Nothing؛ استارتاپ جدید هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس با چشم‌اندازی عجیب

چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس استارتاپ جدیدی به‌نام «هیچ» (Nothing) راه‌اندازی کرده است که چشم‌انداز عجیبی دارد.
تبلیغات

براساس گزارش The Verge، کارل پی هم‌بنیان‌گذار وان پلاس که سال گذشته از این شرکت جدا شد، نام سرمایه‌گذاری بعدی خود را «هیچ» (Nothing) اعلام کرده است. وی این پروژه «شرکت فناوری مصرف‌کننده‌ی مستقر در لندن» توصیف می‌کند و افرادی مانند تونی فدل، کوین لین، استیو هافمن و کیسی نیستات که به‌ترتیب مخترع آیپاد، هم‌بنیان‌گذار توئیچ، مدیرعامل ردیت و یوتیوبر هستند، جزو سرمایه‌گذاران آن به‌حساب می‌آیند. این شرکت قصد دارد اولین «دستگاه‌های هوشمند» خود را نیمه‌ی اول امسال عرضه کند.

پی، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل Nothing، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت:

مأموریت Nothing حذف موانع بین مردم و فناوری برای ایجاد آینده‌ی دیجیتالی یکپارچه است. وقتی فناوری به‌‌اندازه‌ی کافی پیشرفت کرد، در پس‌زمینه باید محو شود و حسی شبیه هیچ‌چیز داشته باشد.

مسئله‌ی نامشخص فعلی نوع محصولاتی است که Nothing قصد دارد عرضه کند. در مصاحبه‌ی پیشین، پی از توضیح بیشتر درباره‌ی محصولات هوشمند شرکتش و گفتن نام شرکت‌هایی خودداری کرده بود که قصد دارد با آن‌ها رقابت کند.

معدود اطلاعات به‌دست‌آمده از زبان کارل پی درباره‌ی Nothing از ساخت محصولاتی در دسته‌بندی‌های مختلف با هدف ایجاد اکوسیستمی خاص خبر می‌دهد. او می‌گوید:

در‌حال‌حاضر، گروه ما در حال تشکیل است؛ در‌نتیجه، روی دسته‌بندی‌های ساده‌تر باید تمرکز کنیم. بااین‌حال با کسب توانایی‌ها و مهارت‌های لازم، تیم ما قصد دارد روند صعودی‌اش را شروع کند. چشم‌انداز نهایی که اتصال یکپارچه و بی‌نقص همه‌ی محصولات است، زمانی اتفاق می‌افتد که چندین محصول در دسته‌بندی‌های مختلف داشته باشیم که به‌هم متصل باشند.
کارل پی

زمان حضور کارل پی در وان‌پلاس، این شرکت محصولات مختلفی از گوشی‌ هوشمند تا هدفون و حتی تلویزیون وارد بازار کرد. سال گذشته، خبرگزاری Wired گزارش داد که شرکت جدید پی احتمالا روی موسیقی و تجهیزات مربوط به آن مانند هدفون تمرکز می‌کند. هنگامی‌که The Verge از او پرسید که آیا این حدس درست است، او آن را تأیید یا تکذیب نکرد. هنگامی‌که خود Wired این سؤال را مطرح کرد، پی پاسخ داد:

برنامه‌ی ما خیلی بیشتر از این است.

پس از این جمله‌ی پی، حدس‌هایی نیز درباره‌ی این موضوع زده شد که احتمال دارد این شرکت سرویس مخصوص موسیقی ایجاد کند. بااین‌حال، هم‌بنیان‌گذار این شرکت اعلام کرد حداقل در ابتدای مسیر قصد دارد بیشتر با فروش سخت‌افزار به درآمد برسد. او می‌گوید:

وقت زیادی صرف بخش‌های نرم‌افزاری Nothing نکرده‌ایم. اگر می‌خواهید ازطریق نرم‌افزار درآمدزایی کنید، قطعا باید تجربه کاربری مطلوبی ارائه دهید.

البته کارل پی اعلام می‌کند که «تجارت سالم» در بلند‌مدت هم به سخت‌افزار و هم به نرم‌افزار قدرتمند احتیاج دارد. شرکت پی قصد دارد از همان ابتدا تفاوتش را با ارائه محصولات دارای قطعات سفارشی نشان دهد. پی معتقد است این کار باعث می‌شود شباهت Nothing با رقبایش به‌حداقل برسد. او درباره‌ی این سیاست شرکتش گفت:

دلیلی برای شباهت زیاد میان محصولات موجود در بازار وجود دارد؛ آن‌هم استفاده از اجزای مشابه و نحوه ساخت یکسان است.

درمقابل، از وان‌پلاس بارها به‌دلیل شباهت محصولاتش با شرکت اوپو انتقاد شده بود. به‌تازگی ویدئویی در‌این‌باره منتشر شده است که شباهت‌های موجود میاد دستگاه‌های مختلف این شرکت را نشان می‌دهد. گوشی‌های هوشمند ساخت وان‌پلاس و اوپو حتی در بعضی مواقع از فناوری‌های شارژ سریع یکسان استفاده می‌کنند. افزون‌براین، پی درباره‌ی وابسته‌نبودن شرکتش به ارگان خاصی گفت:

«هیچ» شرکتی کاملا مستقل و متعلق به تیم سرمایه‌گذاران ما است.

این شرکت قصد دارد محصولات متفاوتی تولید کند؛ اما در‌نهایت امیدوار است در پس‌زمینه محو شود. هم‌بنیان‌گذار Nothing درباره‌ی این تفکر توضیح می‌دهد:

زمین چمنی مملو از مردمی را تصور می‌کنم که در حال گذراندن پیک‌نیک هستند؛ هیچ نمایشگری برای گوشی، ساعت هوشمند، لپ‌تاپ یا بیلبورد وجود ندارد. این نهایتی است که آن را می‌بینم.

پی درپایان می‌گوید ممکن است ۲۰ تا ۳۰ سال طول بکشد تا چنین روزی برسد؛ اما آینده‌ای که شرکتش هدف قرار داده، جایی است که فناوری آن شبیه «هیچ‌چیز» باشد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات