D1-lg

اورکلاک سی پی یو چیست؛ صفر تا ۱۰۰ اورکلاک CPU

یک‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
مطالعه 12 دقیقه
اورکلاک پردازنده
اورکلاک CPU می‌تواند قدرت پردازش دستگاه را افزایش و هزینه‌ها را کاهش دهد؛ اما اگر اصول آن رعایت نشود، به سخت‌افزار آسیب می‌رساند.
تبلیغات
D4-mci

اوورکلاک‌کردن پردازنده کاری نیست که فقط مختص کسانی باشد که از سیستم خود استفاده‌های سنگین مانند گیمینگ می‌کنند؛ بلکه برای کاربران عادی نیز گاهی اورکلاک، یعنی به‌تأخیر‌انداختن ارتقای سیستم و صرفه‌جویی در هزینه‌.

در این مطلب خواهید آموخت که چطور با طی چند گام ساده بدون صرف هزینه‌ ۱۰ درصد یا بیشتر به قدرت پردازش دستگاهتان اضافه کنید.

این مقاله با تغییرات جزئی در تاریخ ۴ دی ۱۴۰۱ به‌روز شد.

کپی لینک

اورکلاک چیست؟

اورکلاک (Overclock) در لغت به‌معنی افزایش سرعت کلاکِ یکی از اجزای سخت‌افزار است. سازنده‌ی تراشه فرکانس مشخصی را برای کارکرد آن در نظر می‌گیرد و وقتی آن را اورکلاک می‌کنیم، درواقع می‌خواهیم سرعت کلاک بيشتری از آنچه سازنده در نظر گرفته است، دریافت کنیم.

سرعت کلاک که با هرتز اندازه‌گیری می‌شود، تعداد چرخه‌هایی است که CPU شما می‌تواند در یک ثانیه انجام دهد. بنابر این تعریف، پردازنده‌ای ۴ گیگاهرتزی می‌تواند ۴ میلیارد چرخه کلاک‌ در ثانیه انجام دهد. اورکلاک یا O.C بدین‌معنی است که سرعت کلاک پردازنده را از حد مجاز و تعریف‌شده خود افزایش دهیم.

با افزایش سرعت کلاک، تعداد اعمال انجام‌شده در ثانیه افزایش می‌یابد و عملکرد سیستم بهتر می‌شود؛ اما گرمای بیشتری نیز تولید می‌شود و حرارت قطعه افزایش می‌یابد. به‌همین‌دلیل، برای جلوگیری از آسیب به سخت‌افزار باید به‌دقت دمای آن را بررسی و در‌صورت نیاز از تجهیزات خنک‌کننده‌ی بهتری استفاده کرد.

فقط اجزای سخت‌افزاری که کلاک داخلی برای همگام‌سازی سرعت دارند، می‌توانند اورکلاک شوند. اورکلاک‌کردن معمولاً برای پردازنده‌ی اصلی (CPU) و پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) و اجزای دیگری مثل حافظه‌ی رم صورت می‌گیرد. در این مقاله، به‌طور‌خاص درباره‌ی روش اورکلاک‌کردن CPU صحبت خواهیم کرد.

کپی لینک

نکات مهم قبل از اورکلاک CPU

نکات مهمی وجود دارد که در همین ابتدای کار لازم است مدنظر قرار دهید. همه‌ی پردازنده‌ها به‌راحتی اوورکلاک نمی‌شوند. اگر از پردازنده‌های AMD استفاده می‌کنید، کار راحت‌تر است؛ اما مثلاٌ اینتل جزو شرکت‌هایی است که به‌ندرت اجازه‌ی اوورکلاک را به کاربران می‌دهد. با‌این‌حال، پردازنده‌هایی از این شرکت که پسوند X یا K دارند مانند Intel Core i5-7600K قابلیت اورکلاک‌شدن را دارند.

پردازنده‌ها رفتار متفاوتی در‌قبال اورکلاک نشان می‌دهند

نکته‌ی دیگر اینکه سی‌پی‌یوها قطعاتی الکترونیکی از جنس سیلیکون هستند. توان پردازنده‌ها در تحمل سرعت‌های بیشتر، با‌هم متفاوت است؛ حتی پردازنده‌هایی با مدل و مشخصات یکسان می‌توانند تحمل متفاوتی نشان دهند. دلیل مشخصی برای این موضوع وجود ندارد؛ به‌همین‌دلیل، کاربران از آن با عنوان «شانس سیلیکونی» یاد می‌کنند.

اورکلاک پایدار اورکلاکی است که بین سرعت و گرما تعادل برقرار کند. هرچه پردازنده‌ی خود را به اجرای سریع‌تر وادار کنید، داغ‌تر می‌شود. اگر سیستم شما بیش‌از‌حد داغ شود، قبل از اینکه آسیبی ببیند، به‌صورت خودکار خاموش خواهد شد. برای اینکه سیستم بعد از اورکلاک عملکرد پایداری داشته باشد، باید آن را خنک نگه دارید.

خنک‌کننده‌های ارزان‌قیمتی که همراه اکثر سی‌پی‌یوها عرضه می‌شوند، شاید به کار شما نیایند. سعی کنید فن قوی‌تری مانند Nocuta تهیه یا از خنک‌کننده‌های مایع استفاده کنید که عملکردی مانند رادیاتور​ ماشین دارند.

در این آموزش، از نرم‌افزار بایوس UEFI استفاده می‌شود که امکان اعمال تنظیمات سخت‌افزاری را فراهم می‌کند؛ اما برخی تولیدکنندگان مادربورد برنامه‌های کارآمدی را برای اوورکلاک ایمن پردازنده به کاربران ارائه می‌کنند.

در‌صورتی‌که فکر می‌کنید کار با این نرم‌افزارها سخت است، می‌توانید از برنامه‌هایی نظیر Dual Intelligent processors 5 شرکت نکسوس یا برنامه‌ی EasyTune شرکت گیگابایت یا Extreme Tuning شرکت اینتل استفاده کنید. مادربوردها‌ی MSI حتی یک دکمه‌ی فیزیکی مجزا به نام OC Genie دارند که با فشار آن می‌توانید سرعت عملکرد کامپیوتر را افزایش دهید.

کپی لینک

اقدامات اولیه‌ برای اورکلاک

در این مطلب، از مادربورد Maximus VIII Hero Alpha و پردازنده‌ی اینتل Core i7-6700K استفاده شده است. مسلماً موارد مطرح‌شده را باید بسته به سخت‌افزار خود تغییر دهید؛ اما اصول کلی پابرجا و برای همه‌ی دستگاه‌ها و پردازنده‌ها یکسان هستند.

بهتر است ابتدا بایوس را به‌روزرسانی کنید

قبل از شروع، حتما آخرین نسخه‌ی نرم‌افزار BIOS مخصوص مادربورد خود را از وب‌سایت سازنده دانلود و نصب کنید. این گام مهمی است که باعث می‌شود مطمئن شوید از جدیدترین تغییرات موجود بهره می‌برید و تلاش شما برای رفع مشکلات از‌پیش‌رفع‌شده به‌هدر نمی‌رود. کامپیوتر شخصی خود را روشن کنید و هنگام بوت، دکمه‌ی F2 را بزنید تا به بایوس دسترسی پیدا و کار را آغاز کنید.

همان‌طور‌که در تصویر می‌بینید، پردازنده‌ی ما حداقل فرکانس پردازشی ۴ گیگاهرتز دارد. همچنین، از گزینه‌ی Max Turbo برای افزایش سرعت تا ۴.۲ گیگاهرتز در‌صورت لزوم برخوردار است. این پردازنده وقتی سیستم در حالت استفاده‌ی عادی باشد، ۲۵ درجه دما دارد و ۱.۲۶۴ ولتاژی است که در حالت عادی دریافت می‌کند.

اورکلاک پردازنده

دکمه‌ی F7 را بزنید تا به تتظیمات پیشرفته بروید. در سمت راست صفحه، دو تنظیم اضافه وجود دارد که اولی BCLK و مخفف فرکانس پردازشی پایه است و در‌حال‌حاضر، روی ۱۰۰ مگاهرتز قرار دارد. زیر آن تنظیمات Ratio قرار دارد که به آن «ضریب» نیز می‌گویند. سرعت پردازنده‌ی شما حاصل ضرب ساده‌ی فرکانس پردازشی پایه در ضریب یا Ratio است. در این مثال، ۱۰۰ مگاهرتز ضربدر ۴۰ برابر است با ۴۰۰۰ مگاهرتز، یعنی ۴ گیگاهرتز.

اورکلاک پردازنده

برای اورکلاک سی‌پی‌یو باید یکی از دو مقدار مربوط به سی‌پی‌یو، یعنی فرکانس پایه یا ضریب را تغییر دهیم. اگر ضریب را به ۴۲ تغییر دهیم، حاصل ضرب آن در فرکانس پایه که در‌حال‌حاضر ۱۰۰ مگاهرتز است، فرکانس پردازشی ۴.۲ گیگاهرتز را به ما خواهد داد.

سوییچ به تنظیمات دستی

مادربوردهای پیشرفته ممکن است به تنظیمات خودکار برای اورکلاک آسان مجهز باشند.

اورکلاک پردازنده

در منو Asus Extreme Tuner، گزینه‌ی Ai Overclock Tuner را از حالت Auto روی Manual قرار می‌دهیم. این کار اجازه‌ی دسترسی تغییر فرکانس پایه را به ما خواهد داد.

اورکلاک

حالا می‌توانید مقدار مدنظر خود را در فیلد BCLK وارد کنید؛ اما فعلاً دست نگه دارید. در زیر این قسمت، گزینه‌ی CPU Core Ratio را مشاهده می‌کنید که امکان تنظیم ضریب را به ما می‌دهد.

بعضی مادربوردها علاوه‌بر تنظیمات کلی، امکان اِعمال تنظیمات روی هسته‌ها به‌صورت انفرادی را نیز دارند؛ چرا‌که اورکلاک بی‌مهابا اگر به‌طورکلی انجام گیرد، می‌تواند سیستم شما را ناپایدار کند. باوجوداین، اگر هسته‌ها را به‌تدریج و به‌صورت انفرادی اورکلاک کنید، به تعادل بهتری دست خواهید یافت.

اورکلاک پردازنده

با تغییر تنظیمات CPU Core Ratio از حالت Auto به هر حالت دیگر، قسمت مربوط به تغییر ضریب ویرایش‌شدنی می‌شود. گزینه‌ی Sync All Cores امکان اِعمال تنظیمات جمعی هسته‌ها و گزینه‌ی Set Per Core امکان اِعمال تنظیمات تکی هسته‌ها را فراهم می‌کند.

اورکلاک پردازنده

در این آموزش، تنظیمات کلی را اِعمال می‌کنیم؛ اما شما می‌توانید هر‌کدام از هسته‌ها را روی فرکانس مطلوب خودتان تنظیم کنید. پیش از اینکه تغییری در فرکانس پردازشی پایه یا ضریب اِعمال کنیم، عامل دیگری به نام ولتاژ نیز وجود دارد که باید مدنظر قرار دهیم. ولتاژی که به پردازنده‌ی شما می‌رسد، مدام در حال تغییر است.

سرعت‌های بیشتر ولتاژ بیشتری را برای عملکرد پایدار طلب می‌کنند. مادربورد دستگاه شما بدون اینکه متوجه شوید، این مسئله را مدیریت می‌کند؛ اما شما می‌توانید سطح ولتاژ دریافتی سی‌پی‌یو را نیز بر‌اساس اورکلاکی که انجام می‌دهید، دست‌کاری و تنظیم کنید.

اورکلاک پردازنده

به پایین صفحه بروید و روی CPU Core/Cache Voltage کلیک کنید. فهرستی روبه‌روی شما قرار خواهد گرفت که سه نوع تنظیم جایگزین را ارائه می‌کند. Manual Mode یک مقدار ولتاژ ایستا را برای همه‌ی حالت‌های پردازش در نظر می‌گیرد. در این حالت، پردازنده چه در حالت مصرف عادی باشد، چه در حالت مصرف سنگین، ولتاژ ثابتی را دریافت خواهد کرد. اگر مصرف برق را در نظر بگیرید، این حالت اصلاً به‌صرفه نیست؛ اما بیشترین کنترل را به شما می‌دهد.

در حالت Offset Mode، می‌توانید مقدار ولتاژ را زیاد کنید یا اگر قصد آندرکلاک دارید، ولتاژ را کم کنید. در این قسمت، هر مقداری که وارد کنید، به مقدار اولیه اضافه خواهد شد. برای مثال، اگر مقدار ۰.۱ را وارد کنید، در حالتی که پردازنده قبلاً ۱.۲۵ ولتاژ دریافت می‌کرد، ۱.۳۵ ولتاژ دریافت خواهد کرد.

در حالت Adaptive Mode یا انطباقی، سی‌پی‌یو فقط در‌صورتی‌که در حالت توربو قرار گیرد، ولتاژ بیشتر را دریافت خواهد کرد. توجه کنید که در برخی مادربوردها در حالت Adaptive نیز، می‌توانید یک مقدار Offset را تنظیم کنید که در این صورت، بدون فعال‌کردن حالت توربو نیز پردازنده ولتاژ بیشتری دریافت می‌کند.

اورکلاک پردازنده

اگر اولین‌بار است که اورکلاک می‌کنید و در این زمینه تجربه چندانی ندارید، بهتر است اجازه دهید مادربورد به‌صورت خودکار ولتاژ را مدیریت کند؛ حداقل تا زمانی که حرفه‌ای‌تر شوید. چنانچه هرگونه ناپایداری را تجربه کردید، مقادیر واردشده در حالت‌های Adaptive و Offset را افزایش دهید تا پردازنده‌ را با ولتاژ بیشتری تغذیه کنید.

فراموش نکنید که گرفتن بنچمارک از سیستم در حالت Manual فشار زیادی به پردازنده می‌آورد و ممکن است باعث آسیب آن شود. حتماً به راهنمایی‌های موجود در صفحه‌ی مربوط به تنظیمات بایوس مادربورد خود دقت کنید. در تصویر بالا، راهنمایی‌هایی در پایین صفحه درباره‌ی تنظیمات کمینه و بیشینه‌ی ولتاژ را شاهد هستید.

بنچمارک بگیرید، سپس اورکلاک کنید

حالا که درباره‌ی اصول اورکلاک بحث کردیم، احتمالاً می‌خواهید بدانید که چه تنظیماتی برای کامپیوتر شما مناسب است. ازآن‌جاکه هر پردازنده ویژگی‌های یکتایی دارد، هیچ تنظیمات اورکلاک استانداردی وجود ندارد که به‌صورت تضمینی روی تمامی کامپیوترها جواب دهد. پس، زمان آن فرا رسیده است که دست به کار شوید و آزمون‌و‌خطا را شروع کنید.

هدف از اورکلاک افزایش عملکرد به‌شرط حفظ پایداری است

بار‌دیگر هدفمان را مرور می‌کنیم: می‌خواهیم ضمن دستیابی به حداکثر سرعت پردازنده‌ی خود، سیستمی خنک و با عملکرد پایدار داشته باشیم. چنین سیستمی به‌راحتی روشن می‌شود و بالا می‌آید و آزمون‌های پرفشار بنچمارک را نیز با موفقیت پشت‌سر می‌گذارد. کاری که باید انجام دهید، این است که بنچمارک بگیرید، اورکلاک کنید، مجدداً بنچمارک بگیرید، دوباره اورکلاک کنید و به همین شکل ادامه دهید.

در حالتی که هنوز اورکلاک نکرده‌اید، از سیستم خود بنچمارک بگیرید تا از ولتاژ پایه و حرارت و سرعت هسته‌ها مطلع شوید. سپس، فرکانس پایه یا ضریب را کمی افزایش دهید تا به افزایش سرعتی در حد ۰.۲ گیگاهرتز دست یابید. کامپیوتر را ریستارت کنید و مجدداً بنچمارک بگیرید تا ببینید آیا عملکرد پایدار است یا خیر‌. اگر پایدار بود، بازگردید و فرکانس را بیشتر و دوباره آزمایش کنید. اگر پایدار نبود، یا فرکانس را کمی کاهش یا ولتاژ را افزایش دهید و مجدداً امتحان کنید.

گیک‌بنچ بهترین گزینه برای گرفتن بنچمارک است

روند اورکلاک ممکن است کمی سخت باشد؛ اما این روش امن به شما کمک می‌کند که به درک درستی از قابلیت‌های پردازنده‌ی خود دست پیدا کنید. برنامه‌های زیادی برای گرفتن بنچمارک از سی‌پی‌یو وجود دارد. گیک‌بنچ گزینه‌ی محبوبی است. PCMark و Cinebench نیز در بین کاربران معروف هستند. بیشتر این نرم‌افزارها پولی هستند؛ اما امکان استفاده‌ی آزمایشی رایگان را ارائه می‌دهند.

ما از گیک‌بنچ ۴ استفاده می‌کنیم. درکنار گیک‌بنچ، برای بررسی سرعت‌ها و ولتاژها از برنامه‌ی CPU-Z استفاده می‌کنیم. برای کنترل میزان دما نیز از برنامه‌ی CAM متعلق به شرکت NZXT استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید از برنامه‌ی SpeedFan یا هر برنامه‌ای که با مادربوردتان ارائه شده، استفاده کنید.

در زیر تصویری از اطلاعات برنامه‌ی CPU-Z قبل از اِعمال اورکلاک را مشاهده می‌کنید. نمودارها در عکس ثابت هستند؛ اما در‌واقع مدام بسته به بار پردازشی وارده تغییر می‌کنند. به بخش‌های Core Voltage و Clocks توجه کنید. در قسمت Clocks، سرعت کلی پردازنده‌ی سیستم شما به‌همراه ضریب به‌نمایش در‌آمده است. در‌خصوص حرارت، دستگاه ما در حالت مصرف عادی ۳۲ درجه‌ی سانتی‌گراد دما را نشان می‌دهد.

گیک‌بنچ ۴ یا هر برنامه‌ای که انتخاب کرده‌اید، باز و بنچمارک سی‌پی‌یو را اجرا کنید. برای کسب نتایج دقیق‌تر، هنگام گرفتن بنچمارک با سیستم کار نکنید؛ ولی برنامه‌ی CPU-Z و کنترل دما را برای بررسی تغییرات سرعت‌ و ولتاژ و حرارت زیر نظر بگیرید. وقتی بنچمارک تکمیل شد، نتایج را در مرورگر اینترنت می‌توانید مشاهده کنید.

گیک‌بنچ برای عملکرد تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای امتیازهای جداگانه در نظر می‌گیرد که برای انجام تنظیمات بعدی باید مد‌نظر قرار دهید. دمای سیستم ما حین گرفتن بنچمارک تا ۵۴ درجه افزایش پیدا کرد.

سیستم را مجدد راه‌اندازی کنید و به UEFI BIOS بروید. از‌آن‌جاکه پردازنده‌ی ما در حالت توربو از‌پسِ سرعت ۴.۲ کیگاهرتزی بر‌می‌آید، ضریب ۴۴ را وارد می‌کنیم تا سرعت پردازنده به ۴.۴ گیگاهرتز افزایش یابد. در این مرحله، به ولتاژ دست نمی‌زنیم؛ اما چنانچه ناپایداری پدیدار شد، می‌توانیم سراغ ولتاژ نیز برویم.

اورکلاک پردازنده

سیستم را ریبوت کنید و مجدداً سرعت هسته‌ها و ولتاژ را بررسی کنید. همان‌طور‌که می‌بینید، با اِعمال تنظیمات جدید، سرعت پردازنده‌ی ما به ۴.۴ گیگاهرتز و ولتاژ به ۱.۴۴ ولت افزایش پیدا کرده است.

برای انجام اورکلاک ایمن، دمای سی‌پی‌یو نباید بیش از ۷۰ درجه برود. افزایش دما به ۸۰ درجه و بیشتر باعث می‌شود سخت‌افزار شما در‌معرض خطر قرار گیرد؛ اما صرفاً برای کنجکاوی، ما روند بالا را ادامه دادیم و هر بار ۰.۱ گیگاهرتز دیگر به سرعت اضافه کردیم.

تست بنچمارک را تکرار کنید تا ببینید سی‌پی‌یو با تنظیمات جدید زیر فشار چه عملکردی را از خود نشان می‌دهد. این بار مشاهده می‌کنید که دمای پردازنده‌ی ما تا ۷۱ درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش یافت. در‌نتیجه، سروصدای بیشتری از فن‌ها و خنک‌کننده‌ها بلند شد؛ اما عملکرد سیستم پایدار باقی ماند.

عملکرد سریع‌تر، عملکرد بهتر نیست

ما موفق شدیم بدون اینکه عملکرد کامپیوتر ناپایدار شود، تا ۴.۸ گیگاهرتز اورکلاک را ادامه دهیم. سیستم در سرعت ۴.۹ گیگاهرتز هنگام اجرای ویندوز هنگ کرد. در این سرعت، بیشترین نقطه‌ی حرارت به ۸۷ درجه‌ی سانتی‌گراد رسید که کمی خطرناک است. ممکن است تصمیم بگیریم برای ایجاد حاشیه‌ی امنیت کمی سرعت را کاهش دهیم؛ اما به‌هرحال نتایج به‌دست‌آمده ظرفیت پردازنده را به ما نشان داد.

نکته‌ی پایانی اینکه همیشه سرعت بیشتر پردازنده ضامن عملکرد بهتر سیستم نیست. گرمای اضافه‌ی حاصل از اورکلاک بعضی اوقات می‌تواند باعث کاهش خودکار سرعت پردازنده برای کنترل دما شود و عملکرد سیستم را کاهش دهد. برای اثبات این ادعا، می‌توانید به بنچمارک‌های ما نگاه کنید:

اورکلاک پردازنده
اورکلاک پردازنده
مقاله‌های مرتبط:

    همان‌طورکه می‌بینید، امتیاز بنچمارک عملکرد تک‌هسته‌ای با افزایش بیشینه‌ی سرعت پردازنده به‌صورت یکپارچه افزایش پیدا کرده است. بااین‌حال، بنچمارک عملکرد چندهسته‌ای آمار نامنظمی را نشان می‌دهد؛ به‌طوری‌که ابتدا به ۴.۵ گیگاهرتز رسید و سپس در‌حالی‌که بیشینه‌ی سرعت و حرارت بیشتر شدند، در همان حال مانده است.

    نقطه‌ی مطلوب وجود دارد که باید آن را پیدا کنید؛ نقطه‌ای که در آن بین سرعت و گرما و عملکرد تعادل برقرار باشد. برای رسیدن به این نقطه باید در هر مرحله سرعت را کمی افزایش دهید و بنچمارک بگیرید و مجدداً کمی افزایش سرعت را اِعمال کنید.

    فراموش نکنید که نتایج به‌دلیل همان پدیده‌ی شانس سیلیکونی که در ابتدا گفتیم، برای سیستم‌های مختلف متفاوت خواهد بود. حالا که اصول کار را یاد گرفته‌اید، وقت بگذارید و آن نقطه‌ی مطلوب را برای سیستمتان پیدا کنید. ۱۰ تا ۱۵ درصد بهبود عملکرد بدون هیچ هزینه‌ی اضافه ماحصل کار خواهد بود.

    نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با زومیت به‌اشتراک بگذارید. مشخصات فنی کامل و قیمت پردازنده در فروشگاه‌های اینترنتی و مقایسه‌ی کامل انواع CPU را در بخش محصولات مشاهده کنید. در این بخش، انواع CPU اینتل ازجمله سری‌ Core i3 و Core i5 و Core i7 و پردازنده‌های مرکزی AMD رایزن (Ryzen) برای مقایسه و خرید در‌دسترس کاربران است. 

    سوالات متداول

    • منظور از سرعت کلاک چیست؟

      سرعت کلاک که با هرتز اندازه‌گیری می‌شود، تعداد چرخه‌هایی است که CPU شما می‌تواند در یک ثانیه انجام دهد. بنابر این تعریف، پردازنده‌ای ۴ گیگاهرتزی می‌تواند ۴ میلیارد چرخه کلاک در ثانیه انجام دهد.

    • اورکلا سی‌‌پی‌یو چیست؟

      اورکلاک سی‌پی‌یو به‌معنی افزایش سرعت کلاک پردازنده از حد مجاز و تعریف‌شده است تا قدرت پردازش دستگاه افزایش و هزینه‌ها کاهش پیدا کند. اورکلاک باعث تولید گرمای بیشتری می‌شود و اگر اصول این فرایند را رعایت نکنیم، سخت‌افزار آسیب می‌بیند.

    • برای بنچ‌مارک گرفتن از سی‌پی‌یو از چه برنامه‌هایی می‌توان استفاده کرد؟

      برنامه‌های زیادی برای بنچمارک گرفتن از سی‌پی‌یو وجود دارد؛ ازجمله گیک‌بنچ و PCMark و Cinebench. بیشتر این نرم‌افزارها پولی هستند؛ اما امکان استفاده‌ی آزمایشی رایگان را ارائه می‌دهند.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    تبلیغات
    D5-b3IranServer
    داغ‌ترین مطالب روز
    بهترین گوشی های تاشوی بازار ایران
    بهترین گوشی های تاشو؛ از Mate XT هواوی تا زد فلیپ ۶ [بهار ۱۴۰۴]

    گوشی‌های تاشو در سال‌های اخیر رفته‌رفته جایگاه خود را در بازار پیدا کرده‌اند؛ اما فهرست بهترین گوشی تاشو بازار شامل چه مدل‌هایی می‌شود؟

    82
    2 روز پیش
    بهترین گوشی‌های شیائومی
    بهترین گوشی شیائومی در بازار ایران [اردیبهشت ۱۴۰۴]

    بهترین گوشی های شیائومی با ارزش خرید بالا کدام مدل‌ها هستند؟ در هر رده قیمتی چه انتظاری باید از بهترین گوشی شیائومی داشته باشیم؟

    522
    15 ساعت پیش
    بام بانک ملی
    همه‌چیز درباره‌ سامانه‌ بام بانک ملی؛ راهنمای استفاده از خدمات هوشمند بانک ملی

    بانکداری دیجیتال دیگر آینده نیست، اکنون است. در این مطلب با سامانه‌ بام بانک ملی آشنا می‌شوید که نگاه شما به خدمات بانکی را تغییر می‌دهد.

    18
    یک روز پیش
    چک صیادی
    چک صیادی چیست؟ نحوه ثبت، استعلام و تایید چک صیادی

    در این مقاله‌ی زومیت صفر تا صد ثبت چک صیادی و نحوه‌ی استفاده از آن را آموزش می‌دهیم. پس اگر قصد استفاده از چک صیادی را دارید، همراه ما باشید.

    6
    12 ساعت پیش
    بازی internet roadtrip
    کاربران اینترنت عاشق این بازی شده‌اند؛ سفر به دل جاده‌ها با گوگل مپ!

    هزاران نفر از سرتاسر جهان در سفر مشترک اینترنتی، پشت فرمان ماشینی خیالی نشسته‌اند.

    55
    2 روز پیش
    افتتاح حساب
    افتتاح حساب غير حضوری؛ چه بانک هایی افتتاح حساب آنلاین دارند؟

    بدون مراجعه به بانک، تنها با موبایل و اینترنت حساب بانکی باز کنید. در این مطلب، با شرایط و مراحل افتتاح حساب غیر حضوری در بانک‌های مختلف آشنا ...

    27
    یک روز پیش
    آثار تاریخی شگفت‌ انگیز
    آثار باستانی شگفت‌انگیزی که تاریخ را برایتان جذاب‌تر می‌کنند

    این مجموعه از آثار باستانی شگفت‌انگیز، داستان‌هایی را از گذشته‌های دور روایت می‌کند که می‌تواند شما را به دنیای تاریخ و میراث‌های آن جذب کند.

    18
    18 ساعت پیش
    تبلیغات
    DN-DNShatel

    نظرات

    تبلیغات
    D7-B6Snappshop
    D7-zoomitproduct
    آخرین ویدیوها
    پخش از رسانه
    عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
    آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
    00:12:54
    عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
    بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
    00:14:14
    زومکست فضاهای اشتراکی
    گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
    00:44:45
    یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
    یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
    00:07:40
    عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
    آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
    00:25:22
    پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
    پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
    00:15:17
    عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
    صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
    00:41:20
    بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
    بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
    00:09:06
    تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
    تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
    00:14:52
    کاور زومکست اسنپ فود
    گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
    00:55:58
    بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
    بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
    00:11:41
    عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
    بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
    00:16:53
    گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
    گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
    00:57:47
    تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
    خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
    00:05:50
    جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
    جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
    00:13:09
    عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
    آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
    00:12:44
    عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
    بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
    00:13:37
    پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
    پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
    00:12:58
    کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
    کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
    00:16:44
    عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
    iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
    00:10:59
    اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
    اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
    00:07:04
    آیفون ۱۷ این شکلیه؟
    سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
    00:17:17
    زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
    لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
    00:17:54
    چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
    چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
    00:27:52
    جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
    ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
    00:12:01
    مقایسه دوربین بزرگ زومیت
    بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
    00:16:44
    زوم کست آچاره
    آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
    00:42:40
    تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
    تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
    00:26:47
    با Kling AI ویدیو بساز
    آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
    00:31:26
    آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
    آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
    00:38:14
    LG QNED86 TV
    بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
    00:12:39
    عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
    سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
    00:14:56
    عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
    وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
    00:16:13
    عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
    آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
    00:23:39
    عکس یخچال MoodUp ال‌جی
    این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
    00:05:48
    بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
    بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
    00:10:23
    عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
    بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
    00:13:31
    زومکست با مدیرعامل جاباما
    گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
    00:38:48
    دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
    شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
    00:13:15
    نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
    نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
    00:14:33
    عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
    سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
    00:30:05
    موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
    پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
    02:00:00
    عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
    بررسی آل این وان گرین مدل GT624
    00:35:45
    عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
    بررسی گوشی پوکو X7 پرو
    00:10:50
    عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
    عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
    00:36:29
    عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
    مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
    00:11:29
    عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
    مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
    00:47:42
    عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
    مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
    00:07:27
    زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
    محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
    00:10:48
    پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
    پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
    00:06:49
    42 مطلب
    کالکشن بیوگرافی
    بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
    58 مطلب
    لوگوی اندروید
    ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
    14 مطلب
    طرح مفهومی سخت‌افزار
    شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
    18 مطلب
    پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
    ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
    47 مطلب
    کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
    مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

    مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
    3.9
    گلکسی A36 سامسونگ

    از23,663,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
    3.6
    گلکسی A26 سامسونگ

    از17,869,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
    3.8
    گلکسی A56 سامسونگ

    از25,888,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
    3.9
    پوکو X7 شیائومی

    از21,500,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
    4.7
    پوکو X7 پرو شیائومی

    از26,090,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
    4.4
    گلکسی اس 25 سامسونگ

    از96,990,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
    3.5
    آیفون 16 اپل

    از62,330,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
    3.7
    آیفون 16 پرو مکس اپل

    از96,350,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
    4.4
    آیفون 16 پرو اپل

    از83,140,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plusپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plus
    3.6
    آیفون 16 پلاس اپل

    از71,400,000تومان

    کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
    4.1
    اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
    3
    اپل ایرپاد 4

    از9,290,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
    4.2
    گلکسی A55 سامسونگ

    از24,486,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
    4.3
    گلکسی A15 سامسونگ

    از12,590,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
    4.3
    پوکو X6 پرو شیائومی

    از24,898,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
    4
    پوکو X6 شیائومی

    از20,998,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
    4.6
    پوکو F6 شیائومی

    از29,000,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
    4.5
    پوکو F6 پرو شیائومی

    از38,443,000تومان

    گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
    4.2
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
    4.3
    گلکسی A35 سامسونگ

    از22,375,000تومان

    پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
    3.8
    موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
    4.1
    آیفون 13 اپل

    از41,160,000تومان

    گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
    4.4
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
    4.4
    گلکسی اس 24 سامسونگ

    از79,500,000تومان

    موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
    3.5
    آیفون 13 پرو مکس اپل

    از75,999,000تومان

    موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
    4
    آیفون 12 اپل

    از37,286,000تومان

    گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
    4.1
    آیفون 13 پرو اپل

    از68,721,300تومان

    Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
    3.7
    پوکو X4 پرو شیائومی 5G

    از19,099,000تومان

    آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
    4
    آیفون 11 پرو اپل

    از44,056,000تومان

    با چشم باز خرید کنید
    زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
    ورود به بخش محصولات