D1-kifpool

IBM ترانزیستور ۹ نانومتری نانوتیوب کربن خلق کرد

سه‌شنبه 11 بهمن 1390 - 11:58
مطالعه 2 دقیقه
آیا روزی فرا می رسد که گوشی های هوشمند و لپ تاپ ها از این اندازه ها نیز کوچکتر و سبک تر شوند؟
تبلیغات
D4-mcid4

آیا دانشمندان قادرند مرزهای دانش را گسترش داده و ناممکن ها را ممکن کنند؟ و آیا کربن، این ماده ی جادویی می تواند نقطه ی عطف دیگری در علوم بیافریند؟ به تازگی IBM توانسته ترانزیستور 9 نانومتری خلق کند که باعث کوچک شدن قطعات الکترونیکی می شود.

محققان IBM، موفق به تولید ترانزیستورهای 9 نانومتری از نانوتیوب کربن (سبک وزن‌ترین ماده جهان که از آن برای استتار ابزارها و ساخت هواپیماهای نظامی رادار گریز استفاده می‌شود)  شده اند. در مقایسه، سیلیکن دارای محدودیت تئوریک 10 نانومتری است که پس از تبدیل به ترانزیستور اندازه آن به بیش از 22 نانو متر می رسد.

اما، اخیراً بخش تحقیق و توسعه شرکت اینتل موفقیت هایی در تولید ترانزیستورهای کوچکتر بدست آورده است. به طوری که طبق اعلام این شرکت، اینتل تا سال 2015 قادر به تولید تراشه هایی با ترانزیستورهای 10 نانو متری از جنس سیلیکون خواهد بود.

اهمیت تولید اخیر IBM از این نظر است که هر چه بتوانیم معماری ترانزیستورها را ریزتر کنیم، قادر خواهیم بود تا تراشه های کوچکتر و کم مصرف تری بسازیم. از این گذشته، به اعتقاد دانشمندان ترانزیستورهای کربنی قادرند تا کارایی به مراتب بهتری نسبت به نمونه های سیلیکونی از خود نشان دهند.

ترانزیستور نانو آی بی ام

البته هنوز در ابتدای راه و مراحل آغازین این فن آوری هستیم و موانع متعددی پیش روی کارشناسان قرار دارد. برای نمونه به کار گیری فلزات در مواد کربنی به ایجاد اتصال کوتاه و عدم کارایی ترانزیستورها منتهی می شود. از این گذشته هنوز دانش فنی لازم برای ایجاد مدارات مجتمع و IC هایی از این جنس وجود ندارد.

جالب اینکه اگر این فن آوری روزی به حقیقت بپیوندد، می تواند خط بطلانی بر قانون مور بکشد. قانون مور یا Moore's Law نخستین بار توسط گوردون مور؛ از بنیانگذاران شرکت اینتل در سال 1965 بیان شد. وی معتقد بود که هر دو سال یکبار، تعداد ترانزیستورهای بکار رفته بر روی یک تراشه با مساحت ثابت، تقریباً دو برابر بیشتر می شود.

باید منتظر بود و دید که آیا در آینده نه چندان دور گوشی هوشمند و لپ تاپ هایی خواهیم داشت که از نظر اندازه و وزن باز هم آب رفته اند و زمانی فرا برسد که بودن یا نبودن لپ تاپ در کیفتان را حس نکنید چه برسد به گوشی عزیزتان!

منبع: The Verge

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
تصویر هوش مصنوعی بازی آنلاین
بهترین سایت‌ های بازی آنلاین بدون نیاز به نصب

در این مقاله بهترین سایت‌های بازی آنلاین بدون نیاز به نصب را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید با گوشی و کامپیوتر خود با دوستانتان بازی کنید.

49
1 روز قبل
قبض تلفن ثابت
آبونمان ماهانه تلفن ثابت دو برابر شد [به‌روزرسانی: نامه شرکت مخابرات به سازمان بورس منتشر شد]

آبونمان ماهانه تلفن ثابت، به ۳۳ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

93
1 روز قبل
بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران
بهترین گوشی مناسب برای بازی [تیر ۱۴۰۴]

اگر به‌‌دنبال گوشی هوشمند برای بازی می‌گردید، نیاز نیست حساب بانکی‌تان را خالی کنید. در این مقاله بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران را معرفی ...

987
حدود 19 ساعت قبل
بیت کوین در کنار نماد صرافی کوینکس و نوبیتکس
بهترین صرافی های ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی

کاربران برای ورود به دنیای رمزارزها، نیاز به فعالیت در صرافی‌ها دارند. در این مقاله بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانیان را معرفی خواهیم کرد.

35
حدود 21 ساعت قبل
بهترین والت‌ های ارز دیجیتال
بهترین والت‌ های ارز دیجیتال ۲۰۲۵

کیف پول ارز دیجیتال یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که برای فعالیت در حوزه‌ی رمزارزها باید توجه ویژه‌ای به آن داشت.

23
حدود 23 ساعت قبل
مردی بالای آسمان‌خراش شیکاگو
مالک آسمان‌خراش معروف ۹۸ ساله؛ «می‌خواهم تاریخ را احیا کنم»

کسی که ۷٫۵ میلیون دلار برای خرید یک آسمان‌خراش ۹۸ ساله پرداخت می‌کند، بی‌شک برنامه‌های بزرگی برای آن دارد.

25
2 روز قبل
طرح هوش مصنوعی از فرایند غنی سازی اورانیوم
قدرتمند‌ترین فلز جهان؛ اورانیوم چطور غنی‌سازی می‌شود؟

وابستگی عمیق اورانیوم به درصد غنا، این عنصر خاکستری را به یکی از استراتژیک‌ترین و مناقشه‌برانگیزترین منابع جهان تبدیل کرده است.

76
1 روز قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات