توییت تیم کوک به‌مناسبت نهمین سالگرد درگذشت استیو جابز

سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
مطالعه 3 دقیقه
۹ سال از درگذشت هم‌بنیان‌گذار اپل می‌گذرد و به رسم هر سال، روز گذشته، تیم کوک با ارسال پیامی در شبکه‌ی اجتماعی از او یاد کرد.
تبلیغات

۵ اکتبر (۱۴ مهر)، نهمین سالگرد درگذشت استیو جابز، هم‌بنیانگذار افسانه‌ای اپل است. تیم کوک، مدیرعامل کنونی اپل، بیش از ۲۰ سال است که در این شرکت فعالیت می‌کند. او روز گذشته، برای یادبود جابز پیامی از مایا آنجلو، شاعر و فعال حقوق بشر را توییت کرد:

انسان خوب هرگز نمی‌میرد و همیشه در کنارمان خواهد بود (مایا آنجلو). استیو همیشه به‌یادت هستیم و هر روز خاطراتت الهام‌بخش ما است.  

استیو جابز یکی از بنیان‌گذاران اپل و از اسطوره‌های دنیای فناوری بود. به‌لطف او، این اپل، محصولاتی انقلابی را روانه‌ی بازار کرد و اکنون به شرکتی پیش‌گام در صنعت محصولات الکترونیکی تبدیل شده است.

استیو وزنیاک پس از ساخت کامپیوتر اپل ۱، تصمیم گرفت پروژه‌ی آن را به شرکتی دیگر واگذار کند؛ اما جابز او را متقاعد کرد که با هم، شرکتی را برای فروش آن تأسیس کنند و درنتیجه، شرکت کامپیوتری اپل را در سال ۱۹۷۶ بنیان گذاشتند.  

در آن زمان، تنها ۲۰۰ دستگاه از کامپیوترهای اپل ۱ فروخته شد و پس از آن، وزنیاک اپل ۲ را ساخت. اپل ۲ با کامپیوتر‌های کومودور پت و Tandy TRS-80 رقابت می‌کرد و در سال ۱۹۷۷، ۶۰۰ دستگاه از آن فروخته شد. دن بریکلین، نویسنده‌ی رسانه‌ی ArsTechnica نوشت:

به‌کاربردن اپلیکیشن محاسباتی VisiCalc در سال ۱۹۷۹ در این رایانه‌ها به ارزش‌آفرینی و درآمد اپل کمک زیادی کرد و یک Killer App محسوب می‌شد و نامش به‌عنوان برنامه‌ی موفق تجاری این کامپیوتر بر سر زبان‌ها افتاد. بازاریابی خوب این کامپیوترها و البته شانس، اپل را به رقیب سرسختی در دنیای کامپیوتر تبدیل کرد. این شرکت در سال ۱۹۸۱، با فروش ۲۱۰،۰۰۰ دستگاه کامپیوتر، از شرکت رقیبش یعنی پت پیشی گرفت و میزان فروش آن با کامپیوتر TRS-80 برابر شد.
استیو جابز و استیو وزنیاک

داگلاس انگلبرت و ویلیام انگلیش با همکاری یکدیگر موس را اختراع و آن را در سال ۱۹۶۸ معرفی کردند. پس از آن، شرکت زیراکس پارک از این ابزار رایانه‌محور پیش‌گام برای توسعه‌ی کامپیوترهای شخصی آلتو و استار با رابط کاربری گرافیکی استفاده کرد؛ اما در نهایت از نظر تجاری موفقیت‌آمیز نبودند. در آن زمان، جابز تحول انقلابی کامپیوترهای شخصی با رابط کاربری گرافیکی و کنترل با موس‌ را درک کرد و پس از دادن وعده‌ی فروش سهمی از اپل به زیراکس، قراردادی با این شرکت بست و توانست کامپیوترهای شخصی با این قابلیت‌ها را به مرحله‌ی تولید انبوه برساند.

استیو جابز ابتدا کامپیوترهای شخصی لیسا را با رابط کاربری گرافیکی طراحی کرد؛ اما باتوجه‌به قیمت قابل‌توجه‌شان پذیرنده‌های زیادی نداشتند. پس از آن، در سال ۱۹۸۴، جابز روی پروژه‌ی مکینتاش متمرکز شد و کامپیوترهای مک را با قیمت کمتری عرضه کرد. مکینتاش با استقبال چشم‌گیری مواجه شد؛ اما به‌دلیل محدودیت‌های نرم‌افزاری، به موفقیت‌های تجاری دست نیافت. در آن زمان، جان اسکولی، مدیرعامل اپل بود و به توسعه‌ی اپل ۲ اصرار داشت؛ اما جابز معتقد بود باید روی بهبود مکینتاش متمرکز شوند. اختلاف نظر پیش‌آمده بین آن‌ها تنش‌هایی ایجاد کرد که در نهایت، جابز در سال ۱۹۸۶ استعفا داد تا شرکت کامپیوتری NeXT را تأسیس کند.

در سال ۱۹۹۶، جابز به اپل بازگشت؛ زمانی‌که این شرکت سهام NeXT را خرید تا از سیستم‌عامل NeXTSTEP به‌عنوان پایه‌ای برای جایگزینی سیستم‌عامل Mac OS X استفاده کند. جابز پیش از توسعه‌ی محصولات جدید، به بهبود محصولات مک پرداخت و سپس محصولات موفق آیپاد و آیفون را عرضه کرد.

تیم کوک در سال ۱۹۹۸ به اپل پیوست. در سال ۲۰۰۳، مشخص شد که استیو جابز به سرطان لوزالمعده‌ مبتلا است. به‌همین دلیل، کوک را به‌عنوان جانشین خود در سمَت مدیرعاملی در زمان غیابش انتخاب کرد. ۲۴ آگوست ۲۰۱۱، استیو جابز از سمت مدیرعاملی استعفا داد و کوک، جایگزین او شد. ۶ هفته پس از آن، جابز درگذشت.

پس از درگذشت استیو جابز، اپل سایت «Remembering Steve» را به یاد رهبر انقلابی این شرکت راه‌اندازی کرد و تاکنون میلیون‌ها نفر برای او در این ‌وب‌سایت متن یادبود نوشته‌اند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات