D1-lg

مایکروسافت تکنیک رمزگشایی ۱۲۰۰ ساله‌‌ ابویوسف کندی را برای کرک حملات سایبری و پسورد پایگاه داده‌ها به کار می‌برد

دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴
مطالعه 9 دقیقه
شاید باور این سخت باشد که یک تکنیک رمز گشایی قدیمی که ۱۲۰۰ سال قدمت دارد، هنوز هم برای رمزگشایی پسوردها می‌تواند کاربرد داشته باشد. مایکروسافت با به کار گیری تکنیک ابویوسف کندی سعی دارد تا عبارات، پسوردها، هَش‌ها و بسیاری از حملات سایبری را رمز گشایی کند. در ادامه برای آشنایی با این تکنیک و اقدام مایکروسافت با زومیت همراه باشید.
تبلیغات
D4-mci

ابویوسف یعقوب بن اسحاق کندی موسوم به ابوالحکما ریاضیدان، منجم و فیلسوف عرب و نخستین حکیم اسلامی است که مستقیماً به آثار حکمای یونانی دسترسی داشته و شخصاً به ترجمه پاره‌ای از آثار ارسطو و تفسیر و بیان آنها پرداخته‌ است. وی در بصره متولد شد و در بغداد پرورش یافت. الکندی به فلسفه‌های یونانی، ایرانی و هندی آشنا بود و زبان پهلوی را نیز می‌دانست و در موضوعات مختلف مانند: موسیقی، هندسه، حساب، نجوم، منطق، الهیات و سیاست کتاب و رساله نوشت. 

در قرن نوزدهم، بغداد تنها مرکز شورش و اختلاف‌های غرب و  شرق نبود؛ بلکه به عنوان مهد پرورش حکیمانی همچون ابویوسف یعقوب نیز شناخته می‌شد. عراق برخلاف تصورات دارای مراکز آموزشی و دانشگاه‌های متعددی مانند بیت‌الحکمه بود؛ بیت‌الحکمه مرکز خرد، دانش و تحقیق بود که تا به حال دست نوشته‌های بسیاری را از کشورهای متعدد سراسر دنیا جمع‌آوری کرده است که از جمله‌ی این کشورها می‌توان به یونان، ایران و هند اشاره کرد. در گذشته زمانی که برخی از زبان‌ها از بین رفته یا ناشناس باقی مانده یا رمزنگاری می‌شد، دانشمندهای عرب‌ شروع می‌کردند تا با توسعه‌ی تکنیک‌های خاص، زبان مورد نظر را رمزگشایی کرده و آن را قابل استفاده کنند. همان طور که در کتاب «ریشه‌ی رمزنگاری: مشارکت عرب‌ها» نیز اشاره شده، عرب‌ها جزء اولین افرادی بودند که نوشته‌ها را رمزنگاری می‌کردند؛ فرآیندی که امروزه در دنیای تکنولوژی و امنیت شبکه از آن به عنوان کریپتوگرافی یاد می‌کنند. الکندی به عنوان فیلسوف بزرگ عر‌ب‌ها شناخته می‌شد و اولین مدیر بخش کتابخانه و آکادمی ترجمه‌ی دانشگاه بیت‌الحکمه بود. وی همچنین به عنوان یکی از نویسنده‌های قدیمی نیز شناخته می‌شود که کتاب‌های بسیاری را نوشته بود؛ «رمزگشایی پیام‌‌های رمزنگاری شده» یکی از قدیمی‌ترین دست‌نوشته‌های الکندی است. این نسخه اصلی‌ترین منبعی است که در آن به ایده‌ی مهم رمزنگاری اشاره شده که امروزه در کلاس‌های درس نیز شاهد تدریس آن هستیم؛ استفاده از تعداد حروف پرتکرار برای رمزگشایی

daskhat

دیاگرام الکندی برای رمز گشایی متن 

AlkendiDiagram

دیاگرام ترجمه شده‌ی الکندی 

دیاگرام الکندی بر اساس استانداردهای امروزی است و در آن بیشترین کاراکتر مورد استفاده شده، برای رمزگشایی به کار می‌رود. از این‌رو ابتدا در نوشته‌ای که رمزگشایی خواهد شد، تمام کاراکترهایی که بیشترین تکرار را داشته‌اند در نظر گرفته می‌شود؛ سپس بر اساس آن‌ها حدس‌هایی برای رمزگشایی زده می‌شود. به طور مثال در زبان انگلیسی حرف E بیشترین تکرار را دارد؛ بنابراین در متن رمزی (به زبان انگلیسی) که A جایگزین E شده‌، حدس زده می‌شود که A بیشترین تکرار را خواهد داشت زیرا فرض بر این است که در انگلیسی حرف E بیش از دیگر حروف، تکرار دارد. با استفاده بر حدس‌های آگاهانه و اطلاعات در دست، می‌توان نوشته را رمزگشایی کرد تا متن اصلی به دست بیاید.

سنی کامارا که حال یکی از محققان امنیتی مایکروسافت است، در دوره‌ی کارشناسی خود در دانشگاه پوردیو با چنین تکنیک‌هایی سر و کار داشته است. وی بیش از ۱۰ سال و پس از آنکه آموزش‌های گسترده‌ای را در مبحث کریپتوگرافی داشته است، در حال کار بر روی یک تکنیک جدید با نام state-of-the-art است که می‌تواند به عنوان ابزارهای رمزگشایی مورد استفاده  قرار گیرد. حال کامارا و محمد نوید از دانشگاه ایلینویس و کارلس رایت از دانشگاه پورتلند که همگی محققان امنیتی هستند، با انتشار گزارشی نشان دادند که چگونه می‌توان اطلاعات پزشکی را از پایگاه داده‌ی بیمارستان که با تکنیک‌های بسیار قوی رمزنگاری شده‌اند، استخراج کرد. 

این محققان امنیتی ابتدا EDB یا پایگاه داده‌های رمزنگاری شده‌ای که قابل جستجو هستند را مورد استفاده قرار دادند؛ در EDB عملیات بر روی اطلاعات رمزنگاری شده‌ای انجام می‌شود که نیازی به استفاده از کلید به اشتراک گذاشته شده برای رمزگشایی نیست. در سیستم‌های امروزی هر کسی که بخواهد اطلاعات داده‌های رمزنگاری شده را آنالیز و بررسی کند، ابتدا باید داده‌ها را آنلاک کند که در این حالت خطر حمله‌ی سایبری هکرها و سوءاستفاده از اطلاعات به وجود می‌آید؛ اما این خطرات برای EDBها وجود ندارد؛ زیرا تا زمانی که کلید به اشتراک گذاری وجود ندارد، تقریبا احتمال دسترسی افراد ناشناس یا هکرها به شبکه ناممکن می‌شود. 

تعداد تکنیک تعریف شده برای دستیابی به اینگونه اطلاعات وجود دارد که یکی از جالب‌ترین آن‌ها روشی است که FHE یا رمزنگاری هم‌ریختی نام دارد و در آن از رمزگذاری هوموگرافیک استفاده می‌شود؛ رمزنگاری هم‌ریختی نوعی از رمزنگاری است که به وسیله آن می توان بر روی متن رمز، عملیات خاص ریاضی انجام داد و عملیات ریاضی انجام شده عیناً بر روی متن آشکار پیاده می‌شود. برای مثال یک نفر می‌تواند دو عدد رمزشده را با هم جمع کند، و رمزگشایی نتیجه، جمع آن دو عدد را نشان خواهد داد. از جمله کاربردهای رمزنگاری هم‌ریختی می توان به سیستم‌های رای امن و بازیابی اطلاعات مخفی اشاره کرد. در سال ۲۰۰۹ کریگ جنتری که یکی از مهندسان آی‌بی‌اِم است، مشکل این رمزنگاری را اعلام کرد و آن هم استفاده‌ی بیش از حد از توان و مصرف باتری کامپیوتر است. هنوز هم‌ریختی به عنوان روشی عملی شناخته نشده است.

برای حل این مشکل هم دانشمندان ام‌آی‌تی در سال ۲۰۱۱ روشی با نام CryptDB را توسعه دادند. CryptDB که مبتنی بر رمزنگاری پایگاه داده است به عنوان یک سامانه‌ی واسط بین DBMS و کاربر شناخته می‌شود. این سامانه برای تأمین محرمانگی داده‌ها در برنامه‌هایی که از DBMS استفاده می‌کنند طراحی شده و در آن پرس و جوها به صورت رمز شده به پایگاه داده‌ی SQL ارسال می‌شود.

لایه‌های مختلف رمزنگاری در CryptDB بر روی داده‌های ذخیره شده اعمال می‌گردد و با توجه به کاربرد موردنیاز، این لایه‌ها ممکن است رمزگشایی شوند. برای رمزگشایی هر لایه از کلید آن لایه و توابع UDF استفاده می‌شود؛ به این ساختار لایه‌بندی در CryptDB پیاز اطلاق می‌شود.

onionEN
DBallDesign

CryptDB طراحی بسیاری از پایگاه‌داده‌های مهم دنیا از جمله Encrypted BigQuery گوگل  و سرویس‌های پایگاه داده‌ی SEEED شرکت SAP را به عهده داشته است. اما زمانی که CryptDB توسعه داده شد و لایه‌های آن ایجاد شدند، برخی اطلاعات به بیرون درز کردند؛ در این شرایط ایده‌ی الکندی و هک‌های کامارا را می‌توان با یک مک بوکِ اپل اجرا کرد.

Screen Shot 2015 09 03 at 15.13.19 1940x1090

سنی کامارا، محقق امنیتی مایکروسافت 

داستان از آنجایی شروع می‌شود که سنی و همکارش اطلاعات دویست بیمار از بیمارستان‌های آمریکا را دانلود می‌کنند. این اطلاعات در پایگاه داده‌ی NIS پروژه‌ی هزینه‌ی بهداشت و درمان قرار داشت که در حالت معمولی تنها با پرداخت هزینه می‌توان به اطلاعات دست پیدا کرد. سپس آن‌ها به این فکر می‌کنند که اگر اطلاعات موجود در این پایگاه داده با اطلاعات عمومی که در دسترس همگان است ادغام شود، آیا می‌توان با CryptDB آن‌ها را رمزنگاری کرد؟ آن‌ها دو نوع از المان‌های حفظ اموال CryptDB را مورد هدف قرار دادند. اولین اقدام حفظ رمزنگاری یا OPE بود که در این مرحله پیام‌ها رمزنگاری می‌شود؛ اما به طوری که متن رمزنگاری شده اولویت پیام‌ها را نشان می‌دهد. دومین اقدام رمزگذاری قطعی یا DTE است.

سندی با استفاده از تکنیک ۱۲۰۰ ساله‌ی الکندی توانست اطلاعات رمزنگاری شده‌ی موجود در ستون DTE که درهم بودند را رمزگشایی کند. سندی و همکارش در برخی اوقات دو دسته از اطلاعات و آمار مهم بیمارستان که یکی مربوط به سال ۲۰۰۴ و دیگری مربوط به سال ۲۰۰۹ بود را مقایسه و بررسی می‌کردند. این مقایسه به آن‌ها اجازه داد تا بتوانند حدس‌هایی را برای رمزگشایی متون رمز شده بزنند. درنهایت به نتایج بسیار جالبی دست یافتند؛ آن‌ها پس از رمزگشایی به اطلاعات  و داده‌های حساس مرگ بیماران مربوط به بیش از ۲۰۰ بیمارستان بزرگ آمریکا را به دست آوردند.

سندی و همکارش به استفاده از تکنیک الکندی خاتمه ندادند. آن‌ها به واسطه‌ی این روش هک دیگری را انجام دادند که درنهایت توانستند به اطلاعات حساس دیگری نیز دست یابند. سندی کامارا در این خصوص گفت:

با استفاده از متود مرتب کردن، می‌توان از اطلاعات بر جای ماند‌ه‌ی OPE بهره‌مند شد. اگر من به شما یک ستون رمز شده‌ای را بدهم و فرض کنیم که شما نیز اعدادی از یک تا ۱۰ دارید، تنها چیزی که برای رمزگشایی لازم خواهد بود استفاده از یک ستون و مرتب کردن آن است. استفاده از روش‌های گنگ در رمزگشایی اطلاعات بیمارستان طبیعتا زمان‌بر می‌شد؛ اما با تکنیک الکندی توانستیم خطر احتمالی برای ۹۰ درصد از بیماران ۲۰۰ بیمارستان بزرگ را کشف کنیم.

این محققان حتی توانستند روش جدیدی از حملات سایبری پیچیده را ایجاد کنند. نتیجه‌ی این حملات نیز مشابه حملات گذشته بود؛ به دست آوردن اطلاعات وسیعی از پایگاه‌ داده‌ها. هکرهایی که قصد دارند تا این تکنیک‌ها را اکسپلویت کنند ابتدا باید به سروری که چنین پایگاه‌ داده‌هایی دارد دسترسی پیدا کنند؛ پس از آن باید منتظر بارگذاری کوئری‌های پایگاه داده باشند تا بتوانند با موفقیت به لایه‌های مورد نظر از پایگاه داده دسترسی داشته باشند.

کامارا در خصوص CryptDB گفت:

CryptDB همانند یک گلوله‌‌ی سحر آمیز است؛ اما چندین حقیقت ناخوشایند در خصوص آن وجود دارد و آن هم اینکه تعادل واقعی ندارد. کسانی که در زمینه‌ی رمزنگاری فعالیت می‌کنند می‌دانند که این مشکل غیرقابل تحمل است؛ اما هیچ کس به صراحت نمی‌تواند نشان دهد که چقدر کمبود در آن وجود دارد. 

راس اندرسون یکی از پروفسورهای آزمایشگاه کامپیوتری در دانشگاه کمبریج در خصوص CryptDB گفت:

من عقیده دارم که چنین تکنیک‌هایی حتی ارزش استفاده را ندارند. خوشبختانه کمتر کسی حاضر به محافظت از اطلاعات خود به واسطه‌ی این روش است. تنها چیزی که در این بین ناراحت کننده به نظر می‌رسد زحمت محققان امنیتی است که سال‌هایی را برای ساختن و توسعه‌ی چنین تکنیک‌هایی سپری کرده‌اند.

 رالوسا پاپ یکی از پایه گذاران CryptDB اعلام کرده که چند قسمت از آن برای نگه‌داری اطلاعات حساس طراحی نشده است. وی گفت که رمزگذاری OPE نباید برای رمزی کردن اطلاعات حساس و بزرگ مورد استفاده قرار گیرد؛ اگر این مورد رعایت شود هنوز هم می‌توان CryptDB را برای محافظت از اطلاعات حساس بکار برد. وی اضافه کرد که اگر CryptDB برای مواردی بکار برده شود که برای آن‌ها طراحی نشده، امکان ریسک و خطر هم به میان خواهد آمد. از این‌رو باید همه آگاه شوند که المان OPE از CryptDB را برای هر اطلاعات دلخواه خود به کار نبرند. پاپ علاوه بر این گفت که مدیران شبکه می‌توانند اطلاعات مهم و حساس شبکه را مشخص کنند تا CryptDB متوجه شود که آن‌ها را با یک روش قدرتمندتری رمزنگاری کند. بنابراین این مدیران شبکه هستند که باید به خوبی اطلاعات را مدیریت کنند؛ در این حالت CryptDB نیز عملکرد به مراتب خوبی را از خود نشان خواهد داد. با این وجود، رقابت بر سر پیدا کردن روشی است که بتوان به اطلاعات رمزنگاری شده بدون کلید رمزنگاری دست یافت. پاپ در این خصوص هم اضافه کرد که همه روز به روز به سیستم‌های هم‌ریختی یا هوموگرافیک نزدیک می‌شوند، اما هنوز برای دست‌یابی به روش پیاده‌سازی این سیستم‌ها زود است. از آنجایی که فشار اقتصادی نیز زیاد است، بنابراین پیش‌بینی زمان دقیق برای فراهم کردن چنین سیستم‌هایی دشوار خواهد بود. کامارا و دیگر همکارانش که از تکنیک‌‌های به خصوصی برای دست‌یابی به اطلاعات استفاده می‌کنند، باید به جای نگران کردن مردم، خیال آن‌ها را از بابت حملات سایبری آسوده کنند. مایکروسافت مطمئنا با بکار گیری محققان امنیتی همچون کامارا و تکنیک الکندی می‌تواند اطلاعات حساس بیشتری را رمزنگاری کند.

همان طوری که گفته شد، تکنیک الکندی براساس میزان تکرار نشانه‌ها (بسامد یا فرکانس) است؛ برای مثال پرکاربردترین حروف در عربی الف و لام هستند؛ اما بسامد حرف ج یک‌دهم آنهاست؛ بنابراین می‌توان از میزان تکرار نشانه‌ها، حروف را مشخص کرد. الکندی در قرن سوم هجری بیشتر به قصد رمزگشایی از قرآن، نخستین کتاب درباره رمز با نام  «رساله در کشف معما» را تالیف کرد. در حقیقت الکندی در این کتاب تکنیک بسامد یا فرکانس را ابداع کرد. تکنیک الکندی چنان کاربردی و مهم است که می‌توان به واسطه‌ی آن آینده‌ای از تکنولوژی‌های ایمن را فراهم کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
پهپاد دی‌جی‌آی مویک ۴ پرو در حال پرواز
پیشرفته‌ترین پهپاد DJI رونمایی شد؛ محصولی که آمریکایی‌ها از خرید آن محروم‌اند

DJI پهپاد جدید مویک ۴ پرو را با قابلیت تصویربرداری پیشرفته‌تر و شارژدهی بالاتر رونمایی کرد.

21
2 روز پیش
ساخت اپل اکانت
آموزش ساخت اپل آیدی Apple ID رایگان (آپدیت جدید ۱۴۰۴)

ساخت اپل آیدی یکی از اقدامات اولیه پس از خرید آیفون است، در ادامه آموزش رایگان گام به گام ساخت اپل آیدی را مشاهده می‌کنید.

353
2 روز پیش
تصویر اتم آزاد
فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار تصویر اتم‌های آزاد را ثبت کردند

فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار توانستند تصویری از حرکت اتم‌های آزاد ثبت کنند. این مشاهده می‌تواند به درک بهتر آن‌ها از برهم‌کنش اتم‌ها کمک کند.

13
2 روز پیش
خلیج فارس
پاسخ حقوقی ایران به تحریف گوگل؛ کار به دادگاه کشیده می‌شود

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از پیگیری حقوقی اقدام اخیر گوگل در تحریف نام خلیج فارس خبر داد.

244
2 روز پیش
فلش کردن گوشی سامسونگ
جامع‌ترین راهنمای فلش کردن گوشی سامسونگ

فلش کردن گوشی در مواقع بروز مشکلات شدید نرم‌افزاری همواره بهترین راه چاره است. در مطلب پیش‌رو به آموزش فلش گوشی‌ و تبلت‌های سامسونگ می‌پردازیم.

42
27 دقیقه پیش
زبان طراحی Material Three Expressive اندروید با عناصر رنگی جدید
این اندروید جدید است؛ سیستم‌عاملی جذاب با طراحی جوان‌پسند

زبان طراحی جدید اندروید با تغییرات بنیادین و جوان‌پسند به‌صورت رسمی معرفی شد.

104
2 روز پیش
بهترین هارد اکسترنال های موجود در بازار ایران - تصویر اصلی
بهترین هارد و SSD اکسترنال بازار [بهار ۱۴۰۴]

تنوع زیاد هارد اکسترنال در بازار، انتخاب مدل مناسب را دشوار می‌کند. در این مقاله با بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار ایران آشنا می‌شویم.

75
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44
عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
00:10:59
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04
آیفون ۱۷ این شکلیه؟
سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
00:17:17
زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
00:17:54
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
00:27:52
جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
00:12:01
مقایسه دوربین بزرگ زومیت
بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
00:16:44
زوم کست آچاره
آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
00:42:40
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
00:26:47
با Kling AI ویدیو بساز
آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
00:31:26
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
58 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
42 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
47 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از24,779,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.6
گلکسی A26 سامسونگ

از19,159,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.8
گلکسی A56 سامسونگ

از26,958,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از21,879,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از26,179,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از96,800,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از64,380,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.7
آیفون 16 پرو مکس اپل

از99,280,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از86,190,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plusپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plus
3.6
آیفون 16 پلاس اپل

از71,820,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4.1
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از9,649,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از24,630,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.3
گلکسی A15 سامسونگ

از12,590,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از25,477,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از20,998,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
4.6
پوکو F6 شیائومی

از28,599,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از38,499,000تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از22,380,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از43,260,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از79,500,000تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از71,993,000تومان

گوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیرهگوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیره
3.6
آیفون 14 پرو مکس اپل

از92,020,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4.1
آیفون 13 پرو اپل

از68,818,000تومان

Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
3.7
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از19,790,000تومان

آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
4
آیفون 11 پرو اپل

از41,720,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات