رئیس پلیس فتا: برای خریدهای کمتر از صدهزار تومان نیز از رمز پویا استفاده کنید

شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی اعلام کرد شهروندانی که خریدهای اینترنتی کمتر از صدهزار تومان را با رمز ایستا انجام می‌دهند، بهتر است از رمز دوم پویا استفاده کنند.
تبلیغات

سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی، در گفت‌وگو با ایبنا اعلام کرد استفاده از رمز دوم پویا میان شهروندان رشد چشمگیری کرده و این موضوع باعث شده است بیش از ۵۰ درصد از فعالیت باندهای فیشینگ کاهش پیدا کند. او همچنین به تغییر شگرد مجرمان سایبری برای ایجاد صفحات جعلی اشاره کرد و درباره‌ی درخواست برای ورود رمز پویا هشدار داد. او گفت:

بسیاری از شهروندان در خریدهای کمتر از صدهزار تومان از رمز دوم ایستا استفاده می‌کنند که به این افراد توصیه می‌شود با فعال‌سازی رمز پویا از رمزهای یک‌بارمصرف برای انجام این تراکنش‌ها استفاده کنند؛ چراکه احتمال سوءاستفاده از آن‌ها در مبالغ کمتر از صدهزار تومان وجود دارد و با رمز پویا می‌توانند دست مجرمان را از رسیدن به اهداف کلاه‌بردارانه‌شان کوتاه نگه دارند.

رئیس پلیس فتای استان خراسان‌رضوی درادامه‌ی صحبت‌هایش گفت در سال‌های اخیر، ناآگاهی شهروندان درزمینه‌ی پرداخت‌های اینترنتی و رعایت نکات امنیتی استفاده از کارت بانکی باعث افزایش نرخ کلاه‌برداری فیشینگ و به یکی از مشکلات امنیت سایبری کشور تبدیل شده است.

به‌گفته‌ی جهانشیری، در نوروز ۱۳۹۸ در شعبات سراسر کشور پلیس فتا پرونده‌های برداشت غیرمجاز زیادی ثبت شده بود؛ به‌همین‌دلیل، بانک مرکزی و پلیس فتا و دادستانی طرح رمز دوم پویا را اجرا کردند تا به فعالیت باندهای برداشت غیرمجازی خاتمه دهد که افراد نوجوان و جوان دایر کرده بودند. با اجرای این طرح تعداد پرونده‌های برداشت غیرمجاز کاهش چشمگیری یافته است.

سرهنگ جهانشیری بیشترین پرونده در پلیس فتا در سال‌های گذشته را پرونده‌های برداشت مالی از حساب‌های بانکی ازطریق فیشینگ و... می‌داند که با ایجاد صفحات پرداخت جعلی اطلاعات کارت بانکی را سرقت می‌کردند که با اجراشدن طرح رمز دوم پویا جرایم کاهش پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود با ادامه‌ی رویه‌های افزایش امنیت شبکه‌ی بانکی کشور و افزایش اطلاعات مردم، میزان این مدل جرایم کاهش پیدا کند.

سرهنگ جهانشیری در پایان درباره‌ی سایر جرایم برداشت غیرمجاز هشدار داد. به‌گفته‌ی او، مراجعه‌ی قربانی با شگردهای متنوع به دستگاه خودپرداز و سرقت اطلاعات کارت بانکی و برداشت غیرمجاز یکی دیگر از روش‌های مهم‌ برداشت غیرمجاز است که با‌توجه‌به دشوارشدن فعالیت در حوزه‌ی فیشینگ این روش دوباره فعال شده است و مردم باید از آن آگاه باشند.

داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات