کاربران توییتر تصور می‌کنند دولت چین مالک هواوی است

چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۵
مطالعه 3 دقیقه
حساب کاربری هواوی در توییتر از دنبال‌کنندگانش پرسیده است به نظر آنان این شرکت را چه کسی اداره می‌کند. جواب دنبال‌کنندگان در نوع خود جالب بوده است.
تبلیغات

هواوی به این نتیجه رسیده است برای پاسخ‌دادن به این شایعه که آیا واقعا دولت چین این شرکت را اداره می‌کند یا نه، از دنبال‌کنندگان حساب کاربری خود در توییتر کمک بگیرد. هواوی در حساب کاربری‌اش، از کاربران خود پرسیده است چه کسی این شرکت را اداره می‌کند؟ در این نظرسنجی که از روز جمعه آغاز شد، ۵۶ هزار و ۷۹۰ نفر شرکت کردند. در این نظرسنجی، گزینه‌ی «دولت» با ۴۲ درصد آراء بیشتری رأی را ازآنِ خود کرد. «کارکنان» با ۲۶ درصد آراء و «مؤسسه‌های اقتصادی» با ۱۷ درصد و «کنسرسیوم» با ۱۵ درصد در رده‌های بعدی این نظرسنجی قرار گرفتند.

Who do you think owns Huawei? #WhoRunsHuawei— Huawei (@Huawei) August 2, 2019

گفتنی است نظرسنجی مشابهی که در فیسبوک انجام شد، نتیجه‌ی متفاوتی به‌همراه داشت. در این نظرسنجی، ۷۷ درصد شرکت‌کنندگان به «کارکنان» و ۲۳ درصد به «دولت» رأی دادند. صفحه‌ی رسمی هواوی در فیسبوک نیز بازدیدکنندگان را به صفحه‌ی دیگری راهنمایی می‌کند که در آن، اطلاعات ساختاری این شرکت منتشر شده است. در این صفحه، اعلام شده است ۹۶ هزار و ۷۶۸ کارمند سهام‌دار، مالکان هواوی و درحدود ۹۰ درصد این سهام‌داران، همچنان کارمند شرکت هستند. این افراد برای رهبری جمعی شرکت نماینده معرفی می‌کنند و سایر سهام‌داران شرکت از هواوی بازنشسته یا بازخرید شده‌اند.

Facebook poll

۹۹ درصد سهام هواوی دراختیار کمیته‌ی تجاری مرموزی قرار دارد

با وجود این ادعا، تحقیقاتی که ماه آوریل گذشته انجام شد، نشان می‌دهد مدل مالکیت هواوی پیچیده‌تر از این است. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد کارمندان هواوی در یک مدل تقسیم سود، منافع قراردادی دارند.

روزنامه‌ی نیویورک‌تایمز بعد از بررسی نتایج این تحقیقات اعلام کرد سهامی که در این مدل دراختیار کارکنان هواوی قرار گرفته است، انتقال‌دادنی به غیر یا واگذاری به کسانی نیست که کارمند این شرکت نباشند. اگر کارمندی از سطوح بالای مدیریتی هواوی را ترک کند، شرکت سهام او را بازخرید می‌کند.

تمام سهام شرکت هواوی متعلق به یکی از شرکت‌های هولدینگ و حدود ۱ درصد از این سهام، متعلق به رن ژنگ‌فی، بنیان‌گذار هواوی و سایر آن متعلق به کمیته‌ی مشترک تجاری مرموزی است. نتایج تحقیقات می‌گویند با توجه به مدل نظام تجاری چین، این مسئله به این معنی است که دولت چین ۹۹ درصد سهام هواوی را دراختیار خود دارد. جیانگ ژی‌شنگ، دبیرکل هیأت‌مدیره‌ی هواوی، در‌این‌باره به خبرنگاران گفته است دلیل وجود چنین مدل مالکیتی، روان‌بودن امور قانونی است و اتحادیه‌ی تجاری مسائل تجاری شرکت را کنترل نمی‌کند.

هواوی که پیش‌از‌این در فهرست سیاه تجاری وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار داشت، اخیرا به فهرست ممنوعه‌ی صادرات این کشور اضافه شده است. آمریکا می‌گوید به این دلیل چنین تصمیمی گرفته که نگران است هواوی با دولت چین در ارتباط باشد. با وجود چنین تحریمی، شرکت‌های آمریکایی همچنان می‌توانند با هواوی مبادلات تجاری کنند. این کار درصورتی میسر خواهد بود که طرف‌های آمریکایی تضمین کنند این تبادل‌های تجاری تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا نیست. رسانه‌های آمریکایی می‌گویند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ژوئیه موافقت کرده است برای مدت مشخصی این تضمین‌ها را بپذیرد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات