رونمایی از وان‌پلاس 5T، استراتژی عجیب استفاده از دو دوربین با میدان دید یکسان را به تبعیت از شرکت مادر خود، اوپو، به‌کار می‌گیرد؛ راهکاری که در پرچم‌دار جدید چینی‌ها نیز به‌چشم می‌خورد؛ بدین ترتیب خبری از زوم اپتیکال در وان‌پلاس 6T‌ نیست.

دوربین دوگانه‌ی وان‌پلاس 6T، از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی IMX519 سونی با اندازه حسگر ۱/۲.۶ اینچی و پیکسل‌های ۱.۲۲ میکرومتری به‌عنوان دوربین اصلی استفاده می‌کند، این حسگر در پس لنزی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۵ میلی‌متری، دیافراگم f/1.7 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر قرار دارد. دوربین دوم نیز به حسگر ۱/۲.۸ اینچی و ۲۰ مگاپیکسلی IMX376K سونی اتکا دارد که لنزی با دیافراگم f/1.7 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۵ میلی‌متری را مقابل خود می‌بیند.

زوم دو برابری دیجیتال در طول شب (Night mode off)

رابط کاربری دوربین تغییرات اندکی را به خود می‌بیند، به‌صورت پیش‌فرض با اجرای اپلیکیشن، محیط عکاسی دراختیار کاربر قرار می‌گیرد، درکنار شاتر نرم‌افزاری دوربین، کلیدی برای زوم سریع دو برابری قرار دارد که باتوجه‌به یکسان‌بودن میدان دید دو دوربین و خلاء قابلیت زوم اپتیکال، تدارک‌دیدن چنین کلیدی کمی عجیب به‌نظر می‌رسد، کنار شاتر و کلید زوم، پیکان کوچکی دیده می‌شود که با لمس آن، حالت‌های مختلف استفاده از دوربین را می‌توان از قرار زیر مشاهده کرد:

  • فیلم‌برداری
  • عکاسی خودکار
  • عکاسی پرتره
  • عکاسی در شب
  • عکاسی حرفه‌ای
  • تایم‌لپس
  • پاناروما
  • اسلوموشن
  • منوی تنظیمات

از بین حالت‌های یادشده، عکاسی در شب (Night mode) گزینه‌ی جدیدی است که از الگوریتمی انحصاری وان‌پلاس موسوم به Nightscape استفاده می‌کند؛ اما کارکردی شبیه حالت عکاسی شب هواوی پی ۲۰ پرو و میت ۲۰ پرو با نوردهی طولانی دارد، این قابلیت در سه مرحله شامل کاهش نویز، Multi-frame Stabilization (حذف لرزش تصویر با ترکیب فریم‌های متوالی ثبت‌شده)، بهینه‌سازی جزئیات عکس را پردازش می‌کند و در نهایت عکس نهایی را ذخیره می‌کند و وان‌پلاس عکس نهایی را Nightscape HDR می‌نامد.

نمونه‌عکس وان‌پلاس 6T در طول شب با و بدون Night mode

نرم‌افزار دوربین وان‌پلاس 6T در حالت عکاسی حرفه‌ای امکان تغییر پارامتر‌های ایزو (۱۰۰ تا ۳۲۰۰)، تراز سفیدی، سرعت شاتر (۱/۸۰۰۰ تا ۳۰ ثانیه)، جبران نوردهی (-۲/+۲ EV) و عکاسی RAW را دراختیار کاربر می‌گذارد. پرچم‌دار جدید چینی‌ها همانند گذشته برای ثبت تصاویر صحنه‌ی آهسته در بهترین حالت رزولوشن HD و نرخ ۴۸۰ فریم‌برثانیه را ارائه می‌دهد و در زمینه‌ی فیلم‌برداری نیز می‌توان ویدیوهای 4K با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه ثبت کرد. 

نمونه‌عکس سلفی وان‌پلاس 6T

وان‌پلاس 6T برای ثبت عکس‌های سلفی به حسگر ۱/۳.۱ اینچی و ۱۶ مگاپیکسلی با پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری متکی است که در پس لنزی با دیافراگم f/2.0 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۵ میلی‌متری قرار دارد. همانند آنچه از وان‌پلاس ۶ سراغ داریم، پرچم‌دار جدید چینی‌ها نیز در شرایط نوری مناسب، عکس‌هایی با جزئیات مطلوب ثبت می‌کند و در زمینه‌ی ایجاد افکت بوکه برای عکس‌های پرتره نیز، عملکرد خوبی دارد.  

نمونه‌عکس‌های وان‌پلاس 6T در طول روز

نمونه‌عکس وان‌پلاس 6T در برابر وان‌پلاس 5T

همانند آنچه پیش‌تر با وان‌پلاس 6 تجربه کرده بودیم، پرچم‌دار جدید چینی‌ها نیز در طول روز، عملکرد قابل احترامی دارد و تصاویری با جزئیات مناسب، سطح نویز پایین و رنگ‌های خوشایند ثبت می‌کند. در قیاس با وان‌پلاس 5T، به‌نظر می‌رسد که میزان شارپ‌بودن تصاویر حاصل از دوربین وان‌پلاس 6T کمتر از این گوشی هوشمند است. هنگام ثبت تصاویر پرتره، از دوربین دوم برای تشخیص عمق استفاده می‌شود و ازآنجاکه خبری از لنز تله‌فوتو نیست، بنابراین در چنین وضعیتی برای گرفتن عکس‌های پرتره به سوژه نزدیک شوید. وان‌پلاس 6T حین ایجاد افکت بوکه چه در مورد سوژه‌ی انسانی چه اشیاء، عملکرد مناسبی در جداسازی سوژه از پس‌زمینه دارد.

نمونه‌عکس وان‌پلاس 6T در طول شب

همان‌طور که اشاره کردیم، وان‌پلاس نیز پس از هواوی و گوگل با قابلیت Nightscape به‌جمع تولیدکنندگانی پیوست که با نوردهی طولانی و پردازش تصویر، سعی در  بهبود عکاسی در محیط‌های تاریک دارند؛ اما متاسفانه عملکرد آن، به‌مانند میت ۲۰ پرو و پی ۲۰ پرو درخشان نیست و در اغلب موارد، میزان شارپ‌بودن عکس‌ها نسبت به حالت عکاسی عادی، کاهش می‌یابد و جزئیات تصاویر از دست می‌رود. یکی از مشکلات Night mode وان‌پلاس 6T، طولانی‌بودن فرایند پردازش و ذخیره‌سازی عکس‌ها نسبت به پرچم‌دار هواوی است؛ به‌طوری که پس از ثبت عکس، چند ثانیه نیز باید در انتظار ذخیره‌سازی آن بمانید. 

بازده و عملکرد

وان‌پلاس از گذشته تاکنون برای متعادل‌نگه‌داشتن قیمت تمام‌شده‌ی محصولات خود، استراتژی‌های مختلفی، مانند به‌کارگیری دوربین نه‌چندان توانمند یا چشم‌پوشی از ماژول شارژ بی‌سیم را اتخاذ کرده؛ اما بازدهی و عملکرد محصول همواره جزو خطوط قرمز این شرکت بوده است. بدین ترتیب مایه‌ی تعجب نیست که وان‌پلاس 6T نیز با اتکا بر همین استراتژی از سخت‌افزار قدرتمندی بهره ببرد. پرچم‌دار جدید چینی‌ها به‌ تبعیت از برادر خود، یکی از آخرین گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۱۸ به‌شمار می‌آید که توان پردازشی مورد نیاز خود را به کمک پردازنده‌ی ۱۰ نانومتری اسنپدراگون ۸۴۵ تأمین می‌کند.

ازآنجاکه پیش‌تر در بررسی اکسپریا XZ2 کامپکت به‌صورت مفصل درباره‌ی مشخصات فنی اسنپدراگون ۸۴۵ بحث کرده‌ایم؛ بنابراین در مقاله‌ی پیش‌ رو صرفا به‌صورت گذرا به برخی از ویژگی‌های کلیدی آن اشاره می‌کنیم. پردازنده‌ی بالارده‌ی کوالکام در سال ۲۰۱۸ با فناوری ساخت ۱۰ نانومتری FinFET LPP سامسونگ تولید می‌شود و پردازنده‌ی مرکزی آن از هشت هسته‌ی پردازشی Kryo 385 در قالب دو کلاستر ۴ هسته‌ای Cortex-A75 با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتزی و Cortex-A55 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز بهره می‌برد. شرکت سازنده بهبود عملکرد CPU در پردازنده‌ی خود را ۲۵ درصد نسبت به گذشته عنوان می‌کند.

وظیفه‌ی پردازش‌های گرافیکی اسنپدراگون ۸۴۵ برعهده‌ی واحد آدرنو ۶۳۰ قرار دارد که براساس ادعای شرکت سازنده، بهبودی ۳۰ درصدی را نسبت به GPU‌ اسنپدراگون ۸۳۵ به‌ارمغان می‌آورد، این ماژول ۷۳۷ گیگافلاپسی توانایی ان‌کُد و دی‌کُد ویدیوهای 4K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را نیز دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های شاخص اسنپدراگون ۸۴۵، توانایی مودم LTE‌ اسنپدراگون X20 آن در دستیابی به سرعت دانلود ۱.۲ گیگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه است، شما می‌توانید مشخصات فنی پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۴۵ در قیاس با رقبا را در جدول فوق مشاهده کنید.

اگرچه وان‌پلاس 6T از سخت‌افزار مشابهی با وان‌پلاس 6 بهره می‌برد؛ اما چینی‌ها برای محصول جدید خود قابلیتی نرم‌افزاری موسوم به Smart Boost توسعه‌ داده‌اند که با به‌کار گرفتن حافظه‌ی رم به‌عنوان حافظه‌ی ذخیره‌سازی، سرعت اجرای اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد، چرا که سرعت RAM به‌مراتب از ROM بالاتر است. حال باید دید که پرچم‌دار جدید وان‌پلاس در دنیای واقعی چه عملکردی از خود نشان می‌دهد. OnePlus 6T در سه نسخه‌ی عادی ۶ / ۱۲۸، ۸ / ۱۲۸ و ۸ / ۲۵۶ گیگابایت درکنار نسخه‌ی McLaren Edition با ۱۰ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه عرضه می‌شود؛ اما نسخه‌ی پایه‌ی این گوشی را برای بررسی دراختیار داشتیم که شما می‌توانید سرعت حافظه‌ی ذخیره‌سازی آن را در جدول زیر مشاهده کنید.

حال نوبت به شگفت‌انگیزترین بخش بررسی می‌رسد، وان‌پلاس همواره در زمینه‌ی عملکرد شگفت‌انگیز عمل می‌کند و برخلاف آنچه برچسب قیمتی محصولات آن به ذهن متبادر می‌سازد، آنچه از این گوشی‌های هوشمند از حیث آمار و ارقام بنچمارکی دیده‌ایم، در ردیف بهترین‌های دنیای موبایل بوده است. حال نوبت به وان‌پلاس 6T می‌رسد تا زیر ذره‌بین قرار گیرد. شما می‌توانید نتیجه‌ی اجرای بنچمارک‌ها روی آن را در جدول زیر مشاهده کنید:

با کنار گذاشتن آیفون‌های اپل، وان‌پلاس 6T به‌لطف پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۴۵، در زمینه‌ی پردازش گرافیکی، حتی از فبلت پرچم‌دار هواوی میت ۲۰ پرو با پردازنده‌ی هفت نانومتری نیز بهتر عمل می‌کند و با اختلافی قابل‌توجه از آن‌ها پیش می‌افتد؛ اما براساس آنچه از آزمون‌ CPU-محور گیک‌بنچ برمی‌آید، به‌نظر می‌رسد که وان‌پلاس نمی‌تواند در زمینه‌ی پردازش تک‌هسته‌ای از سد کرین ۹۸۰ گذر کند.

برای آنکه کارایی وان‌پلاس 6T را به‌صورت واقع‌گرایانه‌تری ارزیابی کنیم، سه نوع آزمون استرس گوناگون را روی آن اجرا خواهیم کرد. در آزمون نخست، برای شبیه‌سازی یک کاربری CPU-محور و سنگین، بنچمارک گیک‌بنچ را ۱۵ بار به‌صورت متوالی روی این گوشی هوشمند اجرا می‌کنیم. همان‌طور که می‌توان در نمودار زیر مشاهده کرد، پرچم‌دار چینی‌ها در آزمون تک‌هسته‌ای گیک‌بنچ افت عملکرد ندارد و میزان افت کارایی آن در آزمون چند هسته‌ای پس از ۱۵ تکرار، بسیار جزئی است، ضمن اینکه دمای بدنه‌ی گوشی نیز در حد معقولی نوسان می‌کند.

در آزمون دوم، نوبت به GPU‌ می‌رسد تا طی یک فرایند ۱۵ مرحله‌ای توسط بنچمارک سنگین Sling Shot Extreme - OpenGL ES 3.1 تحت‌فشار قرار گیرد، وان‌پلاس 6T در این آزمون به‌مدد واحد پردازش گرافیکی قدرتمند خود نقش‌آفرینی فوق‌العاده‌ای دارد؛ اگرچه دمای بدنه‌ی دستگاه به‌طرز شدیدی افزایش پیدا می‌کند؛ اما امتیاز آن در بدترین حالت به ۳۷۸۳ می‌رسد که باز هم فراتر از عددی است که میت ۲۰ پرو با کرین ۹۸۰ ثبت می‌کرد. پس از افتی ۱۵ درصدی که طی ۶ مرحله تکرار حاصل می‌شود، وان‌پلاس 6T‌ در ادامه‌ی آزمون عملکرد پایداری را از خود به نمایش می‌گذارد.

در نهایت نوبت به تست استرس انتوتو می‌رسد که طی ۱۵ دقیقه، سخت‌افزار وان‌پلاس 6T را تحت فشار قرار دهد. برخلاف دو آزمون قبلی، تست استرس مورد بحث، عملکرد ناپایدار پردازنده را نشان می‌دهد. باتوجه‌به نمودارهای زیر، CPU در همسایگی ۶۰ درصد از عملکرد بیشینه‌ی خود نوسان می‌کند، درحالی‌که دمای باتری به بیش از ۴۰ درجه‌ی سلسیوس می‌رسد.

ورای اعداد و ارقام، وان‌پلاس 6T درست‌مانند پرچم‌دار ابتدای ۲۰۱۸ چینی‌ها یا حتی مدل‌های سال گذشته، سریع و روان عمل می‌کند و در استفاده‌های مختلف به‌سختی می‌توان افتی را در کارکرد آن شاهد بود. اگرچه وان‌پلاس با قابلیت Smart Boost وعده‌ی بهبود ۲۰ درصدی را در سرعت اجرای اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها می‌دهد؛ اما تفاوت فاحشی را متوجه نشدیم و گوشی جدید این شرکت همانند گذشتگان خود سریع بود. وان‌پلاس 6T به‌لطف حافظه‌ی رم ۶ گیگابایتی و نرم‌افزار بهینه‌ی خود ازلحاظ چندوظیفگی نیز فوق‌العاده عمل می‌کند و به‌‌ندرت می‌توان شرایطی را تجربه کرد که در آن یکی از اپلیکیشن‌ها حین فراخوانی، به بارگذاری مجدد نیاز داشته باشد.

باتری

قامت بزرگ‌ وان‌پلاس 6T به شرکت سازنده اجازه می‌دهد تا از باتری حجیم‌تری در آن استفاده کند. جدیدترین پرچم‌دار چینی‌ها اکنون انرژی مورد نیاز خود را به کمک یک باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپرساعتی تأمین می‌کند؛ بنابراین ظرفیت آن حدود ۱۲ درصد بیشتر از باتری ۳۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی وان‌پلاس ۶ است. ما در زومیت از شارژدهی پرچم‌دار پیشین وان‌پلاس رضایت داشتیم، حال باتوجه‌به ادعای شرکت سازنده مبنی بر بهبود ۲۳ درصدی عمر باتری، می‌توان انتظار داشت که OnePlus 6T شارژدهی بسیار خوبی داشته باشد. 

برای بررسی عملکرد باتری وان‌پلاس 6T، ابتدا روشنایی نمایشگر آن را روی ۲۰۰ نیت تنظیم کرده، سپس با قطع اتصالات بی‌سیم و صدای گوشی، ویدیویی با رزولوشن HD را به‌صورت مداوم پخش می‌کنیم تا شارژ گوشی از ۱۰۰ به صفر درصد برسد. پرچم‌دار چینی‌ها در آزمون پخش فیلم، به‌مدت ۱۶ ساعت و ۲۳ دقیقه شارژدهی داشت که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌حساب می‌آید و فراتر از عملکرد اغلب پرچم‌داران کنونی محسوب می‌شود.

یکی از آزمون‌های نرم‌افزاری، تست باتری PCMark است که شارژدهی دستگاه را با شبیه‌سازی کاربری روزمره ارزیابی می‌کند، پرچم‌دار جدید وان‌پلاس 6T به‌لطف باتری بزرگ‌ خود، با ثبت زمان ۹ ساعت و ۵۶ دقیقه بسیار بهتر از گذشته عمل می‌کند و در سطح میت ۲۰ پرو قرار می‌گیرد. بهبود عمر باتری در آزمون نرم‌افزاری GeekBench نیز دیده می‌شود.

در آزمون نرم‌افزاری GFXBench که با ۳۰ بار اجرای پشت‌سر هم یک محتوای گرافیکی سنگین، میزان افت شارژ و افت تعداد فریم‌های پردازش‌شده را ارزیابی می‌کند، وان‌پلاس 6T تعداد فریم‌های به‌مراتب بیش‌تری را نسبت به گذشته پردازش می‌کند؛ اما در عوض طول‌عمر باتری کاهشی ۱۵ درصدی را نسبت به وان‌پلاس 6 تجربه کرده است، ضمن اینکه در طول آزمون، دمای دستگاه به بیش از ۴۵ درجه‌ی سلسیوس صعود می‌کند.

در حالت کلی وان‌پلاس 6T به‌لطف بهبودهای صورت‌گرفته، فردی با کاربری‌های نیمه‌سنگین را می‌تواند تا بیش از یک روز نیز همراهی کند و چنانچه کمی از شدت استفاده‌ی خود بکاهیم، می‌توان با یک بار شارژ، می‌توان تا دو روز از این گوشی هوشمند استفاده کرد. اگرچه شارژر ۲۰ واتی وان‌پلاس 6T به‌اندازه‌ی نمونه‌ی ۴۰ واتی همراه میت ۲۰ پرو، شگفت‌انگیز به‌نظر نمی‌رسد؛ اما باز هم با ۵۰ درصد شارژ باتری ظرف مدت ۳۰ دقیقه و شارژ ۱۰۰ درصدی در حدود یک ساعت، عملکرد مطلوبی دارد. در پایان باید اشاره کنیم که هنوز هم خبری از ماژول شارژ بی‌سیم در گوشی جدید چینی‌ها نیست.

جمع‌بندی

وجود حرف T در نام وان‌پلاس 6T به ما گوشزد می‌کند که این گوشی هوشمند یک گام بلند رو‌به‌جلو نیست و بیشتر با هدف زنده‌کردن هیجان پیرامون وان‌پلاس 6 در واپسین روزهای سال ۲۰۱۸ روانه‌ی بازار شده است. پرچم‌دار جدید چینی‌ها صرف‌نظر از باتری بزرگ‌تر، ویژگی کاربردی‌ دیگری را نسبت به برادر خود به‌همراه ندارد و در حقیقت با خداحافظی از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون، برای علاقه‌مندان به موسیقی، یک عقب‌گرد محسوب می‌شود. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، به‌عنوان تغییر کلیدی دیگر نیز با اینکه روی کاغذ ویژگی شگفت‌انگیزی به‌نظر می‌رسد؛ اما عملکرد آن چندان قابل اتکا نیست.

بازدهی فوق‌العاده و نرم‌افزار کم‌نظیر همواره جزو نقاط قوت اصلی پرچم‌داران وان‌پلاس بوده‌ و اکنون نیز می‌توان ویژگی‌های یادشده را در پرچم‌دار دوم این شرکت در سال ۲۰۱۸ یافت؛ اما نکته‌ی مأیوس‌کننده، ثابت‌ماندن دوربین به‌عنوان پاشنه‌ی آشیل گوشی‌های هوشمند این شرکت است، به‌طوری که کماکان می‌توان عملکرد دوربین را نقطه‌‌ضعف اصلی محصول جدید چینی‌ها دانست. دوربین وان‌پلاس 6T‌ با وجود بهره‌بردن از الگوریتم پردازش تصویر بهبودیافته و قابلیتی مانند Nightscape کماکان در برابر پرچم‌دار توانمندی همچون میت ۲۰ پرو حرفی برای گفتن ندارد.

در حالت کلی اگرچه بریدگی قطره‌ای نمایشگر، حاشیه‌های باریک‌تر، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و باتری بزرگ وان‌پلاس 6T‌ تغییرات جالب‌توجهی به‌نظر می‌رسد، اما کاربر وان‌پلاس 6 خلاء آن‌ها را به هیچ‌وجه احساس نخواهد کرد؛ از این رو پیشنهاد می‌کنیم که اگر به خرید پرچم‌دار وان‌پلاس علاقه‌مند هستید، با پرداخت هزینه‌ای کمتر، OnePlus 6 را برای خود انتخاب کنید!

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

تبلیغات

نظرات

تبلیغات