درخواست فیسبوک برای دسترسی به اطلاعات بیمارستان‌ها جهت پیشرفت روند درمان بیماران

شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
فیسبوک در نظر داشت طی با همکاری با بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و دسترسی به اطلاعات پزشکی بیماران، به پیشرفت روند درمان کاربرانش کمک کند.
تبلیغات

به‌گزارش سی‌ان‌بی‌سی، فیسبوک سال گذشته به‌منظور بهبود مراقبت پزشکی از کاربران، از بیمارستان‌ها درخواست کرد تا امکان تطبیق اطلاعات حساب‌های کاربری را با اطلاعات پزشکی بیماران بررسی کنند. فیسبوک وجود چنین پروژه‌ای را برای سی‌ان‌بی‌سی تأیید کرد؛ اما در ادامه افزود که ماه گذشته تصمیم به توقف این برنامه گرفته است (احتمالا به دنبال رسوایی کمبریج آنالیتیکا) تا عملکرد خود را در حفاظت از داده‌های کاربران بهبود بخشد و در مورد نحوه‌ی به‌کارگیری از آن‌ها نیز بیش از پیش شفاف باشد.

مقاله‌های مرتبط:

    برنامه از این قرار بود که فیسبوک از بیمارستان‌ها بخواهد اطلاعات محرمانه‌ی پزشکی نظیر مسائل مربوط به سلامت و سن بیماران را به اشتراک بگذارند و آن‌ها را با حساب‌های کاربری ناشناسی که ظاهرا متعلق به همان افراد است، مطابقت دهند. سپس با پیگیری رفتار کاربران در فیسبوک، درمان‌های پزشکی ویژه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شود. برای مثال، فیسبوک احتمالا تشخیص داده است که کاربری سالخورده، دوستان نزدیک چندانی ندارد؛ در نتیجه در صورتی که این فرد تحت عمل جراحی قرار بگیرد، بیمارستان می‌تواند برای رسیدگی به وی در دوران نقاهت، پرستاری برای او بفرستد.

    فیسبوک در بیانیه‌ای که برای سی‌ان‌بی‌سی ارسال کرد، گفت: «این پروژه از مرحله‌ی برنامه‌ریزی فراتر نرفته است و ما داده‌های هیچ شخصی را دریافت نکرده، به‌اشتراک نگذاشته و مورد تجزیه و تحلیل قرار نداده‌ایم.»

    هرچند در این گزارش به‌ نظر می‌رسد که قرار بود داده‌ها با بیماران مشخصی سفارشی‌سازی شوند؛ اما فیسبوک در ایمیلی که برای خبرگزاری ورج ارسال کرد، گفت به‌جای این کار قصد داشت این داده‌ها را به‌صورت عمومی‌تری مورد استفاده قرار دهد. یکی از سخنگویان فیسبوک در این باره گفت:

    این پروژه قصد نداشت برای افراد مشخص توصیه‌های پزشکی ارائه دهد؛ درعوض، تمرکز این پروژه بر تهیه‌ی ادراکی کلی بود تا مختصصان پزشکی با استفاده از آن بتوانند در هنگام درمان بیماران یا ارائه‌ی برنامه‌های مداخلاتی، به ارتباطات اجتماعی آن‌ها نیز توجه کنند.

    این برنامه، حتی بدون در نظر گرفتن رسوایی کمبریج آنالیتیکا، اصلا ایده‌ی خوبی به‌حساب نمی‌آید. در واقع فیسبوک با این برنامه قصد داشت داده‌های پزشکی کاربران را بدون اجازه‌ی آن‌ها جمع‌آوری کند و سپس آن‌ها را به‌صورت محرمانه‌ی با اطلاعات حساب‌های کاربری مطابقت دهد. چنین چیزی بدون شک نقض گسترده‌ی حریم شخصی افراد به‌حساب می‌آید.

    هرچند فیسبوک قصد داشت از طریق مجراهای پزشکی به این اطلاعات دست پیدا کند و مشغول مذاکره با سازمان‌هایی از جمله مدرسه‌ی پزشکی استنفورد و کالج قلب آمریکا بود؛ اما به‌ نظر می‌رسد رضایت بیماران برای اشتراک‌گذاری اطلاعاتشان برای این شبکه‌ی اجتماعی اهمیتی نداشت.

    فیسبوک ادعا می‌کند که قرار نبود اطلاعات بیماران در این برنامه افشا شود و در نظر داشت این داده‌ها را از لحاظ نظری تنها در اختیار افراد مشخصی از فیسبوک و شرکای پژوهشی پزشکی خود در کالج قلب آمریکا قرار دهد.

    کتی گیتس، مدیرعامل کالج قلب آمریکا نیز به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «این همکاری در مراحل بسیار ابتدایی است و ما از هر دو طرف تلاش می‌کنیم حریم شخصی، شفافیت و دقت علمی را تضمین کنیم.»

    تبلیغات
    داغ‌ترین مطالب روز

    نظرات

    تبلیغات