این مدل چینی اپل ویژن پرو با یک‌هفتم قیمت مدل اصلی است [تماشا کنید]

سه‌شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۰
مطالعه 2 دقیقه
یوتیوبر سم کول درحالی که کپی چینی هدست اپل ویژن پرو را پوشیده
تا زمان عرضه‌ی هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو، با نمونه‌ی چینی نه‌چندان پرو آن با تنها یک‌هفتم قیمت آشنا شوید.
تبلیغات

اپل برای اولین بار در WWDC 2023 از هدست واقعیت ترکیبی «انقلابی» ویژن پرو رونمایی کرد؛ اما تا زمان عرضه‌ی آن در اوایل ۲۰۲۴ با برچسب قیمتی ۳۵۰۰ دلاری‌اش، چینی‌ها فرصت را مغتنم دیده‌اند تا با ساخت یک کپی از ساخته‌ی باارزش‌ترین شرکت جهان، تا حد ممکن درآمد کسب کنند.

تجربه‌ی استفاده از این مدل نه‌چندان پرو چینی چگونه است؟ سم کول از کانال یوتیوبی Apple Track، در ویدئوی اخیر خود تلاش کرده تا به همین سؤال پاسخ دهد.

اولین نکته‌ای که سم در برخورد اولیه‌ی خود با این برداشت چینی از هدست اپل متوجه می‌شود، شباهت مثال‌زدنی شکل و نمای کلی آن با مدل اصلی است؛ هرچند که به‌جای استفاده از مواد باکیفیتی چون آلومینیم و شیشه، چینی‌ها برای پایین نگه داشتن قیمت چاره‌ای جز استفاده از پلاستیک در سرتاسر آن نداشته‌اند.

همچنین، بند‌های استفاده‌شده در مدل کپی، هیچ‌گونه سنخیتی با بند‌های به‌شدت منعطف و راحت ویژن پرو ندارد؛ اما به گفته‌ی این یوتیوبر، استفاده از لنز‌های ظاهراً پنکیک و یک جفت دوربین و سنسورهای لازم به علاوه‌ی یک کنترلر که با سیم به هدست وصل می‌شود، نشان از تلاش مضاعف سازندگان چینی برای ارائه‌ی تجربه‌ای تا حد امکان مشابه به ویژن پرو است.

پس از روشن کردن هدست، شباهت عجیب و مثال‌زدنی رابط کاربری مبتنی‌بر اندروید این مدل فیک به آنچه اپل تاکنون از visionOS نشان داده، سم را شگفت‌زده کرد.

برنامه‌هایی چون مرورگر Safari، گالری و مدیریت فایل جزء نرم‌افزار‌های حاضر در نسخه‌ی چینی ویژن پرو هستند. امکان انتخاب چندین فضا از جمله‌ی آشپزخانه و اتاق‌ نشیمن نیز برای فضای واقعیت مجازی پیش‌فرض هدست وجود دارد.

از اولین اقدامات یوتیوبر، بررسی دوربین‌های هدست بود که پس از گرفتن یکی دو تصویر، کیفیت ناامید‌کننده‌ی تصاویر به چشم می‌آمد. به‌عنوان پیش‌فرض تعدادی تصویر پاناروما در برنامه‌ی گالری هدست وجود داشتند که سم پس از بررسی، تجربه‌ی ارائه‌شده را خوب توصیف کرد. با این همه، قابلیت واقعیت‌ افزوده‌ی هدست چندان چنگی به دل نمی‌زد.

برای بررسی بیشتر کارایی هدست، سم پس از وصل شدن به اینترنت توسط وای‌فای داخلی، سری به وبسایت یوتیوب زد؛ با‌ وجود کیفیت نه‌چندان بالای تصویر ارائه‌شده توسط نمایشگر‌های هدست چینی، امکان تغییر سایز پنجره‌ی نمایش ویدئو و همچنین توجه به جزئیات نرم‌افزاری مانند تاریک شدن فضای دورتادور آن، تجربه‌ای قابل قبول را رقم می‌زد.

در نهایت، آیا یک کپی ۵۰۰ دلاری از چین می‌تواند تجربه‌ای مشابه با هدست ۳۵۰۰ دلاری اپل ارائه دهد؟ البته که نه؛ اما فارغ از تمامی مشکلات، برای چنین قیمتی، مطمئناً هرکس وظیفه‌ی طراحی این هدست چینی را داشته، تمام تلاش خود را برای بازسازی سخت‌افزار و نرم‌افزار مدل اصلی آن به کار گرفته است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات