لحظه‌ای تاریخی؛ پشتیبانی فایرفاکس از ویندوز ۷ متوقف می‌شود

پنج‌شنبه 30 بهمن 1404 - 10:02
مطالعه 1 دقیقه
لوگو فایرفاکس روی لپ تاپ روی میز
فایرفاکس پشتیبانی از مرورگرش در نسخه‌های قدیمی ویندوز را متوقف خواهد کرد.
تبلیغات

پشتیبانی فایرفاکس از ویندوز ۷ به‌طرز غیرمنتظره‌ای فراتر از انتظار ادامه یافت؛ آن‌هم درحالی‌که مایکروسافت پشتیبانی رسمی از سیستم‌عامل محبوبش را متوقف کرده بود. موزیلا سال ۲۰۲۴ از برنامه‌ی خود برای تداوم پشتیبانی از نسخه‌های قدیمی ویندوز (شامل ۷، ۸ و ۸٫۱) و نسخه‌های قدیمی مک‌او‌اس تا ماه مارس (اسفند و فروردین) خبر داد تا انتشار آپدیت‌های امنیتی مهم از طریق کانال ESR تضمین شود.

خالق فایرفاکس با اشاره به اینکه «تمدیدِ مهلت به کاربران فرصت بیشتری برای مهاجرت می‌دهد و هم‌زمان دسترسی به محافظت‌های امنیتی حیاتی را حفظ می‌کند»، سیاست خود را توجیه کرده بود. بااین‌حال، شرکت مذکور اکنون سند پشتیبانی رسمی‌اش را به‌روزرسانی کرده است که نشان می‌دهد پرونده‌ی فایرفاکس در ویندوز ۷ تا دو هفته‌ی دیگر برای همیشه بسته خواهد شد.

توسعه‌دهندگان مرورگر ابتدا قرار بود پشتیبانی از فایرفاکس ۱۱۵ (نسخه‌ی ESR) را تا سپتامبر ۲۰۲۴ (شهریور و مهر ۱۴۰۳) ادامه دهند. ضرب‌الاجل یادشده بعداً تا سال ۲۰۲۵ و در نهایت تا مارس ۲۰۲۶ (اسفند ۱۴۰۴ و فروردین ۱۴۰۵) تمدید شد.

بدین‌ترتیب، بنیاد موزیلا دیگر به ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های امنیتی برای ویندوز ۷، ویندوز ۸ و ۸٫۱ از طریق کانال ESR ادامه نخواهد داد.

در شرایط کنونی، منطقی‌ترین راهکار ارتقا به نسخه‌های رسمی و تحت‌پشتیبانیِ ویندوز (نسخه‌ی ۱۰ یا جدیدتر) محسوب می‌شود. این اقدام امکان استفاده‌ی مداوم از مرورگرهای جریان اصلی نظیر گوگل کروم، مایکروسافت اج و فایرفاکس را فراهم می‌کند.

تبلیغات
تبلیغات

نظرات