سطح‌نشین قمری بلو ارجین موسوم به Blue Moon رونمایی شد

جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۵
مطالعه 4 دقیقه
بلو ارجین، شرکت فضایی متعلق به جف بزوس، بامداد جمعه در رویدادی ویژه، سطح‌نشین قمری خود به‌نام Blue Moon را رونمایی کرد.
تبلیغات

جف بزوس، بنیان‌گذار و مدیرعامل بلو ارجین (Blue Origin) بامداد جمعه در رویدادی ویژه، بلو مون (Blue Moon)، سطح‌نشین قمری شرکت فضایی خود را رونمایی کرد که می‌تواند محموله‌های علمی و درنهایت انسان‌ها را به سطح ماه ببرد. به‌گفته‌ی بزوس، بلو ارجین در طول سه سال گذشته مشغول کار روی طراحی این سطح‌نشین بوده است.

بزوس پس از رونمایی ماکت سطح‌نشین بلو مون در مرکز گردهمایی واشنگتن دی‌سی، رو به اهالی مطبوعات و صنعت فضایی گفت:

این وسیله‌ی نقلیه‌ی شگفت‌انگیزی است که به ماه می‌رود.

رویداد بلو ارجین با نمایش ویدئویی از مأموریت آپولو ۱۱ ناسا آغاز شد که در جریان آن، نخستین فضانوردان روی سطح ماه فرود آمدند. بزوس گفت‌: «اگر فرود روی ماه شما را بر سر شوق نمی‌آورد، در رویداد اشتباهی حاضر هستید».

سطح‌نشین بلو مون قادر به ناوبری خودکار در فضا و فرود آرام بین ۳/۶ تا ۶/۵ تن محموله روی سطح ماه خواهد بود. به‌نقل از بزوس، این وسیله‌ی نقلیه‌ی فضایی می‌تواند تا ۴ ماه‌نورد بزرگ را به‌صورت هم‌زمان یا «مرحله‌ی صعودی» حمل کند که قادر به برخاستن از سطح و درنهایت دور کردن فضانوردان از آن باشد. بزوس همچنین موتور جدیدی را برای این سطح‌نشین رونمایی کرد که BE-7 نام دارد و بلو ارجین، خود آن را توسعه داده است. مدیر اجرایی بلو ارجین گفت این شرکت نخستین آزمایش احتراق موتور جدیدش را تابستان امسال انجام خواهد داد.

Blue Moon Lander / سطح نشین بلو مون

ماه این روز‌ها به مقصد جذابی برای بسیاری از شرکت‌ها و دولت‌ها تبدیل شده است. دولت ترامپ در ماه مارس و با سخنرانی مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور که در آن از ناسا خواسته شد به‌هروسیله‌ی ممکن تا سال ۲۰۲۴ روی ماه فرود بیاید، به‌وضوح عزم راسخ خود برای بازگشت هرچه سریع‌تر به ماه را نشان داد. بزوس درباره‌ی سخنرانی پنس گفت:

من عاشق این هستم. این همان کار درستی است که باید انجام داد.

بااین‌حال، ناسا هنوز بودجه و طرحی پیشنهادی را برای برنامه‌ی جدید بازگشت به ماه منتشر نکرده است؛ اما این سازمان به‌طور قطع به فضاپیما و وسایل نقلیه‌ی فضایی جدید و به‌ویژه سطح‌نشینی نیاز خواهد داشت که بتواند انسان‌ها را به سطح ماه حمل کند و از آنجا به مدار بازگرداند.

رویداد اخیر، فرصتی برای بزوس بود تا برنامه‌های شرکت فضاییش را برای رسیدن به ماه در همان چارچوب زمانی مدنظر ناسا رونمایی کند. وی در این‌باره گفت:

ما می‌توانیم به این جدول زمانی دست یابیم؛ اما تنها بدین‌خاطر که کارمان را سه سال پیش آغاز کردیم.

بااین‌حال، بزوس اعلام نکرد که سطح‌نشین جدید بلو ارجین نخستین بار چه زمانی پرواز خواهد کرد.

Blue Moon Lander / سطح نشین بلو مون
Blue Moon Lander / سطح نشین بلو مون
Blue Moon Lander / سطح نشین بلو مون
Blue Moon Lander / سطح نشین بلو مون

پیش از رویداد شب گذشته، بلو ارجین با تصویری از کشتی اندرونس ارنست شکلتون، مکتشف بنام بریتانیایی و یکی از نخستین فاتحان قطب جنوب، اعلامیه‌ای را در توییتر منتشر کرد که اشاره‌ای به دهانه‌ای برخوردی در ماه به‌نام شکلتون محسوب می‌شد. به‌نقل از واشنگتن پست، بلو ارجین در گزارشی  در سال ۲۰۱۷، برنامه‌هایش برای فرود بلو مون روی محل یادشده را تشریح کرده بود. هرچند بزوس دیشب محل فرود سطح‌نشین جدیدش را اعلام نکرد؛ اما نمایندگان بلو ارجین درگذشته درباره‌ی مزایای منحصربه‌فرد دهانه‌ی شکلتون دربرابر کنگره شهادت داده بودند.

دهانه‌ی شکلتون در قطب جنوب ماه واقع شده و به‌صورت بالقوه خاستگاه منابع فضایی بسیار گران‌بهایی به‌نام یخ‌آب است. یخ‌آب منبعی جذاب اما دورازدسترس برای کاشفان فضایی محسوب می‌شود؛ به‌خصوص اگر به‌فراوانی روی ماه یافت شود می‌تواند به‌طور بالقوه  استخراج شود و به سوخت راکت و آب آشامیدنی تبدیل شود. دسترسی به این منبع می‌تواند از حضور پایدار انسان روی سطح ماه پشتیبانی کند. بزوس در این‌باره گفت:

یکی از مهم‌ترین نکاتی که ما امروز درباره‌ی ماه می‌دانیم، این است که آنجا آب وجود دارد. این آب به شکل یخ است و در دهانه‌های همیشه سایه‌دار واقع در قطب‌های ماه یافت می‌شود. آب منبعی فوق‌العاده گران‌بها است.

درواقع، آب برای طراحی موتور BE-7 ضروری است؛ زیرا سطح‌نشین بلو مون را با مصرف هیدروژن مایع به‌پیش می‌راند. بزوس گفت:

دلیل استفاده‌ی ما از هیدروژن مایع این است که درنهایت می‌خواهیم بتوانیم هیدروژن را از آب موجود روی ماه به‌دست آوریم و به این وسایل نقلیه‌ی روی سطح ماه مجددا سوخت برسانیم.

هرچند بزوس درباره‌ی مزایای رفتن به ماه به‌منظور برداشت منابعش صحبت کرد، بخش نخست سخنرانی‌اش را نیز به ترسیم چشم‌اندازی بزرگ برای آینده‌ی بشریت صرف کرد. او گفت مایل است شاهد ساخت استوانه‌ی اونیل یا ایستگاه‌های فضایی عظیم با گرانش مصنوعی باشد که بتوانند میلیون‌ها نفر یا کل چشم‌اندازهای فضایی را نگه‌داری کنند. این نخستین بار نیست که بزوس این مفهوم را مطرح می‌کند. او تمام این برنامه‌ها را در خدمت هدفی بزرگ‌تر یعنی الهام‌بخشی به نسل‌های آینده بیان کرد. بزوس گفت:

آنچه من امروز اینجا مطرح می‌کنم، به‌طور مشخص چشم‌اندازی چندنسلی است. این چشم‌انداز قرار نیست به‌دست نسل واحدی تحقق یابد. یکی از کارهایی که ما باید انجام دهیم، الهام‌بخشی به نسل‌های آتی است.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات