آیا اپل واچ می‌تواند ابتلا به ویروس کرونا را تشخیص بدهد؟

دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
به ادعای محققان بیمارستان مانت سینای، اپل واچ می‌تواند با اندازه‌گیری HRV، ابتلا به ویروس کرونا را پیش از ظهور علائم بیماری تشخیص بدهد.
تبلیغات

برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا، فرد حتماً باید مریض شود و علائمی نشان بدهد؛ پس از بروز علائم، آزمایش کرونا انجام می‌شود که اگر مثبت باشد، فرد باید قرنطینه شود و اقداماتی جهت درمان انجام بدهد. اگر می‌توانستیم به‌سادگی افراد مبتلا به کرونا ویروس را که علائمی نشان نمی‌دهند شناسایی کنیم، قطعاً می‌شد آن‌ها را زودتر از جامعه جدا کرد و به ‌شکلی مؤثرتر فرایند درمان آن‌ها را انجام داد.

براساس گزارش دیجیتال ترندز، انجام این کار ممکن است ازطریق دستگاه‌های پوشیدنی سلامتی‌ نظیر اپل واچ فراهم شود. مطالعه‌ی جدیدی که توسط محققان بیمارستان مانت سینای نیویورک انجام شده است، نشان می‌دهد که چگونه ساعت هوشمند اپل می‌تواند پیش از تشخیص رسمی، ابتلا به ویروس کرونا را تشخیص بدهد.

محققان بیمارستان مانت سینای از داده‌های ساعت هوشمند اپل به‌منظور پایش معیار پزشکی تغییرپذیری ضربان قلب (HRV) استفاده کردند. معیار HRV زمان بین تغییرات ضربان قلب هر فرد را در طول روز اندازه می‌گیرد. بالا بودن عدد HRV بدین معنی است که سیستم عصبی فرد به ‌شکل سالم و فعال به نشانه‌‌ها واکنش نشان می‌دهد. اگر عدد HRV پایین باشد، ممکن است سیستم عصبی فرد به ‌منظور تطابق پیدا کردن با تغییرات ضربان قلب با مشکل مواجه شده باشد.

دانشمندان می‌دانند پایین بودن HRV می‌تواند مبتلا شدن به ویروس را پیش‌بینی کند. در همین راستا محققان بیمارستان مانت سینای، این فرضیه را مطرح کردند که ممکن است از معیار HRV برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا استفاده کرد.

محققان تقریباً ۳۰۰ نفر از کارکنان واحد سیستم بهداشتی مانت سینای را اندازه گرفتند. این افراد به‌صورت داوطلبانه قبول کردند که اپل واچ به دست ببندند و اپلیکیشنی ویژه برای پایش HRV خود دانلود کنند.

محققان در مورد داوطلبانی که به ویروس کرونا مبتلا شدند، تحقیق کردند و متوجه شدند تغییرات HRV هفت روز پیش از آزمایش مثبت کرونا آغاز شده است؛ این یعنی تغییرات HRV که ازطریق دستگاهی نظیر اپل واچ اندازه گرفته شود، ممکن است پیش از اینکه فرد از ابتلا به ویروس کرونا مطلع شود، آن را مشخص کند.

محققان بیمارستان مانت سینای در مقاله‌ای که به‌عنوان نتیجه‌ی پژوهش خود منتشر کرده‌اند می‌گویند پیشرفت‌های حاصل‌شده در دستگاه‌های دیجیتال سلامتی‌محور، فرصتی منحصربه‌فرد برای بهبود مهار بیماری‌ها ارائه می‌دهند. این محققان می‌گویند مردم اکنون با دستگاه‌هایی نظیر اپل واچ به‌منظور نظارت روی سلامتی خود به‌خوبی آشنا هستند. به‌علاوه این افراد برای جمع‌آوری داده‌های سلامتی‌شان توسط اپل واچ، نیاز به کمک افراد دیگر ندارند. گزینه‌ی دیگری که مردم پیش رو دارند، استفاده از اپلیکیشن برای پایش علائم حیاتی بدن است که کاری زمان‌بر محسوب می‌شود و گاهی اوقات فرد ممکن است فراموش کند که داده‌های مدنظر خود را در اپلیکیشن وارد کند.

مقاله‌ی محققان بیمارستان مانت سینای هنوز توسط سایر متخصصان جامعه‌ی پزشکی موشکافی نشده است و یافته‌های آن ممکن است برچسب «خیال‌پردازانه» دریافت کنند؛ اما این تحقیقات نشان می‌دهد که پوشیدنی‌هایی نظیر اپل واچ می‌توانند در آینده در فرایند شناسایی و پایش و نظارت بیماری‌هایی مثل کووید ۱۹ به ما کمک کنند.

مطالعه‌ی محققان بیمارستان مانت سینای در medRxiv قابل ‌دسترس است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات