D1-lg

چین با تقویت توان داخلی به‌دنبال بی‌اثر کردن تحریم‌های آمریکا است

سه‌شنبه 16 اسفند 1401 - 09:15
مطالعه 2 دقیقه
شی جین پینگ / Xi Jinping رئیس جمهور چین با کت شلوار
دولت چین با استراتژی «یک‌ملت» در تلاش است تحریم‌های سختی را که آمریکا علیه صنعت تراشه‌ی این کشور اعمال کرده، بی‌اثر کند.
تبلیغات
D4-mcid4

تنش سیاسی و اقتصادی در بین چین و ایالات متحده باعث شده است فشار زیادی به شرکت‌های چینی صنعت فناوری وارد شود. در همین راستا دولت پکن به دنبال راهکاری جدید است تا تحریم‌های شدید آمریکا را بی‌اثر کند.

لیو هه، معاون نخست‌وزیر دولت چین، هفته‌ی گذشته گفت این کشور برای حل مشکلات صنعت تراشه باید سراغ رویکرد «یک‌ملت» برود و از قدرت دولت و بازار برای رشد استفاده کند. او در ادامه‌ی سخنانش گفت صنعت تراشه، هسته‌ی اصلی سیستم‌های صنعتی مدرن است و برای امنیت ملی و مدرن‌سازی به سبک چینی، اهمیت زیادی دارد.

لیو هه می‌گوید شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، به‌طور جدی از صنعت تراشه‌ی این کشور حمایت می‌کند و به‌طور مکرر دستورالعمل‌های کتبی و شفاهی در این زمینه ارائه داده است.

معاون نخست‌وزیر چین با تأکید ویژه بر استراتژی یک‌ملت گفت دولت توجه ویژه‌ای به صنعت تراشه دارد و به دنبال تعیین اهداف علمی برای توسعه‌ی هرچه‌بیشتر این صنعت است تا مشکلاتی را که در نتیجه‌ی تحریم ایالات متحده ایجاد شده‌اند، حل کند.

بر اساس گزارش گیزموچاینا، دولت چین قصد دارد از رویکرد یک‌ملت برای حمایت و هدایت صنعت فناوری استفاده کند، «خصوصاً زمانی که مکانیزم بازار شکست می‌خورد.»

چین افزون‌بر کمبود مواد اولیه و دستگاه‌های پیشرفته‌ی تولید تراشه، با کمبود نیروی کار در این حوزه دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، چون ایالات متحده اعلام کرده است افرادی که تابعیت آمریکا دارند در صورت ادامه‌ی فعالیت در صنعت تراشه‌ی چین با خطر لغو تابعیت مواجه خواهند بود. چین برای مقابله‌با کمبود نیروی کار سراغ طرح «برخورد ملی برابر» رفته است تا متخصصان خارجی صنعت تراشه را استخدام کند.

لیو هه در سخنرانی‌اش گفت چین همین حالا زنجیره‌ی تأمین قدرتمندی برای صنعت تراشه دارد و دارای یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مصرف تراشه است.

رویکرد یک‌ملت، سیاستی دولتی است که چین قبلا در حوزه‌ی اقتصاد از آن استفاده کرده. چین در این رویکرد از طریق فرمان دولتی در بازار دخالت کرد تا منابع موجود در کشور بر اساس نیاز به توسعه اولویت‌بندی شوند، نه تقاضای خالص بازار.

چین در دهه‌ی ۱۹۷۰ میلادی استراتژی یک‌ملت را کنار گذاشت و سراغ اقتصاد بازار آزاد رفت. در این رویکرد، تولید و توزیع کالاها و خدمات از طریق مکانیزم بازارهای آزاد انجام می‌گیرد. رئیس‌جمهور چین از سال ۲۰۱۹ بار دیگر مفهوم یک‌ملت را مطرح کرده است.

رویکرد یک‌ملت جدید که توسط شی جین‌پینگ توصیه شده است، تفاوت‌هایی با سیستم قبلی دارد. در سیستم قبلی، دولت کنترل تمامی منابع را در دست گرفت و آن‌ها را بر اساس نیاز به توسعه‌ی حوزه‌های مختلف، توزیع کرد. بدین ترتیب مکانیزم‌های بازار به‌طور کامل نادیده گرفته شدند. با این‌حال در رویکرد جدید یک‌ملت، دولت قصد دارد به‌عنوان راهنما ظاهر شود و با اتکا بر مکانیزم‌های بازار، منابع را به حوزه‌های مختلف اختصاص دهد.

چین به‌شدت در تلاش است از طریق تقویت توان داخلی، از جنگ اقتصادی با ایالات متحده سربلند بیرون بیاید. این کشور با استراتژی یک‌ملت، خودش را تا حد امکان از منابع خارجی بی‌نیاز می‌کند. چین قصد دارد از سیاست یک‌ملت برای پیشرفت توانایی‌هایش در حوزه‌هایی مثل هوش مصنوعی و علم کوانتوم استفاده کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
زمین و ماه
روزهای کوتاه‌تر تابستان در راه‌اند؛ زمین در هفته‌های آتی قرار است سریع‌تر بچرخد

تفاوت در نیروی گرانشی میان زمین و ماه باعث می‌شود که روزهای ۱۸ تیر، ۳۱ تیر و ۱۴ مرداد به‌طور غیرمعمولی کوتاه‌تر باشند.

108
1 روز قبل
بهترین گوشی‌های سامسونگ در بازار ایران
بهترین گوشی های سامسونگ [تیر ۱۴۰۴]

ارزان‌ترین گوشی سامسونگ و بهترین گوشی سامسونگ از نظر دوربین، پردازنده و باتری کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین گوشی سامسونگ همراه زومیت باشید.

562
حدود 20 ساعت قبل
 کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال
بهترین کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال

کیف پول‌های سخت‌افزاری ارز دیجیتال دسته‌ای از والت‌های سرد هستند که ماهیت فیزیکی دارند. در این مطلب، ۵ نمونه از بهترین والت‌های سخت را معرفی می‌کنیم.

8
2 روز قبل
 بهترین برنامه‌ های مترو تهران
نقشه، زمان حرکت قطارها و بهترین برنامه‌ های مترو تهران در سال ۱۴۰۴

اگر به‌دنبال سفری آسان، دقیق و بدون سردرگمی با مترو تهران هستید، این راهنمای ۱۴۰۴ همان چیزی‌ است که باید پیش از حرکت بخوانید.

55
1 روز قبل
بهترین گوشی های شیائومی برای عکاسی
بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین [تیر ۱۴۰۴]

برای بسیاری از کاربران دوربین گوشی مهم‌ترین بخش آن محسوب می‌شود؛ اما کدامیک از مدل‌های شیائومی بهترین دوربین را در بازه‌های قیمتی مختلف دارند؟

115
حدود 23 ساعت قبل
نمایشگر پوکو ایکس ۶ پرو | Poco X6 Pro
این گوشی‌ها تا ۲ هفته دیگر آپدیت بزرگ HyperOS شیائومی را دریافت می‌کنند

شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را تا دو هفته‌ی دیگر برای تعداد زیادی از گوشی‌هایش منتشر می‌کند.

198
2 روز قبل
بهترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ
بهترین گوشی میان رده سامسونگ [تیر ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌‌رو با در نظر گرفتن امکانات مناسب در مقابل قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ را معرفی می‌کنیم.

157
1 روز قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات