دانشمندان معتقدند از سال ۲۰۷۱، اثر ترکیبی تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت میتواند چالشهای بسیار جدی برای حدود نیمی از ۲۰۴ حوزهی آبخیز در کل سرزمین اصلی ایالات متحده آمریکا بهوجود آورد. طبق پیشبینی پژوهشگران، منابع آب حوزههای آبخیز در دشت بزرگ جنوبی و مرکزی، ایالتهای مرکزی کوههای راکی، کالیفرنیا و مناطقی در جنوب و غرب میانهی آمریکا بهاحتمال زیاد درمعرض خطر هستند. توماس براون از خدمات جنگل ایالات متحده میگوید: «بخش زیادی از آمریکا با کمآبی مواجه خواهد شد.»
توماس براون و تیمش، از تعدادی از مدلهای تغییرات اقلیمی برای پیشبینی سناریوهای آبوهوایی آینده استفاده کرده و درعینحال رشد جمعیت موردانتظار را نیز مشخص کردند. طبق نظر این دانشمندان، پس از افزایش تقاضا از اوایل قرن بیستم که مصرف آب را ۹ برابر بیشتر کرد، پایداری آب در آمریکا در دههی ۱۹۸۰ اتفاق افتاد. بهلطف پیشرفتهایی که در سدسازی، تونلسازی و لولهکشی رخ داده، استفاده از آب باوجود رشد جمعیت، همچنان پایدار مانده است؛ بااینکه ساخت سدها در دههی ۱۹۶۰ به اوج خود رسید، اما این سازوکار بههمین شکل در آینده جوابگو نخواهد بود. پژوهشگران میگویند:
پژوهشگران با استفاده از دو سناریوی مربوطبه انتشار گازهای گلخانهای در آینده و هفت مدل تغییرات اقلیمی موفق شدند ۱۴ سناریوی اقلیمی مختلف برای منابع آب و تقاضا در آینده طراحی کنند و معتقدند که بهرهوری مصرف آب مثل گذشته به روند روبه رشد خود ادامه خواهد داد. اگرچه این یافتهها فقط پیشبینی هستند و ماهیت آنها قطعی نیست، اما رعبآور و فاجعهبار بهنظر میرسند. پژوهشگران میگویند:
این تیم پژوهشی تأکید میکند که این کمبودهای پیشبینیشدهی آب قطعی نیستند و ازطریق سازگاریهای فعلی و آینده دربارهی مصرف آب بهخصوص در کشاورزی (برآورد شده است ۷۵ درصد از مصرف آب سالانهی ایالات متحده را به خود اختصاص میدهد) و صنعت میتوان این روند را کاهش داد.
پژوهشگران میگویند ساخت سد در دهههای گذشته عامل مهمی در پایداری آب بوده است؛ اما باتوجه به گرمتر و خشکتر شدن دنیا و در مقایسه با سایر سازگاریهای قرن ۲۱ نظیر افزایش بهرهوری آبیاری، این مخازن کارایی کمتری پیدا خواهند کرد. براون میگوید:
استفاده از آبهای زیرزمینی گزینهی دیگر پیش روی ما است، اما از آنجا که مقدار آن محدود است و استفاده از آن منابع آب را به خطر میاندازد، نمیتوان چندان روی آن حساب کرد. درعوض استفاده ما انسانها از آب باید تغییر کند و لازم است بهطور خاص بهرهوری استفاده از آب در میان کاربران اصلی این منابع محدود و ارزشمند افزایش یابد. پژوهشگران میگویند:
نظرات