گوگل دفاتر خود را برای دوران بعد از کرونا بازطراحی می‌کند

دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
گوگل برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای برای بازطراحی محیط کار دارد؛ از دیواره‌ی بادی، کانال‌ هوای پارچه‌ای و اتاق‌های جدید برای برگزاری جلسات گرفته تا آنچه این شرکت «پادهای تیمی» خطاب می‌کند.
تبلیغات

گوگل می‌خواهد دفاتر کاری خود را برای دوران پسا-کرونا بازطراحی کند. نیویورک تایمز گزارش جامعی شامل عکس و ویدئو از برنامه‌هایی که گوگل برای بازطراحی دفاتر کاری در سر می‌پروراند منتشر کرده است. به اعتقاد کارشناس ورج، آنچه گوگل انجام می‌دهد فراتر از نیاز معمول است. این شرکت برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای برای متحول کردن دفاترش دارد؛ اما شماری از این برنامه‌ها بیش از حد نیاز پیچیده هستند.

مدت‌ها است که دفاتر کاری در سیلیکون‌ولی طراحی باز دارند. در این نوع دفاتر طراحان و توسعه‌دهندگان فاصله‌ی نزدیکی با هم دارند و در مدلی که اصطلاحاً «همکاری خودانگیخته» نام دارد، مشغول کار کردن می‌شوند. در اغلب مواقع مدل طراحیِ باز بهانه‌ای برای پایین آوردن هزینه‌ها است؛ چون به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا حد ممکن تعداد زیادی از کارکنان را وارد محیطی واحد کنند. اما دنیاگیری ویروس کرونا لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را وارد محیط‌های کار کرده است و کارکنان نیاز به فضای کافی دارند؛ حداقل دو متر.

بازطراحی دفاتر کاری گوگل بعد از کرونا تصویر دوم

دیوید رادکلیف، قائم‌مقام واحد خدمات محیط کار در گوگل، می‌گوید این شرکت در دفاتر فعلی خود به‌منظور رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی باید از هر سه میز، سراغ استفاده از یکی از آن‌ها برود. به گفته‌ی رادکلیف، فاصله‌ی دو متری قرار است قانونی مهم در محیط کار گوگل باقی بماند تا این شرکت برای دنیاگیری‌های احتمالی بعدی یا آنفولانزای سالانه آماده باشد.

رادکلیف می‌گوید کارمندان تمایل ندارند در ردیفی طولانی از میزها بنشینند و شاید گوگل بخواهد تراکم دفاتر را با چیزهایی مثل مبلمان و گیاه افزایش بدهد. گوگل اساسا با این کارهایش ایده‌ی طرح دفتر باز را که توسط سیلیکون‌ولی محبوب شد از بین می‌برد. نیویورک تایمز می‌نویسد قرار دادن تعداد زیادی از کارکنان در فضایی کوچک حریم خصوصی آن‌ها را از بین می‌برد و به نظر می‌رسد گوگل مخالف این کار است. 

آنچه گوگل می‌گوید منطقی به نظر می‌رسد؛ اما نحوه‌ی پیاده‌سازی تغییرات جدید در دفاتر مقر اصلی این شرکت در مانتین ویو عجیب است. مثلاً گوگل به‌ جای ردیف‌هایی از میز و اتاق جلسه، سراغ طرحی تحت عنوان «پاد‌های تیمی» می‌رود که شامل «صندلی، میز، وایت‌برد و واحد ذخیره‌سازی روی چرخ‌هایی کوچک است» و می‌توان چینش آن‌ها را به اَشکال مختلف انجام داد. گاهی اوقات فرایند بازآرایی پاد‌های تیمی در چند ساعت انجام می‌شود.

گوگل به‌منظور تقسیم موقت میزهایی که در محیط باز قرار دارند سراغ «دیواره‌های رباتیک بادی» می‌رود که امکان حمل آن‌ها به جاهای مختلف وجود دارد. این دیواره‌ها مثل خانه‌های بادی، به‌راحتی باد می‌شوند. گوگل در پی استفاده از «کانال هوای بالاییِ مبتنی بر پارچه است که با زیپ متصل می‌شود» و آخر هر هفته می‌توان آن را بر اساس چیدمان مختلف صندلی‌ها جابه‌جا کرد.

بازطراحی دفاتر کاری گوگل بعد از کرونا تصویر اول

گوگل نوعی اتاق ملاقات نیم دایره‌ایِ «دور آتشی» برای برگزاری جلسه طراحی کرده است که در آن صندلی برای حاضران و صفحه‌نمایش به‌جای دورکاران قرار می‌گیرد. این شرکت قصد دارد حجم کار در فضای باز را افزایش دهد و تعداد بیشتری از جلسات را در فضای باز برگزار کند. گوگل برای این کار سایبان‌هایی باز در نظر می‌گیرد.

گوگل برای ساده‌تر کردن هات‌دسکینگ در حال آزمایش ایستگاهی کاری است که تنظیمات هر کاربر را به خاطر می‌سپرد، دمای محلی را تنظیم می‌کند و تغییراتی روی ارتفاع و شیب مانیتور اعمال می‌کند تا مطابق میل کاربر شود. این ایستگاه کاری حتی می‌تواند پس از شناسایی کاربر تصاویر خانوادگی او را روی نمایشگری نشان بدهد.

«دیواره‌های اختیاری ورقه‌ای» به نام «پتال» (گل‌برگ) را می‌توان به میز وصل کرد تا «جلوه‌ی خیره‌کنندگی آن از بین برود.» همچنین صندلی‌هایی وارد دفاتر کاری می‌شوند که در بالشتک آن‌ها اسپیکر گنجانده شده است. این اسپیکرها نویز سفید پخش می‌کنند تا «صدای نزدیک به شما از بین برود.»

دیواره های بادی در محیط کار گوگل تصویر متحرک

دیواره‌ی رباتیک بادی در عمل

شماری از تغییراتی که گوگل در محیط کار اعمال می‌کند عالی هستند. قطعا کارمندان زیادی پیدا می‌شوند که فضای بیشتری برای کار کردن بخواهند؛ اما تمرکز روی «ماژولار بودن» و «سازگاری با شرایط مختلف» بیشتر از اینکه کمک‌کننده باشد، ممکن است مشکل‌ساز شود.

ترکیب دیواره‌های بادی برای محافظت از حریم خصوصی، کانال‌های پارچه‌ای هوا، هات‌دسکینگ پویا، قطعات قابل اتصال به میز و میزهایی که امکان جابه‌جا‌ کردن آن‌ها وجود دارد بیشتر مثل این است که کارمند مجبور است هر روز دفتر کاری‌اش را از نو بسازد.

شماری از راهکارهای گوگل به‌دنبال رفع مشکلاتی هستند که به دلیل استفاده از دفاتر باز ایجاد شده‌اند. اگر داخل اتاق اختصاصی باشید، هیچ نیازی به استفاده از اسپیکرهایی که نویز سفید پخش می‌کنند نیست.

کارشناس ورج از اینکه می‌بیند چنین راهکارهایی طراحی می‌شوند تعجب می‌کند و شاید دفاتر کاری قدیمی راهکار بهتری باشند؛ به‌خصوص با درنظرگرفتن این حقیقت که دورکاری افزایش یافته است و شرکت‌ها مجبور نیستند تعداد زیادی از کارمندان را در فضای داخلی مستقر کنند. 

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی درباره‌ی برنامه‌های گوگل دارید؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات