۲ خرداد، انتشار اولین نسخه رسمی زبان برنامه نویسی جاوا
جاوا (Java) یک زبان برنامهنویسی جامع کامپیوتری است که ساختاری متقارن، بر پایهی کلاس و شیءگرا است. این زبان بهگونهای طراحی شده که کمترین نیاز را به وابستگیهای معمول زبانهای برنامهنویسی داشته باشد. هدف زبان جاوا این است که توسعهدهندگان یک بار کد خود را بنویسند و پس از آن بهراحتی در تمام پلتفرمها آن را اجرا کنند.
ساختار WORA یا «Write once, run anywhere» اینگونه عمل میکند که کدهای کامپایل شده زبان جاوا، بدون نیاز به کامپایل دوباره روی هر سیستمعاملی اجرا میشوند. این اجرا شدن نیاز به ابزاری با نام ماشین مجازی دارد که برای این زبان با نام ماشین مجازی جاوا یا Java virtual machine شناخته میشود.
جاوا در سالهای اخیر به یکی از پرطرفدارترین زبانهای برنامهنویسی تبدیل شده است و تعداد توسعهدهندگان آن به ۹ میلیون نفر میرسد. این زبان توسط جیمز گاسلینگ در شرکت Sun Microsystems طراحی شده است. جاوا در سال ۱۹۹۵ بهعنوان یکی از کامپوننتهای اصلی پلتفرم جاوا در سان مایکروسیستمز معرفی شد. در حال حاضر این زبان و شرکت مورد نظر در تملک شرکت اوراکل قرار دارند.
سینتکسها یا کدهای پیشفرض زبان جاوا اکثرا از زبانهای C و ++C گرفته شدهاند؛ اما این زبان بر خلاف زبانهای قبلی خود امکانات سطح پایین کمتری دارد. آخرین نسخهی این زبان برنامهنویسی، جاوا ۸ نام دارد. شرکت اوراکل تنها نسخهی آخر را بهرایگان پشتیبانی میکند؛ اما نسخههای قبلی نیز با پرداخت هزینه توسط این شرکت و برخی شرکتهای کامپیوتری دیگر پشتیبانی میشوند. در حال حاضر کاربران بسیاری در سرتاسر دنیا، از این زبان در گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنند؛ چرا که پایههای سیستم عامل اندروید بر اساس جاوا طراحی شدهاند.
زادروزهای ۲ خرداد (۲۳ می)
۱۶۰۶ - خوان کاراموئل لوبکوویتز، ریاضیدان و فیلسوف اسپانیایی
۱۷۰۷ - کارل لینیوس، پزشک و جانورشناس سوئدی
۱۷۱۸ - ویلیام هانتر، کالبدشناس و پزشک اسکاتلندی
۱۷۳۴ - فرانتز مسمر، پزشک و ستارهشناس آلمانی
۱۸۳۷ - آناتول مالت، مهندس مکانیک و مخترع سوئیسی
۱۸۸۷ - تورالف اسکولم، ریاضیدان و تئوریسین نروژی
۱۹۱۷ - ادوارد نورتون لورنز، ریاضیدان آمریکایی
۱۹۵۹ - ریوتا کاواشیما، عصبشناس ژاپنی
سالروزهای مرگ ۲ خرداد (۲۳ می)
۱۶۹۱ - آدرین اوزو، ستارهشناس و طراح ابزار فرانسوی
۱۸۵۷ - اوگوستان لویی کوشی، ریاضیدان فرانسوی
۲۰۱۵ - آلیشیا نش، فیزیکدان و مهندس آمریکایی
۲۰۱۵ - جان فوربز نش، ریاضیدان آمریکایی برندهی جایزهی نوبل
اگر هنوز شناسنامهی قدیمیتان با جلد قرمز و عکس نوجوانی را عوض نکردهاید، این راهنما به شما کمک میکند تا در مدت کوتاه شناسنامه جدید بگیرید.
از سرفیس پرو گرفته تا لپتاپ هیبریدی اچپی، در مقالهی پیش رو بهترین تبلتها با سیستمعامل ویندوز را به شما معرفی میکنیم.
تنوع زیاد هارد اکسترنال در بازار، انتخاب مدل مناسب را دشوار میکند. در این مقاله با بهترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار ایران آشنا میشویم.
بعضی از کاربران ویندوز بهدنیال روش های خاموش كردن آنتي ويروس ویندوز ۱۰ هستند، زیرا این سیستم امنیتی بومی گاهی برای آنها دستوپاگیر میشود.
از تغییر قیمتها تا محاسبهی تخفیف، درصدگیری نقش مهمی در زندگی روزمره دارد. در این مطلب با روشهای دقیق محاسبه درصد آشنا میشوید.
برای خرید تبلت مناسب، نیازی نیست حتماً پول زیادی پرداخت کنید. در راهنمای خرید پیش رو، بهترین تبلتهای بازار ایران را معرفی میکنیم.
ساخت اپل آیدی یکی از اقدامات اولیه پس از خرید آیفون است، در ادامه آموزش رایگان گام به گام ساخت اپل آیدی را مشاهده میکنید.