D1-kifpool

اوبونتو ۳۲ بیتی همچنان پشتیبانی خواهد شد

چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰
مطالعه 5 دقیقه
بعد از اعلام کنونیکال مبنی‌بر خاتمه‌ی پشتیبانی از نسخه‌ی ۳۲ بیتی سیستم‌عامل دوست‌داشتنی اوبونتو، با اعتراض شدید کاربران، این شرکت قصد تغییر مسیر دارد.
تبلیغات
D4-mcid4

استفاده از برنامه‌های ۳۲ بیتی عملا منسوخ شده؛ ولی به نظر می‌رسد این معماری همچنان به زندگی خود درون معماری ۶۴ بیتی ادامه می‌دهد و کنونیکال مجبور شده کتابخانه‌های ۳۲ بیتی را دوباره به نسخه‌ی بعدی لینوکس اوبونتو بازگرداند.

در نگاه اول، تصور بر این بود که پایان‌دادن به پشتیبانی از کتابخانه‌های ۳۲بیتی لینوکس اوبونتو، اتفاقی جالب باشد؛ اما ظاهرا برنامه‌های ۳۲ بیتی هنوز تا منسوخ‌‌شدن فاصله دارند. کنونیکال چندی پیش در بیانه‌ی خود اعلام کرده بود با به‌روزرسانی اوبونتو 19.10 که در اکتبر (آبان) ارائه خواهد شد، پشتیبانی از کامپیوترهای ۳۲ بیتی خاتمه خواهد یافت. این بیانه باعث اعتراض شدید کاربران و توسعه‌دهندگان شد.

کنونیکال بعد از گرفتن چنین بازخوردی از کاربرانش، مسیر خود را تغییر داد و در بیانه‌ای دیگر اعلام کرد:

به‌لطف تعداد زیاد بازخوردهایی که در این هفته گیمرها، استودیوها، انجمن‌ها و کاربران WINE برایمان ارسال کرده‌اند، تغییر نقشه داده‌ایم و قصد داریم بسته‌های ۳۲ بیتی را برای اوبونتو 19.10 و حتی نسخه‌ی 20.04 نیز توسعه بدهیم.

اشخاص معدودی هستند که به نسخه‌های ۳۲ بیتی لینوکس برای کامپیوترهای i386 نیاز دارند. خود شاخه‌ی اصلی لینوکس در سال ۲۰۱۲، پشتیبانی از پردازنده‌ها با معماری ۳۲ بیتی را متوقف کرد و در همان زمان، لینوس توروالدز، خالق لینوکس، برای خداحافظی با این معماری گفت:

زیاد احساساتی نیستم، خوب شد خلاص شدیم.
لینوس توروالدز

لینوس توروالدز، خالق لینوکس

چند ماه قبل، وقتی کنونیکال عرضه‌ی فایل ISO نسخه‌ی ۳۲ بیتی اوبونتو را متوقف کرد، اتفاق مهمی رخ نداد و با همین تصور، فکر می‌کرد اگر پشتیبانی از کتابخانه‌های ۳۲ بیتی را هم خاتمه دهد، مشکلی پیش نخواهد آمد.

کنونیکال در اظهارت خود گفت:

بعد از عرضه‌ی اوبونتو نسخه‌ی LTS 18.04 (پشتیبانی بلندمدت)، موضوعات گسترده‌ای را در فهرست توسعه‌ی اوبونتو قرار دادیم و با شرکت Valve، صاحب پلتفرم Steam، درباره‌ی جزئیات این موضوع مشورت کردیم. در هیچ‌کدام از بحث‌های ما، تصور چنین شورواشتیاقی وجود نداشت؛ بنابراین، احساس کردیم برای حرکت به‌سمت نسخه‌ی بعدی اوبونتو، یعنی 20.04 LTS توافق کلی داریم.

پس‌از‌آن، تیم مهندسی اوبونتو اعلام کرد «به این نتیجه رسیدیم که دیگر از i386 پشتیبانی نکنیم» و یکی از توسعه‌دهندگان ارشد اوبونتو Steve Langasek در توضیحاتی بیشتر گفت:

درنتیجه، i386 دیگر به‌عنوان معماری در نسخه‌ی 19.10 قرار نخواهد گرفت و به‌زودی فرایند ازکارانداختن آن برای سری Eoan و در تمام زیرساخته‌های اوبونتو شروع خواهد شد.

اگر کاربری واقعا به این کتابخانه‌ها برای برنامه‌ای خاص نیاز دارد، کنونیکال توصیه می‌کند آن‌ها را به‌عنوان بسته‌های نرم‌افزاری دانلود و نصب کنند؛ بسته‌هایی مانند Snap که شامل تمام کتابخانه‌های موردنیاز برای برنامه‌های خاص است.

بااین‌حال، در انجمن دیگر اوبونتو اظهار شده بود:

این روزها سخت‌افزاری که بتواند سیستم‌عامل ۳۲ بیتی را پشتیبانی کند، به‌شدت کمیاب شده و به‌نظر نمی‌رسد حتی توان کافی و منابع موردنیاز برای اجرای آخرین نسخه‌ی اوبونتو را داشته باشد.

این اظهارات شاید درست به‌نظر برسد؛ ولی درواقع کاملا اشتباه است. ویل کوک، یکی از توسعه‌دهندگان اوبونتو، توضیح می‌دهد معماری i386 درحدود ۱ درصد از محصولات نصب‌شده‌ی اوبونتو را تشکل می‌دهد؛ ولی مشکل اصلی بزرگ‌تر از این حرف‌ها است. درحالی‌که سیستم‌عامل ۳۲ بیتی به تاریخ پیوسته، نرم‌افزارهایی که از کتابخانه‌ی ۳۲ بیتی استفاده می‌کنند، هنوز به زندگی خود ادامه می‌دهند. بعضی از این برنامه‌ها، بازی‌هایی هستند که محبوبیت بسیار زیادی دارند. خیلی از توسعه‌دهندگان و کاربران اوبونتو از این تصمیم راضی نبودند؛ به‌ویژه وقتی یکی از توسعه‌دهندگان شرکت Valve، سازنده‌ی پلتفرم و فروشگاه محبوب Steam، در حساب توئیتر خود اعلام کرد:

اوبونتو 19.10 و نسخه‌های آیندهرا استیم به‌صورت رسمی پشتیبانی نخواهد کرد و استفاده از آن به کاربران توصیه نمی‌شود. ما راه‌هایی برای کاهش آسیب به کاربران حاضر در استیم اوبونتو ارزیابی خواهیم کرد؛ ولی هم‌زمان تمرکزمان را روی توزیع دیگری منعطف می‌کنیم.

درباره‌ی برنامه‌ی واین (WINE)، یکی دیگر از توسعه‌دهندگان می‌گوید برای پکیج‌کردن این برنامه برای اوبونتو 19.10 و جدیدتر، کاری انجام نشده‌ است. این برنامه‌ای است که به‌کمک آن می‌توان برنامه‌ها و بازی‌های ویندوز را در اوبونتو اجرا کرد.

زمان زیادی است که توسعه‌دهندگان و کاربران از وابستگی استیم و واین به کتابخانه‌های ۳۲ بیتی مطلع هستند و در فهرست کسانی که قصد حذف معماری i386 را دارند، نام‌های واین و استیم دیده می‌شود. به‌نظر می‌رسد حتی بعضی از برنامه‌های ضروری مانند راه‌اندازهای سخت‌افزار یا همان درایورها، به‌ویژه چاپگرهای قدیمی شرکت Brother، فقط به‌کمک کتابخانه‌های ۲۳ بیتی می‌توانند به کارشان ادامه دهند.

اوبونتو / ubuntu

درهمین‌حال، با آزمون‌های الن پُپ، یکی از توسعه‌دهندگان حامی کنونیکال، مشخص شده بعضی از برنامه‌های موجود استیم و واین روی نسخه‌ی بتا اوبونتو 19.10 اجرا نمی‌شوند. توسعه‌دهندگان اوبونتو نگران‌اند که با قطع پشتیبانی از معماری ۳۲ بیتی خیلی از کاربرانِ نسخه‌ی دسکتاپ لینوکس از اوبونتو مهاجرت کنند که البته، طبیعی هم به‌نظر می‌رسد. بااین‌حال، گویا این‌گونه نخواهد شد؛ چراکه کنونیکال با حرکتی روبه‌جلو اعلام کرد:

نسبتا آسان است نقشه‌مان را تغییر دهیم و گزینه‌های موردنیاز بعضی برنامه‌های خاص را به‌صورت بومی در اوبونتو 20.04 LTS قرار دهیم.

کنونیکال همچنین اعلام کرده است:

هم‌اکنون درحال‌همکاری با واین و اوبونتو استودیو و گیمرها هستیم تا از فناوری کانتِینرها (Container Technology) استفاده کنند تا درنهایت، به پایان زندگی کتابخانه‌های ۳۲ بیتی برسیم. با این کار اجرای برنامه‌های قدیمی روی نسخه‌های جدید اوبونتو ممکن می‌شود. به‌کمک بسته‌های Snap و LXD، محیط کاربری ۳۲ بیتی و کتابخانه‌های مرتبط با آن فراهم خواهد بود تا این معضل را بتواند در درازمدت حل کند. درحال‌حاضر، تا چند نسخه‌ی دیگر اوبونتو نیاز نیست نگران چیزی باشید و همچنان بازی‌های استیم روی این پلتفرم اجرا خواهند شد و برنامه‌های ویندوز به کمک واین کار خواهند کرد و سخت‌افزار قدیمی ۳۲ بیتی به‌کار خود ادامه خواهد داد، البته تا چند سال دیگر.

اگر از لینوکس اوبونتو استفاده می‌کنید، دیدگاه شما کاربران محترم زومیت درباره‌ی این تغییرات چیست؟ آیا بر نحوه‌ی استفاده‌ی شما از این سیستم‌عامل دوست‌داشتنی تغییری ایجاد کرده است؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین گوشی های سامسونگ از نظر دوربین
بهترین گوشی سامسونگ ازنظر دوربین [اردیبهشت ۱۴۰۴]

اگر قصد دارید یکی از گوشی‌های سامسونگ را برای عکاسی بخرید، در این مقاله با بهترین گوشی‌های سامسونگ ازنظر دوربین براساس قیمت‌های مختلف آشنا خواهید شد.

119
4 ساعت پیش
تخم بوقلمون
تخم مرغ همه جا هست؛ اما چرا تخم بوقلمون نمی‌خوریم؟

درحالی‌که همه ما احتمالاً تجربه خوردن تخم بلدرچین، اردک و البته مرغ را داریم، اثری از تخم بوقلمون سر سفره‌های ما نیست. علت چیست؟

67
یک روز پیش
راهنمای خرید بهترین سشوار خانگی، چرخشی و حرفه‌ای در رده٬های مختلف
بهترین سشوارهای بازار از برندهای بابیلیس تا دایسون [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

برای خرید بهترین سشوار خانگی، حرفه‌ای و چرخشی به چه نکاتی باید توجه کرد؟ بهترین برند سشوار کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین سشوارها همراه زومیت ...

39
یک روز پیش
بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران
بهترین گوشی مناسب برای بازی [اردیبهشت ۱۴۰۴]

اگر به‌‌دنبال گوشی هوشمند برای بازی می‌گردید، نیاز نیست حساب بانکی‌تان را خالی کنید. در این مقاله بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران را معرفی ...

875
7 ساعت پیش
بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران
بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران را از الان بشناسید

در این مقاله با نگاهی به روند تکنولوژی به بررسی مشاغلی می‌پردازیم که طی ۱۰ سال آینده در ایران بیشترین رشد و فرصت شغلی را خواهند داشت.

46
یک روز پیش
فلای تودی
جنجال پرواز لوفت‌هانزا؛ وقتی کمک‌خلبان بیهوش شد و خلبان اصلی در سرویس بهداشتی بود

پرواز هواپیمایی آلمانی لوفت‌هانزا در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۰ دقیقه خلبان و کمک‌خلبان نداشت.

45
2 روز پیش
طرحی از کامپیوتر کوانتومی IQM درکنار نماد‌های موسیقی
به اولین موسیقی کوانتومی جهان گوش کنید؛ آیا این آهنگ، صدای آینده است؟

«Recurse» اولین آهنگ دنیاست که نت‌هایش از هم‌نوایی شگفت‌انگیز انسان، هوش مصنوعی و قدرت پردازش کامپیوتر کوانتومی شکل گرفته است.

136
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات