یادگیری ماشینی امکان حذف نویز پس‌زمینه را برای مایکروسافت تیمز فراهم کرد

چهارشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
سرانجام مایکروسافت توانست به لطف یادگیری ماشینی، صدای پس‌زمینه را در پلتفرم تیمز حذف کند؛ این شرکت برای بهبود حذف نویز در تیمز از بیش از یک میلیون نمونه‌ی صوتی استفاده کرد.
تبلیغات

مایکروسافت تیمز اپلیکیشنی سازمانی است که امکاناتی مانند VoIP، چت ویدئویی و متنی و یکپارچه‌سازی آسان با ابزارهایی همچون آفیس و شیرپوینت را برای کسب‌وکارهای کوچک، سازمان‌های بزرگ و کاربران عادی فراهم می‌کند. شرکت سازند‌ه‌ی این پلتفرم همواره در تلاش است تا امکانات و قابلیت‌های بیشتری را در‌ اختیار کاربران قرار دهد و به همین منظور نیز قابلیت‌های صوتی جدیدی را برای تیمز در دست توسعه دارد.

یکی از این قابلیت‌ها که به گزارش Windowscentral، از ۲۴ ژانویه ۲۰۲۲ (۴ بهمن ۱۴۰۰) به‌طور کامل در‌ دسترس کاربران قرار گرفت، حذف نویز مبتنی بر یادگیری ماشینی است که می‌تواند به‌طور خودکار نویز پس‌زمینه‌ را تشخیص داده و با حذف آن وضوح صدای افراد را در جلسات بالاتر می‌برد؛ علاوه بر این قابلیت، امکان تشخیص خودکار موسیقی نیز به‌زودی و تا چند ماه دیگر برای مایکروسافت تیمز فراهم می‌شود.

قابلیت کاهش نویز مبتنی بر یادگیری ماشینی به‌طور پیش‌فرض در اپلیکیشن تیمز روشن است؛ صداهایی غیر از گفتار را به‌طور خودکار شناسایی می‌کند و سپس درخواستی برای فعال کردن حالت HiFi نمایش می‌دهد.

high-fidelity-mode

قابلیت HiFi اپلیکیشن تیمز با کاهش چهار برابری نرخ بیت، سیگنال‌های صوتی را با نرخ نمونه‌برداری ۳۲ کیلوهرتزی (پهنای باند ۱۶ کیلوهرتزی) با سرعت ۱۲۸ کیلوبیت‌برثانیه ارسال می‌کند.

فناوری HiFi، مخفف High Fidelity، به‌معنی دقت بالا در انتقال سیگنال صوتی است؛ یعنی سیستم صوتی مجهز به فناوری HiFi بدون ایجاد کمترین تغییری، سیگنال صوتی را به شنونده تحویل می‌دهد.

مایکروسافت قابلیت HiFi پلتفرم تیمز را با در ‌نظر گرفتن آموزه‌های و اجراهای موسیقی ایجاد کرده است و توضیح می‌دهد که این حالت می‌تواند سیگنال‌های پزشکی را نیز در طول جلسه‌ای مجازی با پزشک به‌وضوح منتقل کند. این شرکت با مقایسه‌ی نمونه‌های صوتی موسیقی در جلسات مجازی در دو حالت معمولی و حالت HiFi، نشان می‌دهد که موسیقی در جلسات مجازی معمولی کیفیت پایین‌تری دارد و به‌وضوح مشخص است که این نمونه از‌ طریق وب منتقل و فشرده شده است. در‌ مقابل، موسیقی در جلسات مجازی با قابلیت HiFi غنی‌تر و با کیفیت‌تر شنیده می‌شود.

بیش از یک میلیون کلیپ صوتی برای آموزش شبکه‌ی عصبی عمیق مایکروسافت استفاده شد و همچنین این شرکت از نوازندگان مختلفی خواسته بود تا برای آزمایش این قابلیت، چندین ساز را در طیف‌های مختلف بنوازند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات