عضو نصر تهران: در تلاشیم توجه بانک مرکزی را به مشکلات حوزه IT جلب کنیم
رئیس کمیسیون تأمین تجهیزات و کالای فاوای نصر تهران درباره اقدامات کمیسیون تأمین تجهیزات و کالای فاوا درزمینه ارز موردنیاز واردکنندگان گفت:
ما چند کار را بهصورت موازی انجام میدهیم. یکی از این اقدامات آگاهسازی جامعه ازجمله بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و حتی نهاد ریاستجمهوری درباره جایگاه IT است. این جایگاه با کالاهای دیگر متمایز است، هم ازنظر شکل تأمین و هم نوع سرمایهگذاری و سایر موارد دیگر.
او به نشستهای غیررسمی با مسئولان و نامهنگاریها نیز اشاره کرد که باعث شد خواستهی تمدید ثبت سفارش اسفند بهمدت ۷۰ روز اتفاق بیفتد و بسیاری از شرکتها بتوانند ارز خود را دریافت کنند.
بهگزارش روابطعمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، شکرانی از شناسایی یک منبع ارزی در خارج از کشور خبر داد و گفت:
این منبع ارزی شرایط خاصی دارد. با بانک مرکزی و وزارت ارتباطات مذاکره و برخی از موارد آن را حل کردیم. امیدواریم سایر مسائل باقیمانده در این زمینه طی چند روز آینده حل شوند و ما آن را بهصورت عمومی به اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای اعلام کنیم تا از این مسیر و تا تا پایان سال، مشکل تأمین ارز نداشته باشیم.
بهگفتهی او، با وجود درخواست سازمان نصر هنوز صرافی تخصصی برای حوزهی IT تعیین نشده است؛ چون متأسفانه خود بانکها بنگاهدار هستند و اولویت آنها تخصیص ارز به بنگاههای خودشان است:
این موضوع برای بخش خصوصی مشکل ایجاد کرده و در این زمینه پیشرفتی حاصل نشده است؛ اما همان منبع ارزی که عنوان شد، دسترسی آن متعلق به خود بانک مرکزی است و باوجوداین، دیگر ما نیازی به صرافی نداریم و بانک عامل را هم داریم. در این روش، خود بانک مرکزی طی نامهای ارز را به شرکتها اختصاص میدهد. باتوجهبه شکل واردات ما، تقریباً این منبع چیزی نزدیک به نیازهای ۸۵ درصد از واردکنندگان را پوشش میدهد.
رئیس کمیسیون تأمین تجهیزات و کالای فاوای نصر تهران درادامه گفت بسیاری از نهادها و سازمانهای دولتی از مشکلات و مسائل واردات حوزه IT اطلاع چندانی ندارند و این کمیسیون تلاش میکند نهادهای دولتی را از شرایط و مشکلات آگاه کند:
متأسفانه بانک مرکزی باتوجهبه مشکلات زیادی که درگیر آن است، چندان به این موضوع توجه نکرده است؛ اما ما همچنان در تلاش هستیم تا توجه آنها را به این موضوع جلب کنیم.»
شکرانی درادامه از برنامه دیگر این کمیسیون برای تأمین ارز وارداتی این حوزه توضیح داد که پیشنهاد کمیسیون تعیین فرودگاه پیام بهعنوان منطقهی ویژهی اقتصادی برای حوزه ICT است:
ما در همین فضا در بخش بازیهای رایانهای صادرات زیادی خواهیم داشت. در فضاهای مربوط به صادرات الکترونیک فرامرزی، میتوانیم فضای مناسبی داشته باشیم و از همین منابع ارزی برای ارزآوری استفاده کنیم. از اوایل خرداد فعالیتهای خود را روی این برنامه متمرکز میکنیم و قرار است اقدامات جدی صورت بگیرد و مصوبه هیئتوزیران برای آن گرفته شود.
بهگفتهی او، همهی جزئیات آماده است:
میتوانیم صادرات بسیاری از خدمات حوزه ICT را در آنجا اسکان دهیم و باتوجهبه این موضوع برخی منابع ارزی برای حوزه ICT تأمین شود. یکی از شرایط ما این است ارزی که از این منبع تأمین میشود، به دولت بازنگردانیم تا در جاهای دیگر استفاده شود؛ بلکه این ارز برای خود حوزه ICT مصرف شود.