D1-lg

مروری بر عجیب‌ترین یافته‌ها در اعماق دریاها

پنج‌شنبه 23 بهمن 1393 - 20:56
مطالعه 16 دقیقه
اقیانوس از جمله نواحی این کره‌ی خاکی است که اسرار زیادی را در دل خود مدفون کرده است. گاهی چیزهایی عجیب در اعماق دست نیافتنی این پهنه‌های آبی کشف می‌شوند که مایه حیرت بشر و بسیار سوال برانگیزند. در این مطلب با مروری بر تعدادی از این یافته‌ها همراه شما هستیم.
تبلیغات
D4-mcid4

اقیانوس و دریا، این پهنه‌های آبی وسیع، قرن‌هاست که تقریباً دست نخورده باقی مانده‌اند. اعماق اقیانوس دنیای دیگری است، جایی که وضعیت حاکم، شرایطی سخت را به ساکنانش تحمیل نموده و از سویی از آنجا که هنوز پای بشر به شکلی گسترده به آن باز نشده، قلمرویی تقریباً بکر و دست نخورده به شمار می‌رود. وسعتی که قطعاً رازهایی در دل و ناگفته‌های برای بیان کردن دارد.

در این مطلب به گوشه‌ای از اسرار و یافته‌های اعماق اقیانوس خواهیم پرداخت.

کپی لینک

کامپیوتر باستانی یونانیان

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

مکانیسم آنتی کیثیرا "Antikythera" یکی از عجیب‌ترین یافته‌های عصر حاضر است، سیستم محاسباتی پیچیده‌ای که برای هزاران سال در اعماق اقیانوس مدفون باقی مانده بود. این وسیله که درون جعبه‌ای چوبی قرار داشت، در سال 1900 و در آب‌های اطراف جزیره‌ی یونانی آنتی کیثیرا کشف شد. از نظر ظاهری ساختار این وسیله شبیه به ساعت بوده و دست کم 30 چرخ دنده‌ی برنزی در ساخت آن به کار رفته‌اند که البته در گذر زمان تخریب و اکثر آنها خرد و به چند تکّه تقسیم شده‌اند. بزرگ‌ترین چرخ دنده‌ی آن که تقریباً به صورت یک تکّه و کامل کشف شده (تصویر فوق)، 140 میلیمتر قطر دارد و به نظر می‌رسد که 223 دندانه داشته است.  

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

نحوه‌ی عملکرد و ساز و کار پیچیده‌ی چرخ دنده‌های به کار رفته در آن به همراه موارد استفاده از این وسیله، هنوز هم برای بشر چندان واضح و روشن نیست، اما گفته می‌شود این وسیله به شکلی اولین کامپیوتر آنالوگ (قیاسی) و ماشین حساب ساخت دست بشر به شمار می‌رود که در ساخت آن دقت، ظرافت و پیچیدگی‌های زیادی لحاظ شده است. به نظر می‌رسد دانشمندان یونانی مسئولیت طراحی و ساخت آن را برعهده داشته‌اند. گروهی بر این باورند که شاید استفاده‌ی اصلی این مکانیسم برای تعیین خسوف و کسوف بر اساس دنباله‌ی تصاعد عددی بابلی‌ها بوده است، ضمن آنکه برای تعیین سالنامه نیز مورد استفاده بوده که عمدتاً برای تعیین زمان آغاز بازی‌های المپیک  به کار می‌رفته است، اما البته عملکرد واقعی آن هنوز هم در هاله‎ای از ابهام قرار دارد.

بقایای کشف شده‌ی این مکانیسم اکنون در موزه‌ی ملّی باستان شناسی آتن نگهداری می‌شود.

کپی لینک

 قطعات موتور آپولو 11

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

آپولو 11 مأموریتی از پروژه‌ی آپولو به شمار می‌رفت که دستاورد ارزشمندش، قدم گذاشتن نخستین انسان روی کره‌ی ماه بود. طی این مأموریت نیل آرمسترانگ، باز آلدرین و مایکل کالینز روانه‌ی ماه شده و نیل آرمسترانگ به عنوان اولین انسان قدم به ماه گذاشت. اما بقایای موتور موشک عظیمی که به این مأموریت کمک کرد در اعماق اقیانوس آرام گرفت. اما 44 سال و سه روز بعداین بقایا از اعماق اقیانوس خارج شده و به عنوان اجزای مهم این مأموریت تاریخی جمع آوری شدند.

در سال 2012، جف بزوس (Jeff Bezos)، مؤسس و مدیرعامل آمازون، به این فکر افتاد که اکنون زمانی مناسب برای انجام یک کار غیرعادی و شاید دیوانه‌کننده است. از این روی تصمیم گرفت به دنبال قطعات مدفون شده‌ی آپولو 11 در اقیانوس برود. این قطعات از زمان بلند شدن این شاتل در 1969 در بستر اقیانوس آرمیده بودند. او در ابتدای امر این پروژه را به شکل کاملاً مخفیانه شروع کرده و اقدام به کشف و جمع آوری این بقایا کرد تا در نهایت مشخص شود که آیا واقعاً متعلق به این پرواز افسانه‌ای هستند یا خیر؟

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

موتورهای عظیم F-1  بعد از اتمام سوخت خود به درون اقیانوس اطلس سقوط کرده و به واسطه‌ی شدت برخورد با سطح، تا عمق 14 هزار پایی اقیانوس پایین رفته و به دلیل خسارات ناشی از اصابت و ضربات وارده، تقریباً غیر قابل شناسایی بودند. بزوس و تیمش در سال 2013 موفق به کشف قطعات تکه تکه شده‌ی دست کم دو موتور F-1 شدند، اما در مورد این که این قطعات به مأموریت آپولو 11 تعلق دارد یا خیر، دچار شک و تردید بودند، چرا که پای 12 راکت دیگر که در فاصله‌ی سال‌های 1967 تا 1973 شلیک شده بودند، نیز در میان بود. اما سرانجام بعد از تحقیقات انجام شده بزوس با شادی در وب‌سایت خود  اعلام کرد که این قطعات جمع آوری شده متعلق به این مأموریت بوده و آنها در پروژه‌ی خود به موفقیت رسیدند. دو موتور و دیگر قطعات کشف شده در طی این اکتشاف، پیش از اینکه برای نمایش عمومی به کانزاس فرستاده شوند، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتند.

کپی لینک

 شهری باستانی

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

چگونه ممکن است یک شهر بدون هیچ رد و نشانی کاملاً از روی زمین محو و ناپدید شود؟ خب یکی از پاسخ‌های موجود، تغییر سطح آب دریاها است، پدیده‌ای که به واسطه‌ی ذوب یخ‌های قطبی به وقوع می‌پیوندد.به همین دلیل در طول تاریخ  شهرهای متعددی از دست رفته‌اند. اما با تشکر از فناوری‌های مدرن امروز، می‌توان به این خرابه‌های باستانی دست یافته و آنها را مورد کاوش و بررسی قرار داد.

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

شاید یکی از معروف‌ترین نمونه‌ها در این مورد کاوش‌هایی است که در سواحل کشور مصر انجام شده‌اند. شهر باستانی ثونیس (Thonis)  که در یونان باستان به نام هراکلیون (Heracleion) هم شناخته شده است، تاریخچه‌ای به قدمت هزاران سال دارد. موجودیت این شهر در طی سال‌های متمادی بین افسانه و واقعیت در نوسان بود. گفته می‌شود پیش از تأسیس شهر اسکندریه در 331 پیش از میلاد، این هراکلیون بوده که شهری مهم در سرزمین مصر به شمار می‌رفته، به ویژه به دلیل قرار گرفتن معبد آمون که از نظر مذهبی تأثیری مهم و غیر قابل انکار در افکار مردمان آن دوره داشته است. شهری که غرق ثروت و رفاه بوده و کشتی‌های تجاری از سراسر جهان به آن رفت و آمد داشته‌اند. به نظر می‌رسد این شهر در قرن هشتم بعد از میلاد در اعماق دریای مدیترانه مدفون و از تاریخ محو و ناپدید شده است. بقایای این شهر باستانی که در اعماق آب‌ها کشف شد و مصالح به کار رفته در ساخت آن، اطلاعات جالبی پیرامون زندگی مردمان آن دوره و میزان رفاه، امکانات، توانایی و دانش آنها در اختیار ما قرار می‌دهند.

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

هنوز امکانات کافی برای بیرون کشیدن تمامی قطعات و خرابه‌های این شهر در اختیار ما قرار ندارد، اما همین که این شهر از زیر هزاران سال گرد و غبار فراموشی خارج و دوباره به جهانیان معرفی شد، گامی مثبت تلقی می‌شود. بقایای این شهر در سال 2000 کشف شد.

کپی لینک

 زمردهای نفرین شده

اسرار پنهان در دل اقیانوس‌ها

در سال 2010 و در شهر کی‌وِست (Key West) در ایالت فلوریدا، جِی میسکوویچ (Jay Miscovich)، نقشه‌ی گنجی را از دوستی در یک بار به مبلغ 500 دلار خریداری کرد، اما او نمی‌دانست به زودی به چیزی دست خواهد یافت که شکارچیان گنج در طول دهه‌ها در جستجوی آن بودند. میسکوویچ که خود یک شکارچی گنج پاره وقت و یک غواص آماتور به حساب می‌آمد، به سراغ پیدا کردن زمردهای چندین میلیون دلاری پنهان شده در اعماق خلیج فلوریدا رفت، زمردهایی که هویت مالک و خاستگاه آنها هنوز هم برای ما مشخص نیست.

اسرار اعماق اقیانوس

در طول یک جستجوی 60 دقیقه‌ای در بقایای یک کشتی شکسته‌ی اسپانیایی، میسکوویچ موفق به پیدا کردن این گنجینه‌ی با ارزش شد. هر چند باید پذیرفت این زمردها دست کم برای یابنده‌ی خود شوم و نفرین شده بودند. این فعالیت یک ساعته توجه بازرسان فدرال را به خود جلب کرده و در نتیجه میسکوویچ را برای ادای توضیحات خواستند. استرس شدید در مورد روند تحقیقات و نیز بهایی که او می‌بایست برای این گنجینه‌ی گران‌قیمت بپردازد، میسکوویچ را از نظر روحی- روانی شدیداً تحت فشار قرار داده بود، فشاری که در نهایت او را به سمت خودکشی سوق داده و پرونده‌ی واقعی این معما  را مرموز و بی پاسخ بر جای گذاشت. مأموران جسد او را در حالی در حیاط منزلش پیدا کردند که با شلیک یک گلوله به سرش، به زندگی خود پایان داده بود. بی‌شک او زمان خوبی را برای پیدا کردن گنج انتخاب نکرده بود.

اسرار اعماق اقیانوس
کپی لینک

ماهی لازاروس- سیلاکَنت " Coelacanth"

ocean-secrets-1

پیش‌تر به نظر می‌رسید این راسته از ماهی‌ها  دست کم 65 میلیون سال پیش یعنی در اواخر دوره‌ی کرتاسه منقرض شده‌اند، اما بعدها این تصور دگرگون شد، چرا که در سال 1938 به شکلی کاملاً ناگهانی یک ماهیگیر محلی موفق شد یک گونه از این ماهی را زنده و سالم در آب‌های ساحلی آفریقای جنوبی به دام اندازد، در حالی که زیست شناسان دریایی در حال بررسی و  تحقیق روی این گونه بودند نمونه‌ی دومی نیز در سواحل اندونزی کشف شد. از نظر منشأ پیدایش، به نظر می‌رسید این ماهی از جمعیت اصلی ماهی‌های که میلیون‌ها سال پیش می‌زیسته‌اند، جدا افتاده است.

ocean-secrets-1

هر چند این ماهی از نظر کلی بیشتر به پستانداران شباهت دارد، اما متأسفانه به دلیل تغییرات ژنتیکی صورت گرفته در طول میلیون‌ها سال، از نظر فسیل شناسی چندان ارزشی برای آن متصوّر نیست. از سوی دیگر هر چند این ماهی ساکن اعماق آب به سختی به تور ماهیگیران می‌افتد، اما با این حال در شمار گونه‌های در معرض انقراض قرار گرفته است. به هر حال باید پذیرفت هنوز هم اعماق اقیانوس، زیستگاه گونه‌های متعددی است که برای بشر شناخته شده نبوده یا دست کم کمتر شناخته شده‌اند. 

کپی لینک

توپخانه‌ی کشتی دزدان دریایی

اسرار اعماق اقیانوس

 خب با اولین نگاه به این تصویر چه برداشتی دارید؟ شاید شما هم به یاد دزدان دریایی، افسانه‌ی گنج‌های گمشده و البته کشتی‌های معروف آنها با بادبان‌های سیاه برافراشته افتاده باشید، اما داستان کشتی ما چیست؟

در سال 1718 یکی از دزدان معروف و افسانه‌ای ملقب به ریش سیاه، بعد از به گل  نشستن کشتی‌اش در آب‌های ساحلی کم عمق، ناچار به غرق آن شد. چند قرن بعد و در سال 1966، بقایای این کشتی که "انتقام ملکه آن" نام داشت، در این آب‌ها کشف شد، کشتی که اکنون به گنجینه‌ای مملو از هزاران شی با ارزش و تاریخی، تبدیل شده بود.

اسرار اعماق اقیانوس

در سال 2013 دپارتمان فرهنگی کارولینای شمالی، اقدام به خارج کردن مجموعه تجهیزات نظامی این کشتی کرد که تعدادی توپ جنگی را نیز در برمی‌گرفت. در نتیجه این توپ‌ها که هر کدام  بیش از 2000 پوند وزن داشتند، از اعماق اقیانوس بیرون آورده شدند. در مجموع 20 عراده توپ در اشکال و اندازه‌های گوناگون از این کشتی شکسته به دست آمد که تا سال 2014 مرمت و بازسازی شدند.

اسرار اعماق اقیانوس
کپی لینک

 کوسه، گونه‌های قدیم و جدید

اسرار اعماق اقیانوس

کوسه‌ها اربابان اقیانوس‌ها هستند، ماشین‌های کشتاری که صرفاً بدون هیچ حس و ادراکی تنها به شکار کردن طعمه‌ی خود می‌اندیشند. اما میلیون‌ها سال قبل، کوسه مگالودون (Megalodon)، که عنوان بزرگ‌ترین کوسه‌ی جهان را از آن خود کرده، بر پهنه‌های آبی جهان حکومت می‌کرد.کوسه‌ای که  بنابر تحقیقات و فسیل‌های بدست آمده، طولی  بیش از 16.5 متر داشته و دست کم سه برابر اندازه‌ی کوسه‌های سفید کنونی بوده است. عده‌ای بر این باورند که هنوز هم مگالودون‌ها در اعماق دست نیافتنی اقیانوس‌ها به حیات خود ادامه می‌دهند.

ocean-secrets-1

به همین دلیل تحقیقات زیادی پیرامون این موجودات صورت گرفته که بعضاً دستاوردهای غیر مترقبه‌ای به دنبال داشته‌اند. به عنوان نمونه در سال 2012 و در جریان یک سفر دوماهه به اقیانوس هندکه توسط یک هیئت ماهیگیری انجام شد، دست کم صدها کوسه از اعماق اقیانوس بیرون کشیده شدند که در میان آنها حداقل هشت گونه‌ی جدید و ناشناخته قابل مشاهده بود. هیچ کس از جمله پائول کلرکین (Paul Clerkin) ، یک محقق کوسه شناس و دانشجوی مشغول به کار در آزمایشگاه‌های تحقیقات دریایی کالیفرنیا که این سفر را برنامه ریزی کرده بود، انتظار چنین دستاورد ارزشمندی را نداشت.

ocean-secrets-1

او در مصاحبه  با شبکه‌ی خبری NBC اعلام کرد که کوسه‌های صید شده به هیچ عنوان به کوسه‌های سفیدی که اغلب ما می‌شناسیم، شباهتی ندارند. به عنوان مثال یکی از این گونه‌های تازه کشف شده دارای باله‌ای دندانه دار است که از قسمت پشتی بدنش بیرون زده است. شاید این گونه‌های جدید نیز به ترس و و حشت بیشتر مردم از این موجودات بیافزایند.

ocean-secrets-1
اسرار اعماق اقیانوس
کپی لینک

میکروب‌های دوره‌ی ژوراسیک

اسرار اعماق اقیانوس

 با توجه به خصوصیات قابل توجه طبیعت در حفظ و حراست از مظاهر زندگی، چندان هم جای تعجب ندارد که موجوداتی حتی کهن‌تر از ماهی لازاروس،  تا  به امروز به حیات خود ادامه داده‌اند. در سال 2012 دانشمندان موفق به کشف میکروب‌هایی در اعماق لایه‌های بستر اقیانوس شدند که از نظر قدمت، به عصر ژوراسیک تعلق داشتند. نکته‌ی جالب اینکه این موجودات اگر چه به سختی ولی هنوز هم زنده بودند، چیزی که جای شگفتی و تعجب داشت.

ocean-secrets-

در طول 86 میلیون سال هیچ چیز برای خوردن در اختیار این میکروارگانیسم‌ها نبوده، به علاوه اکسیژن کافی برای انجام فرایندهای متابولیسمی پایدار نیز در اختیار نداشته‌اند، اما آنها زنده باقی مانده تا بخشی از اسرار اعماق اقیانوس‌ها را به خود اختصاص دهند.

کپی لینک

 نقره‌های گمشده‌ی رایش سوم

اسرار اعماق اقیانوس

در جریان یک اکتشاف بیش از 61 تن نقره‌ با ارزشی معادل 63 میلیون دلار از آب‌های اقیانوس اطلس بیرون کشیده شدند، میزانی که رکورد گنج‌های پیدا شده در یک نقطه را به خود اختصاص داد.

اسرار اعماق اقیانوس

این میزان نقره از یک کشتی شکسته‌ی بریتانیایی به نام "SS Gairsoppa" به دست آمد. در سال 1941 این کشتی باری، هندوستان را به مقصد بریتانیا ترک کرد، ولی بواسطه‌ی شرایط بد جوی به آب‌های ایرلند وارد شد و در اینجا بود که مورد اصابت اژدرهای شلیک شده از سوی کشتی نازی‌ها قرار گرفته و غرق شد. به نظر می‌رسید این محموله که بنا بر محاسبات صورت گرفته در 300 مایلی خط ساحلی ایرلند غرق شده بود، برای همیشه از دست رفته است.

اسرار اعماق اقیانوس

اما در تابستان سال 2012، زیر دریایی اکتشافی اودیسه از فلوریدا، ادعا کرد که در پی تحقیقات خود موفق به پیدا کردن 20 درصد از مجموع کل این گنجینه شده است. این زیردریایی که عملیات اکتشاف را در سال 2011 آغاز کرده بود، در کمتر از دو ماه از شروع تحقیقات موفق به پیدا کردن محل غرق کشتی شد، سپس با همراهی و مشارکت دولت بریتانیا، موفق به خارج نمودن این گنجینه  از عمق 15.420 پایی (4.700 متری) اقیانوس شده و از این نظر نیز یکی از بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین عملیات‌های اکتشاف فلزات از اعماق اقیانوس را به انجام رساند. به نظر می‌رسد میزان اصلی این گنج باارزش 240 تن بوده است.

اسرار اعماق اقیانوس
کپی لینک

 کراکن افسانه‌ای، Kraken

اسرار اعماق اقیانوس

در افسانه‌ها، کراکن به هیولای دریایی غول پیکر با بازوهای متعدد گفته می‌شده که اغلب در سواحل نروژ و گرین‌لند قابل مشاهده بوده است.هرمان ملویل نیز در اثر معروف خود "موبی‌دیک" این موجودات را توصیف کرده است. به نظر می‌رسد اگر بخوهیم کراکن را به ساکنان امروز اقیانوس‌ها تعمیم دهیم به موردی بهتر از اختاپوس یا همان هشت پاهای غول پیکر (Giant Squid) نخواهیم رسید که با احتساب بازوهای‌شان، طولی  بین 12 تا 15 متر دارند.

اسرار اعماق اقیانوس

از این روی هیچ فهرستی از عجایب و یافته‌های اعماق اقیانوس کامل نمی‌گردد مگر آنکه به این موجودات دریایی غول پیکر نیز اشاره شده باشد. بنابر مشاهدات ماهیگران و نیز بقایایی که هر ساله راه خود را از دل اقیانوس‌ها به ساحل می‌یابند، این هشت پاهای غول پیکر حقیقتاً وجود دارند. گفته می‌شود بعضی از آنها بیش از 40 پا درازا دارند. اولین مشاهده‌ از یک نوع زنده‌ی آنها به سال 2001 باز می‌گردد، اما در سال 2012 کانال دیسکاوری در برنامه‌ای به این موضوع پرداخته و یافته‌های خود در این مورد را به نمایش گذاشت.

این پایان فهرست ماست اما بی‌شک اعماق اقیانوس هنوز هم مملو از ناشناخته‌هایی است که بشر هنوز توان و دانش دست یابی به آنها را کسب نکرده است. این قلمرو وسیع و جادویی با امکانات و ویژگی‌های خاصش، صندوقچه‌ی اسرار بسیاری است که روزی بالاخره هویدا خواهند شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تانک آبرامزX از نمای سه‌چهارم عقب
«سوپرتانک» آمریکایی؛ سلاح فوق پیشرفته‌ای که نبردها را متحول می‌کند

«آبرامزایکس» پاسخ آمریکا به بحران تانک‌های سنگین در میدان نبرد است؛ تانکی سبک‌تر و پیشرفته‌تر که می‌تواند جنگ‌ها را متحول کند.

69
1 روز قبل
بهترین گوشی های زیر ۱۵ میلیون تومان بازار
بهترین گوشی ها تا ۱۵ میلیون تومان [مرداد ۱۴۰۴]

با صرف هزینه‌ای کمتر از ۱۵ میلیون تومان، چه گوشی‌هایی در بازار ایران ارزش خرید بالایی دارند؟ در مقاله‌ی پیش‌ رو بهترین مدل‌ها را معرفی خواهیم کرد.

357
1 روز قبل
نگهداری از پمپ آب
چطور از پمپ آب‌ مراقبت کنیم و عملکرد آن را افزایش دهیم؟

برای افزایش عمر پمپ آب و عملکرد بهینه‌ی آن، رعایت نکات مراقبتی و انجام سرویس‌های دوره‌ای که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت، ضروری است.

21
1 روز قبل
لوگو OCR در پس‌زمینه تیره
بهترین ابزارهای تبدیل عکس به متن؛ چطور نوشته‌ها را از عکس استخراج کنیم؟

اگر در موقعیتی نیاز داشتید تا متنی را به‌سرعت از روی عکس استخراج کنید، با استفاده از ابزارهای مختلف می‌توانید این‌ کار را انجام دهید.

20
حدود 17 ساعت قبل
وام ودیعه مسکن
وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ | وام مستاجری چند درصد است؟

در این مطلب مبلغ وام ودیعه مسکن 1404، تعداد اقساط و شرایط دریافت وام مستاجرین را بررسی می‌کنیم.

42
حدود 14 ساعت قبل
طرح گرافیکی رندری از قایق فراری در اقیانوس روی آب
قایق جنجالی فراری بر فراز دریا «پرواز» می‌کند!

پروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ی فراری، قایقی هیجان‌انگیز است که انرژی مورد نیازش را از حرکت خودش تأمین می‌کند و می‌تواند روی اقیانوس‌ها «پرواز» کند.

51
حدود 12 ساعت قبل
بهترین ویدیو پروژکتورهای بازار
بهترین ویدئو پروژکتورهای بازار [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

با بهترین ویدئو پروژکتورهای بازار برای فیلم دیدن و مصارف خانگی، جلسات اداری و ارائه‌های درسی و گیمنیگ آشنا شوید.

10
2 روز قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
59 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
48 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
44 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس محمد سیار در کنار مسعود یوسف نژاد
گفت‌وگوی اختصاصی زومیت با طراح ارشد ایرانی متا
01:20:40
گلکسی زد فولد ۷ / Galaxy Z Fold 7 سامسونگ در دست با پس زمینه آبی ۱۶:۹
بررسی ویدیویی گلکسی زد فولد ۷ سامسونگ
00:14:15
عکس میلاد منشی پور در کنار مسعود یوسف نژاد
راه‌اندازی استارتاپ در دبی تا شرایط سخت کشور پس از جنگ
00:49:01
عکس هادی و شادان با گلکسی زد فولد ۷
گلکسی زد فولد ۷ به زومیت رسید🔥
00:12:30
معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
00:06:18
عکس مصاحبه در مورد جنگ ایران و زومیت
زیر سایه جنگ؛ فناوری در جنگ ۱۲ روزه از نگاه زومیت
01:05:43
عکس شادان و مهرداد و هادی درکنارهم برای پوشش رویداد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده زومیت از رویداد گلکسی آنپکد ۲۰۲۵
02:11:16
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
00:12:57
تصویر بهزاد در کنار آیکون ابزارهای هوش مصنوعی مثل چت‌جی‌پی‌تی
با هوش مصنوعی سرعتت رو دو برابر کن!
00:23:15
تصویر رندرهای گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فولد ۷
هرآنچه از رویداد معرفی گلکسی زد فولد۷ سامسونگ انتظار داریم
00:10:24
گفتگو زومیت با دیجی کالا
گفتگو زومیت با مدیرعامل دیجی‌کالا: ظرفیت جهش ۱۰ برابری داریم
01:16:00
‍زومکست پست
گفتگو با مدیرعامل پست؛ نیاز به سرمایه‌گذاری و رفع تحریم‌ها
01:09:00
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش اولین رویداد باگ‌بانتی بلوبانک سامان
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش باگ‌بانتی بلوبانک سامان
00:10:26
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
00:20:26
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
00:13:23
شنوتو: چهارده هزار پادکستر فارسی
مدیرعامل شنوتو: حدود ۱۴ هزار عنوان پادکستر فارسی فعال است
00:48:57
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید + آنباکس ROG Swift PG35V
00:11:02
عکس گلکسی اس ۲۴ اف ای در دستان بهزاد
بررسی طولانی مدت گلکسی S24 FE
00:10:44
عکس تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو در کنار هم
بررسی تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
00:18:54
ضبط مکالمه گوشی سامسونگ
فعال‌سازی ضبط مکالمه سامسونگ؛ آموزش صفر تا صد
00:13:56
عکسی از وان یو آی ۸ در گوشی اس ۲۵ اولترا
نگاهی به تمام ویژگی‌های جذاب وان یو آی ۸
00:08:02
آب میوا
نمایشگاه آگروفود؛ مصاحبه با مدیرعامل برند میوا
00:15:22
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
00:13:55
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
00:11:09
مالیات در کمین است
چرا کسب‌وکارهای محلی به حاشیه رانده شدند؟
00:56:01
فروش آنلاین لباس‌های ایرانی اصیل در بانی‌مد
بانی‌مد میزبان بیش از هزار برند ایرانی اصیل
00:45:24
عکس بهزاد در کنار تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
آنباکس تبلت‌های شیائومی؛ پد ۷ و پد ۷ پرو
00:12:19
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
00:18:44
زومکست با جاب ویژن
هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
01:04:35
عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
00:12:54
عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
00:14:14
زومکست فضاهای اشتراکی
گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
00:44:45
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44
عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
00:10:59
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از21,799,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A26 سامسونگ

از17,490,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از27,900,000تومان

بهترین مقالات زومیت

مشاهده همه
با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات
دانلود اپ زوبین بازار و مایکت
دانلود اپلیکیشن زوبینزوبین عضو جدید خانواده زومیت به عنوان یک سرویس مقایسه کالا و قیمت از این پس در اختیار کاربران وب و اپلیکیشن خواهد بود.