وزیر ارتباطات: فیلترینگ عامل اصلی افت کیفیت اینترنت است

یک‌شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
به‌گفته‌ی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حال شبکه اینترنت در ایران خوب است؛ اما فیلترینگ تأثیر سویی بر کیفیت آن می‌گذارد.
تبلیغات

هفته‌ی پیش وزارت ارتباطات گزارشی از وضعیت ارتباطات و کیفیت اینترنت در کشور منتشر کرد که حاکی از عدم رضایت کاربران از اینترنت بود؛ بااین‌حال سنجه‌های کیفی که برای ارزیابی اینترنت در سطح کشور نصب شده بودند، شرایط بهتری نشان می‌دادند. حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید شرایط شبکه در بسیاری از نقاط مطلوب و در چند استان، پایین‌تر از انتظار است.

محمدجواد آذری جهرمی در گفت‌وگو با ایرنا اذعان می‌کند که تراکم پایین سایت‌های آنتن‌دهی در برخی نقاط کشور باعث مطلوب‌ نبودن کیفیت اینترنت شده است. جهرمی اضافه می‌کند: «شبکه مخابرات ایران ظرفیت انتقال مناسب را برای اپراتورها فراهم نمی‌کند تا آن‌ها بتوانند خدمات مناسبی به کاربران خود در نقاط مختلف کشور ارائه دهند.»

وزیر ارتباطات: عمده شکایتی که از کندی ارتباط به ما ارسال می‌شود، ناشی از تأثیر سوء فیلترینگ بر کیفیت اینترنت است

به‌گفته‌ی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بررسی مشکلات مربوط به کیفیت اینترنت که از سوی مردم گزارش می‌شود، می‌توان دریافت که مشکل اصلی، فیلترینگ و اثر سوء آن است. جهرمی توضیح می‌دهد که روشن کردن فیلترشکن‌ها باعث می‌شود استفاده از سرویس‌های داخلی، علاوه‌ بر هزینه‌ی زیاد با کندی روبه‌رو شود و همین موضوع کیفیت اینترنت را خراب می‌کند.

بااین‌حال جهرمی می‌گوید کندی اینترنت در برخی از استان‌ها مانند مناطقی از کرمان و سیستان بلوچستان، به ‌دلیل محدود بودن ظرفیت انتقال مخابرات است؛ البته به‌ دلیل اینکه شهروندان و شهرداری به اپراتورها اجازه‌ی احداث سایت نمی‌دهند، این افت کیفیت در مناطقی از استان تهران هم گزارش می‌شود.

جهرمی می‌گوید: «مناطقی از تهران به ‌دلیل متراکم بودن نیاز به احداث سایت بیشتر دارند؛ اما عدم صدور مجوز برای احداث سایت، کیفیت اینترنت را با چالش روبه‌رو می‌کند. هنوز برای این مسئله راه‌ حلی اندیشیده نشده است.»

مدیرعامل ایرانسل در همین زمینه به خبرنگار زومیت می‌گوید با اینکه ایرانسل تمام تهران را تحت پوشش قرار می‌دهد، برخی نقاط آنتن‌دهی ندارند؛ چرا که فضایی برای نصب سایت وجود ندارد. عباسی آرند به زومیت می‌گوید اعتراض برخی افراد، شهرداری یا سازمان‌های دیگر باعث شده است این سایت‌ها راه‌اندازی نشوند؛ اما ایرانسل با همکاری سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و غیر دولتی، در حال یافتن مکان مناسب برای نصب سایت است. ایرانسل قصد دارد از همکاری دیگر اپراتورها برای استفاده از سایت‌های BTS بهره گیرد؛ بدین‌صورت که اپراتورهای دیگر سایت‌هایی دراختیار ایرانسل قرار دهند و ایرانسل هم سایت‌هایی دراختیار آن‌ها قرار دهد. مدیرعامل ایرانسل می‌گوید: «ما محدودیتی برای نصب سایت در تهران نداریم. این محدودیت مربوط به نبود جای مناسب و مجوزهای قانونی شهرداری و مراکز دیگر است.»

پیش از این ایرانسل از نصب ۲۰۰ سایت BTS برای سال جاری در تهران خبر داده بود؛ بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل، در پیگیری زومیت از این موضوع، می‌گوید ایرانسل در توسعه‌ی سایت‌های BTS از برنامه‌ای که برای سال جاری تنظیم کرده، جلوتر است و تا آخر سال توسعه‌ی تمام ۲۰۰ سایت در تهران را به اتمام می‌رساند.

با وجود اینکه در گزارش وزارت ارتباطات از کیفیت اینترنت، ایرانسل نسبت‌ به رقبای خود عملکرد ضعیف‌تری ثبت کرده بود، مدیرعامل ایرانسل به زومیت می‌گوید این شرکت به‌طور ماهانه ارزیابی رضایت‌مندی از کاربران خود انجام می‌دهد و بر اساس این ارزیابی‌ها، اتفاقا ایرانسل در ماه اخیر بهترین کیفیت را در میان اپراتورهای دیگر ارائه کرد. او همچنین می‌گوید ارزیابی عمومی بر این است که کیفیت اینترنت ایرانسل با فاصله‌ی زیادی، بهتر از دیگر اپراتورها است. در ارزیابی‌های گزارش وزارت ارتباطات برآورد شد که همراه اول اینترنت 4G بهتری ارائه می‌کند و وضعیت اینترنت 3G کلیه‌ی اپراتورهای موبایل نامطلوب است.

نظر شما خواننده‌ی گرامی زومیت درمورد علت پایین بودن کیفیت اینترنت در ایران چیست؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات