کپسول زیستی ایرانی آماده ارسال انسان به فضا است

چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
مدل مهندسی کپسول زیستی انسانی ساخت ایران در مراسم روز فناوری فضایی رونمایی شد و در ماه جاری به بهره‌برداری می‌رسد.
تبلیغات

به ‌گفته‌ی رئیس سازمان فضایی، نمونه‌ی مهندسی کپسول زیستی تا پایان بهمن‌ماه به بهره‌برداری می‌رسد و نمونه‌ی پروازی آن تا خردادماه ساخته می‌شود. به گزارش زومیت، این کپسول که در مراسم روز فناوری فضایی رونمایی شد، ۵۰۰ کیلوگرم وزن و ۲ متر طول دارد که ۷۵ درصد آن، کپسول اصلی است و انسان در آن جای می‌گیرد.

کپسول زیستی ایرانی به مدار ۱۳۰ کیلومتری زمین فرستاده خواهد شد. رئیس پژوهشگاه هوافضا اعلام کرد اعزام انسان به فضا توسط ایران در سال ۱۴۱۰ انجام می‌شود. فتح‌الله امی تصریح کرد که پژوهشکده‌ی زیست‌فضا مدت زیادی است در حال مهیا کردن زیرساخت‌های لازم برای اعزام موجود زنده به فضا است. وی در همین زمینه، به اعزام میمون توسط ایران به فضا اشاره کرد. پیش از این گفته شده بود که ایران باید تا سال ۱۴۰۴ انسان زنده به فضا اعزام کند اما این موضوع در سال‌های اخیر به تعویق افتاد و در سال گذشته دوباره جریان پیدا کرد.

رونمایی نمونه مهندسی کپسول زیستی ایرانی حامل انسان

امی در همین خصوص گفت: «در تیرماه ۹۹ پژوهشگاه هوافضا قرارداد آماده کردن کپسول زیستی را برای مدت یک سال با سازمان فضایی منعقد کرد. حالا کاوشگر ۹ حامل کپسول زیستی اعزام موجود زنده در کمتر از هفت ماه، آماده‌ی تست است و  تست‌های میدانی آن ایام دهه فجر انجام خواهد شد.»

رئیس پژوهشگاه هوافضا می‌گوید طبق استانداردهای جهانی، کاوشگر باید دست ‌کم پنج پرتاب موفق داشته باشد تا بتواند برای اعزام انسان به فضا اقدام کند. وی اضافه کرد: «با احتساب پرتاب‌های موفقی که داشته‌ایم، دو پروژه‌ی دیگر برای اعزام فضانورد نیاز است.» به ‌گفته‌ی امی، کاوشگر ۹ مشابه مدل کشور آمریکا در سال ۱۹۵۹ است که به‌صورت زیرمداری، فضانوردی را به فضا اعزام کرد.

رئیس پژوهشگاه هوافضا، قطر داخلی کاوشگر را حدود یک و ۲۵ صدم متر و ارتفاع آن را ۸۰ سانتی‌متر عنوان کرد. در فاز بعدی قرار است کاوشگری با افزایش قطر و ارتفاع مورد استفاده قرار گیرد که یک انسان کوتاه‌قد در آنجا می‌شود؛ پس از پنج تست موفق، کپسول اصلی با طول ۲ متر و قطر یک و نیم متر برای پرتاب انسان آماده می‌شود.

فتح‌الله امی گفت در این پروژه ۴۰ هزار نفر ساعت، زمان گذاشته شده و تاکنون ۲ میلیارد تومان پرداخت شده است؛ البته امی می‌گوید پروژه، تاکنون ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه داشته است.

مراسم روز فناوری فضایی ۹۹

وزیر ارتباطات در مراسم روز گذشته خبر از توسعه‌ی تعاملات فضایی با کشور‌های دیگر به همت وزارت خارجه داد. محمد جواد آذری جهرمی در همین زمینه اعلام کرد: «به‌زودی کارگروه‌هایی از دانشمندان فضایی دنیا برای برگزاری ورکشاپ‌‌ها و کارگاه‌های آموزشی به ایران می‌آیند.» سازمان فضایی ایران هم اعلام کرد در نظر دارد تا پایان دولت دوازدهم، به سه مدار عملیاتی مدار لئو، مدار خورشیدآهنگ و مدار ژئو دست پیدا کند. دیگر برنامه‌های در دستور کار سازمان فضایی، توسعه‌ی ایستگاه‌های فضایی کنترل و بهره‌برداری از ماهواره‌های بومی، اخذ تصاویر ماهواره‌های سنجی با رزولوشن بالا و ارائه‌ی خدمات پهنای باند ایرانست عنوان شد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات