بررسی میت 9 هواوی

شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
مطالعه 21 دقیقه
بررسی میت 9، گوشی هوشمند فلزی و قدرتمند هواوی که با وعده‌ی حل مشکلات فعلی گوشی‌های هوشمند بازار، عرضه می‌شود.
تبلیغات

هواوی جزو شرکت‌هایی است که به خاطر عرضه گوشی‌های باکیفیت اما ارزان‌قیمت معروف است، این کمپانی مدل‌های مختلفی را در بازه‌های قیمتی گوناگون عرضه می‌کند تا سلیقه‌های مختلف را پوشش دهد. این شرکت چینی که یکی از مطرح‌ترین ارائه‌کنندگان راه‌حل‌ برای شبکه‌های مخابراتی است، حالا پس از چند سال تجربه در زمینه‌ی طراحی و تولید گوشی‌های هوشمند به یکی از تولیدکنندگان مطرح بازار موبایل نیز تبدیل شده است. گوشی‌های پرچم‌دار هواوی در دو سری Mate و P عرضه می‌شوند، البته این کمپانی یک زیربرند به‌نام Honor نیز دارد که این سری خود پرچم‌دار مستقلی دارد. بااین‌حال پرچم‌داران سری میت و پی عموما از توان نسبتا بالاتری بهره می‌برند. 

هواوی در سری میت تمرکز ویژه‌ای روی طول عمر باتری و دوربین گوشی دارد و در عوض در سری پی با وجود اینکه همچنان دوربین مورد توجه است، اما بیشتر مُد و زیبایی گوشی مد نظر قرار می‌گیرد. این دسته‌بندی‌ای است که هواوی در نشست خبری خود در مونیخ آلمان به آن اشاره کرد، اما میت ۹ از نظر ظاهری و کیفیت ساخت نه‌تنها چیزی از سری پی ۹ کم ندارد بلکه حتی می‌توان آن را زیباتر و خوش‌ساخت‌تر از پی ۹ دانست. 

هواوی در کنفرانس رونمایی از میت ۹ اعلام کرد که این گوشی آمده است تا سه مشکل اصلی گوشی‌های هوشمند فعلی بازار یعنی، طول عمر باتری کم، کیفیت پایین عکاسی در شرایط مختلف و همچنین کند شدن گوشی به‌مرورزمان را حل کند، اما آیا واقعا Mate 9 در این سه زمینه بهتر از دیگر گوشی‌های برتر بازار است؟ با بررسی زومیت از میت 9 همراه باشید تا پاسخ این پرسش‌ را به دست آورید.

بررسی ویدیویی:

دانلود 720p  |   دانلود 360p

طراحی

هواوی که حتی در گوشی‌های میان‌رده‌ی خود از فلز باکیفیت استفاده می‌کند، در پرچم‌داران سری P و Mate سنگ تمام می‌گذارد و نه‌تنها از فلز باکیفیت در بدنه‌ی آن‌ها بهره می‌برد، بلکه ظرافت خاصی را در ساخت و قرار دادن بخش‌های مختلف گوشی درکنار یکدیگر به کار می‌گیرد. میت ۹ یک گوشی تمام فلزی و فوق‌العاده باکیفیت است که لبه‌های آن عالی تراش خورده‌اند و انحنای کمی در پشت دستگاه داده شده تا گوشیِ ۵.۹ اینچی هواوی ارگونومی خوبی داشته باشد و بهتر در دست جای بگیرد. نوار بالا و پایینی آنتن‌ها همرنگ با بدنه‌ی گوشی در نظر گرفته شده‌اند تا یکپارچگی پشت دستگاه حفظ شود. نحوه‌ی قرارگیری دوربین دوگانه که برآمدگی بسیار کمی دارد به‌همراه فلاش دوگانه، فرستنده‌ی فوکوس لیزری و حسگر اثرانگشت به شکل کم‌نظیری طراحی شده‌اند تا شاهد یک گوشی زیبا حتی در بخش پشتی دستگاه باشیم. 

در قسمت جلو، لبه‌های نمایشگر کمی انحنا دارند (پوشیده شده با شیشه 2.5D) تا در زمان لمس این بخش از نمایشگر نیز تجربه‌ی خوبی به کاربر منتقل شود و از طرفی با انحنای پشت دستگاه هم‌خوانی داشته باشد. پوشش فلزی پشت دستگاه و لبه‌ها یکپارچه و یکسان هستند و درواقع یک ورق فلز کل بخش پشت تا جلو را شامل می‌شود. علاوه بر این، پوشش آنتن‌ها در بالا و پایین پشت دستگاه و همچنین شیشه جلوی دستگاه نیز به‌خوبی در دل فریم گوشی جا گرفته‌اند و تقریبا هیچ فاصله‌ای بین بخش‌های گوشی (فریم، پوشش جلو، پنل‌های آنتن، پوشش فلزی پشت) مشاهده نمی‌کنید. همه این‌ها به‌معنی دقت و ظرافت در طراحی میت ۹ است. موردی که حتی برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده موبایل نیز در انجام آن چندان موفق نبوده‌اند و ایرادهای ریز طراحی در محصولات آن‌ها به‌راحتی به چشم می‌خورد

هواوی تلاش کرده تا مجموعه‌ای از امکانات مختلف را نیز در فبلت پرچم‌دار خود جای دهد. در لبه‌ی بالای گوشی علاوه بر جک ۳.۵ میلی‌متری صدا، شاهد فرستنده‌ی اینفرارد هستیم که این روزها متأسفانه در کمتر گوشی استفاده می‌شود و در قسمت بالای نمایشگر نیز علاوه بر دوربین ۸ مگاپیکسلی سلفی، ال‌ای‌دی کوچک نوتیفیکیشن‌ها وجود دارد که به شکل بسیار خوبی در حاشیه بالای نمایشگر مخفی شده است و تا وقتی‌که چشمک نزند متوجه آن نمی‌شوید. میت ۹ همچنین از USB-Type C بهره می‌برد که در دو طرف آن خروجی‌های اسپیکر وجود دارد. 

میت 9 هواوی یک گوشی دو سیم‌کارته است و در صورت تمایل می‌توانید از درگاه سیم‌کارت دوم برای اتصال کارت حافظه برای افزایش حافظه‌ی ذخیره‌سازی نیز استفاده کنید

میت ۹ یک گوشی بزرگ و نسبتا سنگین است. این گوشی ۱۹۰ گرمی حتی با وجود لبه‌های منحنی شکل و باریک و حاشیه کم دور صفحه‌نمایش -که باعث شده‌اند ابعادی نزدیک به آیفون ۷ پلاس داشته باشد- آن‌قدر بزرگ است که کار کردن با یک دست با آن مشکل باشد و از طرفی وزن نسبتا زیاد آن باعث می‌شود تا در استفاده درازمدت باعث خسته شدن دست شود. برای مقایسه ابعاد و دیگر مشخصات فنی میت ۹ نگاهی به جدول زیر بیندازید:

درمجموع میت ۹ فوق‌العاده خوش‌ساخت و باکیفیت است و از این بابت می‌تواند با بهترین گوشی‌های بازار رقابت کند. وقتی گوشی را در دست می‌گیرد حس یک کالای باکیفیت و بادوام به شما منتقل می‌شود

حسگر اثرانگشت حتی در گوشی‌های میان‌رده هواوی نیز عملکرد بسیار خوبی دارد؛ اما هواوی حسگر خوب گذشته را در میت ۹ ارتقا داده است تا حالا بی‌نهایت سریع و دقیق عمل کند. تنها کافی است انگشت خود را روی حسگر قرار دهید تا بلافاصله گوشی از حالت استندبای خارج شده و قفل آن باز شود. این حسگر تقریبا بدون خطا و بدون درنگ کار می‌کند و به‌راحتی می‌توان آن را یکی از بهترین‌های بازار دانست. این حسگر از اسکرول انگشت نیز پشتیبانی می‌کند تا مثلا با حرکت انگشت دست از بالا به پایین بتوانید نوتیفیکیشن‌ها را باز کنید یا در گالری بین تصاویر حرکت کنید به‌نظر من این قابلیت چندان کاربردی نیست و حداقل من نتوانستم استفاده عملی از آن را پیدا کنم

درمجموع میت ۹ به‌نظر من از نظر طراحی فوق‌العاده زیبا است و کیفت ساخت آن عالی است. می‌توانید مدت‌ها زمان صرف کنید و گوشی را در دست خود بچرخانید و به بخش‌های مختلف آن نگاه کنید و از جلوه‌ی زیبای آن لذت ببرید.

نمایشگر

میت ۹ نمایشگری ۵.۹ اینچی با رزولوشن 1080p یا ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد. به‌این‌ترتیب، تراکم نمایشگر به ۳۷۳ پیکسل در اینچ می‌رسد که نسبت به نمایشگرهای کواد HD با تراکم پیکسلی بالاتر از ۵۰۰ پیکسل در اینچ، به‌مراتب کمتر است، اما این نمایشگر یکی از بهترین‌ نمایشگرهای Full HD در بازار است. نمایشگر میت ۹ فوق‌العاده روشن است و به‌راحتی می‌توان از گوشی حتی در نور شدید آفتاب هم استفاده کرد. رنگ‌ها در این نمایشگر IPS LCD بسیار زنده و جذاب نمایش داده می‌شود و هواوی مقداری رنگ‌ها را اشباع‌شده، تنظیم کرده تا شبیه به نمایشگرهای AMOLED به‌نظر برسد

نسبت کنتراست تصویر در این نمایشگر فوق‌العاده است و به عدد 1:1500 می‌رسد. رنگ مشکی در آن بسیار عمیق و رنگ سفید طبیعی به نمایش درمی‌آید.

تراکم پیکسلی در این نمایشگر کافی است و تفکیک پیکسل‌ها با چشم غیرمسلح به‌سختی انجام می‌شود. نمایشگر بسیار خوب میت ۹ باعث می‌شود تا تجربه‌ی دل‌نشینی در مطالعه متون، تماشای ویدئو، اجرای اپلیکیشن‌های سرگرمی و غیره داشته باشید.

به‌طورکلی هواوی یکی از بهترین نمایشگرهای IPS LCD حال حاضر را در فبلت پرچم‌دار خود بکار گرفته است که نقش بسیار مهمی در تجربه‌ی کاربری ایفا می‌کند. مخصوصا آنکه به لطف‌ حاشیه‌های باریکِ دور نمایشگر، ۷۷.۵ درصد از قسمت جلوی گوشی به نمایشگر اختصاص داده شده است.

اسپیکر

باوجوداینکه در لبه‌ی پایین گوشی دو دریچه خروجی اسپیکر وجود دارد، اما تنها در دریچه‌ی راستی اسپیکر وجود دارد و دریچه‌های سمت چپ برای ایجاد هارمونی با بخش راست و ورودی هدفون استفاده شده است. 

باوجوداینکه حجم صدای خروجی در این اسپیکرِ تک کاناله نسبتا خوب است، اما وضوح صدا چندان خوب نیست و صدا شفافیت کافی ندارد. به‌این‌ترتیب نمی‌توان چندان روی صدای خروجی اسپیکرها برای تماشای ویدئو یا گوش دادن به موسیقی استفاده کرد و از صدا لذت برد. خوشبختانه هواوی یک هدفون خوب و خوش‌ساخت را در جعبه‌ی میت ۹ قرار داده تا بتوانید با استفاده از آن در زمان گوش دادن به موسیقی لذت ببرید، البته این هدفون نیز حجم صدای بسیار بالایی را به شما می‌دهد اما در سطوح بالای صدا کیفیت در آن افت شدیدی پیدا می‌‌کند. 

دوربین

میت ۹ همچون پی ۹ به دوربین دوگانه مجهز شده که با همکاری لایکا توسعه داده شده است. این همکاری بیشتر در قالب نرم‌افزار و توسعه‌ی الگوریتم‌های نرم‌افزاری است و لنز و حسگر هیچ‌کدام توسط لایکا تولید نشده‌اند. دوربین دوگانه‌ی میت ۹ برخلاف آنچه در پی ۹ به کار گرفته شده بود، شامل دو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی رنگی و یک حسگر ۲۰ مگاپیکسلی مونوکروم است. در P9 شاهد استفاده از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی مونوکروم بودیم و حالا افزایش رزولوشن حسگر در Mate 9 باعث شده است تا شاهد جزئیات بیشتری در تصاویر سیاه‌وسفید باشیم و علاوه بر آن امکانات تازه‌ای مانند زوم هیبریدی نیز به دوربین میت ۹ اضافه شده است. 

میت ۹ از سیستم جدیدی برای فوکوس روی سوژه بهره می‌برد. هواوی نام سیستم جدید را چهار-به-یک هیبریدی گذاشته است و در آن درواقع سیستم فوکوس، ترکیبی از تشخیص کنتراست، تشخیص فاز، فوکوس لیزری و همچنین اطلاعات عمق است. نتیجه‌ی این کار باعث شده است تا میت ۹ فوق‌العاده سریع روی سوژه موردنظر فوکوس کند، در باب مقایسه سرعت فوکوس میت ۹ را با گلکسی اس ۷ سامسونگ -که از سیستم فوکوس بسیار سریعِ Dual Pixel بهره می‌برد- مقایسه کردیم و سرعت فوکوس میت ۹ تقریبا با گلکسی اس ۷ برابری می‌کند و از این بابت خیالتان راحت خواهد بود که میت ۹ در شرایط مختلف با سرعت قابل قبولی روی سوژه فوکوس می‌کند و می‌توانید مطمئن باشید که سوژه همواره در فوکوس خواهد بود

میت ۹ لرزش گیر اپتیکال ۶ محوره دارد و این لرزش گیر باعث می‌شود تا بازده عکاسی در نور کم بهبود یابد و علاوه بر آن فیلم‌برداری نرم و بدون لرزش با این گوشی میسر شود

در زوم هیبریدی (Hybrid Zoom) از اطلاعات ضبط‌شده توسط حسگر ۲۰ مگاپیکسلی استفاده می‌شود تا بدون از دست دادن جزئیات تصویر روی عکس‌های رنگی که توسط حسگر ۱۲ مگاپیکسلی گرفته می‌شود، زوم دیجیتال کرد. در گوشی‌های دیگر بازار نیز امکان بزرگنمایی دیجیتال وجود دارد، اما در آن‌ها جزئیات تصویر به‌شدت کاهش می‌یابد. این در حالی است که هواوی و لایکا با ترکیب اطلاعاتی که توسط دو حسگر دریافت می‌شوند، امکان بزرگنمایی دیجیتال بدون از دست رفتن جزئیات تصویر را فراهم کرده‌اند. هواوی ادعا می‌کند که روش ذخیره‌سازی تصاویر را نیز بهبود داده است تا ضبط ویدئو در رزولوشن 4K بدون از دست دادن کیفیت ویدئو، در حجم کمتری میسر شود. 

برخلاف ال‌جی جی ۵ یا آیفون ۷ پلاس، میت ۹ از اطلاعات جذب‌شده توسط هر دو حسگر بهره می‌برد تا تصویر خروجی کیفیت مطلوبی داشته باشد؛ مثلا از ترکیب دو حسگر برای ایجاد افکت بوکه شبیه به دوربین‌های DSLR استفاده می‌شود. پیش‌ازاین نیز در گوشی‌های مختلف شاهد اعمال نرم‌افزاری این افکت بودیم، اما هیچ‌کدام به‌خوبی میت ۹ در این زمینه عمل نمی‌کنند. هواوی و لایکا موفق شده‌اند از ترکیب دو حسگر به‌همراه الگوریتم‌های نرم‌افزاری استفاده کرده و به‌خوبی سوژه را تشخیص داده و با محو و مات کردن پس‌زمینه، تصاویر خیره‌کننده و شبیه به دوربین‌های DSLR را خروجی دهند

مدیرعامل هواوی همچون روال گذشته در کنفرانس رونمایی از میت ۹ آن را به‌طور مستقیم با رقبایی همچون گلکسی اس ۷ اج و آیفون ۷ پلاس مقایسه کرد و در بخش دوربین آن را بسیار بهتر از رقبای نام‌برده شده، دانست. در دنیای حقیقی اما چندان این موضوع صحت ندارد. هرچند در برخی شرایط مانند افکت بوکه یا حتی بعضی از محیط‌های کم‌نور، میت ۹ بهتر عمل می‌کند، اما دوربین این گوشی در شرایطی مانند عکاسی در حالت HDR عملکرد ضعیف‌تری در مقایسه با آیفون ۷ یا گلکسی اس ۷ دارد. مخصوصا زمانی‌که نور پس‌زمینه زیاد است، رنگ‌ها در عکس گرفته‌شده به‌هم‌ریخته یا به‌اصطلاح Washed-out می‌شوند. برای نمونه به دو عکسی که توسط دوربین میت ۹ و گلکسی اس ۷ گرفته شده‌اند توجه کنید:

مورد دیگری که درباره‌ی حالت HDR باید بدانید؛ این است که برخلاف گلکسی اس ۷ یا آیفون ۷ حالت HDR Auto در میت ۹ وجود ندارد و خودتان باید درزمانی که به آن نیاز دارید، این قابلیت را فعال کنید

علاوه بر این، در عکاسی در نور کم، هرچند تشخیص صحیح رنگ‌ها به‌درستی انجام می‌شود اما نویز تصاویر بیشتر از آیفون ۷ یا گلکسی اس ۷ است

نمونه تصاویر گرفته شده با هواوی میت 9 

همچنین می‌توانید مقایسه‌ی زومیت از گلکسی اس ۷ با میت ۹ را در مقاله‌ی «مقایسه دوربین هواوی میت 9 با گلکسی اس 7 - اختصاصی زومیت» مشاهده کنید.

با همه این‌ها هرچند دوربین میت ۹ بهترین بازار نیست، اما در اکثر شرایط عکس‌های باکیفیت و قابل قبولی می‌گیرد و قابلیت‌های مانند افکت بوکه، یا زوم هیبریدی، دوربین این گوشی را به بخش جذاب آن تبدیل کرده است. از طرفی عکاسی با حسگر ۲۰ مگاپیکسلی مونوکروم باعث می‌شود تا نه‌تنها عکاس‌های حرفه‌ای که بسیاری از آثار خود را در قالب عکس‌های سیاه‌وسفید تهیه می‌کنند جذب میت ۹ شوند بلکه کاربران عادی نیز به سمت عکاسی مونوکروم علاقه‌مند کند

میت ۹ همچنین قادر است ویدئو در رزولوشن 4K بگیرد. این قابلیت به لطف پردازنده‌ی قدرتمند Kirin 960 میسر شده که به مقدار قابل‌ملاحظه‌ای سریع‌تر از پردازنده‌ی به‌کاررفته در پی ۹ است. در کرین ۹۶۰ بخش اختصاصی برای پردازش سیگنال‌های تصویر در نظر گرفته شده است که نه‌تنها بازده سیستم در فیلم‌برداری را افزایش می‌دهد بلکه باعث کاهش مصرف انرژی در حالت عکاسی و فیلم‌برداری می‌شود. این بخش از پردازنده وظیفه ضبط، پردازش و همچنین فشرده‌سازی تصاویر و ویدیوها را بر عهده دارد

در حالت فیلم‌برداری نیز عملکرد فوکوس خودکار دوربین عالی است و همواره سوژه در فوکوس باقی می‌ماند

نرم‌افزار

میت ۹ به اندروید ۷، جدیدترین نسخه از سیستم‌عامل گوگل مجهز شده است. هواوی نسخه‌ی ۵ از رابط کاربری EMUI خود را نیز روی اندروید نصب کرده است تا قابلیت‌های اختصاصی خود را دراختیار کاربران قرار دهد. به شخصه جزو طرفداران رابط کاربری سفاری هواوی نیستم، اما خوشبختانه در EMUI 5 شاهد ساده‌سازی رابط کاربری و حذف برخی از منوها و امکانات کم کاربرد گذشته هستیم.

بخش نوتیفیکیشن‌ها که پیش‌تر در قالب دو زبانه‌ میان‌برها و نوتیفیکیشن‌ها ارائه می‌شد حالا بیشتر شبیه به اندروید ۷ شده و ظاهر بهتری نیز به خود گرفته است

هواوی همچنین تلاش کرده است تا دسترسی به قابلیت‌های مختلف را ساده‌تر کند و به ادعای خود این شرکت؛ ۵۰ درصد از امکانات تنها با دو بار لمس صفحه دردسترس قرار می‌گیرندهمچنین برای استفاده و تکمیل فرایند انجام ۹۵ درصد از قابلیت‌ها تنها سه بار لمس صفحه نیاز است. از این بابت می‌توان تلاش هواوی در بهبود تجربه‌ی کاربری را ارزشمند دانست. اگر تجربه‌ی کار با EMUI 4.0 را داشته باشید به‌سرعت متوجه این تغییرات در EMUI 5 خواهید شد. حالا کار با رابط کاربری هواوی به‌مراتب لذت‌بخش‌تر از قبل شده است، رابط کاربری تر و تمیزتر شده و ابعاد دکمه‌ها و نشانگرها نیز بزرگ‌تر و مناسب‌تر شده است تا درمجموع دسترسی به قابلیت‌ها ساده‌تر شود.

در EMUI 5 قابلیت‌های بسیاری وجود دارد. همچون گذشته با دو بار ضربه زدن به نمایشگر می‌توان اسکرین شات گرفت و اگر همین کار را با دو انگشت انجام دهید از نمایشگر ویدئو تهیه می‌شود

در رابط کاربری هواوی می‌توانید به لطف قابلیت App Twin دو نمونه از یک اپلیکیشن را اجرا کنید؛ مثلا می‌توانید دو نسخه از تلگرام را با دو شماره موبایل اجرا کنید یا دو نسخه از اپلیکیشن فیسبوک یا اینستگرام را کنار هم اجرا کنید تا از دو اکانت خود به‌صورت هم‌زمان استفاده کنید

خوشبختانه هواوی امکان اضافه کردن لیست اپلیکیشن‌ها یا App Drawer را میسر کرده است و حالا مجبور نیستید اپلیکیشن‌ها و ویجت‌ها را کنار هم استفاده کنید

در EMUI 5 خبری از صفحه‌کلید سفارشی هواوی نیست و این شرکت ترجیح داده است تا دو صفحه‌کلید محبوب و پرمخاطب اندروید یعنی صفحه‌کلید گوگل و Swiftkey را به‌صورت پیش‌فرض روی میت ۹ نصب کند. خوشبختانه هر دو صفحه‌کلید نیز پشتیبانی مناسبی از زبان فارسی دارند

به لطف استفاده از اندروید ۷ قابلیت Split-Screen یا اجرای دو اپلیکیشن درکنار هم روی صفحه وجود دارد و به‌راحتی می‌توانید بخشی از صفحه را به یک اپلیکیشن و بخش دیگر را به اپلیکیشن دیگر اختصاص دهید و اطلاعات هر دو را روی نمایشگر مشاهده کنید. ازآنجایی‌که نمایشگر میت ۹، نزدیک ۶ اینچ است، این قابلیت بسیار کاربردی و دوست‌داشتنی است.

درمجموع رابط نرم‌افزاری EMUI 5 به‌مراتب بهتر از نسل قبلی شده است و بهینه‌سازی‌ها و ساده‌سازی‌هایی که در نرم‌افزار میت ۹ ایجاد شده آن را روان‌تر و سرراست‌تر از همیشه کرده است. بااین‌حال هنوز بعضی از گزینه‌ها مانند آیکون مربوط به تنظیمات در نوار نوتیفیکیشن‌ها ابعاد مناسبی ندارد و لمس آن‌ها مشکل است

بازده و عملکرد

هواوی همچون گذشته از سیستم-روی-یک-چیپ اختصاصی خود در میت ۹ نیز استفاده کرده است. پردازنده‌ی Kirin 960 در میت ۹ به‌کار گرفته شده که دارای ۴ هسته‌ی ۲.۴ گیگاهرتزی مبتنی بر معماری Cortex A73 و ۴ هسته‌ی ۱.۸ گیگاهرتزی مبتنی بر معماری Cortex A53 دارد. هواوی خوشبختانه این بار از پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G71 MP8 در این SOC بهره برده که ۱۸۰ درصد قوی‌تر از GPU بکار رفته در Kirin 950 است تا حداقل روی کاغذ بزرگ‌ترین ضعف پردازنده‌های سری کرین یعنی پردازش گرافیکی را رفع کند. برای کار کردن این هسته‌ها درکنار یکدیگر نیز از معماری big.LITTLE استفاده شده است. به‌این‌ترتیب هواوی خود تغییری در معماری ارائه‌شده توسط آرم اعمال نکرده و از معماری و دستورالعمل‌های آرم در طراحی SOC بهره برده است. هواوی می‌گوید Kirin 960 دارای بیش از ۴ میلیارد ترانزیستور است و بخش خاصی از این تراشه برای رمزگذاری اطلاعات مربوط به پرداخت موبایل در نظر گرفته شده است تا هک کردن سیستم پرداخت در محصولات مبتنی بر این تراشه غیرممکن شود 

هواوی از  لیتوگرافی ۱۶ نانومتری برای ساخت تراشه‌ی Kirin 960 استفاده کرده است. لیتوگرافی پایین‌تر نیز عموما به‌معنی مصرف انرژی بهینه‌تر، تولید دمای کمتر و همچنین ابعاد کوچک‌تر است. پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G71 MP8 جدیدترین پردازنده‌ی آرم است که شایع شده در گلکسی اس 8 نیز استفاده خواهد شد. این پردازنده‌ی گرافیکی، از کتابخانه‌های Vulkan پشتیبانی می‌کند که بازی‌های جدید به کمک آن گرافیک خیره‌کننده را وارد بازی‌های موبایل کرده‌اند. هسته‌های پردازنده گرافیکی روی حداکثر فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز کار می‌کنند و تعداد هسته‌های شیدر (Shader) آن نیز در مقایسه با پردازنده‌ی گرافیکی Kirin 950 دو برابر شده است. همان‌طور که در نتایج بنچمارک‌ها مشاهده می‌کنید، این پردازنده از Snapdragon 820 و Exynos 8890 قدرت و بازده بالاتری دارد.

سیستم-روی-یک-چیپ جدید هواوی از واقعیت مجازی و پلتفرم DayDream گوگل نیز پشتیبانی می‌کند و هدست‌های سازگار با این پلتفرم را می‌توان به میت ۹ متصل کرد و از بازی‌ها و اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی بهره برد. 

پردازنده‌ی Kirin 960 همچنین از Cat 12 LTE برای دانلود و Cat 13 برای آپلود دیتا پشتیبانی می‌کند و بازه‌ی وسیعی از شبکه‌های CDNA و حتی 2G را پشتیبانی می‌کند. 

برخی از بنچمارک‌های قدیمی که پشتیبانی مناسبی از آن‌ها نمی‌شود حذف و بنچمارک‌های پایدار جدید اضافه شدند.

حافظه‌ی ذخیره‌سازی یکی دیگر از بخش‌های تأثیرگذار در بازده و عملکرد کلی سیستم است و هواوی در این زمینه نیز کم نگذاشته و از حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 2.1 در میت ۹ استفاده کرده تا سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بتواند پا به‌ پای Kirin 960 عمل کند. 

باتری

میت ۹ یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد که باتوجه‌به پردازنده‌ی بهینه و نمایشگر Full HD آن نوید طول عمر باتری بالا را می‌دهد. میت ۸ هواوی نیز جزو بهترین فبلت‌ها از نظر طول عمر باتری بود و میت ۹ نیز دقیقا همان مسیر را دنبال می‌کند. میت ۹ به‌راحتی یک روز استفاده سنگین را دوام می‌آورد و در استفاده عادی می‌توانید گوشی خود را هر دو روز یک بار شارژ کنید. در آزمایش‌هایی که انجام دادیم میت ۹ در پخش ویدیوی HD که در آن شدت روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد تنظیم شده و شبکه‌های بی‌سیم نیز خاموش بودند، موفق شد تا ۱۴ ساعت و ۱۵ دقیقه دوام بیاورد که آماری خیره‌کننده است.  به‌علاوه هواوی میت ۹ می‌تواند تا ۱۲ ساعت و ۵۰ دقیقه وب‌گردی را نیز برای کاربران تضمین کند.

گوشی Mate 9 همچنین از فناوری شارژ سریع پشتیانی می‌کند. هواوی از فناوری خاصی در شارژ سریع این گوشی بهره برده که ولتاژ به‌صورت خودکار مرتبا کنترل می‌شود تا گوشی هیچ‌وقت بیش‌ازحد داغ نشود و به‌این‌ترتیب فرایند شارژ گوشی کامل امن انجام شود. برای شارژ میت ۹ از صفر تا حدود ۶۰ درصد تنها ۳۰ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت که زمان خارق‌العاده‌ای برای باتری پرظرفیت ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی به شمار می‌رود. همچنین برای شارژ کامل گوشی نیز تنها ۹۰ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. 

مقایسه باتری میت ۹ با رقبا:

باتری میت ۹ یکی از مهم‌ترین مزایای این گوشی است که خیال کاربر را از شارژدهی تقریبا دو روزه راحت می‌کند. 

جمع‌بندی

میت 9 یکی از خوش‌ساخت‌ترین و زیباترین گوشی‌های هوشمند سایز بزرگ بازار است که قدرت پردازشی بالا و همچنین امکانات متنوع نرم‌افزاری دارد. امکانات متنوع عکاسی به‌همراه عکاسی مونوکروم باعث می‌شود تا میت ۹ به گزینه‌ای جذاب برای علاقه‌مندان به عکاسی نیز مطرح شود. همه‌ی این‌ها را درکنار طول عمر باتری عالی این گوشی قرار دهید تا با خیال راحت بتوانید میت ۹ را به لیست خرید خود اضافه کنید. 

میت ۹ هواوی در رنگ‌های طلایی، خاکستری، قهوه‌ای، نقره‌ای و سفید سرامیکی عرضه می‌شود و نمونه‌ای که در تصاویر این بررسی مشاهده می‌کنید رنگ قهوه‌ای (Moca Brown) بود. انتظار داریم میت ۹ هواوی به‌زودی وارد بازار ایران شود. 

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات