D1-lg

ابرجامد: فرم ناممکنی از ماده که اکنون ساخته شده است

شنبه 21 اسفند 1395 - 10:00
مطالعه 5 دقیقه
شواهد قانع کننده‌ای به دست آمده است که ابرجامدها وجود دارند؛ فرم جدیدی از ماده که همزمان خواص مواد مایع و جامد را دارد.
تبلیغات
D4-mcid4

هر روز با کشفیات عجیب‌تری روبرو می‌شویم. اکنون فیزیکدانان ادعا می‌کنند که فرمی از ماده موسوم به ابرجامد را در آزمایشگاه ساخته‌اند که پیش از این امکان ساخت آن، دور از ذهن به نظر می‌رسید. ابرجامدها هم‌زمان، خواص مواد مایع‌ و جامد را از خود به نمایش می‌‌گذارند.

دانشمندان می‌گویند که این حالت عجیب ماده احتمالا بیش از ۵۰ سال است که وجود دارد؛ اما تاکنون کسی قادر به نشان دادن وجود آن نشده بود. اکنون، دو تیم مستقل از فیزیکدانان با استفاده از تکنیک‌هایی متفاوت به یک نتیجه‌ی واحد دست یافته‌اند: نخستین نمونه از ماده‌ی ابرجامد.

بر سر اینکه آیا این آزمایش‌ها واقعا حالت ابرجامد را نشان می‌دهند یا خیر، جنجال به پا شده است. مخصوصا این که در سال ۲۰۰۴، ادعا شد که این حالت از ماده کشف شده است؛ اما مدتی بعد، این ادعا نقض شد. با این حال شواهدی که اکنون به دست آمده‌اند، قانع کننده‌تر هستند.

اگر با این مفهوم عجیب خیلی آشنا نیستید، باید بگوییم که ابرجامد حالتی از ماده است که مانند مواد جامد ساختار کریستالی دارد؛ اما مانند مواد مایع‌ جاری می‌شود؛ امری که با فیزیک سنتی تناقض دارد.

معمولا ماده فقط چهار حالت ساده دارد: جامد، مایع، گاز و پلاسما. این حالت‌ها بر اثر تغییر شرایط مانند فشار و دما ایجاد شده و براساس چینش ذرات ماده تعریف می‌شوند. آن چه که در مورد حالت ابرماده عجیب است، این است که ذرات در ساختاری جامد و صلب چینش یافته‌اند؛ اما بدون گرانروی و چسبندگی جاری می‌شوند و این ویژگی کلیدی یک ابرمایع است.

ولفانگ کتل، پژوهشگر ارشد یکی از این تیم‌ها، از دانشگاه ام‌آی‌تی می‌گوید:

این که ابرشارگی و استحکام با هم در یک ماده ترکیب شوند، خیلی عجیب است. اگر قهوه‌ی شما ابرشاره باشد و شما آن را هم بزنید، چرخش آن هیچ‌گاه متوقف نخواهد شد.

فیزیکدانان روسی در سال ۱۹۶۹ برای نخستین بار وجود ابرجامد را پیش‌بینی کردند. آن‌ها این فرضیه را مطرح کردند که ایزوتوپ هلیوم ۴ در شرایط خاص، به صورت هم زمان خواص مایعات و جامدات را نشان می‌دهد . برای مدت زمانی طولانی، پژوهشگران تصور می‌کردند که ساخت چنین ساختاری غیرممکن باشد؛ اما این امر عده‌ای را از تلاش باز نداشت. در سال ۲۰۰۴، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا هلیوم را تا دمایی نزدیک به صفر درجه‌ی کلوین سرد کردند و بر این اساس فرضیه‌ی خود را مبنی بر دستیابی به حالت ابرجامد پیش بردند.

براساس گفته‌ی یکی از اعضای تیم، آن‌ها نمی‌توانستند احتمال اینکه لایه‌ی نازکی از مایع در محفظه وجود دارد، رد کنند؛ اما جرات لازم برای انتشار نتایجشان را نداشتند. چندین آزمایش در این دهه انجام شد و نشان داد که هلیوم ۴ تحت شرایط خاص، گونه‌ای "انعطاف‌پذیری کوانتومی" دارد که توسط خاصیت ابرجامدی ایجاد نمی‌شود. اکثریت جامعه‌ی علمی تصمیم گرفتند که نمونه‌ی سال ۲۰۰۴، یک ابرجامد واقعی نبود. در طی چندین سال گذشته، در این زمینه پژوهشی ثبت نشده بود.

در ماه نوامبر، نه فقط یک تیم، بلکه دو تیم مستقل در مقاله‌های پیش‌نویسی اعلام کردند که توانسته‌اند در آزمایشگاه به ابرجامد دست یابند. پژوهشگران از دانشگاه MIT و ETH هستند. روش استفاده شده توسط دو تیم متفاوت است؛ اما هر دوی آن‌ها از نوعی گاز عجیب به نام گاز چگالش بوز-انیشتین برای ساخت ابرجامد استفاده کردند. چگالش بوز-انیشتین حالت پنجم ماده است که در دماهایی بسیار سرد، جایی که اتم‌ها مانند موج رفتار می‌کنند، ظاهر می‌شود و خصوصیات منحصر به فردی دارد. چگالش بوز-انیشتین، خود ابرمایع محسوب می‌شود؛ بنابراین استفاده از آن برای ساخت ابرجامد راحت‌تر است.

تیم‌ها، این گازهای فرا-سرد را با تکنیک‌هایی نسبتا متفاوتی، به فرم‌های کوانتومی ماده در آوردند که ساختاری صلب مانند جامد دارد و می‌تواند جاری شود. در آن زمان، هر دو تیم نتایج خود را به صورت پیش‌نویس منتشر کردند. اکنون مقاله‌ی هر دو گروه چاپ شده است. این مقالات شواهدی قابل توجه از دستیابی به ابرجامدها منتشر کرده‌اند.

پژوهشگران سوییسی مقدار کمی روبیدیوم را در محفظه‌ای تحت خلا قرار دادند و آن را تا دمای نزدیک به صفر کلوین سرد کردند. در اینجا آن‌ها به چگالش بوز-انیشتین دست یافتند. سپس این چگالش را در دستگاهی با دو محفظه‌ی رزونانسی نوری قرار دادند که هر کدام دو آینه‌ی مخالف در روبروی هم داشتند. ذرات با استفاده از لیزر، ساختاری کریستالی و منظم به دست آوردند که نشان دهنده‌ی یک جامد است. اما این چگالش خواص ابرمایعی خود را نیز دارد. این ماده قادر است بدون دریافت انرژی جاری شود؛ امری که در یک جامد معمولی نمی‌بینیم.

تیلمان اسلینجر، از اعضای تیم ETH زوریخ می‌گوید:

ما با استفاده از تنظیماتی مناسب که به ما امکان می‌داد دو محفظه‌ی رزونانسی یکسان برای اتم‌ها ایجاد کنیم، توانستیم به این حالت از ماده در آزمایشگاه دست پیدا کنیم.

تیم دانشگاه MIT رویکردی متفاوت انتخاب کرد. آن‌ها از ترکیب لیزر و روش سرمایش تبخیری استفاده کردند تا اتم‌های سدیم را به چگالش بوز-انیشتین تبدیل کنند. آن‌ها سپس از لیزر استفاده کردند تا با ایجاد تغییرات چگالی در اتم‌ها، آن‌ها را در ساختار کریستالی جامد مرتب کنند. اگرچه این فرایند متفاوت بود، نتایج آن‌ها مانند تیم سوییسی بود: ماده‌ی جامدی که مانند یک ابرمایع جاری می‌شود. چون این نتایج به صورت هم زمان، توسط دو تیم به دست آمده است، اعتبار نتایج را بیشتر می‌کند.

سارانگ گوپالاکریشنان از دانشگاه نیویورک که در این آزمایش شرکت نداشت، می‌گوید:

این نخستین بار است که شما با اطمینان می‌توانید به یک سیستم بنگرید و به روشنی بگویید که این ماده، هم جامد است و هم ابرمایع.

احتمالا اکنون آزمایش‌ها و تاییدهای مستقلی در حال انجام است تا اطمینان حاصل شود، آنچه که واقعا به دست آمده، ابرجامد است. بحث‌هایی وجود دارد، مبنی بر اینکه چون این تیم‌ها از چگالش بوز-انیشتین به جای ایزوتوپ هلیوم ۴ برای ساخت این حال ماده استفاده کرده‌اند، پس تقلب کرده‌اند؛ با این حال، این قانع‌کننده‌ترین شاهدی است که از وجود ابرجامدها در اختیار داریم.

اما این حالت جدید از ماده چه کاربردی دارد؟ در حال حاضر، کاربرد چندانی ندارد. این حالت‌های ماده در دماهای بسیار پایین و در خلا وجود دارند؛ بنابراین در حال حاضر، چندان کاربردی ندارند. با این حال دست یافتن به درکی بیشتر از حالت‌های عجیب ماده می‌تواند به بهبودهایی در ابررسانا تبدیل شود؛ موادی که بدون مقاومت، الکتریسیته را منتقل می‌کنند.

کتل می‌گوید:

ما با اتم‌ها در دماهای پایین، آنچه را که در طبیعت ممکن است، کشف می‌کنیم. اکنون که به صورت تجربی ثابت کرده‌ایم، تئوری‌های پیش‌بینی‌کننده‌ی ابرجامدها صحیح هستند؛ امیدواریم که الهام‌بخش پژوهش‌های بعدی با نتایجی پیش‌بینی نشده باشیم.

گرچه این امر که هر دو تیم هم‌زمان چنین ادعایی را مطرح کردند، رقابتی به نظر برسد؛ اما واقعیت این است که هر دو گروه پژوهشی اعتباربخشی و بازخورد گرفتن را ارج می‌نهند.

کتل اضافه کرد:

این پژوهش هم زمان نشان می‌دهد که چقدر علاقه به این فرم جدید از ماده زیاد است.

هر دو مقاله‌ی این دو تیم، در نیچر (این‌جا و این‌جا) منتشر شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
لکسوس LC500 Pinnacle کوپه و کانورتیبل
ماشین ژاپنی با روح سامورایی؛ مدل سفارشی لکسوس LC500 معرفی شد

لکسوس با نسخه‌ای خاص و محدود از کوپه‌ی پرچم‌دار خود، آخرین برگ برنده‌اش را رو کرد.

5
1 روز قبل
شارژ شدن گلکسی اس ۲۵ اج
آپدیت One UI 8 یکی از قابلیت‌های قدیمی گوشی‌های سامسونگ را حذف می‌کند

آپدیت One UI 8 به‌دلیل حذف یکی از ویژگی‌های قدیمی احتمالاً کاربران حرفه‌ای و علاقمند به شخصی‌سازی را ناامید خواهد کرد.

78
1 روز قبل
خانم وکیل ناراحت پشت میز کار
وکیل پردرآمدی که شغلش را رها کرد تا آرامش را جای دیگری پیدا کند

وکیل موفق که زندگی‌اش را در دنیای حقوق و کسب‌وکار ساخت، به ناگهان شغلش را ترک کرد تا به ارزش‌های واقعی خود توجه کند.

12
1 روز قبل
برترین سرویس‌ های ذخیره‌ سازی ابری در سال ۱۴۰۴؛ از رایگان تا حرفه‌ای

اهمیت حفظ و ذخیره‌سازی داده‌ها و دسترسی به آن‌ها در هر زمان و هر مکان، افراد زیادی را به استفاده از سرویس‌های ابری سوق داده است.

60
1 روز قبل
بیدو در برابر جی‌پی‌اس
همه‌چیز درباره بیدو؛ آیا نسخه‌ چینی مسیریاب‌ها می‌تواند جایگزین GPS شود؟

زمزمه‌های جایگزینی GPS با سیستم چینی «بیدو» این روزها داغ‌تر از همیشه است. اما بیدو دقیقا چیست و آیا این سامانه توانایی رقابت با GPS را دارد؟

106
1 روز قبل
بهترین سایه بان برای کولر آبی
بهترین سایبان برای کولر آبی کدام است؟ تضمین خنکی کولر در گرم‌ترین روزهای سال

نصب سایه‌بان برای کولر آبی، اقدام ساده‌ای است که با خنک نگه‌داشتن بدنه‌ی کولر در گرمای تابستان، باعث بهبود عملکرد و افزایش راندمان آن می‌شود.

29
حدود 12 ساعت قبل
بهترین ساعت های صفحه گرد بازار
بهترین ساعت هوشمند صفحه گرد [تابستان ۱۴۰۴]

با بهترین ساعت‌های هوشمند صفحه‌گرد از برندهای سامسونگ، شیائومی و گوگل آشنا شوید.

60
1 روز قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
59 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
48 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
44 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
بررسی Vivo X200 Ultra: تجربه دوربین حرفه‌ای در گوشی👌
بررسی Vivo X200 Ultra: تجربه دوربین حرفه‌ای در گوشی👌
00:19:40
عکس شادان در کنار ماشین شیائومی SU7
شیائومی: رویای اپل برای من خاطرست!چرا ماشین شیائومی موفق شد؟
00:08:30
عکس محمد سیار در کنار مسعود یوسف نژاد
گفت‌وگوی اختصاصی زومیت با طراح ارشد ایرانی متا
01:20:40
گلکسی زد فولد ۷ / Galaxy Z Fold 7 سامسونگ در دست با پس زمینه آبی ۱۶:۹
بررسی ویدیویی گلکسی زد فولد ۷ سامسونگ
00:14:15
عکس میلاد منشی پور در کنار مسعود یوسف نژاد
راه‌اندازی استارتاپ در دبی تا شرایط سخت کشور پس از جنگ
00:49:01
عکس هادی و شادان با گلکسی زد فولد ۷
گلکسی زد فولد ۷ به زومیت رسید🔥
00:12:30
معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
00:06:18
عکس مصاحبه در مورد جنگ ایران و زومیت
زیر سایه جنگ؛ فناوری در جنگ ۱۲ روزه از نگاه زومیت
01:05:43
عکس شادان و مهرداد و هادی درکنارهم برای پوشش رویداد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده زومیت از رویداد گلکسی آنپکد ۲۰۲۵
02:11:16
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
00:12:57
تصویر بهزاد در کنار آیکون ابزارهای هوش مصنوعی مثل چت‌جی‌پی‌تی
با هوش مصنوعی سرعتت رو دو برابر کن!
00:23:15
تصویر رندرهای گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فولد ۷
هرآنچه از رویداد معرفی گلکسی زد فولد۷ سامسونگ انتظار داریم
00:10:24
گفتگو زومیت با دیجی کالا
گفتگو زومیت با مدیرعامل دیجی‌کالا: ظرفیت جهش ۱۰ برابری داریم
01:16:00
‍زومکست پست
گفتگو با مدیرعامل پست؛ نیاز به سرمایه‌گذاری و رفع تحریم‌ها
01:09:00
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش اولین رویداد باگ‌بانتی بلوبانک سامان
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش باگ‌بانتی بلوبانک سامان
00:10:26
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
00:20:26
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
00:13:23
شنوتو: چهارده هزار پادکستر فارسی
مدیرعامل شنوتو: حدود ۱۴ هزار عنوان پادکستر فارسی فعال است
00:48:57
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید + آنباکس ROG Swift PG35V
00:11:02
عکس گلکسی اس ۲۴ اف ای در دستان بهزاد
بررسی طولانی مدت گلکسی S24 FE
00:10:44
عکس تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو در کنار هم
بررسی تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
00:18:54
ضبط مکالمه گوشی سامسونگ
فعال‌سازی ضبط مکالمه سامسونگ؛ آموزش صفر تا صد
00:13:56
عکسی از وان یو آی ۸ در گوشی اس ۲۵ اولترا
نگاهی به تمام ویژگی‌های جذاب وان یو آی ۸
00:08:02
آب میوا
نمایشگاه آگروفود؛ مصاحبه با مدیرعامل برند میوا
00:15:22
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
00:13:55
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
00:11:09
مالیات در کمین است
چرا کسب‌وکارهای محلی به حاشیه رانده شدند؟
00:56:01
فروش آنلاین لباس‌های ایرانی اصیل در بانی‌مد
بانی‌مد میزبان بیش از هزار برند ایرانی اصیل
00:45:24
عکس بهزاد در کنار تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
آنباکس تبلت‌های شیائومی؛ پد ۷ و پد ۷ پرو
00:12:19
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
00:18:44
زومکست با جاب ویژن
هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
01:04:35
عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
00:12:54
عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
00:14:14
زومکست فضاهای اشتراکی
گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
00:44:45
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16e اپل مشکی / Apple iPhone 16eپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16e اپل مشکی / Apple iPhone 16e
3
آیفون 16e اپل

از49,590,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از22,200,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A26 سامسونگ

از17,609,900تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از28,099,000تومان

بهترین مقالات زومیت

مشاهده همه
با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات
دانلود اپ زوبین بازار و مایکت
دانلود اپلیکیشن زوبینزوبین عضو جدید خانواده زومیت به عنوان یک سرویس مقایسه کالا و قیمت از این پس در اختیار کاربران وب و اپلیکیشن خواهد بود.