چه عواملی مانع از آبگیری ماشین لباسشویی میشود؟
بعضی اوقات کاربران برای شستوشو لباسهای کثیف خود به سراغ ماشین لباسشویی میروند و آنها را در دیگ مخصوص دستگاه قرار میدهند اما پس از انتخاب برنامه شستوشو متوجه آبگیری نکردن ماشین لباسشویی خود میشوند. مطمئناً این موضوع میتواند بسیار ناراحتکننده باشد و باید هرچه سریعتر، برای برطرف کردن مشکل اقدام کرد.
البته نیازی به نگرانی نیست؛ زیرا با بررسی شایعترین مواردی که مانع از آبگیری دستگاه میشوند، میتوانید تا حد بسیار زیادی از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. در ادامهی این مقاله از زومیت به بررسی علل ممانعت از آبگیری لباسشویی پرداختهایم:
- چه عواملی مانع از آبگیری ماشین لباسشویی میشود؟
- ۱. خرابی شلنگهای تأمین آب لباسشویی
- ۲. خرابی شیر تأمین آب منزل
- ۳. اختلال در شیر برقی
- ۴. خرابی سوئیچ سطح آب یا سوئیچ فشار
- ۵. خرابی برد الکترونیکی و تایمر
- ۶. فشار آب
- ۷. گرفتگی فیلترهای ورودی
- ۸. گرفتگی و کثیف بودن جاپودری
- ۹. اشکال در سیم کشی کلی دستگاه
- ۱۰. خرابی موتور مومی
- ۱۲. معیوب شدن کوپلینگ موتور
- ۱۳. فرسودگی کلاج ماشین لباسشویی
- ۱۴. تسمه محرک ماشین لباسشویی
- ۱۵. برنامههای ماشین لباسشویی
- جمعبندی
چه عواملی مانع از آبگیری ماشین لباسشویی میشود؟
۱. خرابی شلنگهای تأمین آب لباسشویی
ماشینهای لباسشویی با استفاده از شلنگهای پلاستیکی (که برای تأمین آب دستگاه به شیر آب شهری متصل میشوند) فرایند آبگیری را انجام میدهند. در برخی موارد حتی ممکن است طول این شلنگها به دو یا سه متر برسد. در انتهای این شلنگ و در محل اتصال به شیر، صافیها یا فیلترهای کوچکی قرار دارد که برای جلوگیری از ورود رسوبات و مواد موجود در آب به داخل دستگاه و شیر برقی، استفاده میشوند.
برای برطرف کردن مشکل فوق ابتدا باید به سراغ شلنگ آب بروید و آن را بررسی کنید. حتماً از باز بودن شیر آب مطمئن شوید و سپس موارد اشارهشده در بالا را بررسی کنید. برای انجام این کار میتوانید شلنگ را باز کنید و سر دیگر آن را داخل یک سطل قرار دهید تا از فشار آب ورودی به لباسشویی و مسدود نبودن شیلنگها مطمئن شوید. درصورتیکه شلنگ یا صافی مسدود شده بودند، آنها را تمیز یا نهایتاً تعویض کنید.
۲. خرابی شیر تأمین آب منزل
یکی از دلایل وارد نشدن آب به داخل ماشین لباسشویی، خراب بودن شیر تأمین آب خانه شما خواهد بود. برای برطرف کردن این مشکل ابتدا باید از باز بودن آن مطمئن شوید و درصورتیکه به مسدود بودن شیر مشکوک هستید، باید برای تعویض یا جرمگیری آن اقدام کنید. این کار نیاز به تخصص خاصی ندارد و خودتان هم میتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.
۳. اختلال در شیر برقی
یکی از مهمترین قطعههای موجود در ماشین لباسشویی، شیر برقی یا شیر ورودی است که میتواند تأثیر بسیار زیادی در آبگیری دستگاه داشته باشد. این قطعه در پشت ماشین لباسشویی قرار دارد. درصورت خرابی شیر برقی، ماشین لباسشویی یا به کندی آبگیری میکند یا اصلاً آبگیری نمیکند.
نکته: اگر فشار آب پشت شیر مناسب است، باید از تأمین برق آن مطمئن شوید. در چنین شرایطی به کمک مولتیمتر یا اندازهگیر ولتاژ سلونوئیدهای شیر برقی را بررسی کنید. دقت داشته باشید که اندازهگیری ولتاژ باید در حین کار دستگاه و در هنگام آبگیری صورت بگیرد. با توجه خطرات احتمالی مانند برق گرفتگی، پیشنهاد میشود که حتماً این کار را به تعمیرکاران متخصص بسپارید. همچنین با بررسی اینکه چرا بدنه ماشین لباسشویی برق دارد؟ میتوانید از خطرات احتمالی پیشگیری کنید.
در صورتی که ولتاژ شیر برقی مناسب بود، باید قطعات مرتبط به شیر برقی را بررسی کنید. بهطور مثال قطعاتی نظیر تایمر، برد الکترونیکی و سوئیچ فشاری یا همان سوئیچ سطح آب از مواردی هستند که باید بررسی شوند. خرابی هر یک از قطعات فوق میتواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد.
۴. خرابی سوئیچ سطح آب یا سوئیچ فشار
سوئیچ سطح آب یا همان سوئیچ فشاری، ولتاژ برق ورودی را به شیر برقی کنترل میکند. در واقع، جریان از تایمر یا همان برد الکترونیکی به سوئیچ فشاری و از آن به شیر برقی میرسد. پس از رسیدن آب داخل محفظه شستوشو به میزان لازم، این سوئیچ جریان را قطع میکند و باعث متوقف شدن جریان آبگیری میشود و در ادامه جریان برق را به موتور هدایت میکند تا مرحلهی چرخش آغاز شود.
نکته: درصورتیکه این سوئیچ دچار اختلال شود ممکن است پیش از رسیدن آب به مقدار لازم، جریان برق را قطع کند و از آبگیری مناسب ماشین لباسشویی جلوگیری کند. توصیه میشود در چنین شرایطی این قطعه را تعویض کنید و از تکنیسینهای ماهر کمک بگیرید.
۵. خرابی برد الکترونیکی و تایمر
سلکتور، تایمر یا برد الکترونیکی میتوانند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشند. تایمر مکانیکی معمولاً در ماشین لباسشوییهای قدیمیتر استفاده میشود اما در مدلها جدیدتر، بهجای آن از برد الکترونیکی استفاده شده است. این قطعات بهطور کلی وظیفه هدایت جریان الکتریکی به قطعات مختلف مانند شیر برقی را بر عهده دارند.
نکته: درصورتیکه ایرادی در تایمر یا برد الکترونیکی وجود داشته باشد، ممکن است ولتاژ لازم برای عملکرد شیر برقی به دستگاه نرسد و آبگیری به اندازه کافی انجام نشود. برای برطرف کردن این مشکل، باید به سراغ تعویض تایمر و بررسی برد الکترونیکی بروید. پیشنهاد میکنیم از افراد متخصص کمک بگیرید.
با بررسی اینکه چگونه زمان ماشین لباسشویی را تنظیم کنیم میتوانید به کارایی دقیقتر تایمر دستگاه خود در تمام برندها پی ببرید.
۶. فشار آب
شیر برقی، برای عملکرد صحیح خود، به حداقل فشار آبی در حدود ۲۰ psi نیاز دارد. به همین دلیل، در صورتی که فشار آب آشپزخانه کم باشد، میتواند برای ماشین لباسشویی شما مشکلساز شود و علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد.
۷. گرفتگی فیلترهای ورودی
تمامی ماشینهای لباسشویی، دارای فیلترهایی هستند که جلو ورود رسوبات، آشغالهای اضافه و خوردگیهای لولهکشی آب به داخل دستگاه را میگیرند. فیلترها را باید بهصورت دورهای تعویض کنید، زیرا بعد از گذشت مدتی، ممکن است گرفتگیهایی درون آنها ایجاد شود و جلوی ورود آب را بگیرند. در واقع اصلیترین علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی در زمان شستوشو همین امر است و برای برطرف کردن آن ابتدا باید:
- شلنگهای ورودی را باز کنید و فیلترها را بهآرامی بیرون بکشید.
- آنها را بهخوبی تمیز یا در صورت نیاز تعویض کنید.
۸. گرفتگی و کثیف بودن جاپودری
در مجموع آب مورد نیاز پس از رد شدن از شیر برقی به جاپودری میرسد و آنجا با پودر لباسشویی ترکیب میشود. پس از آن، به حالت اسپری (یا به شکل دوش حمام) به درون محفظه شستوشو ریخته میشود. درصورتیکه این سوراخها کیپ شوند، فشار آب داخل جاپودری بسیار کم یا بهطور کلی قطع میشود.
برای برطرف کردن این مشکل کافی است ابتدا جاپودری را خارج کنید و درون آن را با استفاده از یک فرچه بهخوبی تمیز کنید. با مطالعهی مقالهی آموزش جامع جرم گیری ماشین لباسشویی در بخش لوازم خانگی زومیت میتوانید تا حد زیادی از نظافت دستگاه خود آگاه شوید.
۹. اشکال در سیم کشی کلی دستگاه
هریک از قطعات مربوط به آبگیری کردن ماشین لباسشویی مانند شیر برقی و برد الکترونیکی بهوسیلهی سیمکشی از مسیرهای مشخصی به یکدیگر متصل میشوند و در صورتی که هرگونه قطعیای در آن به وجود بیاید، ممکن است باعث ایجاد تداخل در روند آبگیری شود. البته علت دیگر آبگیری نکردن ماشین لباسشویی میتواند خرابی سوکتهای متصل به قطعات مذکور باشد. خرابی این سوکتها میتواند باعث شود تا جریان برق بهدرستی منتقل نشود و فرایند آبگیری نیز مختل شود.
۱۰. خرابی موتور مومی
مشکل در موتور مومی نیز یکی دیگر از دلایل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی است. موتور مومی در واقع انرژی گرمایی را به الکتریکی تبدیل میکند و بهعنوان یک دستگاه با عملکرد خطی شناخته میشود. در برخی از ماشینهای لباسشویی از این موتور برای راهاندازی قفل استفاده میشود. عملکرد آن به این صورت است که با شروع برنامه شستوشو، جریان الکتریکی درون موتور مومی به کار میافتد و موجب میشود تا یک پین به سمت بیرون فشار داده شود و در دستگاه قفل شود.
۱۱. خرابی قفل در ماشین لباسشویی
علاوه بر تمامی دلایل ذکرشده، برخی مواقع خرابی قفل در ماشین لباسشویی نیز میتواند علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باشد. در سیستم تمامی مدلهای ماشین لباسشویی، پس از قفل شدن کامل در، دستور شروع عملیات شستوشو به برد کنترل، تایمر و بخشهای دیگر دستگاه ارسال میشود و درصورت وجود هرگونه مشکل در قطعهی فوق، عملیات شستوشو آغاز نمیشود.
نکته: همچنین در بعضی موارد ممکن است قفل کودک دستگاه مانع از آبگیری و روند کاری ماشین لباسشویی شود. با بررسی اینکه چگونه قفل کودک ماشین لباسشویی را باز کنیم؟ میتوانید تا حد زیادی از مشکل فوق پیشگیری کنید.
۱۲. معیوب شدن کوپلینگ موتور
کوپلینگ در ماشین لباسشویی از دو عدد قطعه پلاستیکی سه شاخه تشکیل شده که بین آنها یک کوپلینگ پلاستیکی قرار گرفته است.
یکی از این سه شاخهها، به محور موتور متحرک چسبیده و یکی دیگر از آنها نیز به محور ورودی جعبه دنده چسبیده است. با چرخیدن محور موتور، کوپلینگ پلاستیکی بین سه شاخهها نیروی گشتاور را ایجاد میکند و مانع شکستن سه شاخهها میشود.
نکته: این قطعات، بهمرور زمان و بهدلیل اصطکاک خراب میشوند و با جعبه دنده و کلاچ لباسشویی درگیر نخواهند شد. در نهایت این روند مانع از آبگیری ماشین لباسشویی میشود و باید در اسرع وقت اقدام به تعمیر آن کنید.
۱۳. فرسودگی کلاج ماشین لباسشویی
فرسودگی کلاج ماشین لباسشویی، باعث توقف چرخش محفظه لباسشویی یا کم شدن سرعت آن میشود. این اتفاق سبب خشک نشدن کامل و آبگیری نامناسب ماشین لباسشویی میشود. یکی از نشانههای دیگر خرابی این قطعه در ماشین لباسشویی، بوی سوختگی از دستگاه است. برای بررسی این ایراد حتماً از تکنیسینهای ماهر کمک بگیرید.
همچنین با دانستن اینکه علت بد چرخیدن دیگ ماشین لباسشویی چیست، به سایر مشکلات پی ببرید و از آنها پیشگیری کنید.
۱۴. تسمه محرک ماشین لباسشویی
نچرخیدن تسمه، عملیات شستوشو را مختل میکند و مانع از آبگیری صحیح دستگاه میشود. برای بررسی این قطعه ماشین لباسشویی، باید ابتدا دستگاه را از برق بکشید و سپس نشتی آب روی تسمه و پولیها را چک کنید. در ادامه اگر از دستگاههای اتوماتیک استفاده میکنید، میتوانید با کمک دست خود دیگ ماشین لباسشویی را بچرخانید تا از سالم بودن تسمه مطمئن شوید.
در صورتی که نیاز به تعویض تسمه داشتید، دقت داشته باشید که تسمهی جدید دقیقاً مطابق با نوع ماشین لباسشویی شما باشد. همچنین لازم به ذکر است که برای تهیه تسمه، قیمت را در اولویت قرار ندهید و حتماً نمونههای اصلی آن را خریداری کنید.
۱۵. برنامههای ماشین لباسشویی
تغییر دادن تنظیمات و برنامههای دستگاه، یکی دیگر از دلایل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی است. همانطور که میدانید، ماشین لباسشوییهای اتوماتیک با استفاده از برنامههایی که از قبل برای آنها تنظیم میکنیم، کار شستوشو البسه را انجام میدهند. این برنامهها بر اساس زمان خاصی که توسط تایمر تعیین شده است شروع میشوند اما اگر هرگونه تغییرات در این برنامهها ایجاد شود یا تایمر ماشین لباسشویی دچار مشکلی شود، احتمالاً آبگیری دستگاه مختل شود.
با دانستن مواردی در خصوص اینکه چگونه زمان ماشین لباسشویی را تنظیم کنیم؟ میتوانید از تمامی مسائل مطلع شوید و تنظیمات درستی را برای دستگاه خود اعمال کنید.
جمعبندی
در این مقاله از زومیت، علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی و همچنین روشهای تعمیر کردن آن را بیان کردیم.
توجه داشته باشید که اگر دانش فنی و تخصص لازم را ندارید، حتماً از تکنیسینهای ماهر کمک بگیرید.