هواوی حجم عمدهای از اخبار پیرامون جنگ تجاری و امنیتی بین آمریکا و چین را به خود اختصاص میدهد. در جدیدترین اخبار، ۱۱ سناتور آمریکایی از وزیر انرژی کشور یعنی ریک پری و همچنین وزیر امنیت میهن آمریکا یعنی کریسجن نیلسن درخواست کردند تا فروش محصولات خورشیدی هواوی را در آمریکا ممنوع کنند. سناتورها، نگرانیهای خود را مرتبط با مسائل امنیت ملی عنوان کردهاند که ورود هواوی به زیرساختهای انرژی آمریکا، بهدنبال خواهد داشت.
هواوی، اینورترهای خورشیدی تولید میکند که برق DC تولیدشده توسط سلولهای خورشیدی را به AC تبدیل میکنند. آن برق، برای استفادهی لوازم خانگی کاربرد دارد. سناتورها در نامهی خود به این نکته اشاره کردند که سیستمهای فتوولتائیک تأمینکنندهی انرژی خورشیدی، دربرابر تهدیدهای سایبری، آسیبپذیر هستند.
در نامهی سناتورهای آمریکایی به وزیران مذکور آمده است:
نامهی مذکور، توسط سناتور جمهوریخواه تگزاس یعنی جان کارنین نوشته شد و ۱۰ سناتور دیگر همچون سناتور جمهوریخواه کارولینای شمالی، ریچارد بر، سناتور دموکرات ویرجینیا یعنی مارک وارنر و سناتور جمهوریخواه یوتا، میت رامنی آن را امضا کردند. سناتورها، از وزرای مذکو درخواست کردند تا با سازمانهای تنظیم مقررات ایالتی، محلی و فدرال همکاری کنند تا از حفظ امنیت سیستمهای الکتریکی آمریکا، مطمئن باشند.
همانطور که میدانید، هواوی بزرگترین عرضهکنندهی تجهیزات مخابراتی و دومین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان پس از سامسونگ است. ایالات متحده، پیش از این فروش تجهیزات مخابراتی آن شرکت چینی را ممنوع کرده بود.
نیلسن در بیانیهای در پاسخ به نامهی مذکور ادعا کرد که وزارت امنیت میهن، از یگان دفاعی مدیریت ریسک زنجیرهی تأمین ICT استفاده خواهد کرد تا تهدیدهای مذکور را بررسی کند. یگان دفاعی مذکور در وزارت امنیتی میهن آمریکا، متشکل از ۶۰ سازمان دولتی و صنعتی بوده که وزارت انرژی نیز جزو آنها است.
نیلسن در بیانهی خود گفت:
شایلین هاینز، سخنگوی وزارت انرژی آمریکا نیز اعلام کرد که آن وزارتخانه، در ارتباط با تهدیدهای خطوط برقرسانی، حساسیت دارد و در حال حاضر، برای افزایش امنیت آن، همهی تلاش خود را به کار میگیرد. او در سخنان خود گفت:
هواوی که پاسخی به اخبار فوق منتشر نکرده، تاکنون ارتباطی پیچیده با آمریکا داشته است. این شرکت، قبلا متهم به دور زدن تحریمها علیه ایران شده بود. بهعلاوه، دزدیدن فناوریهای آمریکا و جاسوسی برای دولت چین نیز از اتهامات دیگر این شرکت بودهاند. سال گذشتهی میلادی، مأموران امنیتی آمریکا توصیه کردند که شهروندان، محصولات این شرکت چینی را خریداری نکنند. بهعلاوه، AT&T نیز قرارداد فروش گوشی هواوی Mate 10 Pro را نیز باطل کرد و ورایزن هم احتمالا همان مسیر را پیش میگیرد.
روز دوشنبه، رئیس هیئتمدیرهی هواوی یعنی گو پینگ اعلام کرد که با ترامپ بر سر توییت اخیرش پیرامون فناوری 5G موافق است و همچنین اعتقاد دارد آمریکاییها در آن فناوری عقبتر از چین هستند. ترامپ در توییتی گفته بود که هرچه سریعتر باید 5G و حتی نسل بعدی یعنی 6G در آمریکا پیادهسازی شود.
نظر شما چیست؟ آیا با وجود تنشهای پیشآمده میتوان آیندهای روشن برای هواوی در آمریکا متصور شد؟
نظرات