معاون وزیر ارتباطات: ارزیابی جبران خسارت کسب‌وکارهای اینترنتی در حال انجام است

جمعه 26 دی 1404 - 11:15
مطالعه 2 دقیقه
احسان چیت‌ساز
چیت‌ساز می‌گوید هنوز هنوز گزارش جدیدی از زیان کسب‌وکارها در شرایط قطعی اینترنت آماده نشده اما به محض آماده‌سازی اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد.
تبلیغات

احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات، به ایسنا اعلام کرده است که وزارت ارتباطات قبل از این اتفاقات با کسب‌وکارهای اینترنتی جلسه‌ای داشته و وضعیت آ‌ن‌ها را بررسی کرده است.

احتمالا منظور چیت‌ساز همان جلسه‌ای که پشوتن پورپزشک، نایب‌رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، روز گذشته در خصوص آن به زومیت توضیح داده بود. پورپزشک گفته بود در آن جلسه حرفی از قطعی اینترنت مطرح نشده بود.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به خسارت‌ واردشده به کسب‌وکارهای اینترنتی در دوران جنگ ۱۲ روزه، توضیح داده است:

بر اساس ارزیابی دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، تقریبا به ازای هر روز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان زیان برای کسب‌وکارها اتفاق افتاده بود. اکنون ارزیابی‌ها در حال انجام است تا متوجه شویم وضعیت کسب‌وکارها چگونه است؛ بنابراین  هنوز گزارش جدیدی آماده نشده و به محض این که آماده شود اطلاع رسانی لازم انجام می‌شود.  
- احسان چیت‌ساز، معاون وزیر ارتباطات

او با اشاره به پرداخت خسارت به کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال در پی وقوع جنگ ۱۲ روزه، گفت: «وزارت ارتباطات حدود دو همت منابع با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی به کسب‌وکارها پرداخت و ارائه کرد تا بتواند بخشی از زیان آن‌ها را جبران کند.»

به گفته چیت‌ساز، وزارت ارتباطات متولی قطعی و وصل اینترنت نیست، بلکه این وزراتخانه متولی فراهم کردن زیرساخت ارتباطی است. او با بیان این جمله کماکان همان پاسخ همیشگی درباره مرجع تصمیم‌گیری در خصوص قطعی اینترنت را می‌دهد:

«تصمیم‌گیری در این زمینه توسط نهادهای مسئول انجام می‌شود. طبق ارزیابی‌های انجام‌شده توسط این نهاد، کسب‌وکارهایی که با بلاکچین در ارتباطات هستند چالش دسترسی به اینترنت برایشان جدی‌تر بوده، چراکه باید بلاکچین را بررسی و بر دارایی‌های خود و مردم نظارت داشته باشند.»

او ادامه می‌دهد: زمانی که اینترنت قطع می‌شود دسترسی به بلاکچین دچار چالش شده و می‌تواند مشکلات امنیتی بسیاری را برای کسبوکارهای مرتبط با این حوزه ایجاد کند. از سوی دیگر سرویس‌های مختلف بین‌الملل مورد نیاز، دیتاسنترها و پروتکل‌های پر کاربرد مانند IPv6 که مورد نیاز بسیاری از کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال است دچار محدودیت‌ و مشکل می‌شوند.  

چیت‌ساز در ادامه تاکید کرده است: «اینترنت، مصداق خون در حوزه اقتصاد دیجیتال است و بدون آن، این حوزه دچار چالش‌های جدی می‌شود. امیدوار هستیم پس از رفع مشکلات شاهد دسترسی مجدد مردم و کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال به اینترنت برای ارائه خدمات باشیم.»

تبلیغات
تبلیغات

نظرات