نابودسازی ایستگاه فضایی بین‌المللی یک‌میلیارد دلار هزینه خواهد داشت

شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
ایستگاه فضایی بین‌المللی برفراز زمین
آیا ناسا پس از گذشت ۲۳ سال از عمر ایستگاه فضایی بین‌المللی، خواهد توانست آن را از بین ببرد؟
تبلیغات

ایستگاه فضایی بین‌المللی اکنون ۲۳ سال است که به‌طور مداوم از فضانوردان میزبانی می‌کند و کم‌کم سن زیاد خود را از طریق ترک‌ها و نشت‌های در حال افزایش نشان می‌دهد. اکنون ناسا در حال بررسی این ایده است که چگونه می‌توان ایستگاه را در اوایل دهه‌ی ۲۰۳۰ از بین برد. این اقدام ممکن است بسیار هزینه‌بر باشد.

به‌گزارش مجله‌ی Scientific American، ناسا تخمین می‌زند که نابودی ایستگاه فضایی بین‌المللی احتمالاً حدود یک‌میلیارد دلار هزینه خواهد داشت تا آن را به سوختن بی‌ضرر در جوّ زمین وادار کند. این هزینه احتمالاً به‌دلیل خودداری آژانس فضایی از استفاده از صنایع نقلیه‌ی روسیه افزایش یافته که با‌توجه‌به وابستگی ناسا به این صنایع، عامل پیچیده‌ای است.

مایا کراس، دانشمند علوم سیاسی در دانشگاه Northeastern University گفت: «ازنظر همکاری غیرنظامی، فکر می‌کنم بسیاری ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را به‌عنوان بزرگ‌‌ترین پروژه‌ی آغازشده در تاریخ بشر توصیف می‌کنند.»

به‌طور‌کلی، دو گزینه برای خارج‌کردن ISS از مدار مطرح است: مهندسان یا می‌توانند به‌سادگی ایستگاه را به‌صورت کنترل‌نشده به‌سمت جوّ زمین هدایت کنند تا در جوّ بسوزد یا می‌توانند با استفاده از فضاپیمایی ویژه برای هدایت آن در جهت درست، فرود دقیق‌تری را ترتیب دهند.

در سناریوِ اول، خطر برخورد قطعات عظیم ایستگاه فضایی با مناطق پرجمعیت روی زمین وجود دارد. درهرصورت، دانشمندان اکنون وظیفه‌ی به‌حداقل‌رساندن بقایای ایستگاه فضایی بین‌المللی را دارند که ممکن است روی افراد سقوط کنند. گفتن این موضوع به‌مراتب ساده‌تر از انجام‌دادنش است؛ چراکه ایستگاه هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور کل سیاره‌ی زمین گردش می‌کند.

حالت ایدئال قراردادن ایستگاه در مسیر درست است. ISS در اتمسفر شروع به سوختن می‌کند که با ضخامت ناموزون و پیش‌بینی‌نشدنی لایه‌ی محافظ زمین کنترل آن حتی سخت‌تر هم می‌شود. درنتیجه، ناسا باید فضاپیمایی سفارشی را طراحی کند که به‌اندازه‌ی کافی قدرتمند باشد تا بتواند از مدار خارج شود و ایستگاه را در هنگام فرود همراهی کند.

به‌گفته‌ی یکی از تحلیلگران، حتی با کمک وسایل پیشرفته‌ی روسی، این موضوع هنوز‌هم مشکلی بزرگ خواهد بود؛ اما با‌توجه‌به بدترشدن روابط آمریکا و روسیه، حتی این گزینه هم روی میز نیست.

اگر یک قطعیت وجود داشته باشد، این است که ISS با انفجار از بین خواهد رفت؛ جهنمی درخشان در آسمان که پایان تلخ‌و‌شیرین دهه‌ها همکاری بین‌المللی و پیشرفت‌های علمی را رقم می‌زند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات