
دل به عنوان یکی از فعالان بزرگ صنعت سختافزار، در بازار کارتهای گرافیک اکسترنال نیز فعالیت میکند. این تکنولوژی چند سالی است که بازار خوبی پیدا کرده و شرکت Dell نیز با عرضهی Alienware Graphics Amplifier سعی در کسب سهمی از این بازار دارد. این شرکت ادعا کرده تکنولوژی استفاده شده در این دستگاه، از اتصالات تاندربولت ۳ پیشرفتهتر است. در ادامه با زومیت همراه باشید.
چند سالی است که تکنولوژی کارتهای گرافیکی اکسترنال به کمک کاربرانی آمده که قصد دارند از بروزترین تکنولوژی کارتهای گرافیک در سیستمهای قدیمی لپتاپ و کامپیوترهای شخصی خود استفاده کنند. این تکنولوژی کارتهای گرافیک را درون محفظههای مخصوص نصب میکنند و با استفاده از پورت تاندربولت ۳ آن را به کامپیوتر شخصی یا لپتاپ متصل میکنند.
تکنولوژی استفاده شده برای ساخت چنین دستگاههایی، تکنولوژی XConnect شرکت AMD است. از دستگاههای عرضه شده به بازار که با اتصال تاندروبلت ۳ کار میکنند، میتوان به Raze Core اشاره کرد که قیمتی حدود ۴۹۹ دلار دارد و برای اتصال به لپتاپهای Razer و مینیدسکتاپهای شرکت اینتل با نام Skull Canyon مناسب است.
اما شرکت Dell به تازگی یک مجموعهی کارت گرافیک اکسترنال به نام Alienware Graphics Amplifier معرفی کرده که ادعا میکند اتصالاتی سریعتر و بهینهتر از اتصال تاندربولت ۳ ارائه میکند. این دستگاه از بروزترین کارتهای گرافیک بازار پشتیبانی میکند و با پورتی انحصاری به کامپیوتر متصل میشود. همین اتصال انحصاری باعث شده که این آمپلیفایر تنها برای اتصال به برخی کامپیوترهای Alienware مناسب باشد و در نتیجه تعداد کاربران هدف آن محدود باشند.
اما این دستگاه جدید مزیتهایی نیز نسبت به رقبا دارد. این دستگاه از آخرین کارتهای گرافیک GeForce مانند GTX 1080 و 1070 که بر پایهی معماری پاسکال هستند، پشتیبانی میکند. Frank Azor مدیر بخش Alienware شرکت دل اعلام کرده که این قابلیت تنها در دستگاههای این شرکت وجود دارد و دستگاههای مجهز به تاندربولت ۳ از آن بیبهره هستند. بعلاوه، پهنای باند داخلی Alienware، تماما به گرافیک اختصاص پیدا میکند. این در حالی است که پهنای باند در دستگاههای مجهز به پورت تاندربولت ۳، برای دستگاههای مختلف مانند حافظه، صفحات نمایش مجزا و لوازم جانبی دیگر تقسیم میشود.
آمپلیفایر Alienware قیمتی حدود ۱۹۹ دلار خواهد داشت. این قیمت از قیمت ۲۹۹ دلاری که در سال ۲۰۱۴ برای این دستگاه اعلام شده بود کمتر است.
این دستگاه از تکنولوژی PCI-Express 3.0 استفاده میکند و میتوان با تغییرات جزئی، آن را برای استفاده از تکنولوژی PCI-Express 4.0 بهینه کرد. زمان ارائهی رسمی PCI-Express 4.0 هنوز مشخص نیست. البته سروری به نام Zaius توسط گوگل و Rackspace طراحی شده که گفته میشود از این تکنولوژی استفاده میکند.
درخواست بازار برای استفاده از تکنولوژی کارتهای گرافیک اکسترنال در حال افزایش است. کاربرانی که قصد اجرای بروزترین بازیها را روی لپتاپها و کامپیوترهای نسبتا قدیمی دارند، برای خرید این دستگاهها اقدام میکنند. البته در طول سالهای گذشته نیز لپتاپها با استفاده از پورتهای PCI و ISA، امکان اتصال به کارتهای گرافیک اکسترنال داشتند که با کوچکتر و باریکتر شدن لپتاپها، این پورتها حذف شدند. حال با عرضهی تکنولوژیهایی مانند پورتهای تاندربولت ۳ و دستگاه Alienware شرکت دل، میتوان گفت که استفاده از کارتهای گرافیک اکسترنال وارد مرحلهی جدیتری شده است. تنها مورد باقیمانده این است که هنوز استاندارد واحدی برای این دستگاهها عرضه نشده و همین امر استفاده از آنها را محدود کرده است.
قوانین و مقررات ارسال دیدگاه در بخش دیدگاههای زومیت
لطفا در نظر داشته باشید که زومیت در صورت مشاهدهی دیدگاه خلاف قوانین سایت، این حق را دارد که دیدگاه کاربر را بدون اطلاع قبلی پاک کند. همچنین در صورت تکرار در نقض قوانین سایت، به صلاحدید زومیت، حساب کاربری کاربر خاطی مسدود خواهد شد.
در صورت مشاهدهی تاپیک ها و پست های توهین آمیز یا خلاف قوانین از بحث کردن و پاسخ دادن به آنها جدا خودداری کرده و صرفا موضوع را از طریق آیکون گزارش به اطلاع ما برسانید.