D1-lg

افزایش دقت سیستم‌های ردیاب کووید 19 با ویروس دیجیتال

یک‌شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
گروهی از پژوهشگران در استرالیا و ایالات متحده موفق‌ به ساخت نوعی ویروس دیجیتال شده‌اند تا با استفاده از آن دقت سیستم‌های رهگیری کووید 19 را افزایش بدهند.
تبلیغات
D4-mcid4

پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه ملبورن و مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست (MIT) ایالات متحده در قالب پروژه‌ای مشترک موفق‌ به ساخت ویروسی مجازی شده‌اند که می‌توان از آن برای ارزیابی دقیق‌تر پخش ویروس کرونا و همچنین کاهش زمان بین ابتلای افراد به کرونا و تشخیص داده شدن این موضوع، استفاده کرد.

به‌ گزارش ZDNet، پروژه‌ی جدید که با نام Safe Blues شناخته می‌شودُ به فناوری بلوتوث برای انتقال «رشته‌هایی ویروس‌مانند» در بین دستگاه‌های موبایل متکی می‌شود تا شیوع ابتلا به ویروس کرونا در جامعه به‌صورت بلادرنگ تقلید شود. سپس داده‌های ناشی از Safe Blues با استفاده از هوش مصنوعی با جدیدترین داده‌های واقعی کروناویروس در دنیا مقایسه می‌شوند. 

پژوهشگران می‌گویند Safe Blues راهکاری برای تخمین نحوه‌ی پاسخ‌دهی اپیدمی به رهنمودهای دولتی در سطح جامعه به‌صورت بلادرنگ ارائه می‌دهد و آینده‌ی نزدیک را پیش‌بینی می‌کند. مطابق گفته‌ی پژوهشگران، رشته‌های Safe Blues توکن‌های ویروس‌مانند مجازی امنی هستند که همچون ویروس واقعی به رهنمودهای فاصله‌گذاری اجتماعی واکنش نشان می‌دهند. این توکن‌ها از طریق بلوتوث پخش و به‌صورت آنلاین اندازه‌گیری می‌شوند. ‌رابطه‌ی بین تعداد رشته‌ها و نحوه‌ی پیشرفت اپیدمی واقعی را می‌توان با بهره‌گیری از تکنیک‌های یادگیری ماشین فهمید.

پژوهشگران می‌گویند پروتکل‌ها و تکنیک‌های پروژه‌ی جدید در قالب یک اپلیکیشن آزمایشی اندروید که به سروری مشخص اتکا می‌کند پیاده‌سازی شده است و از این حیث عملکردی شبیه سیستم‌های ردیابی ویروس فعلی دارد. اپل و گوگل پیش‌تر فریم‌ورکی مشابه با نام Privacy-Preserving Contact Tracing توسعه داده بودند.

البته پژوهشگران می‌گویند هدف Safe Blues کاملا متفاوت است. پروژه‌ی Safe Blues اطلاعات افراد و تعاملات آن‌ها را ثبت و ذخیره نمی‌کند. اطلاعاتی که پروژه‌ی Safe Blues به‌ دست می‌دهد بیشتر مثل «معیاری پراکسی‌گونه برای داده‌های نزدیک بودن فیزیکی تعداد زیادی از افراد» است.

می‌توان از داده‌های Safe Blues برای تعلیم دادن مدل‌های پیچیده‌ی یادگیری ماشین به‌منظور تخمین تعداد افراد مبتلا‌ به ویروس کرونا استفاده کرد. پژوهشگران می‌گویند این تخمین‌ها می‌توانند مستقیما روی تصمیمات مهم نهادها در رابطه ‌با ویروس کرونا اثرگذار باشند. همچنین Safe Blues از پتانسیل لازم برخوردار است تا در نقش مکملی برای اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط دیگر سیستم‌های ردیابی ویروس ظاهر شود. 

پژوهش جدید اعضای دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه ملبورن و مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست در حالی انجام می‌شود که دولت استرالیا مدتی پیش اعلام کرده بود بیش از ۱٫۱ میلیارد دلار استرالیا تا پایان سال جاری میلادی سرمایه‌گذاری می‌کند تا نحوه‌ی پاسخ به ویروس کرونا در سطح کشور بهبود یابد. 

استرالیا همچنین اقداماتی دیگری انجام داده است. مثلا هواپیماییِ کانتاس می‌خواهد از اپلیکیشن CommonPass در پرواز بین‌المللی رفت و برگشتی از داروین استرالیا به فرانکفورت آلمان استفاده کند. اپلیکیشن یادشده به مسافران امکان می‌دهد پیش از اقدام به حضور در هواپیما، نتایج آزمایشگاهی خودشان را در این پلتفرم آپلود و ثابت کنند که نتیجه‌ی آزمایش کرونای آن‌ها منفی شده است. 

نتیجه‌ی کار پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه ملبورن و مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست در مجله‌ی Patterns منتشر شده است. 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
فلای تودی
جنجال پرواز لوفت‌هانزا؛ وقتی کمک‌خلبان بیهوش شد و خلبان اصلی در سرویس بهداشتی بود

پرواز هواپیمایی آلمانی لوفت‌هانزا در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۰ دقیقه خلبان و کمک‌خلبان نداشت.

44
2 روز پیش
بهترین گوشی های سامسونگ از نظر دوربین
بهترین گوشی سامسونگ ازنظر دوربین [اردیبهشت ۱۴۰۴]

اگر قصد دارید یکی از گوشی‌های سامسونگ را برای عکاسی بخرید، در این مقاله با بهترین گوشی‌های سامسونگ ازنظر دوربین براساس قیمت‌های مختلف آشنا خواهید شد.

119
3 ساعت پیش
سلاح ریل‌گان ژاپن
ژاپن موشک‌های هایپرسونیک را با اسلحه الکترومغناطیسی هدف می‌گیرد

ژاپن برای مقابله با موشک‌های هایپرسونیک روی فناوری عجیب و قدرتمندی کار می‌کند که شبیه بازی‌های ویدئویی است.

77
2 روز پیش
بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران
بهترین گوشی مناسب برای بازی [اردیبهشت ۱۴۰۴]

اگر به‌‌دنبال گوشی هوشمند برای بازی می‌گردید، نیاز نیست حساب بانکی‌تان را خالی کنید. در این مقاله بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران را معرفی ...

874
6 ساعت پیش
تخم بوقلمون
تخم مرغ همه جا هست؛ اما چرا تخم بوقلمون نمی‌خوریم؟

درحالی‌که همه ما احتمالاً تجربه خوردن تخم بلدرچین، اردک و البته مرغ را داریم، اثری از تخم بوقلمون سر سفره‌های ما نیست. علت چیست؟

65
21 ساعت پیش
راهنمای خرید بهترین سشوار خانگی، چرخشی و حرفه‌ای در رده٬های مختلف
بهترین سشوارهای بازار از برندهای بابیلیس تا دایسون [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

برای خرید بهترین سشوار خانگی، حرفه‌ای و چرخشی به چه نکاتی باید توجه کرد؟ بهترین برند سشوار کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین سشوارها همراه زومیت ...

39
یک روز پیش
طرحی از کامپیوتر کوانتومی IQM درکنار نماد‌های موسیقی
به اولین موسیقی کوانتومی جهان گوش کنید؛ آیا این آهنگ، صدای آینده است؟

«Recurse» اولین آهنگ دنیاست که نت‌هایش از هم‌نوایی شگفت‌انگیز انسان، هوش مصنوعی و قدرت پردازش کامپیوتر کوانتومی شکل گرفته است.

134
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات