معاون وزیر ارتباطات: شرکت ارتباطات زیرساخت برخلاف گذشته سودده نیست

پنج‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰
مطالعه 3 دقیقه
مدیرعامل زیرساخت نشسته پشت میز کارش
اکبری می‌گوید محدودیت‌های اینترنتی به کل اکوسیستم فاوا آسیب زد؛ شرکت زیرساخت هم که دولتی است و تنوع محصولات کمتری دارد بیشتر آسیب دیده است.
تبلیغات

بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات، در گفتگو با زومیت یکی از پیامدهای اعمال فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنت را آسیب واردشده به شرکت ارتباطات زیرساخت می‌داند که باعث ایجاد یک بدهی سنگین مالی برای این شرکت شده است.

معاون وزیر ارتباطات معتقد است در شرایطی که محدودیت‌های اینترنت در ۳،۲ سال اخیر به کل حوزه فاوا آسیب زده، آسیب واردشده به شرکت زیرساخت بیشتر هم بوده چون «شرکت زیرساخت یک شرکت دولتی است، تنوع سبد محصولاتش کمتر است و با محدودیت‌هایی که از سال ۱۴۰۱ شروع شد درآمد شرکت به‌شدت کاهش پیدا کرد. در واقع، محدودیت‌های اعمال‌شده در سال ۱۴۰۱ درآمدهای خود شرکت زیرساخت را بیشتر از همه تحت تاثیر قرار داد.»

در کنار همه این مشکلات، اکبری به تورم سنگینی که در ۳،۲ سال گذشته وجود داشته و هم‌چنین، افزایش قیمت ارز هم اشاره کرده و می‌گوید:

مجموع عوامل هزینه‌های شرکت را افزایش داده و سوددهی‌ای که تا ۱۴۰۰ داشتیم الان دیگر وجود ندارد. بعد از محدودیت‌ها بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کلا خیلی کوچک و ضعیف شده و متاسفانه وضعیت ICT ما در شأن کشور بزرگی مثل ایران با این همه پتانسیل نیست.
- بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات

عدم رشد ترافیک اینترنت موبایل در ایران طی بیش از دو سالی که محدودیت‌های اینترنتی شدت گرفته یکی از آسیب‌های واردشده به شرکت زیرساخت بوده است: «در ۲ سال اخیر به خاطر وجود محدودیت‌ها ما رشد ترافیک دیتا که در دنیا ۳۰ درصد بوده را نداشته‌ایم و به‌تازگی به وضعیت سال ۱۴۰۱ و پیش از اعمال محدودیت‌ها برگشته‌ایم. یعنی به مدت ۲ سال و نیم فرصت رشد را از دست داده‌ایم که مبلغ آن عدد خیلی بزرگی می‌شود که وزارت ارتباطات، شرکت زیرساخت و حتی خود دولت آن را از دست داده است.»

اکبری در ادامه میزان رشد ترافیک اینترنت موبایل در ایران را با جهان مقایسه کرده و این طور توضیح می‌دهد:

متوسط جهانی ترافیک دیتا در سال‌های اخیر ۳۰ درصد رشد داشته است. تا قبل از اعمال محدودیت‌های اینترنتی در سال ۱۴۰۱ سرانه مصرف ترافیک ما ۲۱ کیلوبیت‌برثانیه بود؛ در همان زمان متوسط مصرف جهانی بیش از ۵۰ کیلوبیت‌برثانیه بود؛ بنابراین فاصله ما با متوسط جهانی بسیار زیاد بود و در نتیجه رشد ما هم همیشه از متوسط جهانی بیشتر بود.
- بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات

پخش از رسانه

مدیرعامل شرکت زیرساخت در ادامه اضافه کرد: «البته ضررهای این عدم رشد بیشتر از این‌هاست. مهم‌ترین ضرر این است که رشد کل اکوسیستم فاوا، یعنی جامعه استارتاپی و شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کردند، متوقف شده است. باید شادابی به این حوزه برگرد، شاهد ایده‌های نوآورانه باشیم و به بازار صادراتی فکر کنیم تا در درازمدت اتفاق مثبتی برای این حوزه رخ دهد.»

معاون وزیر ارتباطات دولت چهاردهم بدهی‌های ارزی را یکی دیگر از مشکلات به‌وجودآمده برای شرکت ارتباطات زیرساخت دانسته و می‌گوید:

ما قصد نداریم تقصیر را گردن دوستان در دوره قبل بیندازیم اما همین کاهش شدید درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت باعث شده که شرکت نتواند به تعهدات خود در قبال فراهم‌کنندگان خارجی سرویس‌ها عمل کند. ما متناسب با رشد ترافیک می‌رویم از تامین‌کننده خارجی پهنای باند می‌خریم، قرارداد بلندمدت می‌بندیم و متعهد می‌شویم که هزینه آن را پرداخت کنیم. ولی ما پهنای باندی را خریده‌ایم و نتوانسته‌ایم از آن درآمدزایی کنیم؛ معلوم است که این بدهی انباشته می‌شود. ما پهنای باند را داشتیم اما به خاطر محدودیت‌ها بلااستفاده مانده و به بدهی‌های ارزی ما اضافه کرد.
- بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات

با وجود همه این مشکلات و آسیب‌هایی که از پاییز ۱۴۰۱ تا امروز به شبکه اینترنت کشور و شرکت ارتباطات زیرساخت وارد شده، بهزاد اکبری امیدوار است که به‌زودی گشایش‌هایی در این حوزه رخ دهد:

«امیدواریم با گشایش‌هایی که اتفاق می‌افتد شادابی به بخش ICT برگردد و شرکت ارتباطات زیرساخت هم به‌عنوان عضوی از اکوسیستم دیجیتال کشور قطعا در مسیر رشد خواهد بود. کما این که در همین ۶ ماه گذشته ما در مسیر رشد بوده‌ایم؛ هم سرویس‌هایمان در مسیر رشد بوده‌اند و هم درآمدمان رشد نسبی داشته است.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

تبلیغات
پخش از رسانه
coming soon...