مدیاتک با تراشه‌های 5G با کوالکام رقابت می‌کند

چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
شرکت تایوانی مدیاتک هم وارد رقابت 5G شد و با ارائه‌ی اولین تراشه‌های مبتنی‌بر شبکه‌ی مخابراتی آینده، کوالکام را به رقابت دعوت کرد.
تبلیغات

شرکت تایوانی مدیاتک تراشه‌‌ای جدید مبتنی‌بر 5G معرفی کرده که با هدف استفاده در گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار عرضه خواهد شد. معرفی این تراشه به‌معنای رقابت جدی مدیاتک با کوالکام، غول پردازنده‌های موبایلی، خواهد بود.

مدیاتک بیش‌از‌همه به پردازنده‌هایی شهرت دارد که در اسپیکرهای هوشمند، مانند اکو از شرکت آمازون استفاده می‌شوند. به‌علاوه، پردازنده‌های موبایلی برای گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پایین‌رده نیز عموما از محصولات این شرکت هستند. البته، کوالکام نیز در ابتدای فعالیتش تراشه‌هایی برای محصولات پایین‌رده عرض می‌کرد؛ اما این شرکت درحال‌حاضر، بیشتر با تأمین پردازنده برای گوشی‌های گران‌قیمت‌تر و پرچم‌دار شناخته می‌شود.

تراشه‌ی جدید شرکت مدیاتک در نمایشگاه کامپیوتکس معرفی شد. تایوانی‌ها قصد دارند گوشی‌های هوشمند حرفه‌ای‌تر را در حرکت جدید خود هدف قرار دهند؛ به‌بیان‌دیگر، آن‌ها بازار کوالکام را در دسته‌بندی پرچم‌دار تهدید خواهند کرد. تراشه‌ی جدید مجهز به مودم 5G جدید مدیاتک خواهد بود و گوشی هوشمند را به نسل بعدی شبکه‌های دیتا متصل می‌کند. این شبکه‌ در سال جاری یا سال آینده‌ی میلادی به‌صورت گسترده عرضه خواهد شد.

مدیاتک در پردازنده‌ی جدید خود مودم 5G را با تراشه‌ی محصول آخرین فناوری‌های شرکت Arm Holdings ترکیب خواهد کرد. شایان ذکر است آرم هولدینگ با مالکیت شرکت سافت‌بانک فعالیت می‌کند. تولید پردازنده‌های حرفه‌ای‌تر و همچنین هسته‌های پردازشی برای اهدافی همچون هوش مصنوعی، مدیاتک را به رقیبی مهم برای کوالکام تبدیل خواهد کرد.

کوالکام در رقابت 5G سریع‌تر و زودتر از رقبا عمل کرد. آن‌ها در فوریه‌ی سال جاری، از عرضه‌ی نسل دوم تراشه‌های 5G برای گوشی‌های هوشمند خبر دادند. از شرکت‌های دیگر فعال در توسعه‌ی فناوری 5G، می‌توان هواوی و سامسونگ را نام برد که به‌صورت جدی برای ورود به این حوزه تلاش می‌کنند. در سوی دیگر بازار، اینتل قرار دارد که پس از ظهور مشکلاتی با اپل و خارج‌شدن از قرارداد با کوپرتینویی‌ها، کسب‌وکار 5G خود را تعطیل کرد.

5g

تراشه‌های تولیدی کوالکام قابلیت‌های مهمی دارند که از میان آن‌ها می‌توان به پشتیبانی از دو نوع شبکه‌ی 5G اشاره کرد. شبکه‌های کنونی با نام‌های sub-6 و میلی‌متر شناخته می‌شوند که اپراتورهای گوناگون از انواع مختلف آن‌ها استفاده می‌کنند. به‌بیان‌دیگر، گوشی‌های مجهز به تراشه‌های کوالکام در هر دو نوع شبکه به‌راحتی کار می‌کنند.

تراشه‌های مدیاتک، فقط در شبکه‌های sub-6 پشتیبانی می‌شوند و تایوانی‌ها با این نوع طراحی، قیمت تمام‌شده‌ی تراشه‌های خود را کاهش می‌دهند. البته محصولات آن‌ها در همه‌ی شبکه‌‌ها پشتیبانی نخواهند شد که شاید به از‌دست‌دادن بخشی از بازار منجر شود. به‌عنوان مثال، ورایزن و AT&T که سهم زیادی از شبکه‌های مخابراتی را دراختیار دارند، از شبکه‌ی موج میلی‌متری استفاده می‌کنند و محصولات مدیاتک با آن‌ها هماهنگ نخواهد بود.

راس مچکین، مدیر ارشد فروش و توسعه‌ی کسب‌وکار مدیاتک در آمریکا و آمریکای‌لاتین، در مصاحبه‌ای با رویترز از تصمیم شرکتش برای پشتیبانی از فقط یک نوع شبکه دفاع کرد. او می‌گوید مدیاتک اطمینان دارد محصولاتش در گوشی‌های هوشمند مخصوص بازارهای sub-6 مانند شبکه‌های اسپرینت و T-Mobile و بسیاری از شبکه‌های چینی، توانایی رقابت فراوانی خواهند داشت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات