نماینده مجلس: با فیلترینگ هم فضای مجازی از دسترس مسئولان خارج شده و هم امنیت کاربران به خطر افتاده است

شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۲
مطالعه 4 دقیقه
نوری قزلجه
نوری قزلجه: فیلترینگ روی اعصاب مردم راه می‌رود چون هم از نظر مالی هزینه‌های زیادی را تحمیل می‌کند، هم از نظر وقت و انرژی که می‌گذارند اذیت‌کننده است.
تبلیغات

غلامرضا نوری قزلجه، نماینده آذربایجان شرقی در مجلس، می‌گوید آمارهای غیررسمی حاکی از آن است که گردش مالی فیلترینگ ۲۵ یا ۳۰ میلیارد تومان در سال است و به این ترتیب، از مسدودیت شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها و پیام‌رسان‌ها هیچ‌کس جز فروشندگان فیلترشکن نفع نمی‌برند.

این نماینده مجلس همواره یکی از مخالفان فیلترینگ و اعمال محدودیت برای فضای مجازی بوده و حالا در گفت‌وگو با خبرآنلاین هم به همین مخالفت‌ها اشاره کرده است. او فیلترینگ را یک اقدام بی‌فایده و پر از زیان دانسته و گفت:

من انگیزه اصلی از فیلترینگ را اصلاً نمی‌دانم چیست، اگر بحث ارتباط با خارج از کشور است که الان با فیلترشکن این اتفاق می‌افتد و حتی امنیت در این حوزه بسیار پایین است. اما وقتی پلتفرم‌ها بدون فیلتر باشند کاربر ما دارای امنیت است و اصلاً خود مسئولان امر به راحتی می‌توانند بر موضوعات اشراف داشته باشند.
- غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس

او سیاست فیلترینگ را فقط دارای تبعات منفی دانسته و توضیح داده است که «فیلترینگ واقعاً روی اعصاب مردم راه می‌رود چراکه هم از نظر مالی هزینه‌های زیادی را بر مردم تحمیل می‌کند، هم از نظر وقت و انرژی‌ای که می‌گذارند واقعاً اذیت‌کننده شده است.»

نوری قزلجه در پاسخ به این که آیا دستور ابراهیم رئیسی مبنی بر بازنگری در سیاست فیلترینگ می‌تواند راهگشا باشد یا نه، گفت: «از این دولت اقدامات مثبت مشاهده نکردیم اما هر پالسی که می‌آید به فال نیک می‌گیریم و دعا می‌کنیم که ان‌شاءالله کار خوبی پشت سرش است و اتفاق خوبی بیفتد. خوشبختانه فیلترینگ که در قالب طرح صیانت در مجلس مطرح بود، تبدیل به قانون نشد و نیمه‌تمام ماند و الان در اختیار شورای عالی فضاهای مجازی قرار دارد که رئیس جمهور هم رئیس آن مجموعه است و این اختیار را دارد و می‌تواند تصمیمی بگیرد که یک مقدار برای کار مردم گره‌گشا باشد.»

فروشندگان فیلترشکن‌‌ها از ناامنی‌های ناشی از فیلترینگ سوء استفاده می‌کنند.

محدودیت‌های اعمال‌شده برای اینترنت و پلتفرم‌های بین‌المللی در نهایت نه باعث نظارت حاکمیت و دولت بر فضای مجازی می‌شود و نه مانع از استفاده مردم از این فضا، در این میان فقط امنیت و آسایش از مردم سلب می‌شود. این نکته‌ای است که نوری قزلجه مانند تمام مخالفان فیلترینگ به آن اشاه کرده و البته تنها فایده اعمال مسدودیت و محدودیت را برای فروشندگان فیلترشکن دانسته است:

در شرایط فعلی با وجود فیلترشکن‌ها فضای مجازی از دسترس مسئولان کشور هم خارج شده و کاربران هم در فضاهای مجازی امنیتی ندارند. یعنی فیلترینگ هیچ خاصیتی ندارد، بعضی از این پلتفرم‌های پرکاربرد را برای مردم فیلتر کردند که این اقدام غیر از این که برای آن‌هایی که فیلترشکن تولید می‌کند، پول دارد، هیچ فایده دیگری ندارد.
- غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس

به گفته او، این فروشندگان VPNها به هر شکلی از فیلترینگ و فروش فیلترشکن درآمد کسب می‌کنند، به دنبال منافع خودشان هستند و از این ناامنی‌ها سوءاستفاده می‌کنند.

این نماینده مجلس در ادامه درباره ارتباط این فروشندگان فیلترشکن با دولت این‌طور توضیح داد: «نمی‌توانم دقیق بگویم که مافیای فیلترشکن تا چه اندازه در دولت نفوذ دارد، اخیراً با یکی از دوستان صحبت می‌کردیم و می‌گفتیم فیلترها را بالأخره کسانی انجام می‌دهند که در این حوزه دست‌اندرکار هستند، اتحادیه دامداران شهرستان من که فیلترشکن تولید نمی‌کند! در نتیجه معلوم است این کارها را چه جاهایی بلد هستند، کجاها انجام می‌دهند و چه کسی از این کار نفع دارد.»

او در ادامه وزارت ارتباطات و شخص وزیر ارتباطات را یکی از نهادها و افرادی می‌داند که باید در این خصوص پاسخ‌گو باشند. »من نمی‌خواهم دستگاه یا شخص خاصی را به نفع بردن از فیلترینگ متهم کنم اما به عنوان یک نماینده مجلس از این به‌هم‌ریختگی در این حوزه سؤال داشته باشم، قطعاً وزیر ارتباطات در دسترس قانونی من هست که باید پاسخگو باشد که چرا فیلتر است؟ چرا فیلترشکن است؟ و چرا به مردم هزینه تحمیل می‌شود؟ باید او به این سؤال‌ها پاسخ بدهد:

دولت سایبری‌های زمان انتخابات ریاست جمهوری را استخدام کرد

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس در ادامه به مسئله استخدام بعضی از اعضای گروه سایبری توسط دولت، به‌عنوان یک نوع جدید فساد، اشاره کرده و گفت:

اخیرا با چند نفر از همکاران نماینده صحبت می‌کردیم که مشاهده کردیم وضعیتشان مشابه است. قضیه از این قرار است که هرکدام از نمایندگان می‌گفتند در استان ما حدود ۱۰، ۱۲ نفر از کسانی که زمان انتخابات در ستادهای سایبری و فضای مجازی فعال بودند و خصوصاً علیه دولت قبلی در آن فضاها چیزهایی می‌نوشتند، اخیراً با دستور مستقیم از تهران استخدام شدند و همه آن‌ها هم بخشدار می‌شوند.
- غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس

به اعتقاد او اگر کسی بدون هیچ تجربه و سابقه استخدام می‌شود، فساد است و «این فساد هم دست‌کمی از فسادهای مالی ندارد؛ چراکه این‌ها جامعه‌ای را خراب می‌کنند و فسادهای بیشتری را رقم می‌زنند. مجلس باید به صورتی برخورد کند که دولت جرئت نکند از این کارهای خلاف قانون چه در حوزه‌های مالی و چه در حوزه‌های اداری انجام دهد اما یکی از عوارض یکدستی هم همین است.»

رئیس مجلس طرح صیانت را به جایی ارجاع داد که قابل پیگیری نیست

البته نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس از مواضع این نهاد در برابر دولت و همچنین بعضی اقدامات مجلس به‌ویژه در موضوع فضای مجازی، طرح صیانت و فیلترینگ انتقاد کرده است. او ابتدا توضیح داده است که: «من در صحن مجلس از وزیر ارتباطات سؤال کردم که در حال حاضر به‌دلیل تحریم‌ها چقدر هزینه به مردم تحمیل می‌شود؟ اما معمولاً پاسخ این سؤالات را به ما نداده و نمی‌دهند. وقتی بحث فیلترینگ مطرح می‌شود، وزیر می‌گوید من در این حوزه تصمیم‌گیرنده نیستم.»

البته او این موضوع را دارای یک اشکال مبنایی دانسته و در ادامه توضیح داده است: «اینجا یک اشکال مبنایی وجود دارد، به این ترتیب که اختیارات را به جایی دادیم و در همین مجلس هم قابل پیگیری نیست. وقتی که رئیس مجلس طرح صیانت را به شورای عالی فضای مجازی ارجاع داد، همان جا لنگ زدن کار شروع شد و به جایی سپرده شده که ما نمی‌توانیم از آن سؤال کنیم.»

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات