بررسی لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Enhanced Edition

پنج‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰
مطالعه 19 دقیقه
لپ‌تاپ می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵٫۶ اینچ Enhanced Edition شیائومی با بدنه‌ی فلزی و حس‌وحال پریمیومش با بهترین‌های بازار اولترابوک رقابت می‌کند.
تبلیغات

نزدیک به ۱۰ سال پیش و در بهار سال ۲۰۱۰، شیائومی توسط ۷ نفر تأسیس شد؛ شرکتی که کار خود را با ارائه‌ی نسخه‌ای دستکاری‌شده از سیستم‌عامل اندروید به‌نام MIUI آغاز کرد و اکنون به یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شرکت‌های دنیای فناوری تبدیل شده است. شیائومی تقریبا هر نوع کالایی از گوشی‌های هوشمند و لپ ‌تاپ گرفته تا عینک آفتابی و حتی حوله روانه بازار می‌کند.

نمای جلوی لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

اگر بررسی‌های زومیت را دنبال می‌کنید، حتما می‌دانید که اکثر گوشی‌های شیائومی عملکرد بهتر و امکانات بیشتری را در مقایسه با رقیب‌های هم‌قیمت خود ارائه می‌دهند. اکنون میزبان مدل Enhanced Edition از لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای می نوت‌بوک هستیم تا ببینیم آیا این لپ‌تاپ هم امضای شیائومی را دارد یا خیر. می نوت ‌بوک 15 Enhanced Edition پرچم‌دار کامپیوترهای قابل‌حمل شیائومی به‌حساب می‌آید؛ مدلی که طبق ادعای شرکت سازنده، «ابزاری قدرتمند، مخصوص حرفه‌ای‌ها است و با عملکرد سریع و نمایشگر عالی، تجربه کاملی از یک کامپیوتر شخصی را ارائه می‌دهد». 

می نوت بوک پرو 15 Enhanced Edition که یکی از طولانی‌ترین نام‌ها را در بین لپ‌تاپ‌ها دارد، یکی از برترین لپ‌تاپ‌های شیائومی محسوب می‌شود و طبق انتظارمان با جدیدترین سخت‌افزار به‌فروش می‌رسد. مدلی که مهمان زومیت بود، از پردازنده‌ی نسل دهم اینتل Core i7 درکنار ۱۶ گیگابایت رم، یک ترابایت حافظه‌ی SSD پرسرعت NVMe PCIe و تراشه‌ی گرافیکی MX250 انویدیا بهره می‌برد که در ادامه به‌طور کامل عملکرد آن را بررسی می‌کنیم. قیمت لپ‌تاپ شیائومی می نوت بوک در محدود ۳۵ میلیون تومانی قرار دارد. با زومیت در بررسی لپ ‌تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Enhanced Edition همراه شوید.

لپ‌تاپ شیائومی Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6 Enhanced Edition توسط شرکت داتیس تجارت برتر خاورمیانه برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی و کیفیت ساخت

ظاهر می نوت بوک پرو 15 به‌قدری ساده است که در نگاه نخست متوجه نمی‌شوید این لپ‌تاپ به چه شرکتی تعلق دارد؛ چراکه هیچ لوگویی روی قاب پشت نمایشگر به‌چشم نمی‌خورد. فقط زیر دستگاه می‌توانید جمله «طراحی شده توسط شیائومی» را درکنار عبارت معروف «ساخت چین» پیدا کنید. کل دستگاه از آلومینیوم برس‌خورده‌ی مات، مقاوم و نوک‌مدادی ساخته شده از همین‌رو آثار انگشت و چربی دست را چندان نشان نمی‌دهد. لپ‌تاپ حرفه‌ای شیائومی کمی بیش از دو کیلوگرم وزن دارد و با اینکه سبک‌ترین لپ‌تاپ 15 اینچی بازار محسوب نمی‌شود، به‌راحتی می‌توان آن را جابه‌جا کرد.

لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

درست‌مانند محصولات بالارده‌‌ی دیگر شیائومی، می نوت‌بوک پرو ۱۵ کیفیت ساخت بسیار خوبی دارد. قسمت‌های مختلف بدنه و به‌خصوص محل استراحتگاه مچ دست با اِعمال فشار، فرو نمی‌روند و بدنه دچار پیچش نمی‌شود. اتصال نمایشگر به بدنه لپ‌تاپ توسط لولایی بزرگ انجام شده است که می‌تواند نمایشگر را به‌راحتی در زاویه دلخواهتان نگه دارد؛ البته این لولا آن‌قدری سفت نیست که نتوانید لپ‌تاپ را با یک دست باز کنید.

لبه لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro
ضخامت لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro
پشت لپ تاپ لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro
حاشیه نمایشگر لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

اگر بخواهیم کمی ریزبینانه طراحی می نوت بوک 15 را بررسی کنیم، باید به وجود تعدادی شکاف‌ اشاره کنیم؛ برای مثال، وقتی لپ‌تاپ را می‌بندید، نمایشگر روی کیبورد کاملا چفت نمی‌شود، موضوعی که در قسمت انتها و دو طرف لولا مشهودتر است. این فضای چند میلی‌متر می‌تواند به‌سرعت به محلی برای انباشته شدن گردوخاک تبدیل شود. مورد بعدی به شکاف یکی‌ دو میلی‌متری اطراف تاچ‌پد در مدل مورد بررسی زومیت بازمی‌گردد که هرازگاهی میزبان گردوغبار می‌شد.

درگاه‌ها و ارتباطات

تعداد و چیدمان درگاه‌های می نوت بوک 15 Enhanced Edition یکی از نقاط قوت آن محسوب می‌شود. این لپ‌تاپ مجموعا ۷ درگاه دارد که انتهای دو لبه‌ی دستگاه قرار گرفته‌اند. در سمت چپ، یک درگاه HDMI، دو درگاه USB 3.1 با پهنای باند ۵ گیگابیت‌برثانیه و درگاه ۳٫۵ میلی‌متر صدا قرار دارد. در سمت دیگر، دو درگاه USB نوع C و یک کارت‌خوان سه‌کاره تعبیه شده است. شیائومی ادعا می‌کند که می‌توانید تا سه نمایشگر را ازطریق درگاه‌های HDMI و USB نوع C به این لپ‌تاپ وصل کنید؛ اما متأسفانه هیچ‌یک از دو پورت USB-C از استاندارد تاندربولت پشتیبانی نمی‌کنند.

پورت‌ USB-C و SDXC در لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro
پورت USB و HDMI لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

در نظر داشته باشید که دستگاه فقط توسط یکی از دو درگاه Type-C شارژ می‌شود و دومین درگاه صرفا برای انتقال اطلاعات کاربرد دارد. اگر شیائومی یک درگاه LAN هم برای لپ‌تاپ رده‌بالایش در نظر گرفته بود، می‌توانستیم بگوییم که از نظر درگاه‌ها کامل است. شاید بهتر بود مثل شرکت‌های دیگر، شیائومی هم یک تبدیل USB به LAN در جعبه دستگاه قرار می‌داد. با وجود این، در مقایسه با سایر لپ‌تاپ‌های لوکس بازار، می نوت بوک 15 درگاه‌های کامل‌تری دارد.

برای ارتباط بی‌سیم، تراشه ساخت شرکت اینتل وظیفه کنترل Wi-Fi را بر عهده دارد که از استاندارد Wi-Fi 5 یا ac پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین با اینکه از نظر ارتباط بی‌سیم در بین سریع‌ترین لپ‌تاپ‌های جهان قرار نمی‌گیرد، ولی بعید است که هیچ‌وقت به مشکلی برخورید. به‌جز این، نسل پنجم بلوتوث هم وجود دارد تا با خیال راحت گوشی هوشمند یا دسته بازی را به آن وصل کنید.

کیبورد و تاچ‌پد

کیبورد شیائومی می نوت بوک 15 Enhanced Edition را یکی از بزرگ‌ترین ایرادهای آن می‌دانیم. دلیل اصلی این موضوع به چیدمان غیراستاندارد کلیدهای کیبورد بازمی‌گردد. در سمت راست کیبورد ستونی قرار دارد که کلید‌های روشن/خاموش دستگاه درکنار کلیدهای Home، End و تعدادی کلید دیگر تعبیه شده‌اند؛ درحالی‌که کلیدهای مهمی مثل Back Space و Delete به آن چسبیده‌اند، بنابراین باتوجه‌به عادت که انتظار داریم سمت راست Back Space کلید دیگری نباشد، کلید Home را موقع پاک‌کردن کاراکترها فشار می‌دادیم. نزدیک‌بودن بیش از حد کلیدهای Delete و روشن/خاموش دستگاه هم باعث شد تا چند بار به‌جای پاک‌کردن فایل موردنظرمان، دستگاه را به حالت Sleep ببریم. در ضمن بخش عددی یا همان Numpad هم در کیبورد می نوت‌بوک پرو 15 وجود ندارد.

کیبورد و ترک پد لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

صرف‌نظر از موارد مطرح‌شده، عملکرد کیبورد می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ کم‌وبیش رضایت‌بخش است. کلیدها به‌صورت جزیره‌ای و با فاصله‌ی مناسبی از هم چیده شده‌اند و عمق حرکتی کافی دارند. برای استفاده از وظایف ثانویه‌ی کلید‌ها می‌توانید کلید Fn را هم‌زمان با کلید موردنظر فشار دهید یا اینکه کلید‌های Fn و Ecs را به‌صورت هم‌زمان فشار دهید تا کلیه‌ی کلیدها به‌صورت پیش‌فرض، دومین وظیفه‌ی خود را انجام دهند. کیبورد شیائومی می نوت بوک پرو 15 نور پس‌زمینه‌ی سفید‌ی هم دارد که با فشردن کلیدهای Fn و F10 خاموش یا روشن می‌شود. بد نیست بدانید که نور پس‌زمینه یکی از تفاوت‌های می نوت‌بوک پرو 15 معمولی و مدل Enhanced Edition محسوب می‌شود.

در وسط استراحتگاه دست، تاچ‌پد بزرگ لپ‌تاپ قرار دارد. روکش تاچ‌پد شیشه‌ای است و به‌راحتی می‌توانید تفاوت را با دیگر بخش‌های استراحتگاه دست تشخیص دهید. کلیدهای چپ و راست به‌صورت یکپارچه زیر تاچ‌پد تعبیه شده‌اند و عملکرد خوبی هم دارند. تاچ‌پد دستگاه از تعداد زیادی از فرمان‌های لمسی دو، سه و حتی چهارانگشتی هم پشتیبانی می‌کند.

نمایشگر و اسپیکر

می نوت‌بوک پرو ۱۵ از نمایشگری با نسبت تصویر مرسوم ۱۶:۹ بهره می‌برد که هنوز طرفداران خاص را دارد؛ مک‌بوک‌، سرفیس‌ها و برخی دیگر از محصولات بالارده‌ی بازار به نسبت‌های تصویر با ارتفاع بیشتر روی آورده‌اند که برای کاربران حرفه‌ای انتخاب بهتری به‌حساب می‌آید. طبق انتظار شیائومی از پنل IPS LCD با رزولوشن ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ‌ نوسازی تصویر ۶۰ هرتز استفاده کرده که با رده‌ی قیمتی آن متناسب است.

صفحه نمایش لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

از نمایشگر می نوت‌بوک پرو ۱۵ پوشش مقاوم و براق گوریلا گلس ۳ محافظت می‌کند؛ نمایشگر غیر لمسی نوت‌بوک پرو زاویه‌ی دیدی مناسبی دارد؛ اما بازتاب نور کمی در فضاهای باز مشکل‌ساز می‌شود. پنل ۸ بیتی مبتنی بر فضای رنگی sRGB این لپ‌تاپ طبق ادعای سازنده ۱۰۰ درصد فضای رنگی یادشده را پوشش می‌دهد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

در آزمایش روشنایی زومیت که با الگوی شطرنجی و کاملا سفید و مشکی انجام می‌شود، می نوت‌بوک پرو ۱۵ در بیشترین حالت ۲۵۰ نیت روشنایی تولید می‌کند که کمی با ادعای ۳۰۰ نیتی شیائومی اختلاف دارد. رنگ مشکی عمق مناسبی دارد و با میانگین روشنایی ۱٫۴ نیت کنتراست قابل‌قبولی (۱۷۶.۶) را ایجاد می‌کند. روشنایی حداقل پنل نیز ۵.۵ نیت است که نه می‌توان آن را برای لپ‌تاپ بد دانست و نه در بین گزینه‌های مناسب برای استفاده در محیط‌های کاملا تاریک قرار داد.

لپ‌تاپ / آزمایش

تصویر سفید

تصویر مشکی

نسبت کنتراست

AdobeRGB

sRGB

DCI-P3

حداکثر روشنایی

حداقل روشنایی

میانگین روشنایی

Native

پوشش

میانگین خطا

پوشش

میانگین خطا

پوشش

میانگین

خطا

می نوت‌بوک پرو ۱۵

۲۵۰ نیت

۵.۵

۱.۴ نیت

۱۷۶.۶

۷۵ درصد

۵.۱

۱۰۰ درصد

۳

--

--

ایسر نیترو ۷

۲۶۸ نیت

۱۸.۸ نیت

۲.۰۵ نیت

۱۲۹.۵

۷۱.۵ درصد

۵.۳

۹۲.۵ درصد

۴

--

--

میت بوک D15

۲۱۳ نیت

۴.۳ نیت

۱.۵۴ نیت

۱۳۸

۴۸ درصد

۵.۱

۶۳ درصد

۴.۴

--

--

Razer Blade Stealth 13

۳۲۱ نیت

۶.۷ نیت

۳ نیت

۱۰۷

۷۱.۹ درصد

۴.۴

۹۰.۷ درصد

۲.۷

--

--

MateBook X Pro 2019

۴۷۵ نیت

۵.۳ نیت

۴.۱ نیت

۱۱۲

۷۳.۳ درصد

۴.۳

۹۹.۱ درصد

۱.۷

۷۵ درصد

۳.۵

Surface Pro 7

۳۹۴ نیت

۰.۸ نیت

۰.۶ نیت

۶۲۵

۷۲.۵ درصد

۴.۰

۹۶ درصد

۱.۶

--

--

Surface Laptop 2

۳۴۵ نیت

۱.۸ نیت

۳.۹ نیت

۸۸

۷۲ درصد

۳.۹

۹۶.۷ درصد

۱.۵

--

--

Surface Pro 6

۴۴۰ نیت

۴.۳ نیت

۰.۶ نیت

۷۳۳

۶۶.۳ درصد

--

۸۹.۵ درصد

۱.۳

--

--

MacBook Pro 13 2018

۴۴۰ نیت

۰.۰۰ نیت

۰.۵ نیت

۸۸۸

۷۷.۳ درصد

۲.۸

۱۰۰ درصد

۰.۴

۹۹ درصد

۱.۴

MateBook X Pro

۴۵۳ نیت

۵.۰۹ نیت

۴.۰۹ نیت

۱۰۸.۳۷

۷۳.۵ درصد

۳.۷

۹۸.۴ درصد

۱.۱

۷۳.۸ درصد

۲.۹

MacBook Pro 13 2017

۵۰۷ نیت

۳.۳۱ نیت

--

۶۰۸.۶۴

--

--

--

--

--

--

Surface Laptop

۳۸۷ نیت

۱.۷۱ نیت

--

۸۶.۹۶

--

--

--

--

--

--

* تمامی اعداد ذکرشده در جدول بالا در آزمایشگاه زومیت حاصل شده است.

رنگ‌ها طراوت بسیار خوبی در نمایشگر می نوت‌بوک پرو ۱۵ دارند که البته استفاده از پوشش براق به‌جای مات به زنده‌تر بودن آن‌ها کمک شایانی می‌کند. در آزمایش‌های ما این پنل ۱۰۰ درصد sRGB و ۷۵ درصد AdobeRGB را پوشش می‌دهد که ادعای شیائومی را تأیید می‌کند. تعادل رنگ سفید یا وایت‌بالانس به خوبی رقبا انجام نشده و دمای رنگ ۷۵۰۰ نیز گواه دمای پایین رنگ سفید است. میانگین خطای ۳ و ۵٫۱ در فضاهای sRGB و AdobeRGB نشان از کالیبره‌شدن نمایشگر دارد و از این نظر شیائومی نمره‌ی قبولی را دریافت می‌کند.

در زیر دستگاه، دو بلندگوی ۲٫۵ واتی قرار دارند که درکنار هم می‌توانند صدایی استریو با قدرت ۵ وات را تولید کنند. بلندگوهای می نوت‌بوک پرو 15 توسط شرکت معروف هارمن ساخته شده و تمام استانداردهای سخت‌گیرانه‌ی این شرکت را پشت سر گذاشته‌اند. به‌علاوه، از استاندارد دالبی پریمیوم هم پشتیبانی می‌کنند. در عملکرد روزمره، با اینکه نباید انتظار زیادی از این بلندگوهای کوچک داشته باشید، ولی برای اینکه با لپ‌تاپتان پادکست گوش دهید و هرازگاهی هم آهنگ‌های موردعلاقه‌تان را پخش کنید، صدای خروجی رضایت‌بخش است.

بازدهی و عملکرد

درحال‌حاضر شیائومی لپ‌تاپ می نوت‌بوک پرو ۱۵ نسخه‌ی Enhanced Edition را در دو نسخه به‌صورت انحصاری در بازار چین به‌فروش می‌رساند که اصلی‌ترین تفاوت آن‌ها به نوع پردازنده‌ی گرافیکی بازمی‌گردد؛ یکی از نسخه‌ها از ماژول MX250 و دیگری از ماژول MX350 بهره می‌گیرد. شیائومی اولترابوک پریمیوم‌ خود را با سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ نسخه‌ی هوم به زبان چینی به‌فروش می‌رساند؛ اما ظاهرا امکان تغییر کامل زبان به انگلیسی در تمامی بخش‌ها از جمله Bios نیز وجود دارد.

لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro در محیط ویندوز

لپ‌تاپ می نوت‌بوک پرو ۱۵ نسخه‌ی Enhanced Edition مجهز به پردازنده‌ی گرافیکی MX250 برای بررسی دراختیار زومیت قرار داشت؛ در ادامه ابتدا به‌شرح جزئیات مشخصات فنی دستگاه می‌پردازیم، سپس عملکرد آن را زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم.

توان پردازشی می‌ نوت‌بوک ۱۵ را پردازنده‌ نسل دهمی Core i7-10510U تأمین می‌کند؛ دومین عضو از خانواده‌ی Come Lake - U و مبتنی‌بر معماری قدیمی Skylake که از ۴ هسته و ۸ ترد بهره می‌برد. فرکانس و توان طراحی حرارتی (PL1 TDP) پایه‌ی این پردازنده به‌ترتیب ۱٫۸ گیگاهرتز و ۱۵ وات هستند؛ اما شرکت‌های تولیدکننده به‌دلخواه می‌توانند آن‌ها را به‌ترتیب تا سقف ۲٫۳ گیگاهرتز و ۲۵ وات (PL2 TDP) نیز بالا ببرند. اینتل فرکانس توربوی تک‌هسته و چندهسته‌ی پردازنده را به‌ترتیب ۴٫۹ و ۴٫۳ گیگاهرتز اعلام می‌کند که اعداد تحسین‌برانگیزی هستند؛ اما باید توجه داشت که کاربر تنها در بازه‌های زمانی چند میلی‌ثانیه‌ای به چنین فرکانس‌هایی دست خواهد یافت.

مشخصات فنی پردازنده‌ی می نوت‌بوک پرو ۱۵ مدل Enhanced Edition

مشخصات CPU

نام پردازنده

Intel Core i7-10510U

معماری

نسل دهم با معماری مبتنی‌بر اسکای‌لیک

لیتوگرافی

۱۴ نانومتر ارتقاءیافته

تعداد هسته

۴ هسته / ۸ ترد

فرکانس

۱٫۸۰ گیگاهرتز پایه (۲٫۳۰ گیگاهرتز در صورت ارتقا توان طراحی گرمایی)، ۴٫۹۰ گیگاهرتز توربو (یک هسته)

حافظه‌ی کش

۸ مگابایت

TDP

۱۵ وات با امکان ارتقا به ۲۵ وات یا کاهش به ۱۰ وات

گرافیک یکپارچه

Intel UHD Graphics

eDRAM

ندارد

فرکانس گرافیک یکپارچه

فرکانس پایه‌ ۳۰۰ مگاهرتز، فرکانس بیشینه ۱٫۱۵ گیگاهرتز

پشتیبانی از حافظه

DDR4-2666, LPDDR3-2133, LPDDR4-2933

مشخصات dGPU

نام پردازنده‌ی گرافیکی

MX250

لیتوگرافی

۱۴ نانومتر

معماری

پاسکال

تعداد هسته‌های Cuda

۳۸۴

فرکانس

۱۵۱۹ مگاهرتز

حافظه

۲ گیگابایت GDDR5

پهنای رابط حافظه

۶۴ بیت

پهنای حافظه

؟

توان طراحی گرمایی

۲۵ وات

پردازنده‌های خانواده‌ی Comet Lake U از رم کم‌مصرف LPDDR4X با فرکانس بیشینه‌ی ۲۹۳۳ مگاهرتز درکنار رم‌های DDR4 و LPDDR3 پشتیبانی می‌کنند و ماژول وای‌فای آن‌ها نیز با استاندارد وای‌فای ۶ سازگاری دارد؛ اما به‌جای واحد پردازش گرافیکی Intel Iris Plus Graphics به‌کاررفته در خانواده‌ی ۱۰ نانومتری Ice Lake از نمونه‌ی بسیار ضعیف‌ترِ Intel UHD Graphics بهره می‌گیرند.

خوشبختانه شیائومی برای جبران ضعف واحد پردازش گرافیکی Core i7-10510U، اولترابوک گران‌قیمت خود را به پردازنده‌ی گرافیکی ۲۵ واتی GeForce MX250 انویدیا با کُد 1D13 مجهز ساخته است. این پردازنده‌ی گرافیکی از ۲ گیگابایت حافظه‌ی ویدئویی GDDR5 ساخت شرکت Micron بهره می‌گیرد.

با وجود پشتیبانی پردازنده از رم‌های بهینه‌ترِ LPDDR4X، می نوت‌بوک پرو ۱۵ اینچی شیائومی از ۱۶ گیگابایت رم DDR4 با فرکانس ۲۶۶۶ مگاهرتز استفاده می‌کند. مهندسان چینی یک ترابایت حافظه‌ی SSD با کنترلر NVMe ساخت شرکت اینتل را نیز برای می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ در نظر گرفته‌اند که از ۴ مسیر پرسرعت PCIe بهره می‌گیرد؛ بنابراین روی کاغذ می‌توان سرعت خواندن و نوشتن بسیار خوبی را برای آن متصور بود.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی لپ‌تاپ‌ها

مدل‌ها / عملکرد

نرخ خواندن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

Xiaomi Mi Notebook Pro 15 Enhanced Ed.

۱۵۸۶٫۷۷

۱۷۷۲٫۹۹

Acer Nitro 7

۱۷۹۲٫۸۰

۱۵۵۰٫۴۹

Huawei MateBook D15 SSD

۳۴۳۶٫۸۸

۱۴۴۲٫۶۲

Huawei MateBook D15 HDD

۱۱۰٫۹۶

۱۰۸٫۰۱

Razer Blade Stealth Late 2019

۳۰۹۹٫۴۹

۱۲۳۰٫۱۳

Huawei MateBook X Pro 2019

۳۲۹۲٫۶۶

۲۹۴۱٫۵۰

Surface Pro 7

۲۰۱۸٫۳۵

۸۱۲٫۴۶

Surface Laptop 2

۱۵۳۸٫۲

۸۱۴٫۹

Surface Pro 6

۱۴۸۰٫۱

۲۳۵٫۹

MacBook Pro 13 2018

۳۰۱۰

۱۲۸۵

Huawei MateBook X Pro

۳۰۰۶٫۴

۲۰۰۴٫۸

LG Gram 15 2017

۵۵۵٫۸

۲۶۵

Razer Blade Stealth

۳۱۰۱

۱۵۹۳

MacBook Pro 13 (2017)

۲۹۹۶

۷۱۸٫۹

Surface Laptop (128GB)

۴۲۵٫۶

۱۲۸٫۲

Surface Pro 2017

۱۷۱۱

۹۷۷٫۲

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

حال نوبت به اجرای بنچمارک‌ها می‌رسد تا عیار می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ را بسنجند. در جدول زیر، بنچمارک‌های 3DMark و GFXBench درکنار GeekBench OpenCL پردازنده‌ی گرافیکی را تحت‌فشار قرار می‌دهند؛ درحالی‌که بنچمارک‌های GeekBench و CineBench هر دو CPU-محور هستند و دو بنچمارک PCMark 8 و PCMark 10 عملکرد کلی دستگاه را با شبیه‌سازی کاربری روزمره مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

جدول بنچمارک‌های لپ‌تاپ

لپ‌تاپ / بنچمارک

مشخصات فنی

GFXBench

3DMarkBasic

 GeekBench 5

GeekBench OpenCL

PCMark8

PCMark 10

CineBench

R20

Aztec Ruins

High Tier - Offscreen

Sky Diver

Fire Strike

Cloud Gate

Multi

Single

dGPU

GPU

Creative

Work

Home

CPU

Mi Notebook Pro 15 E.E

Core i7 - 10510U

MX250

Failed

۱۱۲۵۷

۳۴۹۸

۱۲۷۳۶

۳۱۱۰۷

۱۲۲۳

۱۱۸۶۳

۵۶۲۲

۳۷۷۳

۵۲۶۱

۳۵۸۷

۴۳۶۸

۱۱۹۷

Acer Nitro 7

Core i7 - 9750H

GTX 1650

۵۷۵۳٫۸۸

DirectX 12

۲۵۰۳۲

۸۲۳۳

۲۶۸۷۲

۵۳۲۴

۱۲۴۹

۴۲۲۰۶

۵۷۶۶

۴۷۴۱

۵۲۲۳

۴۰۷۷

۵۱۰۵

۲۲۲۰

MateBook D15

Core i5 - 10210U

MX250

۲۰۵۲٫۹

DirecX 12

۱۰۰۲۹

۳۲۲۰

۱۳۶۸۲

۳۹۶۰

۱۱۱۶

۱۱۷۸۶

۵۷۹۱

۳۹۸۶

۴۵۲۴

۳۵۵۶

۳۶۸۱

۱۵۸۸

Razer Blade Stealth 2019

Core i7 - 1065G7

GTX 1650

۴۶۵۳٫۸۷

DirecX 12

۱۴۳۳۶

۶۳۴۷

۱۳۳۲۱

۳۲۲۷

۱۱۳۹

--

--

۳۶۴۱

۴۱۴۸

۲۸۳۵

۴۷۲۴

--

MateBook X Pro 2019

Core i7 - 8565U

MX250

۱۴۹۷.۵۱ فریم

DirectX 12

۸۱۳۱

۲۶۱۵

۱۰۳۴۷

--

--

--

--

۳۶۳۳

۴۳۹۶

۳۲۲۸

۴۰۰۲

--

Surface Pro 7

Core i5 - 1035G4

۹۱۶.۹۲ فریم

DirectX 12

۶۲۱۵

۱۹۰۴

۱۰۸۳۷

۴۴۳۹

۱۲۵۱

--

--

۳۵۳۳

۴۳۴۵

۳۰۳۹

۳۶۸۸

--

MacBook Pro 13 (2018)

Windows 10

Core i5 - 8259U

۱۳۹۷.۶۱ فریم

DirectX 12

۷۲۷۸

۱۹۳۴

۱۱۹۹۸

--

--

--

--

۵۲۳۹

۴۴۲۰

۳۷۶۲

۳۳۷۱

--

MacBook Pro 13 (2018) macOS

Core i5 - 8259U

۱۴۱۶.۹۳ فریم

Metal

--

--

--

۳۸۰۸

۸۸۷

--

۸۰۰۷

--

--

--

--

--

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

اولترابوک شیائومی در بنچمارک‌های گرافیکی نتایجی نزدیک به MateBook D15 هواوی رقم می‌زند؛ اما مطابق انتظار از محصولات با قیمت مشابه همچون سرفیس پرو ۷ با پردازنده‌ی Core i5-1035G4، عملکرد گرافیکی به‌مراتب بهتری (بالغ بر ۸۰ درصد در تست‌‌های Sky Diver و Fire Strike) به‌نمایش می‌گذارد. می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ در تست‌های کُلی PCMark 8 و PCMark 10 نیز رقیب هم‌وطنش را از پیش‌رو برمی‌دارد؛ اما در بنچمارک CPU-محور CineBench R20 در کمال تعجب با اختلافی ۳۲ درصدی، عرصه را به میت‌بوک D15 واگذار می‌کند. لپ‌تاپ شیائومی در بنچمارک CPU-محور مشهور GeekBench نیز عرصه را در پردازش چندهسته‌ای با اختلاف حدود ۲۰ درصدی به میت‌بوک D15 می‌بازد.

لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro حین اجرای بازی

می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ اینچی از نسخه‌ی ۲۵ واتی MX250 برای انجام پردازش‌های گرافیکی کمک می‌گیرد، از همین‌رو برای ارزیابی عملکرد آن در دنیای واقعی دو بازی Gears 5 و Rise of the Tomb Raider را با وضوح Full HD و با دو تنظیمات گرافیکی Medium و High روی اولترابوک شیائومی اجرا کردیم که نتیجه را در جدول زیر مشاهده می‌کنید. اولترابوک شیائومی بازی Gears 5 را با هر دو گرافیک High و Medium با نرخ فریم بسیار بالاتری نسبت به میت‌بوک D15 اجرا می‌کند؛ اما در اجرا بازی Tomb Raider عملکرد ضعیف‌تری دارد.

نام بازی

رزولوشن

تنظیمات گرافیکی

میانگین نرخ فریم

Gears 5

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

High

۴۶٫۷

Gears 5

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

Medium

۵۹٫۴

Rise Of The Tomb Raider

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

High

۲۷٫۶۱

Rise Of The Tomb Raider

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

Medium

۳۱٫۲۹

*همه‌ی نرخ‌های فریم ذکرشده در این جدول با آزمایش‌های زومیت حاصل شده است.

شیائومی می‌گوید سیستم خنک‌کننده‌ی می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ در نسل جدید از دو لوله‌ با سطح رسانایی بزرگ‌تر بهره می‌برد و عملکرد بهینه‌تری ارائه می‌دهد. برای بررسی ادعای شیائومی، بنچمارک CineBench R20 را ۱۰ بار به‌صورت متوالی اجرا می‌کنیم تا سطح پایداری عملکرد دستگاه را تحت بارهای پردازشی مداوم بسنجیم.

نمودار آزمون استرس لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15

اولترابوک شیائومی عملکرد بسیار پایداری در آزمون استرس زومیت داشت؛ به‌طوری‌که در مسیر اجرای آزمون، پایین‌ترین امتیاز ثبت‌شده برای دستگاه تنها ۳٫۲ درصد پایین‌تر از امتیاز مرحله‌ی نخست است؛ اما باید توجه داشته باشید که امتیاز MateBook D15 با پردازنده‌ی Core i5 در مرحله‌ی نخست آزمون استرس ۳۲ درصد بیشتر از اولترابوک شیائومی با پردازنده‌ی Core i7 بود. برای یافتن دلیل چنین اختلافی، می‌توان به نمودارهای زیر نگاهی انداخت، همان‌طور که مشاهده می‌کنید، فرکانس پایدار می نوت‌بوک ۱۵ در همسایگی ۲٫۲ گیگاهرتز نوسان می‌کند؛ درحالی‌که لپ‌تاپ اقتصادی هواوی در همسایگی ۳٫۰ گیگاهرتز نوسان داشت! 

فرکانس پردازنده می نوت بوک پرو 15 حین آزمون استرس
دمای پردازنده می نوت بوک پرو 15 حین آزمون استرس
توان پردازنده می نوت بوک پرو 15 حین آزمون استرس

متأسفانه شیائومی راهکار محافظه‌کارانه‌ای را در مدیریت دمای پردازنده در پیش گرفته است و مطابق آنچه در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، اجازه‌ی تجاوز دما از همسایگی ۶۲ درجه‌ی سلسیوس را نمی‌دهد. مطابق انتظار توان پردازنده نیز در همسایگی ۱۵ وات نوسان می‌کند.

عمر باتری

می نوت‌بوک پرو ۱۵ اینچی برای شارژدهی به باتری نسبتا حجیم ۶۰ وات‌ساعتی لیتیوم-یون ساخت شرکت SUNWODA اتکا دارد. شیائومی می‌گوید اولترابوک جدیدش به‌لطف این باتری می‌تواند بالغ‌بر ۱۷ ساعت ویدئو به‌صورت Local با روشنایی نه‌چندان زیاد ۱۵۰ نیتی و حجم صدای ۵۰ درصد پخش کند. شیائومی همراه‌با دستگاه شارژر ۶۵ واتی نیز ارائه می‌دهد که ظرف ۴۰ دقیقه شارژ آن را به ۵۰ درصد می‌رساند.

کانال یوتیوب زومیت لپ تاپ شیائومی می نوت بوک پرو 15 Xiaomi Mi Notebook Pro

برای ارزیابی شارژدهی می نوت‌بوک پرو ۱۵، روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار دادیم و همه‌ی اتصالات بی‌سیم لپ‌تاپ را غیرفعال کردیم و با قراردادن اسلایدر سیستم مدیریت انرژی ویندوز ۱۰ روی حالت Better Battery، فیلم معیار زومیت با وضوح HD را از حالت شارژ کامل باتری تا خالی‌شدن آن به‌طور مداوم روی اولترابوک اقتصادی هواوی پخش کردیم. در این حالت، لپ‌تاپ شیائومی توانست ۱۷ ساعت و ۲ دقیقه شارژدهی کند که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌حساب می‌آید و با ادعای سازنده نیز برابری می‌کند.

زومیت برای ارزیابی عملکرد لپ‌تاپ‌ها در کاربری‌های روزمره از بنچمارک PCMark 8 - Home استفاده می‌کند. همان‌طورکه از نام آزمون جدید نیز برمی‌آید، PCMark 8‌ با شبیه‌سازی کاربری‌های نیمه‌متوسط و روزمره‌ی خانگی مانند وب‌گردی، ویرایش عکس و ویدئو یا نگارش متن، در روشنایی ۲۰۰ نیت و تنظیمات عملکرد Better Performance می‌تواند معیار مناسبی برای کاربری دنیای واقعی باشد. می نوت‌بوک پرو ۱۵ اینچی در بنچمارک PCMark 8 - Home با ثبت ‌زمان ۴ ساعت و ۳۱ دقیقه در رتبه‌ی بالاتری نسبت به میت‌بوک D15 قرار می‌گیرد.

لپ‌تاپ / آزمایش

نمایشگر

باتری 

ویدئو

PCMark 8 - Home

GFXBench - 

Manhattan 3.1

ابعاد و رزولوشن

وات‌ساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

طول‌عمر باتری

(دقیقه)

عملکرد در طولانی‌مدت

(فریم)

Mi NoteBook Pro 15 E.E

۱۵٫۶ اینچ

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

۶۰

۱۷:۰۲

۴:۳۱

Failed

Failed

Acer Nitro 7 2019

۱۵٫۶ اینچ

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

۵۷٫۵

۶:۲۷

۳:۱۵

۱۲۰٫۲۲

۳۷۱۰٫۵۲

Huawei MateBook D15

۱۵٫۶ اینچ

۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل

۴۲

۷:۰۴

۳:۱۰

۷۲٫۵۷

۳۷۱۷٫۲۸

Razer Blade Stealth Late 2019

۱۳٫۳ اینچ

۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ پیکسل

۵۳.۱

۵:۲۳

--

۷۰/۱۳

۲۷۲۱/۳۴

Huawei MateBook X Pro 2019

۱۳٫۹ اینچ

۲۰۰۰ × ۳۰۰۰ پیکسل

۵۷.۴

۱۴:۰۶

--

۱۶۷/۰۷

۱۵۱۳/۲۲

Surface Pro 7

۱۲٫۳ اینچ

۱۸۲۴ × ۲۷۳۶ پیکسل

۴۳.۲

۱۰:۰۰

--

۱۲۳/۷۹

۱۴۱۱/۳۲

MacBook Pro 13 2018 Windows 10

۱۳٫۳ اینچ

۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل

۵۸.۰

۱۲:۳۰

--

۶۹/۶۷

۲۱۷۱/۵۳

MacBook Pro 13 2018 macOS

۱۳٫۳ اینچ

۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل

۵۸.۰

۱۱:۰۷

--

۷۶/۲۲

۱۲۳۳/۱۶

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

متأسفانه بنچمارک GFXBench با وجود چندین بار تلاش، روی می نوت‌بوک پرو ۱۵ اجرا نشد، از این‌رو نتوانستیم عملکرد اولترابوک شیائومی در شارژدهی حین اجرای بازی‌ها را بسنجیم.

جمع‌بندی

تعداد سال‌های حضور شیائومی در بازار کامپیوتر از انگشتان یک دست نیز تجاوز نمی‌کند؛ اما با کمی استفاده از می نوت‌بوک پرو ۱۵ می‌توان به ظرفیت‌های این شرکت پی برد؛ اولترابوک جدید شیائومی از نظر کیفیت و دقت ساخت به بهترین‌های بازار بسیار نزدیک است. نمایشگر IPS با دقت رنگ و کنتراست مناسب، ترک‌پد شیشه‌ای و دقیق، شارژدهی بسیار خوب و عملکرد بسیار پایدار از جمله‌ی ویژگی‌های مثبت می نوت‌بوک پرو ۱۵ به‌شمار می‌آید. به‌لطف بهره‌گیری دستگاه از مدل ۲۵ واتی پردازنده‌ی گرافیکی MX250 می‌توان پاره‌ای از بازی‌ها را نیز در تنظیمات گرافیکی متوسط با آن تجربه کرد.

لوگو شیائومی

می‌ نوت‌بوک پرو ۱۵ به‌لطف ۱۶ گیگابایت رم کم‌مصرف LPDDR4X در زمینه‌ی چندوظیفگی رضایت اغلب کاربران را می‌تواند جلب کند، از سوی دیگر حافظه‌ی یک ترابایتی و سریع SSD آن چه به‌لحاظ فضای دردسترس، چه بارگذاری بازی‌ها و نرم‌افزارها تأثیر به‌سزایی بر تجربه‌ی مطلوب دستگاه می‌گذارد. از نظر زومیت اصلی‌ترین مشکلات می نوت‌بوک پرو ۱۵ به چینش نامناسب کلیدهای کیبورد و محافظه‌کاری بیش از حد شیائومی در پایین‌‌نگه‌داشتن دمای پردازنده بازمی‌گردد؛ مواردی که به‌‌ترتیب به اشتباه‌های تایپی بسیار و عملکرد پایین‌تر از حد انتظار پردازنده می‌انجامد.

شما کاربر عزیز زومیت می‌توانید لپ‌تاپ شیائومی Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6 Enhanced Edition را از فروشگاه اینترنتی شرکت داتیس تجارت برتر خاورمیانه خریداری کنید.

نکات مثبت

  • کیفیت و دقت ساخت بسیار خوب
  • پایداری عملکرد
  • دقت‌ رنگ و کنتراست مناسب نمایشگر
  • مجموعه‌ای متنوع از پورت‌ها
  • عمر باتری مناسب

نکات منفی

  • چینش نامناسب کیبورد
  • جلوگیری از افزایش دمای پردازنده که به عملکرد پایین‌تر از انتظار آن می‌انجامد
  • قیمت نسبتا بالا
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات