شایعه: تراشه‌ی تنسور گوگل از اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام سریع‌تر است

پنج‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰
مطالعه 2 دقیقه
اطلاعاتی از نسخه‌ی آزمایشی پیکسل 6 پرو گوگل منتشر شده است که از عملکرد بهتر تراشه‌ی اختصاصی تنسور نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸ خبر می‌دهد.
تبلیغات

طبق اطلاعاتی که منتشر شده است، تراشه‌ی اختصاصی گوگل به نام تنسور می‌تواند توانمندترین تراشه‌ای باشد که قرار است در محصولات مبتنی بر اندروید استفاده شود. تنسور تراشه‌ای است که به پیکسل ۶ پرو گوگل قدرت خواهد بخشید. AndroidAuthority در گزارشی آورده است که اکثر تراشه‌های موجود در بازار از معماری big.LITTLE استفاده می‌کنند که شامل خوشه‌ی کوچکی از هسته‌های توانمند و خوشه‌ی بزرگ‌تری از هسته‌های ضعیف‌تر است.

عملکرد تراشه‌ها با معماری big.LITTL به این شکل است که کارهای سبک توسط هسته‌های ضعیف‌تر موجود در پردازنده انجام و وظایف سنگین‌تر به هسته‌های توانمندتر سپرده می‌شود. تراشه‌های فعلی اسنپدراگون و سامسونگ از این معماری استفاده می‌کنند. البته تغییری در گذر زمان به وجود آمده است که طبق آن، پردازنده از تعداد خوشه‌های بیشتری تشکیل می‌یابد.

در ترکیب جدید هسته‌ها، پردازنده از سه خوشه متشکل می‌شود که خوشه‌ی اول را هسته‌ای توانمند با فرکانس بالا تشکیل می‌دهد. در خوشه‌ی دوم، سه هسته با عملکرد متوسط وجود دارد و خوشه‌ی سوم از چهار هسته‌ی ضعیف‌تر از خوشه‌های اول و دوم استفاده می‌کند. آنچه در تنسور تغییر یافته، تعداد هسته‌های خوشه‌ی اول و دوم است؛ به این صورت که خوشه‌ی اول متشکل شده از ۲ هسته‌ی توانمند و تعداد هسته‌های خوشه‌ی دوم از ۳ به ۲ می‌رسد.

چنین ترکیبی باعث می‌شود تنسور حداقل روی کاغذ، نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸ که توانمندترین تراشه‌ی حال و حاضر محصولات اندرویدی است، توان پردازشی بالاتری داشته باشد. ترکیب تراشه‌ی تنسور در فضای مجازی قرار گرفته است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • خوشه‌ی اول: دو هسته‌ی کورتکس ایکس ۱ آرم با فرکانس ۲٫۸۰۲ گیگاهرتز
  • خوشه‌ی دوم: دو هسته‌ی کورتکس A76 با فرکانس ۲٫۲۵۳ گیگاهرتز
  • خوشه‌ی سوم: چهار هسته‌ی کورتکس A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز

تراشه‌ی تنسور روی کاغذ از عملکردی بالاتر از اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۸۸ پلاس برخوردار است؛ اما تراشه‌های کوالکام در برخی نقاط، مشخصات بهتری دارند. در مثالی ساده می‌توان به هسته‌ی کورتکس ایکس ۱ اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس اشاره کرد که در فرکانس بالاتری (۳ گیگاهرتز) کار می‌کند. 

در هر صورت برای نتیجه گرفتن کمی زود است و باید تا زمان عرضه‌ی پیکسل ۶ پرو گوگل صبر کرد و دید بنچمارک‌ها چه نتایجی نشان می‌دهند. انتظار می‌رود پیکسل ۶ پرو گوگل در پاییز امسال معرفی و روانه‌ی بازار شود. باید در نظر داشت که حتی اگر تنسور عملکرد بهتری نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸ داشته باشد، به‌صورت موقتی خواهد بود و کوالکام با معرفی اسنپدراگون ۸۹۸ اوضاع را به نفع خود بازخواهد گرداند. نظر شما در مورد گزارش منتشرشده چیست؟ آیا تنسور گوگل می‌تواند عملکردی بهتر از اسنپدراگون ۸۸۸ داشته باشد؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات