D1-kifpool

راستی‌آزمایی؛ آیا گالیله گرد بودن زمین را کشف کرد؟

جمعه 10 اردیبهشت 1400 - 14:00
مطالعه 9 دقیقه
اگر از شما بپرسند گالیله را برای چه می‌شناسید یا آیا می‌دانید علت زندانی شدن گالیله چه بود؛ شاید جواب بدهید چون باور داشت زمین گرد است. این سؤال را از اطرافیان خود بپرسید. چند نفر جوابی غیر از این می‌دهند؟
تبلیغات
D4-mcid4

بیشتر افراد فکر می‌کنند گالیله اولین کسی بود که گرد بودن زمین را کشف کرد یا حداقل از کسانی بود که به اثبات این موضوع پرداخت. در ادامه‌ی این مقاله‌ی خواهیم دید آیا گالیله گرد بودن زمین را کشف کرد؟ اگر نه؛ چه کسانی در کشف و اثبات گرد بودن زمین نقش داشته‌اند؟ تا انتهای این مقاله و یک راستی‌آزمایی دیگر با زومیت همراه باشید.

کپی لینک

گالیله که بود و چه کرد

گالیله

اگر باور دارید که گالیله گرد بودن زمین را کشف کرد، باید بگویم در اشتباه هستید! گرد بودن زمین مسئله‌ای است که مدت‌ها قبل از وجود گالیله مطرح شده بود. منجمان و فیلسوفان یونانی از ۲۰۰۰ سال پیش به گرد بودن زمین پی برده بودند.

 گالیله حتماً به گرد بودن زمین باور داشت؛ اما مسئله اصلی که او به علت پافشاری روی آن مورد نقد و آزار کلیسا قرار گرفت، موضوع دیگری بود. گالیلئو گالیله ۱۵ فوریه ۱۵۴۶ در پیزای ایتالیا به دنیا آمد‌. در آن زمان بیشتر افراد تحصیل‌کرده در دنیای مسیحیت اعتقاد داشتند که زمین، مرکز جهان است و تمام اجرام آسمانی دور زمین می‌چرخد. گالیله به‌ علت مخالفت با عقیده‌ی آن دوره از مسیحیت، یعنی زمین‌مرکزی و اعتقاد بر اینکه زمین ثابت نیست و خورشید و ماه حول آن نمی‌چرخند، بلکه این زمین و ماه هستند که حول خورشید می‌گردند (ستاره‌ی مرکزی)، باعث برانگیختن خشم کلیسا شد.

در قرن اخیر منسوب دانستن افراد خاص به کشف‌های مختلف متداول شده است. حتی خورشیدمرکزی حاصل مشاهدات یک نفر نیست؛ بلکه ابتدا توسط کوپرنیک مطرح شد سپس دانشمندان مختلفی از جمله گالیله به اثبات آن پرداختند. علم فرآیندی است که برای تکامل به پرسش‌ها، ایده‌ها، مطالعات، مشاهدات و آزمایش‌ها طی دوره‌های زمانی بسیار طولانی (حتی قرن‌ها) نیاز دارد. ایده‌ی گرد بودن زمین هم از این قاعده مستثنا نیست؛ بنابراین به‌طور مستقیم نمی‌توانیم به شخص خاصی اشاره کنیم و کشف گرد بودن زمین را به او نسبت بدهیم؛ درست این است که تمام افرادی که در رشد و تکامل این موضوع دخیل هستند را به‌عنوان یک گروه مؤثر بپذیریم.

حال با درنظرگرفتن مطالب بالا وقت آن است که بدانیم چه کسانی در کشف گرد بودن زمین دخالت داشتند؟ آغازگر این ایده که بود و چه کسانی آن را تکمیل کردند؟ و نهایتاً اگر بخواهیم مؤثرترین فرد و اولین کسی که به اثبات علمی آن پرداخت را معرفی کنیم، او چه کسی خواهد بود؟

کپی لینک

کشف گرد‌‌ بودن زمین روی دوش «غول‌ها»

ایستادن روی دوش غول، اصطلاحی قدیمی و به معنای کشف حقیقت بر پایه‌ی اکتشافات پیشین است. روند کشف گرد بودن زمین نیز با یک ایده‌ شروع شد و سپس سایر افراد با پیگیری نظرات و مشاهدات قبلی شروع به بررسی موضوع از دید خود کردند.

نیوتن: اگر فاصله دورتر را دیده‌ام، با ایستادن بر شانه‌های غول‌ها بوده است

کپی لینک

فیثاغورس (۴۹۵-۵۷۰ ق‌.م.)

فیثاغورس

در قرن ششم پیش از میلاد، فیثاغورس ایده‌ی جهان کروی را مطرح کرد. در آن زمان عقاید متعصبانه‌ای مبنی بر مسطح بودن کره‌ی زمین وجود داشت. روال یونان باستان این بود که هر کشف را به یکی از حکمای باستان نسبت بدهند؛ از‌این‌رو ممکن است این مسئله نیز این‌طور باشد. با‌این‌حال بسیاری از منابع فیثاغورس و ارسطو را آغازگر ایده‌ی جهان کروی می‌دانند که با مشاهدات ساده توانستند ادعای اولیه‌ی گرد بودن زمین را مطرح کنند.

کپی لینک

ارسطو (۳۲۲-۳۸۴ ق.م.)

ارسطو و افلاطون

ارسطو از شاگردان ممتاز افلاطون بود. افلاطون، فیلسوف بزرگ اهل آتن، دلیل قابل اتکایی برای کروی بودن زمین نداشت؛ اما به شاگردان خود آموخت که زمین گرد است. ارسطو مشاهده کرد که در مصر و قبرس ستاره‌هایی هستند که در مناطق شمالی دیده نمی‌شود. از آنجا که این اتفاق تنها در صورتی ممکن بود رخ بدهد که سطح زمین منحنی باشد، او نیز اعتقاد داشت زمین، کره‌ای است که اندازه‌ی بزرگی ندارد؛ در غیر این صورت تأثیر تغییر مکان جزئی به این سرعت آشکار نمی‌شد. ارسطو استدلال‌های فیزیکی و مشاهدات خود را در حمایت از کروی بودن زمین به این شکل مطرح کرد:

  • هر بخش از زمین به سمت مرکز تمایل دارد تا زمانی‌که تمام بخش‌ها با فشرده‌سازی و همگرایی یک کره را تشکیل بدهند.
  • مسافرانی که به سمت جنوب می‌روند صورت‌های فلکی جنوبی را بالاتر از افق می‌بینند.
  • سایه‌ی زمین روی ماه هنگام ماه‌گرفتگی، گرد است.

نظریه‌ی مکان طبیعی ارسطو برای توضیح علت پایین آمدن مواد سنگین به سمت آنچه ارسطو معتقد بود مرکز جهان است و بالا رفتن موادی مانند هوا و آتش، همه بر نظریه‌ی کروی بودن زمین متکی بود. در این مدل زمین‌مرکز، ساختار جهان مجموعه‌ای از کره‌های کامل است و اعتقاد بر این است که خورشید، ماه، سیارات و ستارگان ثابت روی کره‌های آسمانی حول یک زمین ثابت حرکت می‌کنند‌. نظریه‌ی فیزیک ارسطو برای قرن‌های متمادی در جهان مسیحیت باقی ماند (و علت پذیرفته نشدن و آزار گالیله توسط کلیسا بود)؛ اما در نهایت مشخص شد که مدل خورشید‌مرکز مدل صحیح‌تری از منظومه‌ی شمسی نسبت به مدل‌ زمین‌محور، ارائه می‌کند.

کپی لینک

ارشمیدس (۲۱۲-۲۸۷ ق.م.)

ارشمیدس

ارشمیدس در گزاره‌ای از یکی از کتاب‌های خود گفته است:

سطح هر سیال در حال استراحت، کره‌ای و مرکز آن، همان زمین است.

او در چند گزاره‌ی دیگر نیز فرض را بر این گذاشت که زمین یک کره و سطح مایع روی آن نیز کره‌ای است که روی مرکز زمین متمرکز شده .

کپی لینک

اراتوستن (۱۹۴-۲۷۶ ق.م.)

اراتوستن

اراتوستن رئیس کتابخانه‌ی باستانی اسکندریه بود که کمک زیادی به علم و درک جهان کرد. او متوجه شد در شهر سایین (اسوان امروزی) که در جنوب اسکندریه قرار داشت، در زمان انقلاب تابستانی (طولانی‌ترین روز سال) خورشید مستقیماً بالای سر و نه حتی یک درجه به جنوب، شمال، شرق یا غرب قرار می‌گیرد و مشاهده کرد که در ظهر یک انقلاب تابستانی، یک شی کاملاً عمود بر زمین هیچ سایه‌ای ایجاد نخواهد کرد. او تصمیم گرفت این موضوع را در اسکندریه نیز بررسی کند؛ پس با درنظرگرفتن یک ستون عمودی (یا به گفته برخی منابع، با فرو کردن یک چوب در زمین) متوجه شد که هنگام ظهر، سایه‌ی کوچکی از ستون روی زمین می‌افتد که زاویه‌‌ی آن، یک‌پنجاهم دایره یعنی ۷٫۲ درجه است. او با خود فکر کرد حال که پرتوهای خورشید در یک زاویه‌‌ و زمان یکسان از روز می‌تابند، چه چیزی می‌تواند عامل این اختلاف بین دو شهر باشد؟ سپس به این نتیجه رسید که پرتوهای خورشید می‌توانند موازی باشند و سطح کره‌ی زمین گرد است.

او حتماً می‌دانست که نظریه‌ی گرد بودن زمین ۵۰۰ سال قبل از میلاد توسط فیثاغورس مطرح شده و بعد ارسطو آن را تأیید کرده است. اگر زمین واقعاً کروی بود، اکنون اراتوستن می‌توانست با استفاده از مشاهدات خود، محیط زمین را اندازه‌گیری کند. حال که تفاوت سایه‌ها‌ی ایجاد‌شده بین اسکندریه و سایین ۷٫۲ درجه بود، یعنی این دو شهر در سطح کروی ۳۶۰ درجه‌‌ی زمین، ۷ درجه از هم فاصله‌ داشتند؛ پس اراتوستن برای محاسبه‌ی محیط زمین تنها به مسافت بین اسکندریه و سایین نیاز داشت. او به فردی پول داد تا مسافت بین این دو شهر را حساب کند و به این نتیجه رسید که این مسافت برابر با ۵۰۰۰ استادیوم است؛ و با یک تناسب ساده محیط زمین را ۲۵۰ هزار استادیوم محاسبه کرد. مشکل اینجا است که در آن زمان استادیوم‌ها، اندازه‌ی استانداردی نداشتند. اگر اراتوستن برای اندازه‌گیری، استادیوم‌ آتن را در نظر گرفته باشد پس او اندازه‌ی محیط کره‌ی زمین را ۴۶,۶۲۰ کیلومتر به دست آورده است که تقریبا ۱۶ درصد بزرگ‌تر از اندازه‌ی حقیقی آن است که ما امروز می‌دانیم. اگر مبنای محاسبات او استادیوم‌های مصری باشد که ۱۵۷٫۵ متر هستند، اراتوستن محیط زمین را ۳۹,۳۷۵ کیلومتر محاسبه کرده است که تقریبا  ۲ درصد با اندازه‌ی حقیقی محیط زمین تفاوت دارد. هرچند این محاسبات هم به علت نامشخص بودن واحد اندازه‌گیری اراتوستن چندان دقیق نیست؛ اما می‌توان گفت او محیط کره‌ی زمین را با دقت تقریباً بالایی نسبت به آنچه در عصر خود در دست داشته، تخمین زده است.

اراتوستن- محیط زمین

صرف‌ نظر از اینکه مقادیر واقعی چه بودند، اراتوستن اولین جغرافیدان جهان است که مفاهیم طول و عرض جغرافیایی - که امروز نیز از آن‌ها استفاده می‌شود - را اختراع کرد و اولین مدل‌ها و نقشه‌ها را بر اساس زمین کروی ساخت. بسیاری از اسناد طی هزاره‌ی بعدی گم شدند؛ اما نظریه‌ی زمین کروی و دانش تقریبی محیط زمین یکی از آن‌ها نبود. در‌ واقع امروز هرکسی می‌تواند همین آزمایش را با دو مکان در یک طول جغرافیایی و با اندازه‌گیری هم‌زمان طول سایه‌ها انجام بدهد.

۱۷۰۰ سال بعد از اراتوستن، کریستف کلمب نوشته‌های او را مطالعه کرد؛ اما با تکیه بر استدلال‌های دانشمندان دیگر محیط زمین را یک‌سوم کوچک‌تر از اندازه‌ای که اراتوستن محاسبه کرده بود در نظر گرفت. کلمب با قبول اینکه زمین گرد است، تصمیم گرفت به‌ جای شرق، از سمت غرب و از مبدأ اروپا به هند سفر کند. در آن زمان همچنان افرادی بودند که اعتقاد داشتن زمین صاف است و اگر کلمب این کار را انجام بدهد، از لبه‌ی زمین سقوط خواهد کرد. از آنجاکه کریستف کلمب محیط زمین را بسیار کوچک در نظر گرفته بود، هرگز نتوانست زمین را به‌طور کامل دور بزند و اگر در سر راه خود به قاره‌ی آمریکا نمی‌رسید، ممکن بود خود و تمام خدمه‌ی کشتی از گرسنگی تلف شوند. در نتیجه کلمب نه‌تنها نقشی در اثبات گرد بودن زمین ندارد بلکه حتی نمی‌توان کشف قاره آمریکا را به او نسبت داد؛ زیرا بسیار قبل‌ از او بومی‌های ساکن آمریکا و وایکینگ‌ها از حضور این قاره اطلاع داشتند. 

همان‌طور که در بالا اشاره شد، گالیله گرد بودن زمین را کشف نکرد. تاریخ، کشف گرد بودن کره‌ی زمین را مدیون بزرگانی‌ است که زندگی خود را صرف پرسش و تلاش برای اثبات مشاهداتشان کردند. طبق  اسناد موجود، کشف کروی بودن زمین با ایده‌ای از فیثاغورس شروع شد، ارسطو با مشاهداتش آن را تأیید کرد و سرانجام اراتوستن با محاسبات خود بر مبنای درک و پذیرش کروی بودن زمین به محیط این کره‌ی  دوست‌داشتنی دست یافت. پس از اراتوستن دانشمندان، منجمان و بسیاری افراد سرشناس دیگر اثبات و تأکید بر این موضوع را ادامه دادند؛ اما تلاش افراد پیشین مبنای بررسی و مطالعه‌ی این موضوع بود. اگر دانشمندان توانستند گرد بودن زمین را کشف کنند، این کار با ایستادن بر شانه‌های غول‌ها ممکن شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تانک آبرامزX از نمای سه‌چهارم عقب
«سوپرتانک» آمریکایی؛ سلاح فوق پیشرفته‌ای که نبردها را متحول می‌کند

«آبرامزایکس» پاسخ آمریکا به بحران تانک‌های سنگین در میدان نبرد است؛ تانکی سبک‌تر و پیشرفته‌تر که می‌تواند جنگ‌ها را متحول کند.

71
1 روز قبل
بهترین ویدیو پروژکتورهای بازار
بهترین ویدئو پروژکتورهای بازار [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

با بهترین ویدئو پروژکتورهای بازار برای فیلم دیدن و مصارف خانگی، جلسات اداری و ارائه‌های درسی و گیمنیگ آشنا شوید.

10
2 روز قبل
لوگو OCR در پس‌زمینه تیره
بهترین ابزارهای تبدیل عکس به متن؛ چطور نوشته‌ها را از عکس استخراج کنیم؟

اگر در موقعیتی نیاز داشتید تا متنی را به‌سرعت از روی عکس استخراج کنید، با استفاده از ابزارهای مختلف می‌توانید این‌ کار را انجام دهید.

20
حدود 18 ساعت قبل
بهترین گوشی های زیر ۱۵ میلیون تومان بازار
بهترین گوشی ها تا ۱۵ میلیون تومان [مرداد ۱۴۰۴]

با صرف هزینه‌ای کمتر از ۱۵ میلیون تومان، چه گوشی‌هایی در بازار ایران ارزش خرید بالایی دارند؟ در مقاله‌ی پیش‌ رو بهترین مدل‌ها را معرفی خواهیم کرد.

357
1 روز قبل
نگهداری از پمپ آب
چطور از پمپ آب‌ مراقبت کنیم و عملکرد آن را افزایش دهیم؟

برای افزایش عمر پمپ آب و عملکرد بهینه‌ی آن، رعایت نکات مراقبتی و انجام سرویس‌های دوره‌ای که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت، ضروری است.

21
1 روز قبل
طرح گرافیکی رندری از قایق فراری در اقیانوس روی آب
قایق جنجالی فراری بر فراز دریا «پرواز» می‌کند!

پروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ی فراری، قایقی هیجان‌انگیز است که انرژی مورد نیازش را از حرکت خودش تأمین می‌کند و می‌تواند روی اقیانوس‌ها «پرواز» کند.

52
حدود 13 ساعت قبل
وام ودیعه مسکن
وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ | وام مستاجری چند درصد است؟

در این مطلب مبلغ وام ودیعه مسکن 1404، تعداد اقساط و شرایط دریافت وام مستاجرین را بررسی می‌کنیم.

43
حدود 15 ساعت قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
48 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
44 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
59 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس محمد سیار در کنار مسعود یوسف نژاد
گفت‌وگوی اختصاصی زومیت با طراح ارشد ایرانی متا
01:20:40
گلکسی زد فولد ۷ / Galaxy Z Fold 7 سامسونگ در دست با پس زمینه آبی ۱۶:۹
بررسی ویدیویی گلکسی زد فولد ۷ سامسونگ
00:14:15
عکس میلاد منشی پور در کنار مسعود یوسف نژاد
راه‌اندازی استارتاپ در دبی تا شرایط سخت کشور پس از جنگ
00:49:01
عکس هادی و شادان با گلکسی زد فولد ۷
گلکسی زد فولد ۷ به زومیت رسید🔥
00:12:30
معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
00:06:18
عکس مصاحبه در مورد جنگ ایران و زومیت
زیر سایه جنگ؛ فناوری در جنگ ۱۲ روزه از نگاه زومیت
01:05:43
عکس شادان و مهرداد و هادی درکنارهم برای پوشش رویداد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده زومیت از رویداد گلکسی آنپکد ۲۰۲۵
02:11:16
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
00:12:57
تصویر بهزاد در کنار آیکون ابزارهای هوش مصنوعی مثل چت‌جی‌پی‌تی
با هوش مصنوعی سرعتت رو دو برابر کن!
00:23:15
تصویر رندرهای گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فولد ۷
هرآنچه از رویداد معرفی گلکسی زد فولد۷ سامسونگ انتظار داریم
00:10:24
گفتگو زومیت با دیجی کالا
گفتگو زومیت با مدیرعامل دیجی‌کالا: ظرفیت جهش ۱۰ برابری داریم
01:16:00
‍زومکست پست
گفتگو با مدیرعامل پست؛ نیاز به سرمایه‌گذاری و رفع تحریم‌ها
01:09:00
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش اولین رویداد باگ‌بانتی بلوبانک سامان
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش باگ‌بانتی بلوبانک سامان
00:10:26
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
00:20:26
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
00:13:23
شنوتو: چهارده هزار پادکستر فارسی
مدیرعامل شنوتو: حدود ۱۴ هزار عنوان پادکستر فارسی فعال است
00:48:57
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید + آنباکس ROG Swift PG35V
00:11:02
عکس گلکسی اس ۲۴ اف ای در دستان بهزاد
بررسی طولانی مدت گلکسی S24 FE
00:10:44
عکس تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو در کنار هم
بررسی تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
00:18:54
ضبط مکالمه گوشی سامسونگ
فعال‌سازی ضبط مکالمه سامسونگ؛ آموزش صفر تا صد
00:13:56
عکسی از وان یو آی ۸ در گوشی اس ۲۵ اولترا
نگاهی به تمام ویژگی‌های جذاب وان یو آی ۸
00:08:02
آب میوا
نمایشگاه آگروفود؛ مصاحبه با مدیرعامل برند میوا
00:15:22
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
00:13:55
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
00:11:09
مالیات در کمین است
چرا کسب‌وکارهای محلی به حاشیه رانده شدند؟
00:56:01
فروش آنلاین لباس‌های ایرانی اصیل در بانی‌مد
بانی‌مد میزبان بیش از هزار برند ایرانی اصیل
00:45:24
عکس بهزاد در کنار تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
آنباکس تبلت‌های شیائومی؛ پد ۷ و پد ۷ پرو
00:12:19
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
00:18:44
زومکست با جاب ویژن
هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
01:04:35
عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
00:12:54
عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
00:14:14
زومکست فضاهای اشتراکی
گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
00:44:45
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44
عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
00:10:59
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از21,799,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A26 سامسونگ

از17,490,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از27,900,000تومان

بهترین مقالات زومیت

مشاهده همه
با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات