D1-kifpool

۶ راز علمی که تاکنون موفق به حل آن‌ها نشدیم

شنبه 14 بهمن 1396 - 16:15
مطالعه 10 دقیقه
با وجود تلاش‌های زیاد دانشمندان در قرن اخیر، هنوز بعضی سؤال‌های علمی جنجالی به‌صورت راز باقی مانده‌اند.
تبلیغات
D4-mcid4

در قرن گذشته، انسان‌ به  پیشرفت قابل توجهی در زمینه‌ی فناوری و علم دست یافته است. انسان موفق به دستیابی به فناوری‌هایی شد که در تحول جامعه نقش داشتند؛ پیشرفت‌های علمی در پاسخگویی به سؤال‌های بنیادی در مورد شناخت خود و دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، به ما کمک کردند. با این وجود رازهای حل‌نشده‌ به قوت خود باقی هستند.

چرا هر شب مجبور هستیم بخوابیم؟ چرا نمی‌توانیم ماده‌ی تاریک را ببینیم؟ و موجودات فضایی کجا هستند؟ سال‌ها و حتی قرن‌ها است بر سر سؤال‌هایی از این دست بحث و جدل وجود دارد. خوشبختانه، میل بی‌پایان ما به کشف رازهای جهان، ما را بیش از گذشته به سمت پاسخ هدایت می‌کند. در ادامه ۶ رازی را معرفی می‌کنیم که خواب را از چشم دانشمندان ربوده‌اند و نشان می‌دهیم تا چه اندازه به پاسخ آن نزدیک هستند.

کپی لینک

چرا به خواب نیاز داریم؟

چرا می‌خوابیم؟ شاید این سؤال به نظر ساده و راحت برسد، اما پاسخ آن پیچیده‌تر از آن است که به نظر می‌رسد. تلاش‌های زیادی برای یافتن یک دلیل منطقی برای نیاز انسان به خواب در شب صورت گرفته است؛ اما دانشمندان هنوز هم قادر به ارائه‌ی یک پاسخ قطعی و واحد نشده‌اند. یافته‌های علم خواب بر پیچیدگی‌های مراحل خواب و فعالیت مغزی تأکید می‌کنند؛ اما در نهایت، تنها توانستند قطعاتی از یک پازل ناقص و در حال رشد را پیدا کنند.

نمونه‌های زیادی برای مقایسه با خواب انسان وجود ندارد، زیرا اغلب اوقات الگوهای خواب و فعالیت مغزی در حیوانات دیگر، انحراف قابل توجهی با خواب انسان دارند و درک ما از خواب را پیچیده‌تر می‌سازند. جری سیگل، استاد روانپزشکی مؤسسه‌ی علوم اعصاب و رفتار انسان در UCLA  در جهت بررسی نیاز انسان برای ورود به حالت شبه بیهوشی هنگام شب، به بررسی عادت‌های خواب انسان پرداخته است. سیگل می‌گوید:

درک  ما از خواب با هر حیوان دیگری متفاوت است؛ زیرا اغلب انسان‌ها تمایل دارند ۲۴ ساعت شبانه‌روز بیدار بمانند. اما در حیات وحش، حیواناتی که انرژی زیادی هدر می‌دهند جان سالم به در نمی‌برند.

طبیعت برای عدم فعالیت ارزش قائل است، برای مثال خواب زمستانی به بعضی حیوانات امکان بازیابی و ذخیره‌ی انرژی می‌دهد. در میان گونه‌های مختلف، ذخیره‌سازی انرژی یک محرک تکاملی برای خواب است.  برای مثال فیل‌های آفریقایی تنها دو ساعت در روز را می‌خوابند؛ زیرا به خاطر جثه‌ی بزرگ و نیاز به انرژی زیاد، بقیه‌ی روز به دنبال تغذیه هستند.

 دانشمندان از نظریه‌ی ذخیره‌سازی انرژی برای استدلال نیاز به خواب به کار می‌برند. از آنجا که دانشمندان ابزارهایی را برای پیمایش فعالیت مغزی در طول خواب ساخته‌اند، می‌توان گفت یک قدم به اتمام پازل و افشای تمام رازهای خواب نزدیک‌تر شده‌اند.

برای مثال، مغز مکانیزم‌هایی دارد که در طول خواب از اطلاعات غیر ضروری تخلیه می‌شود. به‌گفته‌ی جیولیو تونونی، استاد روانپزشکی دانشگاه ویسکانسین مادیسون به مجله‌ی New Scientist ، خواب هزینه‌ای است که برای یادگیری می‌پردازیم. تونونی و تیم او آزمایش‌هایی را روی خواب موش‌ها انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که سیناپس‌ها نسبت به قبل از خواب کوچک‌تر هستند.

تصویر 1

تیم تونونی به این نتیجه رسیدند که مغز برای یکپارچه‌سازی اطلاعاتی که در طول بیداری جمع‌آوری کرده است، نیاز به کاهش این فعالیت دارد. مغز در طول روز با اطلاعات بمباران می‌شود و مجددا با روابط عصبی تقویت می‌شود.

برای ترکیب اطلاعات جدید با تمام اطلاعات موجود و جذب اطلاعات، قدرت اتصال‌ها باید کاهش داده شوند. به‌بیان دیگر، خواب به مغز اجازه می‌دهد اطلاعات جدید را با اطلاعات قدیمی تطبیق دهد. با این که این نظریه به شکلی دقیق فرآیند مغزی جذب اطلاعات جدید در طول خواب را شرح می‌دهد، با این حال تونونی و اعصاب‌شناسان دیگر باید ثابت کنند خواب برای این فرآیند لازم است.

دانشمندان در زمینه‌ی خواب به درک بهتری از فرآیندهای عصب‌شناسی مغز در طول چرخه‌های خواب و بیداری نیاز دارند. برای مثال، چگونه بعضی افراد می‌توانند در محیط‌های شلوغ بخوابند و بعضی دیگر نمی‌توانند؟ وقتی بتوان به‌شکلی دقیق، نحوه‌ی خواب و بیداری مغز انسان را اندازه گرفت، می‌توان اطلاعات بیشتری از علم خواب به‌ دست آورد.

اما تنها فرضیه‌ی قطعی این است که زندگی انسان بدون خواب مختل می‌شود. سیگل می‌گوید:

می‌دانیم اگر از خواب محروم شویم، حواس خود را که به حریم خواب وابسته است از دست می‌دهیم، بی‌خوابی تأثیر مستقیمی بر میزان توجه شما به دنیای اطرافتان خواهد داشت. برای مثال از دست دادن هشیاری هنگام رانندگی می‌تواند بسیار کشنده و مهلک باشد.
کپی لینک

ماده‌ی تاریک چیست و چرا نمی‌توانیم آن را ببینیم؟

نمی‌دانیم شبیه چیست. نمی‌توانیم آن را ببینیم. اما این ماده بیش از ۲۶ درصد ماده‌ی موجود در کیهان را تشکیل می‌دهد. از زمانی که یاکوب کاپتین (ستاره‌شناس هلندی) در ۱۹۲۲ فرضیه‌ی خود را ارائه کرد، بر اساس واکنش‌ با مواد مرئی، می‌دانیم ماده‌ی تاریک وجود دارد اما این ماده به شکل اسرارآمیزی از دید ما پنهان است.

بخش زیادی از ماده‌ی مرئی از نوترون، پروتون و الکترون تشکیل شده‌اند. اما ماده‌ی تاریک در این دسته‌بندی‌ها قرار نمی‌گیرد. این ماده از انواع مختلف ذراتی تشکیل شده است که در هیچ دسته‌بندی قرار نمی‌گیرند و واکنش بسیار متفاوتی با نور و ماده دارند.

تصویر 2

ماده‌ی تاریک نور را حذف یا جذب نمی‌کند. اما تأثیر جاذبه‌ی آن باعث می‌شود نور در نزدیکی آن خم شود، بر اساس این شواهد دانشمندان به وجود ماده‌ی تاریک پی برده‌اند.

پژوهشگران در حال مطالعه‌ی این پدیده هستند و سعی می‌کنند از زمان‌های آغازین شکل‌گیری کیهان به راز آن پی ببرند. اخیرا، برخورددهنده‌ی هاردونی بزرگ در انجمن اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای (CERN) ما را به این هدف نزدیک‌تر کرده است، پژوهشگران در این مرکز با شتاب‌ دادن به ذرات کوچک به شناسایی ذرات نامرئی می‌پردازند و سپس با برخورد آن‌ها به یکدیگر در سرعت‌های بالا به بررسی انرژی و تکانه‌ی موجود در حرکت آن‌ها می‌پردازند.

مطالعات اخیر نشان می‌دهند آشکارسازهای موج جاذبه‌ای امکان دیدن ماده‌ی تاریک را برای اولین بار فراهم خواهند کرد. اما واقعیت این ماده این است که هنوز یکی از فراوان‌ترین مواد کیهان برای ما ثابت نشده است.

کپی لینک

جهان چگونه خلق شد؟

به جمع‌آوری اولین لحظات شکل‌گیری کیهان نزدیک‌تر شده‌ایم؛ اما منشأ واقعی آن هنوز هم به‌صورت یک راز باقی مانده است. پاول ساتر، اخترفیزیک‌شناس دانشگاه ایالتی اوهایو و دانشمند مرکز علوم و صنایع، می‌گوید:

هر نظریه یا مدلی از خلق کیهان به شکلی باورنکردنی تا این مرحله بر پایه‌ی حدس و گمان به دست آمده است.

شاید بتوان گفت معروف‌ترین نظریه در مورد آغاز جهان، بیگ بنگ باشد که بر اساس آن، جهان از یک تکینگی متراکم و داغ در حدود ۱۳.۸ میلیارد سال پیش توسعه یافت. اما به گفته‌ی ساتر، مردم با یک برداشت اشتباه تصور می‌کنند جهان از هیچ به‌ وجود آمده است.

بینگ‌بنگ در همه جای کیهان به‌صورت همزمان رخ داده است، بیگ‌بنگ یک انفجار در فضا نیست، بلکه انفجارِ فضا است. با این حال، فرآیند دقیق و علت این رویداد (و البته اینکه قبل از آن چه بوده است) هنوز نامعلوم است.

هرچقدر در تاریخ کیهان به عقب برمی‌گردیم، کمتر در مورد آن می‌دانیم. با این ‌حال شواهد اندکی از سیصد هزار سالگی دنیا در دست داریم و دانشمندان هنوز هم در حال بررسی نیروهای شدیدی هستند که در اولین لحظات پیدایش کیهان نقش داشته‌اند. همانند تمام رازهای اسرارآمیز، یک سؤال به ظاهر ساده، زمینه‌ای برای به وجود آمدن سؤال های بیشتر است و برای رسیدن به پاسخ اولین سؤال، باید این سؤال‌ها را حل کرد.

تصویر 3

ساتر می‌گوید:

هنوز نتوانستیم به لحظات‌ اولیه‌ پی ببریم (کمتر از ۱۰ تا ۴۰ ثانیه) زیرا هنوز به‌طور کامل ابعاد کوانتومی جاذبه را درک نکردیم.

پس  برای درک کامل خلق کیهان، به یک درک جامع از قوانین فیزیک حاکم بر ماده و ضد ماده نیاز داریم.  این مسئله کمی مشکل‌ساز است و CERN بر اساس یک احتمال نشان می‌دهد مدل استاندارد فیزیک ذرات به اشتباه تفسیر شده است؛ زیرا بخش زیادی از مواد تولیدشده در بیگ‌بنگ را در نظر نمی‌گیرد.  وقتی به‌طور کامل ماهیت ضد ماده و تعامل آن با ماده را درک کنیم، باز هم به پاسخ نهایی منشأ کیهان نخواهیم رسید، اما کمی به درک آن نزدیک می‌شویم.

کپی لینک

سیاره‌ی نهم کجا است؟

آن‌سوی کمربند کپلر، یک خوشه‌ی اسرارآمیز از اجرام در حال گردش به دور خورشید است. این اجرام با فاصله‌‌ای بیشتر از فاصله‌ی نپتون تا خورشید به دور آن می‌چرخند؛ اما ظاهرا مسیر بعضی از آن‌ها منطبق با الگوی پیش‌بینی شده نیست. اغلب آن‌ها به دور نپتون می‌چرخند و به خاطر نیروی قوی جاذبه‌ی این سیاره در مدار آن قرار دارند. اما به نظر می‌رسد مجموعه ای از این اجرام به واسطه‌ی یک جرم بزرگ‌تر به بیرون هدایت شده‌اند.

کنستانتین باتیجین، استادیار علوم سیاره‌ای در مؤسسه‌ی فناوری کالیفرنیا، معتقد است علت این ویژگی‌های عجیب سیاره‌ی نهمی است که اخیرا در منظومه‌ی شمسی کشف شده.

اگر منظومه‌ی شمسی را به‌عنوان یک دیسک غول‌پیکر در نظر بگیریم، مدار این اجرام عجیب باعث خم شدن این دیسک به سمت لبه‌ها می‌شود. با توجه به این اثر قوی، گمان می‌رود سیاره‌ی نهم یک سیاره‌ی غول‌پیکر و حتی بزرگ‌تر از زمین باشد.

تصویر ۴

با وجود جرم واضح این سیاره، هنوز وجود آن به اثبات نرسیده است. شاید به این دلیل که تنها چند سال از عملیات جست و جو اکتشاف این سیاره می‌گذرد؛ دانشمندان برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ به نظریه‌پردازی در مورد وجود آن پرداختند. اما این دلیل هم برای عدم اثبات این سیاره کافی نیست.

به گفته‌ی باتیجن:

 به خاطر درخشش متناوب این سیاره هنوز موفق به پیدا کردن آن نشدیم. فقط با بهترین تلسکوپ‌ها به‌زحمت توانستیم آن را ردیابی کنیم.

تحلیل مادون قرمزی امکان‌پذیر نیست زیرا واسطه‌های اندازه‌گیری حساسیت کافی را ندارد. در نتیجه ستاره‌شناسان به بررسی نور بازتابی می‌پردازند که از تحلیل مادون‌قرمزی هم دشوارتر است.

دلیل دشوار بودن این اندازه‌گیری این است که نور بازتابی از سیاره‌ی نهم باید از خورشید به سمت انتهای منظومه‌ی شمسی حرکت کند، از سیاره‌ی نهم مجدد بازتاب شود و به زمین برگردد. نور بازتابی پس از طی مسافت مشخص کاهش پیدا می‌کند؛ ویژگی‌های نور بازتابی به‌دست‌آمده برای یافتن سیاره‌ی نهم کافی نیستند.

با پیشرفت فناوری، یک تلسکوپ با حساسیت بالاتر می‌تواند نور بازتابی از این سیاره را ثبت و وجود سیاره‌ی نهم را ثابت کند. ستاره‌شناسان از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری هم برای تخمین مدار سیاره‌ی نهم و رسیدن به درک بهتری از زمان و مکان آن استفاده می‌کنند.

این احتمال وجود دارد که سیاره‌ی نهم در نقطه‌ای از مدار خود باشد که مشاهده‌ی آن را بسیار دشوار کند.

کپی لینک

چرا این صداها را در مغز خود می‌شنوم؟

شاید در یوتیوب دیده باشید: ویدئوهای زیادی مثل صدای ماساژ یک بخش بافت‌دار پارچه یا صدای برش مو با قیچی.

یک میکروفون ویژه این حس را به شما  القا می‌کند که آنجا هستید. برای بعضی افراد، این صداها حکم ماساژ سر را دارند.

نتیجه‌ی این تجربه: حس طنین‌اندازی در مغز و آرامش در نود درصد افراد. اما چرا این اتفاق رخ می‌دهد و چرا برای همه نتیجه بخش نیست؟ هنوز مشخص نیست.

کریگ ریچارد، استاد علوم دارویی دانشگاه شناندو و مؤسس دانشگاه ASMR، به مطالعه‌ی این حس عجیب از سال ۲۰۱۳ پرداخت.

به گفته‌ی ریچارد، هنوز در ابتدای راه علم ASMR هستیم. با این حال بررسی‌های بیولوژیکی گذشته نشان می‌دهند ارتباط کارکردی ( بخش‌هایی از مغز که fMRI خود را نشان می‌دهند) در مغز افرادی که تجربه‌ی ASMR را دارند نسبت به افرادی که این تجربه را ندارند، متفاوت است. اما ASMR هنوز به‌صورت یک راز باقی مانده است. اما چرا فقط درصد مشخصی از افراد این حس را تجربه می‌کنند؟ چرا این حس وجود دارد؟

به گفته‌ی ریچارد هنوز توضیح قانع‌کننده‌ای برای درک این مسئله وجود ندارد.

کپی لینک

حیات هوشمند خارجی کجا است؟

قدمت جهان به میلیاردها سال می‌رسد . با در نظر گرفتن سن و گستردگی کیهان، به‌سختی می‌توان درک کرد که چرا علائم دیگری از زندگی هوشمند در آن وجود ندارد. یک احتمال اولیه نشان می‌دهد تا الان باید پی به وجود فرازمینی‌ها برده باشیم؛ پس آن‌ها کجا هستند؟

ستاره‌شناس‌ها و فیزیک‌دان‌ها در تلاش برای توضیح این مسئله، نظریه‌های زیادی ارائه داده‌اند.

بر اساس یک نظریه، یک اتفاق بزرگ مانع از ارتباط تمدن‌ها شده است درحالی‌که بقیه نشان می‌دهند بیگانه‌ها در دام لایه‌های ضخیم یخی و سنگی قمرهای دوردست گرفتار شده‌اند.

تصویر 5

به عقیده‌ی پژوهشگران، حتی در صورتی که حیات فرازمینی در منظومه‌ی شمسی وجود داشته باشد، به‌صورت زندگی میکروبی خواهد بود؛ بنابراین این نظریه در تقابل با زندگی هوشمند فرازمینی قرار می‌گیرد. این فرضیه وجود دارد که جانداران فرازمینی در سیارات یخی و کوچکی مثل قمرهای مشتری یا زحل پیدا می‌شوند.

دانشمندان ناسا به بررسی ترکیب و حالت اقیانوس‌های بزرگ این ماه‌ها می‌پردازند؛ زیرا پیش‌بینی می‌کنند وجود آب فراوان امکان رشد زندگی فرازمینی را فراهم می‌کند.

اما تاکنون حدس‌ و گمان‌ها بر اساس یافته‌های ماهواره‌ی گالیله از ناسا و هدایت و مشاهدات گسترده صورت گرفته‌اند. ناسا در حال برنامه‌ریزی برای سفر به ماه یخی مشتری، موسوم به اروپا در یک دهه‌ی آینده است تا به‌صورت دقیق‌تر به بررسی این پدیده بپردازد.

دانشمندان باید به‌طور کامل قادر به تفکیک پیغام‌های فرازمینی از نویزها و اختلال‌های موجود در فضا باشند.  اما اگر پیام آن‌ها از فرکانس‌های دیگر قابل تشخیص نباشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و اگر نخواهند ردیابی شوند چکار باید کرد؟

در هر صورت، جست‌وجوها ادامه دارند و تازه در ابتدای راه هستند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ
بهترین گوشی میان رده سامسونگ [تیر ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌‌رو با در نظر گرفتن امکانات مناسب در مقابل قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ را معرفی می‌کنیم.

162
2 روز قبل
زمین و ماه
روزهای کوتاه‌تر تابستان در راه‌اند؛ زمین در هفته‌های آتی قرار است سریع‌تر بچرخد

تفاوت در نیروی گرانشی میان زمین و ماه باعث می‌شود که روزهای ۱۸ تیر، ۳۱ تیر و ۱۴ مرداد به‌طور غیرمعمولی کوتاه‌تر باشند.

113
2 روز قبل
فکتوری ریست گوشی شیائومی
چطور گوشی شیائومی را فکتوری ریست کنیم؟

ریست فکتوری گوشی شیائومی می‌تواند بسیاری از مشکلات نرم‌افزاری و کندی را برطرف کند و به دستگاه شما جانی دوباره ببخشد.

16
حدود 2 ساعت قبل
بهترین گوشی های شیائومی برای عکاسی
بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین [تیر ۱۴۰۴]

برای بسیاری از کاربران دوربین گوشی مهم‌ترین بخش آن محسوب می‌شود؛ اما کدامیک از مدل‌های شیائومی بهترین دوربین را در بازه‌های قیمتی مختلف دارند؟

119
1 روز قبل
بهترین کیبوردها برای تایپ سریع و تایپیست ها
بهترین کیبورد برای تایپ سریع [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

تایپ سریع به کیبوردی با ارگونومی مناسب نیاز دارد. این راهنمای خرید به شما در خرید بهترین کیبورد برای تایپ سریع کمک می‌کند.

20
حدود 23 ساعت قبل
بهترین گوشی‌های سامسونگ در بازار ایران
بهترین گوشی های سامسونگ [تیر ۱۴۰۴]

ارزان‌ترین گوشی سامسونگ و بهترین گوشی سامسونگ از نظر دوربین، پردازنده و باتری کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین گوشی سامسونگ همراه زومیت باشید.

564
1 روز قبل
فیبر نوری
چطور برای دریافت اینترنت فیبر نوری مخابرات درخواست دهیم؟

شاید چیزی فراتر از سرعت بالا و پایداری هم در اینترنت وجود داشته باشد. آیا با دنیای واقعی فیبر نوری آشنا هستید؟

70
حدود 5 ساعت قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس شادان و مهرداد و هادی درکنارهم برای پوشش رویداد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده زومیت از رویداد گلکسی آنپکد ۲۰۲۵
02:11:16
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
00:12:57
تصویر بهزاد در کنار آیکون ابزارهای هوش مصنوعی مثل چت‌جی‌پی‌تی
با هوش مصنوعی سرعتت رو دو برابر کن!
00:23:15
تصویر رندرهای گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فولد ۷
هرآنچه از رویداد معرفی گلکسی زد فولد۷ سامسونگ انتظار داریم
00:10:24
گفتگو زومیت با دیجی کالا
گفتگو زومیت با مدیرعامل دیجی‌کالا: ظرفیت جهش ۱۰ برابری داریم
01:16:00
‍زومکست پست
گفتگو با مدیرعامل پست؛ نیاز به سرمایه‌گذاری و رفع تحریم‌ها
01:09:00
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش اولین رویداد باگ‌بانتی بلوبانک سامان
شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش باگ‌بانتی بلوبانک سامان
00:10:26
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
00:20:26
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
00:13:23
شنوتو: چهارده هزار پادکستر فارسی
مدیرعامل شنوتو: حدود ۱۴ هزار عنوان پادکستر فارسی فعال است
00:48:57
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید
۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید + آنباکس ROG Swift PG35V
00:11:02
عکس گلکسی اس ۲۴ اف ای در دستان بهزاد
بررسی طولانی مدت گلکسی S24 FE
00:10:44
عکس تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو در کنار هم
بررسی تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
00:18:54
ضبط مکالمه گوشی سامسونگ
فعال‌سازی ضبط مکالمه سامسونگ؛ آموزش صفر تا صد
00:13:56
عکسی از وان یو آی ۸ در گوشی اس ۲۵ اولترا
نگاهی به تمام ویژگی‌های جذاب وان یو آی ۸
00:08:02
آب میوا
نمایشگاه آگروفود؛ مصاحبه با مدیرعامل برند میوا
00:15:22
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
00:13:55
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
00:11:09
مالیات در کمین است
چرا کسب‌وکارهای محلی به حاشیه رانده شدند؟
00:56:01
فروش آنلاین لباس‌های ایرانی اصیل در بانی‌مد
بانی‌مد میزبان بیش از هزار برند ایرانی اصیل
00:45:24
عکس بهزاد در کنار تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
آنباکس تبلت‌های شیائومی؛ پد ۷ و پد ۷ پرو
00:12:19
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
00:18:44
زومکست با جاب ویژن
هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
01:04:35
عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
00:12:54
عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
00:14:14
زومکست فضاهای اشتراکی
گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
00:44:45
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44
عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
00:10:59
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04
آیفون ۱۷ این شکلیه؟
سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
00:17:17
زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
00:17:54
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
00:27:52
جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
00:12:01
مقایسه دوربین بزرگ زومیت
بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
00:16:44
زوم کست آچاره
آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
00:42:40
48 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
44 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
59 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از21,960,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.8
گلکسی A26 سامسونگ

از17,494,400تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از27,599,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
4.1
پوکو X7 شیائومی

از20,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از27,149,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.3
گلکسی اس 25 سامسونگ

از128,900,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.6
آیفون 16 اپل

از65,093,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.7
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,115,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از80,274,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4.1
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از10,250,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از25,999,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,600,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از25,799,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از23,696,600تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
4.6
پوکو F6 شیائومی

از30,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از37,095,000تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از21,999,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.9
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از56,500,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از77,797,700تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از73,777,700تومان

گوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیرهگوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیره
3.6
آیفون 14 پرو مکس اپل

از72,440,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4.1
آیفون 13 پرو اپل

از64,999,000تومان

Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
3.7
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از17,949,000تومان

گوشی موبایل گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 سبز لیموییگوشی موبایل گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 سبز لیمویی
4.3
گلکسی A54 سامسونگ

از28,989,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات