استفاده از برنامههای ۳۲ بیتی عملا منسوخ شده؛ ولی به نظر میرسد این معماری همچنان به زندگی خود درون معماری ۶۴ بیتی ادامه میدهد و کنونیکال مجبور شده کتابخانههای ۳۲ بیتی را دوباره به نسخهی بعدی لینوکس اوبونتو بازگرداند.
در نگاه اول، تصور بر این بود که پایاندادن به پشتیبانی از کتابخانههای ۳۲بیتی لینوکس اوبونتو، اتفاقی جالب باشد؛ اما ظاهرا برنامههای ۳۲ بیتی هنوز تا منسوخشدن فاصله دارند. کنونیکال چندی پیش در بیانهی خود اعلام کرده بود با بهروزرسانی اوبونتو 19.10 که در اکتبر (آبان) ارائه خواهد شد، پشتیبانی از کامپیوترهای ۳۲ بیتی خاتمه خواهد یافت. این بیانه باعث اعتراض شدید کاربران و توسعهدهندگان شد.
کنونیکال بعد از گرفتن چنین بازخوردی از کاربرانش، مسیر خود را تغییر داد و در بیانهای دیگر اعلام کرد:
اشخاص معدودی هستند که به نسخههای ۳۲ بیتی لینوکس برای کامپیوترهای i386 نیاز دارند. خود شاخهی اصلی لینوکس در سال ۲۰۱۲، پشتیبانی از پردازندهها با معماری ۳۲ بیتی را متوقف کرد و در همان زمان، لینوس توروالدز، خالق لینوکس، برای خداحافظی با این معماری گفت:
لینوس توروالدز، خالق لینوکس
چند ماه قبل، وقتی کنونیکال عرضهی فایل ISO نسخهی ۳۲ بیتی اوبونتو را متوقف کرد، اتفاق مهمی رخ نداد و با همین تصور، فکر میکرد اگر پشتیبانی از کتابخانههای ۳۲ بیتی را هم خاتمه دهد، مشکلی پیش نخواهد آمد.
کنونیکال در اظهارت خود گفت:
پسازآن، تیم مهندسی اوبونتو اعلام کرد «به این نتیجه رسیدیم که دیگر از i386 پشتیبانی نکنیم» و یکی از توسعهدهندگان ارشد اوبونتو Steve Langasek در توضیحاتی بیشتر گفت:
اگر کاربری واقعا به این کتابخانهها برای برنامهای خاص نیاز دارد، کنونیکال توصیه میکند آنها را بهعنوان بستههای نرمافزاری دانلود و نصب کنند؛ بستههایی مانند Snap که شامل تمام کتابخانههای موردنیاز برای برنامههای خاص است.
بااینحال، در انجمن دیگر اوبونتو اظهار شده بود:
این اظهارات شاید درست بهنظر برسد؛ ولی درواقع کاملا اشتباه است. ویل کوک، یکی از توسعهدهندگان اوبونتو، توضیح میدهد معماری i386 درحدود ۱ درصد از محصولات نصبشدهی اوبونتو را تشکل میدهد؛ ولی مشکل اصلی بزرگتر از این حرفها است. درحالیکه سیستمعامل ۳۲ بیتی به تاریخ پیوسته، نرمافزارهایی که از کتابخانهی ۳۲ بیتی استفاده میکنند، هنوز به زندگی خود ادامه میدهند. بعضی از این برنامهها، بازیهایی هستند که محبوبیت بسیار زیادی دارند. خیلی از توسعهدهندگان و کاربران اوبونتو از این تصمیم راضی نبودند؛ بهویژه وقتی یکی از توسعهدهندگان شرکت Valve، سازندهی پلتفرم و فروشگاه محبوب Steam، در حساب توئیتر خود اعلام کرد:
دربارهی برنامهی واین (WINE)، یکی دیگر از توسعهدهندگان میگوید برای پکیجکردن این برنامه برای اوبونتو 19.10 و جدیدتر، کاری انجام نشده است. این برنامهای است که بهکمک آن میتوان برنامهها و بازیهای ویندوز را در اوبونتو اجرا کرد.
زمان زیادی است که توسعهدهندگان و کاربران از وابستگی استیم و واین به کتابخانههای ۳۲ بیتی مطلع هستند و در فهرست کسانی که قصد حذف معماری i386 را دارند، نامهای واین و استیم دیده میشود. بهنظر میرسد حتی بعضی از برنامههای ضروری مانند راهاندازهای سختافزار یا همان درایورها، بهویژه چاپگرهای قدیمی شرکت Brother، فقط بهکمک کتابخانههای ۲۳ بیتی میتوانند به کارشان ادامه دهند.
درهمینحال، با آزمونهای الن پُپ، یکی از توسعهدهندگان حامی کنونیکال، مشخص شده بعضی از برنامههای موجود استیم و واین روی نسخهی بتا اوبونتو 19.10 اجرا نمیشوند. توسعهدهندگان اوبونتو نگراناند که با قطع پشتیبانی از معماری ۳۲ بیتی خیلی از کاربرانِ نسخهی دسکتاپ لینوکس از اوبونتو مهاجرت کنند که البته، طبیعی هم بهنظر میرسد. بااینحال، گویا اینگونه نخواهد شد؛ چراکه کنونیکال با حرکتی روبهجلو اعلام کرد:
کنونیکال همچنین اعلام کرده است:
اگر از لینوکس اوبونتو استفاده میکنید، دیدگاه شما کاربران محترم زومیت دربارهی این تغییرات چیست؟ آیا بر نحوهی استفادهی شما از این سیستمعامل دوستداشتنی تغییری ایجاد کرده است؟
نظرات