پردازنده بعدی کوالکام، شبکه 5G را در سال ۲۰۲۰ عمومی‌تر از همیشه می‌کند

سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۰
مطالعه 3 دقیقه
کوالکام در پردازنده‌ی نسل بعدی خود که در سال ۲۰۲۰ عرضه خواهد شد، مودم 5G را به‌صورت پیش‌فرض عرضه خواهد کرد.
تبلیغات

در نمایشگاه MWC 2019، چند نمونه گوشی‌های 5G توسط شرکت‌های مختلف رونمایی شدند. دراین‌میان، غول پردازنده‌های موبایلی اخباری را پیرامون پردازنده‌های نسل بعدی خود منتشر کرد که نشان از کاربردهای نهایی این شبکه در سال ۲۰۲۰ دارد. در آن سال، کوالکام اولین پردازنده‌ی موبایلی مجهز به مودم 5G را رونمایی خواهد کرد.

گوشی‌های هوشمند 5G که تاکنون معرفی شده‌اند، به‌نوعی تلاش برای پیاده‌سازی فناوری با امکانات محدود موجود هستند. درحال‌حاضر، پردازنده‌ی پرچم‌دار کوالکام یعنی Snapdragon 855 دارای مودم داخلی LTE است و هیچ مودم 5G در آن وجود ندارد. به‌بیان‌دیگر، هر گوشی هوشمند 5G که از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ استفاده می‌کند، باید یک مودم 5G جداگانه داشته باشد که ابعاد گوشی‌ها را افزایش می‌دهد و همچنین مصرف باتری بیشتری دارد. از میان آن نوع از گوشی‌ها می‌توان به گلکسی S10 5G، گلکسی فولد، ال‌جی V50، زد‌تی‌ای Axon 10 Pro 5G و گوشی 5G وان‌پلاس اشاره کرد.

نسل بعدی پردازنده‌های کوالکام، مشکلات فوق را برطرف خواهد کرد. درواقع، یکپارچگی مودم در آن‌ها، برخی از نقاط ضعف 5G مانند مصرف بالای باتری را از بین می‌برد و همچنین، اشغال فضای داخلی توسط قطعات را کاهش می‌دهد که امکان استفاده از باتری‌های بزرگ‌تر را بیشتر می‌کند. درنتیجه‌ی تمام آن پیشرفت‌ها، شاهد گوشی‌های 5G خواهیم بود که ضخامتی نزدیک به گوشی‌های هوشمند امروزی با شبکه‌ی LTE دارند. 

5g

علاوه‌بر موارد گفته‌شده، یکپارچه‌سازی مودم 5G در پردازنده‌های کوالکام، تأثیرات بیشتری هم خواهد داشت. از آنجایی که پردازنده‌ی مجهز به آن مودم، تنها پردازنده‌ی پرچم‌دار کوالکام است، تمامی گوشی‌های پرچم‌دار اندرویدی با قابلیت اتصال به آن شبکه عرضه می‌شوند. به بیان دیگر، محصول بعدی کوالکام، نسخه‌ی 5G از یک پردازنده‌ی پرچم‌دار 4G نخواهد بود و حرفه‌ای‌ترین انتخاب برای سازنده‌های گوشی هوشمند، تنها همان پردازنده‌ی 5G می‌شود.

درحال‌حاضر، پشتیبانی از شبکه‌ی 5G تنها یک گزینه‌ی اضافی برای تولید‌کننده‌هایی همچون سامسونگ و سونی است که از پردازنده‌های کوالکام استفاده می‌کنند. تراشه‌ی جدیدی که به‌صورت خودکار و درونی، دارای مودم 5G باشد، از همان ابتدای تولید، پشتیبانی از شبکه را به انتخاب‌های تولیدکننده‌ها می‌افزاید. درنتیجه‌ی همه‌ی آن اقدام‌ها، شانس پیاده‌سازی قابلیت اتصال به شبکه‌ی 5G در بین تولیدکننده‌های گوشی هوشمند، بسیار بالا می‌رود.

تصمیم کوالکام بر پیاده‌سازی مودم داخلی 5G در پردازنده‌ی نسل بعد، حرکتی بزرگ در بازار خواهد بود. به‌جز چند نمونه‌ی خاص همچون اپل، هواوی و برخی گوشی‌های بین‌المللی سامسونگ، اکثر تولیدکننده‌های گوشی‌ هوشمند از پردازنده‌ها و مودم‌های کوالکام استفاده می‌کنند. کوالکام، با ارائه‌ی قابلیت اتصال 5G به‌عنوان پیش‌فرض در پردازنده‌ی هر گوشی پرچم‌دار اندرویدی، بیشترین تأثیر را بر گسترش استفاده از این شبکه خواهد داشت. تأثیری که از هر اپراتور موبایل یا تولیدکننده‌ی گوشی، بیشتر است.

تنها خبر بد آنکه، زمان زیادی تا عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند مجهز به نسل بعدی پردازنده‌های کوالکام باقی مانده است. اولین گوشی‌ها با پردازنده‌ی LTE جدید یعنی اسنپدراگون ۸۵۵، در نمایشگاه امسال MWC معرفی شدند و هنوز قیمت یا زمان عرضه‌ی مشخصی برای هیچ گوشی مجهز به مودم 5G کوالکام مشخص نیست. غول پردازنده نیز هیچ برنامه‌ای برای عرضه‌ی پردازنده‌های مجهز به آن مودم تا پایان سال جاری میلادی ندارد. درنتیجه، اولین گوشی‌های هوشمند مجهز به آن، تا میانه‌ی سال ۲۰۲۰ عرضه نخواهند شد. هنوز یک سال تا دیدن اولین گوشی‌های 5G مجهز به مودم داخلی، زمان نیاز داریم. البته، این انتظار تاحدودی هم مثبت خواهد بود، چون اولین شبکه‌های 5G کاربردی نیز تا آن سال به‌مقدار مطلوب راه‌اندازی می‌شوند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات