D1-lg

ساخت باتری انعطاف پذیر و ظرفیت بالا از چوب با معماری سه بعدی

پنج‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹
مطالعه 3 دقیقه
تکنولوژی با سرعت شگفت‌انگیزی درحال پیشرفت است، اما باتری‌ها همیشه از غافله عقب هستند! باتری‌ها به دلیل محدودیت در ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی و در نتیجه‌ی آن، به خاطر اندازه‌ی بزرگی که دارند، مانع بزرگی برای توسعه‌ی دستگاه‌های جدید و گجت‌ها هستند. اما انگار، آرام آرام پیشرفت‌هایی در شرف وقوع است. با زومیت همراه باشید.
تبلیغات
D4-mci

با وجود سیر صعودی و رشد هندسی پیشرفت تکنولوژی، هنوز باتری‌ها رشد چندانی نکرده‌اند و باعث ایجاد محدودیت زیادی در تکنولوژی‌ها هستند. اما چندان دور از ذهن نیست که در آینده‌ای نه چندان دور دانشمندان تنها با برداشتن یک گام قابل توجه در زمینه‌ی ذخیره‌سازهای انرژی و بهره‌مندی از مواد ارزان و تجدید‌پذیری همچون خمیر چوب، قادر به توسعه‌ی دو دستگاه ذخیره‌ساز انرژی با ظرفیت بالا(باتری و خازن) باشند.

خبر خوش این است که هم‌اکنون پیشرفت قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است. دستگاه اسفنجی مستحکم و در عین حال انعطاف پذیری با استفاده از چوب ساخته شده که در برابر هر دو عامل شوک و فشار، کاملا مقاوم است. قابلیتی که بیشتر لوازم الکترونیکی قادر به تحمل این دو عامل نیستند.

مقاله‌های مرتبط:

    علاوه بر این مورد، از ماده‌ی جدید بسیار سبکی تحت عنوان هواژل (ایروژل) برای ساخت آن‌ها استفاده شده که ایجاد ساختاری با معماری سه بعدی را هم ممکن کرده است؛ دقیقا همان چیزی که دانشمندان بیش از یک دهه به دنبال آن بوده‌اند. اگرچه تعدادی از ابزارهای ذخیره‌ساز انرژی سه بعدی در گذشته ساخته شده‌اند، اما ایجاد معماری پیچیده و سه بعدی در آن‌ها، محدود به فرآیندهای تولید کارخانه‌ای بوده‌ است.

    پژوهشگر ارشد ایرانی، آقای مهیار (مَکس) حامدی از مؤسسه‌ی فناوری KTH رویال در بیانیه‌ای اظهار کرد: کاهش ضخامت باتری‌های معمولی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است اما این محدودیت‌ها در باتری‌هایی با معماری سه بعدی به‌شدت کاهش می‌یابد. آقای حامدی در ادامه توضیح داد که ما دیگر محدود به دو بعد نیستیم. هم‌اکنون می‌توانیم باتری‌هایی با معماری سه بعدی بسازیم که تناسب بیشتری با دستگاه‌های الکترونیکی کوچک دارند.

    پرشدگی و فشردگی بیشتر الکترولیت در باتری‌ها با وجود معماری سه بعدی به این معنی است که می‌توان انرژی الکتریکی زیادی را در فضای به مراتب کمتری نسبت به باتری‌های معمولی ذخیره کرد.

    برای ساخت ماده‌ی نوآورانه‌ی هواژل مبتنی بر چوب، دانشمندانی از مؤسسه‌ی فناوری KTH رویال و دانشگاه استنفورد آمریکا شروع به تجزیه‌ی سلولز موجود در چوب کرده و زنجیره‌ای بلند از مولکول‌های قندی که در دیواره‌ی سلولی گیاهان یافت می‌شود را از آن استخراج کردند تا به استحکام بیشتری دست یابند. سپس بعد از کاهش ۱ میلیون برابری ضخامت سلولزها نسبت به ضخامت اولیه‌ی آن‌ها، نانو سلولز بدست آمده را در حلال ویژه‌ای حل کرده و با فرایند خشک کردن در خلا با اعمال سریع سرمای فراوان برای افزایش ماندگاری ماده‌ی نهایی، رطوبت منجمد درون ماده‌ی مورد نظر را به‌طور مستقیم به بخار تبدیل کرده (تصعید) و آن را کاملا از بین بردند. درنهایت، با تکنیک پردازش ویژه‌ای که باعث پایداری بیشتر مولکول‌ها می‌شود، از لهیدگی و فروپاشی مواد فوم مانند جلوگیری کرده و ماده‌ی نهایی را به دست آوردند. در نتیجه‌ی کار، ماده‌ای مستحکم، سبک و انعطاف پذیر حاصل شد.

    اگرچه ماده‌ی فوم مانند در یک لایه، اندکی سخت بوده و سبکی و تخلخل بیشتری دارد، اما می‌توان بدون آسیب رساندن آن را لمس کرد.مهیار حامدی

    در ادامه، تیم دانشمدان ماده‌ی اسفنجی نهایی را با جوهری که هواژل را تبدیل به رسانای الکتریسیته می‌کند آغشته کردند. با انجام این کار، سرانجام دانشمندان قادر به تولید دو دستگاه، باتری هیبریدی و ابر خازن با معماری سه بعدی شدند. این دو دستگاه جدید به سرعت شارژ (در باتری) و دشارژ (در خازن) شده و توانایی ذخیره‌ی مقدار بسیار زیادی از شارژ الکتریکی را دارند؛ به‌طور مؤثر توانایی ذخیره‌ی انرژی زیاد و کارایی پایداری در فشردگی تا میزان ۷۵ درصد داشت. می‌توانید مقاله‌ی کامل این تحقیق را در مجله‌ی Nature مطالعه کنید.

    اگرچه باید کارهای بسیار زیادی قبل استفاده از این مواد انجام شود، اما پژوهشگرها انتظار دارند که در آینده‌ای نه چندان دور دو دستگاه مذکور در خودروهای الکتریکی یا لباس‌هایی که برای شارژ گجت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، بکار گرفته شوند.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    تبلیغات
    D5-b3IranServer
    داغ‌ترین مطالب روز
    چشم‌انداز سیاره زمین از فضا
    تماشای زمین با کیفیت 4K؛ شرکت بریتانیایی چشم‌انداز زنده سیاره آبی از فضا را پخش می‌کند

    یک شرکت به واسطه دوربین‌های خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی، نمای بی‌نظیری از زمین را در اختیار عموم قرار داده است.

    15
    یک روز پیش
    چرا اینترنت گوشی زود تمام می‌شود و چطور از این اتفاق جلوگیری کنیم؟

    اگر حجم بسته‌ی اینترنت شما به‌سرعت تمام می‌شود اما دلیل آن‌ را نمی‌دانید، در این مقاله با علل این مشکل و برطرف‌کردن آن آشنا خواهید شد.

    55
    یک روز پیش
    وضعیت اینترنت
    گزارش ماه آوریل اسپیدتست؛ افت رتبه ایران در جدول میانه سرعت اینترنت ثابت و سیار

    در گزارش ماه آوریل ۲۰۲۵ اسپیدتست، میان سرعت اینترنت ثابت و همراه افزایش داشت اما رتبه ایران در جدول افت کرد.

    364
    7 ساعت پیش
    لوگوی ایرانسل و لوگوی اینترنت 4G
    اینترنت نامحدود ایرانسل چیست و چگونه فعال می‌شود؟

    اینترنت نامحدود ایرانسل چقدر واقعی است؟ در این مقاله، با نکات مهم و ساده‌ترین راه‌های فعال‌سازی این بسته‌ها آشنا خواهید شد.

    57
    یک روز پیش
    نوبت‌دهی آنلاین تامین اجتماعی
    چطور برای نوبت‌ دهی اینترنتی تامین اجتماعی اقدام کنیم؟

    با نوبت‌ دهی اینترنتی تامین اجتماعی بدون نیاز به مراجعه‌ی حضوری یا انتظار تلفنی، سریع و آسان نوبت پزشک مورد نظرتان را ثبت کنید.

    5
    یک روز پیش
    ربات نرم بدون مغز
    وقتی مغز لازم نیست؛ ربات خلاقانه دانشمندان هلندی فقط با جریان هوا حرکت می‌کند

    دانشمندان هلندی ربات نرم بدون مغزی ساخته‌اند که با استفاده از هوا کار می‌کند و مانند آهوی جهنده می‌دود و همچون سگ شنا می‌کند.

    11
    2 روز پیش
    بهترین گوشی های تاشوی بازار ایران
    بهترین گوشی های تاشو؛ از Mate XT هواوی تا زد فلیپ ۶ [بهار ۱۴۰۴]

    گوشی‌های تاشو در سال‌های اخیر رفته‌رفته جایگاه خود را در بازار پیدا کرده‌اند؛ اما فهرست بهترین گوشی تاشو بازار شامل چه مدل‌هایی می‌شود؟

    67
    2 ساعت پیش
    تبلیغات
    DN-DNShatel

    نظرات

    با چشم باز خرید کنید
    زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
    ورود به بخش محصولات