۱۱ آبان: انتشار اولین کرم رایانه ای در اینترنت
۲۹ سال پیش در چنین روزی (۲ نوامبر سال ۱۹۸۸)، بدافزاری که بعدا به کرم موریس (Morris Worm یا Internet Worm of November 2, 1988) معروف شد، در سطح اینترنت پخش شد. این کرم یکی از اولین بدافزارهای اینترنتی بود که پوشش خبری وسیعی به دنبال داشت. کرم موریس که بهعنوان اولین جرم کامپیوتری تاریخ آمریکا نیز شناخته میشود، توسط یکی از دانشجویان دانشگاه کورنل به نام رابرت تاپان موریس نوشته و از یکی از کامپیوترهای دانشگاه MIT منتشر شد.
طبق صحبتهای توسعهدهندهی این کرم کامپیوتری، هدف اولیه از نوشتن آن، آسیب رساندن به شبکه و کامپیوترهای موجود در اینترنت نبود. موریس قصد داشت با گسترش این نرمافزار کوچک، ابعاد اینترنت را در آن زمان اندازهگیری کند. اشکال برنامهنویسی که باعث شد این نرمافزار تحقیقاتی به یک ابزار مخرب تبدیل شود، مکانیزم گسترش آن بود. مکانیزم گسترش به گونهای بود که ابتدا از مدیر سیستم هدف در ارتباط با وجود نسخهای از این نرمافزار پرسیده میشد. اشکال کار در این بود که موریس الگوریتمی نوشت که حتی در صورت پاسخ مثبت مدیر، باز هم نرمافزار روی سیستم کپی میشد. این کپیهای چندباره باعث میشد که کامپیوتر هدف با مشکلات جدی مواجه شوند.
نرمافزار موریس پس از انتشار با سرعت زیادی روی کامپیوترهای متعدد نصب شد و مشکلات زیادی برای شبکهی اینترنت ایجاد کرد. این بدافزار بهسرعت روی حدود ۶ هزار کامپیوتر متصل به اینترنت اجرا شد؛ این تعداد کامپیوتر در آن زمان ۱۰ درصد از حجم اینترنت را تشکیل میداد. خسارتهای ایجادشده در ابعاد بزرگ دولتی و سازمانی باعث شد که موریس دستگیر و بهعنوان اولین مجرم اینترنتی شناخته شود. او از دانشگاه اخراج و مجبور به پرداخت جریمهای ۱۰ هزار دلاری شد.
وقتی حرف از گوشی جمعوجور با سختافزار قدرتمند و باتری ماندگار میشود، محصول تازهوارد ویوو میدرخشد.
زیتون سرشار از آنتیاکسیدانها و چربیهای سالم است که به سلامت قلب، استخوانها کمک میکنند و در مبارزه با بیماریهای مزمنی مانند سرطان نیز موثر ...
اگر قرار بود ایرانخودرو نسل جدید پیکان را تولید کند با چه ظاهری روبهرو میشدیم؟ از هوش مصنوعی پرسیدیم.
در مقالهی پیش رو، بهترین مک بوک های اپل را براساس قیمت و کاربریهای مختلف روزمره، گرافیک و برنامهنویسی معرفی خواهیم کرد.
شاید چیزی فراتر از سرعت بالا و پایداری هم در اینترنت وجود داشته باشد. آیا با دنیای واقعی فیبر نوری آشنا هستید؟
شاسیبلند برقی مزدا بین خریداران بسیار محبوب شده است و با استقبال کمنظیری روبهرو شد.
ریست فکتوری گوشی شیائومی میتواند بسیاری از مشکلات نرمافزاری و کندی را برطرف کند و به دستگاه شما جانی دوباره ببخشد.