D1-lg

آیا پول سنتی سقوط می‌کند و بیت کوین به اوج می‌رسد؟

جمعه 10 خرداد 1398 - 17:30
مطالعه 8 دقیقه
روندهای کنونی احتمال سقوط نظام‌های اقتصادی سنتی و قدرت گرفتن مفاهیم مدرن‌تر مانند رمزارزهایی همچون بیت کوین را بالا می‌برند.
تبلیغات
D4-mcid4

در دهه‌ی ۱۹۹۰، دولت آرژانتین اعلام کرد که ارز این کشور یعنی پزو با دلار آمریکا ارتباط یک‌به‌یک برقرار می‌کند. به‌بیان‌دیگر هر واحد پول آرژانتین با یک دلار آمریکا برابر می‌شد و شهروندان می‌توانستند با مراجعه به بانک و اهدای پزو، به همان میزان دلار آمریکا دریافت کنند یا بالعکس. قانون پیوستگی پزو و دلار در سال ۲۰۰۱ لغو شد و در نتیجه‌ی آن، نرخ تبدیل ارزهای مذکور افزایش شدیدی یافت.

بیشتر بخوانید: با اصطلاحات رایج ارزهای دیجیتال آشنا شوید

افزایش شدید نرخ تبدیل ارز به این معنی بود که ارزش پول و دارایی شهروندان در بانک‌ها در حدود یک سال سقوطی ۷۵ درصدی را تجربه کرد. آن‌ها هیچ پولی از پس‌انداز خود خرج نکرده بودند، اما قدرت خرید چندین برابر کاهش یافته بود. چنین روندی در سال ۲۰۰۱ در آرژانتین به اوج خود رسید. در کمتر از یک سال، نرخ تبدیل از ۱:۱ به ۴:۱ رسید. به‌بیان‌دیگر اگر ۱۰ هزار دلار پزو در حساب بانکی یک نفر بود، یک سال بعد تنها ۲۵۰۰ دلار پول در حساب باقی می‌ماند.

با افزایش نرخ تبدیل پزو به دلار، شهروندان زیادی در آرژانتین به بانک‌ها هجوم بردند تا دلارهای خود را خارج کنند. بدین ترتیب دلارهای خزانه نیز به پایان رسید. افراد زیادی بودند که در همان زمان حضور در صف‌های بانک، سرمایه و پس‌انداز خود را از دست می‌دادند. درواقع ارزش دارایی آن‌ها به‌مرور کاهش می‌یافت و هیچ راهکاری هم برای عبور از آن نداشتند. چنین روندی تنها در آرژانتین رخ نداد و تاکنون کشورهای متعددی سقوط شدید در ارزش پول ملی را تجربه کرده‌اند. 

کپی لینک

تولد پول کاغذی

جک وترفورد در کتاب تاریخ پول، زمان تولد پول فیات را قرن ۱۷ عنوان می‌کند. تا زمانی‌که پول کاغذی توسط دارایی‌هایی همچون طلا و نقره پشتیبانی می‌شد، همه‌چیز روالی مناسب داشت. در آن زمان در اختیار داشتن و حمل کردن پول کاملا برابر با داشتن فلزات گران‌بها بود و تنها روشی آسان‌تر محسوب می‌شد. 

money

در ادامه‌ی تاریخچه‌ی پول، بانک‌ها و دولت‌ها بیش از فلزات موجود در خزانه‌‌ی خود پول چاپ کردند. چنین روندی را نمی‌شود راهکاری صحیح از سوی بانک‌ها و دولت‌ها دانست. به‌هرحال با افزایش چاپ اسکناس و کاهش ارزش آن‌ها دربرابر فلزات گران‌بها، روند چاپ افزایش یافت و به‌مرور شاهد تولد پول‌های بیشتر با ارزش کمتر بودیم.

تحلیلی بر دوران‌های مالی قرن بیستم نشان می‌دهد که در این قرن ۵۶ ابرتورم رخ داد. مطالعاتی دیگر ادعا کرد که عمر میانگین ارزهای فیات ۲۷ سال است. از میان ارزهای سنتی، ۲۰ عدد به‌خاطر ابرتورم سقوط کردند (۳۷ ارز در قرن بیستم ابرتورم تجربه کردند)، ۲۱ درصد به‌خاطر جنگ از بین رفتند، ۱۲ درصد به‌خاطر اعلام استقلال نابود شدند، ۲۴ درصد به ارزهای دیگر تغییر کردند و تنها ۲۳ درصد هنوز به کار خود ادامه می‌دهند.

پول‌های سنتی ارزش خود را دربرابر طلا و نقره از دست داده‌اند

تقریبا تمامی ارزهایی که هنوز به کار خود ادامه می‌دهند، مقدار زیادی از ارزش اصلی خود را نسبت به فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره از دست داده‌اند. واحد پول استرلینگ از زیرمجموعه‌های پوند بریتانیا، قدیمی‌ترین ارز فیاتی بوده که از سال ۱۹۶۴ تاکنون به حیات خود ادامه داده است. استرلینگ را با عمری ۳۲۵ ساله می‌توان نمونه‌ای از ارزهای فیات موفق دانست. البته پوند که از دل همین ارز و با ارزش ۱۲ اونس طلا به‌وجود آمد، امروز ارزشی کمتر از یک درصد زمان تولد دارد. دلار آمریکا در سال ۱۹۷۱ از استاندارد طلا خارج شد و آن زمان یک سی‌وپنجم اونس طلا ارزش داشت. تا سال ۲۰۱۱، ۹۷ درصد از ارزش آن نیز از بین رفت. 

مورخ مشهور نیال فرگوسن در کتابش به‌نام «صعود پول» یکی از دلایل چاپ بیش از حد پول را تأمین سرمایه‌ی جنگ‌ها از سوی دولت‌ها می‌داند. وقتی یک دولت چنین روندی را انجام داد، دیگران نیز چاپ کردن پول را شروع کردند. درواقع اگر از ابتدا چاپ پول انجام نمی‌شد، بسیاری از مشکلات پیش نمی‌آمد. اما به محض شروع این روند توسط یک دولت، دیگران هم برای عقب نماندن از رقابت و شکست نخوردن در جنگ‌ها، اسکناس چاپ کردند.

تورم

یکی از دلایل شکست آلمان در جنگ جهانی اول و تجربه‌ی تورم بیشتر نسبت به متفقین، به بازار آن‌ها مربوط می‌شد. بازارهای اتحاد آلمان و اتریش، توسعه‌ یافتگی کمتری نسبت به بازارهای آمریکا و انگلیس و فرانسه داشتند. به بیان دیگر کشورهای رقیب آلمانی‌ها، دسترسی بیشتری به سرمایه پیدا کرده بودند. درنتیجه آلمان که نمی‌توانست با اهدای اوراق قرضه سرمایه‌ی خود را تأمین کند، محبور به چاپ بیشتر و سریع‌تر نسبت به رقبا شد تا هزینه‌های جنگ را تأمین کند.

در سناریویی دیگر در نظام‌های دموکراتیک، دولت‌ها از ترس خشم و ناراحتی رأی‌دهنده‌ها، افزایش مالیات یا اعتدال‌دهی به بودجه را به برنامه‌های خود اضافه نمی‌کنند. برای چنین سیاست‌مدارانی، تورم و کاهش ارزش پول قابل قبول‌تر خواهد بود، چرا که به‌عنوان یک مالیات مخفی عمل می‌کند.

ظهور نتایج تصمیم‌گیری‌های غلط در سطوح جهانی، به دهه‌ها زمان نیاز دارد، اما صحبت‌ها و قول‌ها و دوران مدیریت سیاست‌مداران چند سال بیشتر طول نمی‌کشد. آن‌ها تلاش می‌کنند تا سرمایه‌‌ی لازم برای پروژه‌های دوستان و آشنایان خود را فراهم کنند که به رأی بیشتر در انتخابات منجر خواهد شد.

تصمیم‌گیری‌های شخصی اقتصادی دشواری‌های زیادی دارند. افراد برای رسیدن به اهداف مالی و اقتصادی خود باید فاکتورهای بی‌شماری را بررسی کنند. آن‌ها در اکثر اوقات برای عبور به سطحی بالاتر در دنیای اقتصادی نیاز به کار و تلاش بیشتر خواهند داشت. چاپ کردن پول برای سیاست‌مداران، حکم افزایش سطح مالی با روشی آسان‌تر دارد. آن‌ها بدون مشکلی خاص، سرمایه‌ی لازم را برای خود و دوستان‌شان فراهم می‌کنند. دراین‌میان افراد دیگر باید بیشتر کار کنند تا پول اضافی تزریق شده، در کشور جریان پیدا کند.

پول
کپی لینک

بیت کوین دربرابر ارز فیات

یکی از دلایل اصلی در کاهش ارزش پول ملی، تفاوت در اهداف و برنامه‌های دولت‌ها و مردم است. درواقع سیاست‌های پولی دولت‌ها با افرادی که پول مورد نظر را در اختیار دارند هم‌خوانی ندارد. هر بار که سیستمی به یک فرد اجازه دهد تا تغییری اساسی در روندهای قبلی ایجاد کند، مردم چاره‌ای جز اعتماد به آن فرد ندارند و باید صداقت و شایستگی بودن او را بپذیرند. دراین‌میان مردم و خصوصا سیاست‌مدارها سابقه‌ی خوبی در صداقت و شایستگی ندارند.

بیت‌کوین نیاز به اعتماد صِرف به فرد و سازمان را از بین می‌برد

ساتوشی ناکوموتو در ژانویه‌ی سال ۲۰۰۹ و هم‌زمان با شروع به کار شبکه‌ی بیت کوین، به تیتری از یک مقاله در روزنامه‌ی لندن تایمز اشاره کرد. در این مقاله از کمک مرحله‌ی دوم نخست‌وزیر انگلستان به بانک‌ها صحبت شده بود.

ما نمی‌دانیم که ساتوشی در آن سال‌ها چه جیزی در ذهن داشت، اما به احتمال زیاد، منظور او تصمیمی بود که در واکنش به بحران مالی سل ۲۰۰۸ گرفته شد. تصمیمی که از سوی گروهی کوچک از سیاست‌مداران در رأس تصمیمات مالی جهانی گرفته شد. اگرچه افراد زیادی در سرتاسر جهان تحت تأثیر تصمیم‌ها قرار گرفتند، اما درصد کمی از آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها دخالت داشتند.

ساتوشی به‌جای تصمیم‌های تأثیرگذار در نظام‌های مالی همچون کمک به بانک‌ها، راهکاری جایگزین ارائه داد. راهکارهای سنتی به تصمیم یک فرد یا گروه بسیار کوچک وابسته هستند. مردم نیز باید به فرد یا گروه مورد نظر در تصمیم‌های مالی اعتماد کرده و از آن‌ها پیروی کنند. درمقابل بیت‌کوین به‌عنوان سیستم مالی قدرتمندتر معرفی شد که ساختار توزیع قدرت غیرمتمرکز داشت. ساختار توزیع قدرت در بیت‌کوین به‌گونه‌ای معرفی شد که هیچ فرد یاگروهی توانایی عملکرد اشتباه در آن را نداشته باشد.

بیت کوین

اگر بیت‌کوین را به چشم یک پول نگاه کنیم، متوجه شباهت‌های بی‌شمار آن با طلا می‌شویم. ما دقیقا می‌دانیم که چه مقدار بیت‌کوین درنهایت تولید می‌شوند (۲۱ میلیون سکه). به‌علاوه نرخ تولید سکه‌ها را نیز می‌دانیم. همان‌طور که استخراج طلا به‌خاطر شرایط جغرافیایی و طبیعی محدودیت دارد، تغییر چنین خصوصیاتی در ساختار بیت‌کوین هم از دست یک نفر یا گروه خارج خواهد بود. درنهایت نرخ جریانی ثابتی برای بیت‌کوین ایجاد می‌شود و سیاست‌مداران یا افراد دیگر نمی‌توانند دخالتی در آن داشته باشند.

بیت‌کوین مانند طلا عرضه‌ی محدود دارد

بیت‌کوین خصوصیاتی هم دارد که طلا از آن‌ها محروم است. این رمزارز به‌راحتی تقسیم و جابه‌‌جا می‌شود. به‌عنوان مثال فردی می‌تواند یک‌صدم بیت‌کوین را با سرعت مناسب از سنگاپور به کانادا جابه‌جا کند، درحالی‌که چنین رویکردی برای طلا دشواری‌های بسیاری خواهد داشت.

سانسور و مخفی‌سازی تراکنش‌‌های بیت‌کوین تقریبا غیرممکن به‌نظر می‌رسد. درواقع جابه‌جایی این پول تنها به اتصال اینترنت و پرداخت هزینه‌ی نرخ کارمزد شبکه احتیاج خواهد داشت. به‌بیان‌دیگر هیچ فرد یا دولت یا سازمانی نمی‌تواند مانع از ارسال و دریافت بیت‌کوین شود.

توصیف‌های بالا به‌هیچ‌وجه پوششی بر نوسان شدید بیت‌کوین نخواهند بود. قطعا تاکنون اخباری از نوسان‌های شدید قیمت بیت‌کوین شنیده‌اید و به آن باور دارید. در همین بازار پر نوسان، سرمایه‌گذاران بسیاری فعالیت می‌کنند که عدم اعتماد به بانک‌ها می‌تواند دلیلی مناسب برای این فعالیت باشد.

وقتی بانک‌ها نمی‌توانند تعهدات خود را به مشتریان پرداخت کنند، مردم نیز به‌مرور به راهکارهای جایگزین برای سرمایه‌گذاری می‌گردند. در چنین وضعیتی بیت کوین را می‌توان به طلایی دیجیتال تشبیه کرد که البته قابلیت تقسیم و جابه‌جایی سریع را نیز دارد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
راهنمای خرید لپ تاپ برنامه نویسی
بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی [خرداد ۱۴۰۴]

قبل از خرید لپ‌تاپ برای برنامه‌نویسی باید به نکات خاصی توجه کرد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم و فهرستی از بهترین مدل‌های بازار را ارائه می‌کنیم.

103
1 روز قبل
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [خرداد ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

3899
1 روز قبل
وب‌گردی با گلکسی A36
مقایسه تعرفه اینترنت، تماس و پیامک اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل

در این مقاله هزینه دریافت خدمات مختلف از جمله تعرفه اینترنت را در اپراتورهای مختلف بررسی کردیم تا بتوانید با چشم باز سیم‌کارت خود را انتخاب کنید.

118
حدود 9 ساعت قبل
نمای نزدیک از لوگوی PS در پلی استیشن ۵ پرو
۴ بازی محبوب پلی‌استیشن رایگان شدند؛ فرصت را از دست ندهید

فهرست ۴ بازی رایگان سرویس پلی‌استیشن پلاس در ماه خرداد و تیر منتشر شد.

44
1 روز قبل
بهترین برنامه های زیباساز چهره اندروید و آیفون

با بهترین اپ‌های ویرایش چهره، عکس‌های خود را با فیلترهای زیبایی، آرایش مجازی و ابزارهای روتوش کاملاً حرفه‌ای ویرایش کنید.

9
1 روز قبل
گذرنامه
نحوه استعلام وضعیت گذرنامه در سال ۱۴۰۴

اگر می‌خواهید بدانید با چه روش‌هایی می‌توانید وضعیت گذرنامه‌ی خود را پیگیری کنید و استعلام بگیرید، در این مطلب با زومیت همراه باشید.

2
1 روز قبل
راهنمای خرید بهترین چاپگرهای خانگی چندکاره، لیزری و جوهری در قیمت های مختلف
راهنمای خرید بهترین چاپگر خانگی بازار [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

برای خرید بهترین چاپگر خانگی چقدر باید هزینه کرد؟ چاپگر لیزری بهتر است یا جوهری؟ با راهنمای خرید بهترین چاپگر خانگی همراه زومیت باشید.

9
حدود 16 ساعت قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
آب میوا
نمایشگاه آگروفود؛ مصاحبه با مدیرعامل برند میوا
00:15:22
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
00:13:55
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
00:11:09
مالیات در کمین است
چرا کسب‌وکارهای محلی به حاشیه رانده شدند؟
00:56:01
فروش آنلاین لباس‌های ایرانی اصیل در بانی‌مد
بانی‌مد میزبان بیش از هزار برند ایرانی اصیل
00:45:24
عکس بهزاد در کنار تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
آنباکس تبلت‌های شیائومی؛ پد ۷ و پد ۷ پرو
00:12:19
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
00:18:44
زومکست با جاب ویژن
هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
01:04:35
عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
00:12:54
عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
00:14:14
زومکست فضاهای اشتراکی
گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
00:44:45
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44
عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
00:10:59
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04
آیفون ۱۷ این شکلیه؟
سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
00:17:17
زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
00:17:54
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
00:27:52
جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
00:12:01
مقایسه دوربین بزرگ زومیت
بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
00:16:44
زوم کست آچاره
آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
00:42:40
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
00:26:47
با Kling AI ویدیو بساز
آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
00:31:26
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
42 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
58 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
47 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از22,750,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.6
گلکسی A26 سامسونگ

از17,679,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از26,100,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
4
پوکو X7 شیائومی

از20,369,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از25,800,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.3
گلکسی اس 25 سامسونگ

از102,000,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از60,294,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.7
آیفون 16 پرو مکس اپل

از97,690,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از77,462,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plusپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plus
3.6
آیفون 16 پلاس اپل

از69,380,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4.1
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از9,270,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از24,331,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,600,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از24,769,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از22,290,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
4.6
پوکو F6 شیائومی

از31,579,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از37,997,000تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از22,282,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.9
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از38,840,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از79,097,700تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از73,000,000تومان

گوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیرهگوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیره
3.6
آیفون 14 پرو مکس اپل

از59,280,000تومان

موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
4
آیفون 12 اپل

از39,622,000تومان

موبایل آیفون 12 پرو اپل / Apple iPhone 12 Proموبایل آیفون 12 پرو اپل / Apple iPhone 12 Pro
3.4
آیفون 12 پرو اپل

از57,799,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4.1
آیفون 13 پرو اپل

از68,721,300تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات